Deca 1-3 godine (toddlers)

Nije nas bilo par dana,bile malo da se provodimo na selu kod babe,ne da smo se izodmarale,kuci jedva sastavi poslepodne sat vremena da odspava,a kod babe svih dana tri sata spavala.cak se nije ni nocu budila,koliko joj je prijao seoski vazduh.
Neko je pitao da li je moguce da prvo izbijaju cetvorke pa tek onda trojke,moguce je,Leli su prvu izbile cetvorke evo tek sad izijaju trojke,ustvari ostala je jos samo gornja leva trojka.a onda nas cekaju petice,samo se nadam da ce biti pauze,jer su brzo isle cetvorke i trojke.
Dok sam bile kod babe,moje mame,nije je uopste kljukala,malecka je to sama radila,al uglavnom voce i povrce.isto tako kad odemo kod muzevljevih ne mesaju mi se u hranjenje Lela,i uvek pitaju da li detetu smeju da daju neku hranu.Imam srece:p

moje dete se probudilo u 5 i 20 i kao kul :dash:
juce ustala u 8, nije spavala popodne, tj dremnula 10 minuta samo bila je i napolju, sinoc zaspala u pola 10 i najopustenije ustaje u 5 i 20
ja vise ne znam sta cu sa tim njenim spavanjem
znam da je to tako verovatno jer se ne trosi, ne provodi vreme napolju(samo onako usput malo prosetamo kad se vracamo iz vrtica,idemo u prodavnicu i tako to), ja nisam u stanju da je vodim a nema ko drugi..jbg
ostaje mi da cutim i trpim umor i nespavanje

Irini mojoj su prvo cetvorke izbile...krenule sa 11 ipo meseci i izbijale do 17 punih :sad2: ...naravno nocu :lol:
trojke posle samo izletele,nismo ni osetili
petice isto opusteno izasle
al; cetvorke cu pamtiti ceo zivot
i dan danas se trgnem kad cujem "cetvorke" :lol:

pade nam tema, nikad nece biti lepljiva :lol:
mi bili u sloveniji. banjali se 4 dana I uzivali :D
debeljko poceo da kaslje dva dana pred put, ali mu to nije smetalo da izvodi vratolomije na toboganu :D
danas ga tata vodi na kontrolu posto ni nakon nedelju dana kasalj se ne smiruje

Ah, pa domaca supica sve leci, od mamurluka do prehlade :D Ja uvek pravim za dva dana..

Mi danas imamo kontrolu, poslednji put je bila kad je imala 9 meseci..stvarno ogroman razmak..sad 14 ima. MMR je isto danas zakazan - odlozicemo, primice ga, ali hocu jos malo da sacekamo, moze na prolece recimo..
Videcu za ortopeda da pitam, posto i dalje nekad uvrne nogicu dok hoda..ne znam ni sta ce da gledaju na ovoj kontroli, da li samo osnovni pregled, tezina, visina i tako to ili sve redom.
Kod zubara nas nisu slali uospte do sad :neutral:

Ah, pa domaca supica sve leci, od mamurluka do prehlade :D Ja uvek pravim za dva dana..

Mi danas imamo kontrolu, poslednji put je bila kad je imala 9 meseci..stvarno ogroman razmak..sad 14 ima. MMR je isto danas zakazan - odlozicemo, primice ga, ali hocu jos malo da sacekamo, moze na prolece recimo..
Videcu za ortopeda da pitam, posto i dalje nekad uvrne nogicu dok hoda..ne znam ni sta ce da gledaju na ovoj kontroli, da li samo osnovni pregled, tezina, visina i tako to ili sve redom.
Kod zubara nas nisu slali uospte do sad :neutral:

Kod nas djecu uopste ne salju kod zubara jer je tolika guzva da moze samo da se razboli, ja povremeno odvedem starijeg privatno cisto da malo sjedne na stolicu da nema strah od zubara.

Bili smo, visoka 77cm, teska 9200, mada ja sam sigurna da ima vise, na nasoj vagi je 9800, no dobro.
Dala uput za ortopeda i to jer smo je mi podsetili, uput za krv i urin i cao.
MMR smo odlozili, a nasa dr je u penziji, ovo je bila neka krava na zameni, pa je popizdela, dala odmah da potpisujemo papir da necemo MMR.
Ja kazem sestri na salteru, mi nismo rekli da odbijamo, samo necemo sad da primi, bila je malo slinava, i ne zuri nam se. Sestra kaze ok, nista se ne potpisuje tada..samo vi zakazite posle kad dodje dr koja ce raditi umesto vase.
I eto..

pade nam tema, nikad nece biti lepljiva :lol:
mi bili u sloveniji. banjali se 4 dana I uzivali :D
debeljko poceo da kaslje dva dana pred put, ali mu to nije smetalo da izvodi vratolomije na toboganu :D
danas ga tata vodi na kontrolu posto ni nakon nedelju dana kasalj se ne smiruje
Takodje moze da pomogne caj za inhalaciju,kasika morske soli,kasika bosiljka i kasika kamilice i to stavis pored krevaca,ima da ti mirise cela soba:),kao i fitobalm.to nama uvek pomaze

Poslednja izmena:
Bili smo, visoka 77cm, teska 9200, mada ja sam sigurna da ima vise, na nasoj vagi je 9800, no dobro.
Dala uput za ortopeda i to jer smo je mi podsetili, uput za krv i urin i cao.
MMR smo odlozili, a nasa dr je u penziji, ovo je bila neka krava na zameni, pa je popizdela, dala odmah da potpisujemo papir da necemo MMR.
Ja kazem sestri na salteru, mi nismo rekli da odbijamo, samo necemo sad da primi, bila je malo slinava, i ne zuri nam se. Sestra kaze ok, nista se ne potpisuje tada..samo vi zakazite posle kad dodje dr koja ce raditi umesto vase.
I eto..
Ni kod nas ne salju kod zubara,sami smo otisli,raspitaj se dok drugih majki koga bi preporucili,a nekad pomaze da se pita i sestrica,nekad se desava da su sestrice ljubaznije od lekara

danas bili posle vrtica da mu izvade krv za IgE .... privatno naravno ... sestra mu dala da izabere lizalicu, naravno da je uzeo sve tri kao da uzima buket cveca .... pa poshto je ipak malo plakao( ali neshto bez suza, a i nije se koprcao--- vidi se da su lizalice radile posao) uvila m je prst i nacrtala patuljka ... posle smo josh trchali okolo, kupovali mu chizme a on je svakoj teti na kasi pokazivao prst sa patuljkom i mahao njime ... show zhivi .... :D

danas bili posle vrtica da mu izvade krv za IgE .... privatno naravno ... sestra mu dala da izabere lizalicu, naravno da je uzeo sve tri kao da uzima buket cveca .... pa poshto je ipak malo plakao( ali neshto bez suza, a i nije se koprcao--- vidi se da su lizalice radile posao) uvila m je prst i nacrtala patuljka ... posle smo josh trchali okolo, kupovali mu chizme a on je svakoj teti na kasi pokazivao prst sa patuljkom i mahao njime ... show zhivi .... :D

drago mi je da je sve proslo bez vecih problema a lepo je naici na doktora koji zna da se postavi prema djetetu i koji shvata da djete ima drugacije shvatanje stvari malo mita (lizalica, bombonica :) ) kod njih uvjek pali

bas me zanima sta ce nama reci, mi idemo za desetak dana
ja cu svakako da trazim za ortopeda,a videcemo za daljem mada bih bas volela da nam daju sve moguce upute da budem mirna

inace jakov se idalje pusta, najvise 3-4 koraka pravi, sve cesce i cesce, stoji sam uveliko, sada vec i svesno

juce rekao "gasa", mislim to sh je bilo vise c, f, s, v nego sh : )
al ok i sad ceo dan zove gasu, mnogo je smesan, do sada je izgovarao samo pocetne slogove, ovo mu je prva rec : )

kvinsi, a gde to kod vas? :D Tome sam se i ja nadala, kad ono mrka kapa..

Bravo, Jakove, jos malo i sam ce da prelece celu sobu :)
Ja pojma nemam sta je prva rec i sta da racunam u to. Nekako je bio dug period izgovaranja slogova, da ne znam ni kad je ono ma-ma-ma preslo u prvo svesno mama, ili tata. Sad nam se svakako obraca, ne vice to u prazno, ali opet nemam pojma koji je bio momenat tacan i koja je prva svesna rec sa znacenjem..sta da radim.
Kad bude prva recenica zapisacu :D

sali, mozda ni ja ne bih skontala da je bila mama ili tata, to je jos uvek u slogovima, nego prvi put je reako gasa, em celu rec, em prvi put, em mu se tako slatko obratio, tj zvao ga kroz onu ogradicu : )

nego, malo pre ga hranim i kako je otvrio usta ja vidim gore, levo, desni, poplavelo i nadulo se, probam da pipnem, mekano i otceneo, kao velika afta, nista ga ne boli, grize mi prst normalno, odsekla se, pozvala odmah zubara, objasnila joj sve, kaze da se to desava pred izbijanje zuba, posebno kutnjaka, da ga to verovatno samo jako iritira i da ocekujemo temperaturu ali i zub uskoro, tj da do ponedeljka mora da prodje

a ne mozete da zamislite koje sam sve filmove imala u glavi, odsekla se

Jeste, ima razlike izmedju mama i gasa :) nego, ja onako za sebe razmisljam, ne znam sta joj je prva rec bila, stvarno..bas bezveze
Uh, ti zubici..vidjala sam da budu bas bas natecene desni kod neke dece, kod Sare toga nije bilo, ali ako je zubar rekao da je to-to, sigurno je ok
Ja ne znam sta je afta, izvinjavam se :rumenko:

Back