Deca 1-3 godine (toddlers)

Kako stavljate mast u ochi detetu? Onu antibiotsku, da ne misli neko da mu mazhem svinjsku mast :zcepanje:

Treba mi jedna ruka da mu drzhim noge, jedna ruka da mu drzhim ruke, jedna ruka da mu drzhim glavu, jedna ruka da mu otvorim oko (mada bi mi ovde bile potrebne dve) i jedna ruka da mu stavim onu mast :rtfm:.... 'ebemti :dash:... svako veche se sve vishe i vishe osecam kao hobotnica ... a naravno uvek sam sama, nema ko da pomogne ... :dash:

...ajde da pitam vas ovde, mozda ce te pre znati da me uputite nego tamo na temi o kupovini...

...znate li gde ima lepih kvalitetnih bicikala za devojcice, a da nije preko 70€, Cupavici je rodjendan
za mesec i nesto, i htela sam da joj kupim na poklon, a ne bih bas da me oderu, niti da kupim krs
koji ce da vozi mesec dana pa da se baci....
...svaki savet je dobro dosao...:hvala:

Kako stavljate mast u ochi detetu? Onu antibiotsku, da ne misli neko da mu mazhem svinjsku mast :zcepanje:

Treba mi jedna ruka da mu drzhim noge, jedna ruka da mu drzhim ruke, jedna ruka da mu drzhim glavu, jedna ruka da mu otvorim oko (mada bi mi ovde bile potrebne dve) i jedna ruka da mu stavim onu mast :rtfm:.... 'ebemti :dash:... svako veche se sve vishe i vishe osecam kao hobotnica ... a naravno uvek sam sama, nema ko da pomogne ... :dash:

ja sam ovo resavala na jednostavan nacin sacekam da zaspi pa mu polako otvorim oko i stavim mast :)

kod nas je to isto bilo ko brba sa lavovima...sad je starija pa je mirnija i moze da joj se dokaze nesto
al sto se tice stavljanja masti kad se otima,ja sam stavljala u unutrasnji ugao oka...i mast i kapi....kapi sipam kap dve i kazem otvori oci...i kako otvori tako upadnu....mnogo efikasnije nego mast
a mast nakrkam tu u ugao oka pa prstom malo blago protrljam i pritisnem da upadne sto vise,pa kad otvori oko ono se topi i ulazi u oko...al nema neki specijalni efekat
ako je u pitanju hloramfenikol,mnogo je lakse uzeti te kapi uljane....prave ih u drzavnoj apoteci...ne znam jel ima i kod vas
sad je hvala bogu pocela da slusa pa joj kazem da bude mirna pa samo donji kapak pomerim i stavim mast...al do pre par meseci smo se tukle i svadjale :lol:

...ajde da pitam vas ovde, mozda ce te pre znati da me uputite nego tamo na temi o kupovini...

...znate li gde ima lepih kvalitetnih bicikala za devojcice, a da nije preko 70€, Cupavici je rodjendan
za mesec i nesto, i htela sam da joj kupim na poklon, a ne bih bas da me oderu, niti da kupim krs
koji ce da vozi mesec dana pa da se baci....
...svaki savet je dobro dosao...:hvala:

ovo zanima i mene :)

kod nas je to isto bilo ko brba sa lavovima...sad je starija pa je mirnija i moze da joj se dokaze nesto
al sto se tice stavljanja masti kad se otima,ja sam stavljala u unutrasnji ugao oka...i mast i kapi....kapi sipam kap dve i kazem otvori oci...i kako otvori tako upadnu....mnogo efikasnije nego mast
a mast nakrkam tu u ugao oka pa prstom malo blago protrljam i pritisnem da upadne sto vise,pa kad otvori oko ono se topi i ulazi u oko...al nema neki specijalni efekat
ako je u pitanju hloramfenikol,mnogo je lakse uzeti te kapi uljane....prave ih u drzavnoj apoteci...ne znam jel ima i kod vas
sad je hvala bogu pocela da slusa pa joj kazem da bude mirna pa samo donji kapak pomerim i stavim mast...al do pre par meseci smo se tukle i svadjale :lol:

pa isto i ja, ili mu namazhem shto vishe na kraj trepavica, poshto jako jako zatvori ochi, pa on sam malo utrlja... ali nema neki efekat bash ... hloramfenikol je u pitanju ... a josh me pitala da li kapi ili mast , a ja curka htela mast :dash: ... ne mozhe se ovom mom objasniti, katastrofa je ... dodushe ako obecam bananicu, onda sam lezhe da mu chistim nos onim usisivachem, ali isto se dere, samo se ne otima kao lud ... to je jedino gde sam uspela da postignem neki dogovor :dash:

Birice, a da mu nogama drzis njegove noge, rukom ruke kao policija, pa tom rukom jos pridrzavas glavu, ili glavom njegovu glavu i mazes?
Ili zovi komsinicu da pomogne. ;)

Medo voli da izvlaci sline sa usisivacem, on sam to sklapa, pa.mu dam.spric, vec smo 150 spriceva potrosili,
Jedino sto sam htela da vas pitam, jel vam usisivac povuce te sline unutra? Jel perete ono crevo usisivaca?
Ja mislim da moj povuce, pa sad stalno gledam cim upadne u ono malo crevo aspiratora perem pa opet, smorim se.
Srecom pa on voli.

- - - - - - - - - -

Afro, capriolo bicikla su dobra.
Ne znam.cene.
Pogledaj

Birice, a da mu nogama drzis njegove noge, rukom ruke kao policija, pa tom rukom jos pridrzavas glavu, ili glavom njegovu glavu i mazes?
Ili zovi komsinicu da pomogne. ;)

Medo voli da izvlaci sline sa usisivacem, on sam to sklapa, pa.mu dam.spric, vec smo 150 spriceva potrosili,
Jedino sto sam htela da vas pitam, jel vam usisivac povuce te sline unutra? Jel perete ono crevo usisivaca?
Ja mislim da moj povuce, pa sad stalno gledam cim upadne u ono malo crevo aspiratora perem pa opet, smorim se.
Srecom pa on voli.

- - - - - - - - - -

Afro, capriolo bicikla su dobra.
Ne znam.cene.
Pogledaj

....pogledala, skupa su...hvala :)

IMG_6925a.jpg

IMG_6927a.jpg

..igrate li se, mame..? :aha:

....jao Novka, sad si me podsetila na vreme kada sam se ja igrala sa svojom decom i kestenjem...:)

...mala gospodjica se igra sa plastelinom, svi kukaju da ih bole ruke od gnjecenja istog, a samo se ona ne
zali ni na sta, vec uziva...meni je juce rekla da joj kupim "pacein":heart:

..e da - pravili smo u tom uzrastu "kutije iznenadjenja", uzmesh npr jastuchnicu i ubacish unutra neshto da on ne vidi,
drzish gore sa dve ruke otvoreno toliko da moze da uvuche svoju ruchicu, da opipava i pogodi shta je.. :)
..ili ubacish nekoliko stvari, a trazish da pipkanjem nadje i izvadi jednu od njih.. :)
..ne znam koliko govori, ali chim nauchi da imenuje svoje igrachke mozete toga da se igrate,
moji su obozavali, a ja sam obozavala da gledam izraze lica i male tochkice iznad glave kako se kotrljaju dok rovare po dzaku.. :lol: :aha:

On prica novka sve u sesnaJest.
Cak i peva.
Bas je pricalica.
I to lepo prica, jasno. Naravno ne zna jos r da izgovori uvek, ali trudi se.
Voli da prica, pa mi stalno listamo knjige i onda on meni pokazuje koja je koja zivotinja i kako se oglasava.
Brojeve ucimo, ne znam koliko konta... ali sam nabraja 3, 4, 5 ,6 ,7, 8. I ako ja kazem 1, onda on 2, 3.
Ucimo i boje, voce... voce zna... boje ponavlja zamnom.
Krenula ja i sa slovima, ali mislim da je jos mali pa odustala.

Probacu ovo sa jastucnicom.
On nema omiljenu igracku, nikad nije. Ne znam sto.
Ali zna koja je koja.

Voli da kuva samnom. Naucio je sve one kutlace, cediljke itd...

I jednom dnevno mu ja pustim muziku, mix nekih pesmica na moj telefon,
I dam mu telefon, a on sav ponosan, pa gleda slike one sto se menjaju na displeju,
likovi iz crtaca, pa peva zajedno sa njima i djuska. To je 10-ak minuta.
I kad se zavrsi, ja kazem sutra cemo ponovo a on Dob'o. :)

Nasladji mi je kad djuska... ahahahah... prvo glavom onako napred pa onda nogicama ahahah
komedija...

Ucim ga i da stoji na jednoj nozi.
Ali da skoci sam jos ne zna.

Back