Neo-wolf
Ističe se
- Poruka
- 2.532
znam i te slucajeve gde su babe i dede odgajali decu, uzas kolko su ta deca bila nesrecna...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
znam i te slucajeve gde su nabe i dede odgajali decu, uzas kolko su ta deca bila nesrecna...
Kvinsi, ja do sad nisam imala grizu savesti, sto ne znaci da necu kad se beba rodi.
Posvecena sam Pedji preko svojih maksimuma i nemam problem sa ostavljanjem kod babe i dede.
Skoro dve pune godine sam kuci s njim, zasto bih imala.
Postavila sam sebi cilj da zavrsim master, i uradicu to, jer to zaista zelim.
Mogu i da odbacim sve i 24/7 budem samo sa njim, i na kraju dana budem nezadovoljna,
kao sto sam skontala da jesam, i da zelim da uz ulogu majke budem i neko ko nesto radi,
i time svom detetu dam primer.
Dva dana ga ne bih videla, utorak i sredu.
I da, nedostajao bi mi, ali ne bih kukala, jer ako tako odlucim tako ce biti.
Jos nisam nista odlucila, zato sam.i pitala,
jer se dvoumim sta je pametnije.
Говориш напамет. Детињство у Банату је за мене најлепши део живота. Бицикл, двориште, мачке, велико дечје друштво, језеро, риболов са дедом...
Не бих имала ништа од тога да сам седела у подстанарској собици својих родитеља.
Planiram da do porodjaja zavrsim sto vise obaveza na faxu, da bi posle mogla opet da ucim (ako beba bude dobrica, a nadam se).
da, bas se vidi koliko se dvoumis![]()
nemam ni ja problem ostavljanja kod babe i dede, moje veliko dete je veoma samostalno. odlazila sam na treninge u inostranstvo, ostajao je po nedelju dana kod babe i dede, sa 4, 5 godina redovno na raspuste kod druge babe i dede koji ne zive u istom gradu,, itd.
ali, jako je cudan taj osecaj kad dobijes drugo dete, videces i sama. jos kad te puknu hormoni, zabavi nikad kraja
ja licno nisam za varijante dugog ostavljanja kod baba i deda, posebno ne za te "gastarbajterske" kada sopstveno dete vidjas par puta godisnje. propustis najbitniji deo njegovog zivota i odrastanja, to ne moze nista da zameni.
i to je tako bilo dok nisi krenula u skolu tj. nekih 5-6 godina?
Тако је, тада смо добили стан и ја сам дошла у Бг.
cekaj a sta ona to radi na ustrb deteta?razumem ja zelju za samoodrzanje, ali ne razumem da se to radi na ustrb sopstvenog deteta. uz dobru organizacuju moze mnogo toga da se postigne, a da babe i dede uskacu ponekad.
- - - - - - - - - -
da, bas se vidi koliko se dvoumis![]()
nemam ni ja problem ostavljanja kod babe i dede, moje veliko dete je veoma samostalno. odlazila sam na treninge u inostranstvo, ostajao je po nedelju dana kod babe i dede, sa 4, 5 godina redovno na raspuste kod druge babe i dede koji ne zive u istom gradu,, itd.
ali, jako je cudan taj osecaj kad dobijes drugo dete, videces i sama. jos kad te puknu hormoni, zabavi nikad kraja
ja licno nisam za varijante dugog ostavljanja kod baba i deda, posebno ne za te "gastarbajterske" kada sopstveno dete vidjas par puta godisnje. propustis najbitniji deo njegovog zivota i odrastanja, to ne moze nista da zameni.
iskreno, mislim da si otisla predaleko sa analizanjem nje i njenih planova, zvucis kao da si opsednuta njome....misonjo jel ti vidis kako ona pise? projektuje svoje licno nezadovoljstvo kroz decu. ne kazem da je losa majka ali njoj ni master ni deca nisu proble vec je problem sto ona sama sebe ne ume da ceni.
pogledaj samo njenu recenicu kako ce ona da otupi jer ce cetiri godine biti pored dece. nije to kod nje mesec dana ili dva ili dok traje master, vec ona gleda na sve nacine da se izvuce iz memle u koju se sama ubacila i to ne fizicki nego mentalno stavom da joj je zivot gotov jer ima decu.
zato kazem da radi na ustrb dece.
master je najmanji problem, a sta ce biti kad ga zavrsi? mozda planira da ga razvuce na jos dve tri godine?
posle ce se vratiti na posao i opet ce vrednovati sebe kroz ociju drugih. i sta kada opet dodje u neku krizu kao sada?
Свашта. Ја сам била код бабе и деде у Банату скоро цео предшколски период а родитеље сам виђала само викендом. Јел ми нешто фали?