Deca 1-3 godine (toddlers)

Pre neko vece mm ga uspavljuje, on odbija,
i donese ga u dnevnu, a na tv se dvoje ljube.
On pogledao pa se zagledao i vice:"No no Ne ne!"
Mm i ja smo pali od smeha... :)))))

On inace ili nas ignorise kad se poljubimo/zagrlimo ili kaze:"No no" :)))))

- - - - - - - - - -

Ali sve onako namrsti facu i podigne prstic dok vice No no

- - - - - - - - - -

:rotf:
e bas to novka...
Kad zajune... to je komedija... ahahahahah...

Ako ja ne shiznem od toplomera i raznih merenja sa istim :besna:... majku im poljubim, imam stari sa zhivom: ima kvrcnuto spoljno staklo, ne mogu ga koristiti, juche mi je pao onaj sa galijumom ( ili sa chime vec- zamena za zhivu plave boje) i slomio se , a digitalac meri kao da je pushio krek .... :roll::besna::dash::dash::dash:

opet je sastavio samo 3 nedelje u vrticu ... danas bili kod dr, visoka T, kashlje, zhuti sekret u nosu, krmeljave ochi - to je bilo pochetno ... kazhe dr, da ima sad nekih sojeva adeno virusa koji pochinju kao upala oka, ali nema bola, samo zhuti gusti sekret, pa posle krene veoma visoka T koja tarje 5 dana ... uteshi me neizmerno :dash: ... vadili mu krv, i pishkio je na zahtev u bochicu, delija majkin :heart::D

ćaos cure! evo malo i mene da se javnem :) čitam vas redovno samo da znate :P
Birice i ova moja zaradila nešto...nos užasno zapušen, sinoć oka nismo sklopili. ima i blagu T, žlezde na vratu otečene....a toplomeri...je merim sa tri razne fele, pa računam prosek, majke mi. Živa, geranijum, laserski. užas svaki pokaže drugo, pa ti sad kontaj da li dete ima 37 ili 38,2 temp.

Mala Sara je preslatka! čestitamo rođus!

trudnjače moje kako stomaci? ja danas bila kod ginekologa na folikulometriji i vrlo neslavno završila...na 14 dan ciklusa oba jajnika spavaju...ovo nije prvi ciklus da uopšte nemam ovulaciju. šmrc.

Luca danas naučila da uhvati loptu kad joj bacim! baš sam bila ponosna na nju! i ona je baš velika pričalica.
najnoviji fazon da se SVUDA penje. radi to već neko vreme, ali sad joj nažalost i uspeva :roll::roll: vadim je iz nemogućih poza sad nemogućih mesta.

joj i da Novka pokušava sama da skoči, nekad joj uspe, recimo jednom u 100 puta, piš živi. samo je teramo da skače, da se smejemo. :rumenko::rumenko: dobra ti ova sa vrećom, probaćemo sutra!

Čičak Luca voli kad se ja i mm grlimo. ljubimo, onda dođe kod nas i moramo da je podignemo i ide group hug i ljubljenje u krug ahahahhhah stim da ona diriguje ko će koga da jubi, pa kad se poljubimo onda kaže szeeeeereti (vooooli) mama tatu, tata lucu, luca mamu itd

biće neki diktator majke mi!

- - - - - - - - - -

Eh sta nas snadje.
Dunja prima injekcije Longacef,primila do sada 2 a treba 5.
Ima Eserihiju coli.T isla i do 40.3.:sad2:

Pročitaj malo na netu o D manozi... nama jedino ona pomogla da se rešimo ešerihije...pola godine smo se mučili.

Cao suki, generacijo. ;)

Ja te cekam na kutku a ti meris folikule...
Pusti merenje, nego uzmi neke erotCke romane, npr.50 nijansi siva, da te malo motivise... :zper:
Ja tako napravih moju gicu... :heart:
A kod tebe vec islo prirodno, ne opterecuj se :zag:

Ne znam sto je ljubomoran kad se ljubimo, jer to radimo oduvek.
Ali prosto mu nije drago, ili iskulira, ja ga zovem da vidi kako se ljubimo, a one kao gleda u plafon,
ili kaze No no, ili pridje tati pa ga kao udari... ili se ugura izmedju da njega ljubimo... ahahha...
Kako li ce biti tek kad stigne beba... videcemo... :)

Danas prvi put prespavao u vrticu.
Nije se bunio ni kad je ostajao, ni za spavanje, ni kad smo dosli.
Videcemo kako ce dalje...

Hvala zsuki :)

Mi sad idemo u setnju bez kolica, ona nece vise da sedi u njima. Bas mi neobicno, trckara okolo a ja idem za njom i samo pazim da ne pokupi neki pikavac ili neku gadost sa poda :)
Vrti se u krug kao sestar, pravi nove neuronske veze :D
Stavi bazencic gumeni na glavu pa hoda tako a ne vidi nista i udara u namestaj, mnogo je slatka i blentava sad u ovom periodu :)

MMR nam zakazali, citam po netu, urotile se zene, mnoge nece uopste da daju..ja cu dati, samo ne bih jos, mala je, malo cemo pomeriti...i tako

CItam gluposti kako ko izbaci neki kretenski tekst na netu tako svi zivi kao ovce poveruju i poslusaju, a nemaju pojma ni koja budala je pisala tzv strucni tekst. Samo se nerviram kakav smo narod :)

Hvala zsuki :)

Mi sad idemo u setnju bez kolica, ona nece vise da sedi u njima. Bas mi neobicno, trckara okolo a ja idem za njom i samo pazim da ne pokupi neki pikavac ili neku gadost sa poda :)
Vrti se u krug kao sestar, pravi nove neuronske veze :D
Stavi bazencic gumeni na glavu pa hoda tako a ne vidi nista i udara u namestaj, mnogo je slatka i blentava sad u ovom periodu :)

MMR nam zakazali, citam po netu, urotile se zene, mnoge nece uopste da daju..ja cu dati, samo ne bih jos, mala je, malo cemo pomeriti...i tako

CItam gluposti kako ko izbaci neki kretenski tekst na netu tako svi zivi kao ovce poveruju i poslusaju, a nemaju pojma ni koja budala je pisala tzv strucni tekst. Samo se nerviram kakav smo narod :)

i Junior voli da se pokriva pa da tako pokriven hoda po stanu. Ja se sve brinem da ce se povrediti, ali u stvari 'ladno zna vec gde sta stoji i kako da izbegne prepreke. Bas su sasavi :heart:

Ako ja ne shiznem od toplomera i raznih merenja sa istim :besna:... majku im poljubim, imam stari sa zhivom: ima kvrcnuto spoljno staklo, ne mogu ga koristiti, juche mi je pao onaj sa galijumom ( ili sa chime vec- zamena za zhivu plave boje) i slomio se , a digitalac meri kao da je pushio krek .... :roll::besna::dash::dash::dash:

opet je sastavio samo 3 nedelje u vrticu ... danas bili kod dr, visoka T, kashlje, zhuti sekret u nosu, krmeljave ochi - to je bilo pochetno ... kazhe dr, da ima sad nekih sojeva adeno virusa koji pochinju kao upala oka, ali nema bola, samo zhuti gusti sekret, pa posle krene veoma visoka T koja tarje 5 dana ... uteshi me neizmerno :dash: ... vadili mu krv, i pishkio je na zahtev u bochicu, delija majkin :heart::D

Nebi da budem dosadna ali ako djete tako lose podnosi kolektiv, mozda bi trebalo pokusati jedno godinu dana da ga cuva neka zena pa sledece godine kada bude stariji pokusati opet sa obdanistem, ja mog mladjeg nisam ni upisivala jer mi se i kod kuce stalno razboljeva, vidjecemo na proljece kakva bude situacija pa mozda pokusamo.

Ng ima nešto vise od tri godine, duže vremena je vukla bronhitis, kašalj, temperaturu... Od lekova ne znam sta nismo probali. Onda smo otišli u Sokobanju. Prestali sa lekovima i išli na inhalacije radonom. Došli kuci i zaboravili na bolest. Inače, Sokobanja ima samo jednu manu, sto se zove banja pa ljudi imaju predrasude. Mogu da je uporedim sa najboljim mestima za odmor. Cak razmišljamo o tome da se preselimo tamo. A cene smještaja i hrane su vrlo pristojne. Na primer, pljeskavica u lepinji sa prilozima je 70 dinara.

Ng ima nešto vise od tri godine, duže vremena je vukla bronhitis, kašalj, temperaturu... Od lekova ne znam sta nismo probali. Onda smo otišli u Sokobanju. Prestali sa lekovima i išli na inhalacije radonom. Došli kuci i zaboravili na bolest. Inače, Sokobanja ima samo jednu manu, sto se zove banja pa ljudi imaju predrasude. Mogu da je uporedim sa najboljim mestima za odmor. Cak razmišljamo o tome da se preselimo tamo. A cene smještaja i hrane su vrlo pristojne. Na primer, pljeskavica u lepinji sa prilozima je 70 dinara.

ja sa mladjim ima bas taj problem mislim da nikad nije potpuno zdrav samo manje ili vise prehladjen, curi mu nos kasljuca ili kad ga uhvati onda nemoze da dise, pa lekovi inhalacije... probala sam sve sto sam cula od prirodnih lekova da izbjegnemo hemiju sto vise mozemo jer je jos mali tek 14 mjeseci... Kada bi bilo najbolje mislim koji mjesec da se ode i koliko dana ste vi bili pa vam je pomoglo... icicu i na mars ako ce malom biti bolje

Mi smo bili smešteni kod jednog lekara pa smo imali stalne savete. Trebalo bi biti 21 dan jer prvi dan nema terapije, 18 dana treba telu da se skroz oporavi i jedan dan bez terapije. E sad, mi smo bili samo 7 dana, ali smo po savetu tog lekara bili i na mestima sa negativnim jonima (neka izletista). Ako budete išli, javi se da ti dam tel tog lekara, dobar je smestaj, a nećete morati da placate neke preglede i još nešto, pisaču ti na PP kad bude trebalo. I tih 7 dana nam je jako pomoglo, i mm koji se davio od alergije, sve je nestalo.

Mi smo bili smešteni kod jednog lekara pa smo imali stalne savete. Trebalo bi biti 21 dan jer prvi dan nema terapije, 18 dana treba telu da se skroz oporavi i jedan dan bez terapije. E sad, mi smo bili samo 7 dana, ali smo po savetu tog lekara bili i na mestima sa negativnim jonima (neka izletista). Ako budete išli, javi se da ti dam tel tog lekara, dobar je smestaj, a nećete morati da placate neke preglede i još nešto, pisaču ti na PP kad bude trebalo. I tih 7 dana nam je jako pomoglo, i mm koji se davio od alergije, sve je nestalo.

ja sam mislila na proljece da idemo na zlatibor ali ako iz iskustva kazes da je ovo bolje mjenjamo planove bitno mi je da djetetu pomogne, javnicu se ja tebi kada budemo isli. Hvala na savjetu

Nebi da budem dosadna ali ako djete tako lose podnosi kolektiv, mozda bi trebalo pokusati jedno godinu dana da ga cuva neka zena pa sledece godine kada bude stariji pokusati opet sa obdanistem, ja mog mladjeg nisam ni upisivala jer mi se i kod kuce stalno razboljeva, vidjecemo na proljece kakva bude situacija pa mozda pokusamo.

Nema ko da ga chuva, zhenu nemam od chega da placam, baka( moja sveki) ga je chuvala do letos , ali zhena lipshe sa njim, a i radi privatno, glava mi je pucala da usaglasim razne rasporede ... I ovako se deshavalao da sam ili trchala na autobus, jer je mogla da stigne u poslednji chas, ili hvatala krivinu na poslu :roll: ... nije on toliko mali, napunio je 2 godine, obozhava vrtic, ko o chemu, Armin o svojoj ljubljenoj vaspitachici :lol: ... znam da je neminovno da bude bolestan, samo me nervira strashno ... inache, pre neki dan sam razgovarala sa nekim mamama iz vrtica, on je josh dobar, shto ide 3 nedelje zaredom, neka deca idu 3-4 dana pa nedelju - dve ne ... e to je sranjce :dash:

:zag::bye: ...

danas popodne idemo da vidimo shta kazhe krvna slika ...

..birice, jaksha je tek sad, posle tri meseca vrtica na prolece pa tri meseca pauze preko leta,
i od nastavka od septembra - sastavio prvi put tri nedelje u vrticu.. :)
..proletos je to stvarno bilo tri dana u vrtic pa deset kod kuce,
a od septembra na ovamo se polako to produzavalo, cela nedelja, pa deset dana, pa dve nedelje.. :lol:

..bice to sve ok, razumem te potpuno shto ludish kad je bolestan, nikom nije svejedno.. :)

- - - - - - - - - -

..a naravno, do tri pune godine i do vrtica bio je bolestan jedno tri puta, uglavnom pokupljeno iz igraonica preko zime,
ili od velike dece kad donesu iz shkole.. :roll:
..sve je to "u rok sluzbe".. :)

- - - - - - - - - -

..u "bolest" naravno ne rachunam slinavice, kijavice, one temperature sa kashljanjem koje dodju i prodju za dva dana i slichno.. :)

..al se nastavljam.. :rotf:
..vidi se da sam u trku i prolazu.. :cao:

Ja bas jutrod pricam mm da posto ove godine necemo ici na planinu na zimovanje probamo da odemo u Sokobanju.
Jel ima smisla ici tamo zimi I meni je prioritet da nekako ojacamo disajne organe?
Kakva je to inhalacija radonom, cemu sluzi, ko preporucuje I za sta?
I naravno molim te za info o tom smestaju!

Da, malo nakon pune godine je daju uglavnom..ali vecina pomeri, a neki cak nece uopste da im dete primi... ja stvarno ne verujem u sve teorije zavere ali moram priznati da mi oko ove vakcine ipak nije svejedno.
Jel su sva decica ovde primila nju?

moja obojica primili nisu imali bilo kakvu reakciju, zaplakali 5 sekundi u domu zdravlja i to je to kod kuce se normalno igrali nisam primjetila bilo sta neobicno,

i mene je plasila MMR stravicno, pa sam htela i da je ne dam detetu
dr se cak slozila bila
pa opet, kretao je u kolektiv pa je morao da je primi
proslo je sve ok, mada ga ja i dalje posmatram kao kobac
i vidim da je sve ok, al sta cu kad mi je strah duboko u kostima :sad2:

Da, malo nakon pune godine je daju uglavnom..ali vecina pomeri, a neki cak nece uopste da im dete primi... ja stvarno ne verujem u sve teorije zavere ali moram priznati da mi oko ove vakcine ipak nije svejedno.
Jel su sva decica ovde primila nju?

ma glupe price
ne shvatam da roditelj rizikuje da dete dobije neku od te 3 zaebane bolesti
ni Irina nije imala nikakvu reakciju...bas nikakvu

- - - - - - - - - -

dokazali su da nema veze sa autizmom ta vakcina,tako da....

Back