tara
Buduća legenda
- Poruka
- 35.576
sali, pa ona se kroz igru uciTaro, da se igram sa njom umem, ali zato pravim gresku sto jako malo vremena provodim uceci je necemu
Sto se igranja tice, ako smo kod kuce - tu ima svega, od glupiranja tipa vijam je puzeci a ona bezi, djihanja na nozi, prevrtanja, mazenja, golicanja, djuskanja zajedno sa njom, do igranja sa igrackama - imam one umetalice ili kako li se vec zovu, drvene, brojevi i voce, razni oblici, pa zajedno to slazemo, ili mi ona doda a ja slozim da vidi gde ide, jer ne raspoznaje jos sama, uspe da potrefi kad vidi gde ja stavljam...
Nasledila je nekih igracaka muzickih, neki chicco sto-klavir, pa to drndamo zajedno, sviramo, ja joj ponavljam sta je sta - tipa ovo je cvet, buba, zaba i sve sto se nalazi tu..ili slazemo puzle, ili ubacuje one oblike u kockicu, pa joj govorim sta da mi donese da vidim hoce li znati i slicno.
Ali uglavnom smo napolju, dok setamo pricam joj koliko-toliko, za drvece, listove, cvece, zivotinje i tako..a u parkicu ona sad jurca za decom, ako nema dece, ljulja se, ja je pridrzavam, idemo na tobogan i td
Ona sve razume - kad joj kazem donesi mi loptu, donese, kad kazem donesi medu, zna sta je to i slicno, ali slabo prica, pa sam shvatila da je ne ucim dovoljno recima..ali kad uzmem da joj citam nesto recimo, nju bas ne drzi paznja, ona ode svojim putem..
Od reci zna samo ove proste mama, tata, baba, deda, brm-brm, av-av, kva-kva, ko ko (za kokosku)bu-ba, daj, am-am i tako to...e sad ako je to do nje, nije problem sto ce kasnije propricati tek lepo, nego verujem da ima veze i sa tim sto joj nisam od rodjenja sve lepo deklamovala kad nesto radim, i objasnjavala i ucila pesmice (jesam joj pevala, ali ne svakodnevno)
ovo ludiraje, jurenje, djsukanje je i nama ok, ali on tek sada pocinjeda se igra sa igrackama, mic po mic, isto tako ubacujemo oblike i igramo se sa jos dve tri igracke, ali sada kada razmislim nista smislenije jos uvek se sa njima ni ne mozes igrati
u slikovnicama uci gde je sta, slike na zidu, zna da donese nekoliko igracaka,carape, cipele i slicno
a od reci isto samo brm brm, mama, tata, am am i bam bam kada baca nesto i to je sve
a inace ne zaklapa usta ali nista smisleno
izdobijao je igracke za rodjendan, ja sam mu posklanjala pa mu dajem jednu po jednu , tj davacu mu, vidim kada mu neka dosadi ja je sklonim na 2 dana i vratim on se odusevi i tako u krug
probala sam da mu dam flomaster u ruku i papir, crtako je dok dok sam mu ja pridrzavala ruku i oudsevio se, ali odmah je krenuo da zagleda flomaster i da ga gurne u usta naravno : )
jedva cekam da jos malo poraste da se igramo onako pravo i da caskamo : )
vodila sam ga u igraonicu sada kada je bilo lose vreme, super se izigrao, jurili smo se, bacali po onim penjalicama i toboganima
ali sve kao hocu nesto smislenija a ustvari to je to za ovaj uzrast : )