Deca 1-3 godine (toddlers)

a moje dete pocelo redovno da se upisava u gace, po 4 puta dnevno
doduse ne bas svaki dan ali uglavnom :roll:
u vrticu kad spava normalno upisa se i rekla mi danas vaspitacica da joj ipak spakujem pelene da se ne razboli opet tako mokra
ujutru kad ustane pelena puna ko kad je bila beba
eto
urin proveravali,sve ok
ostaje ili prehlada besike ili namerno to radi zbog trudnoce...ili mozda ima neki problem sa zadrzavanjem...al onda bi valjda imala stalno
ako je prehlada onda traje neobicno dugo :roll:

tako da ocekujemo da se potpuno vrati u pelenu kad se porodim...jupiiii :roll:
misim necemo da joj vracamo al kapiram da ce biti pakao

O skidanju pelene ne razmisljam.
Mada bi mi to olaksalo zivot, jer kaki 5 puta dnevno, moja kicma vise ne moze da podnese to...
Jedva se pridignem... tj.problem je sto se on vrti non stop, pa menjanje pelen traje 15 minuta...
5 medinih+10/12 bebinih... bice vrlo uzbudljivo i zabavno :roll: :)

Mama i muz me danas napicili, kazu Vodi ga u vrtic, sta filozofiras,
svejedno ces morati i zbog ucenja, i zbog faxa, i zbog toga sto si sve veca...
A meni zao...

mi krajem nedelje ocekujemo da stignu kreveti i orman za deciju sobu...i tepih
i odvajam se od Irine, spavacu u dnevnoj sa mm
:sad2:
nesto mi tesko pada
fantaziram...dramim ko da se selim iz kuce :roll:
al tako volim da legnem pored nje i da se uspavam slusajuci je kako dise i gledajuci u njena uglavnom napucena ustasca :lol:
:sad2:
ima tako slatku facu dok spava....od rodjenja tako drzi usta u snu...

a kad je bese krenuo?
moras mu dati vremena da navikne...znas kako posle vole da idu...misim vecina zavoli ....uvek ima onih koji ne vole al mora redovno da ide da bi se lepo navikao

ja ne znam ni kako ce ovo odvajanje da padne Irini
ima da nas zapisa nacisto :lol:

Poznavaoche, bash me nasmeja za ono "dok im dusha na nos ne izadje" ...

Pelene : Arminu ne nameravam da uopshte krenem sa skidanjem pre leta ... imace jache od dve ipo ali bash me za .. piii ... najzad sam zapushila usta i rodbini oko toga, pa mi malo lakshe :roll:... on nema nameru da sedne 10 sec na noshu :roll: a ja nemam nameru da ga silim ... malo se nadam da ce se navici u jaslicama, valjda ih tu posednu posle doruchka, ali u to nisam sigurna ...

kad stigne kuci popodne, vozi motor, shutira loptu I trchi po dvorishtu ... u 8 sati se obeznani ... ali shta cu sa njim kad poche ono ruzhno vreme , nemam ni najmanju ideju ... :think::sad2:

unutra mu padaju na pamet stvari da poludish ... mada povremeno zna i pola sata da se igra sam, ili poskida sve svoje knjige, pa sam sebi pricha prichu ... a i inache ne zaklapa ... na koga li je :whistling: ...

navikao se na vrtic, ima i on momente kad place malo kad idemo, ali to je prolaznog karaktera .. vaspitachica ga obozhava, imaju gomilu bash male dece, ne hodaju, ne prichaju, a sa njim se sve dogovore i josh im i pomazhe :zper:

samo da nema tantrume :besna: ... ali ih nema jedino kad spava ... mada je koji dan i u snu vikao: necuuu :dash:

i da: ima i zvanichno da vam objavim: bacam se sa mosta ! OPET IMA EKCEM !!!! :dash::dash::dash:

u vrticu kad spava normalno upisa se i rekla mi danas vaspitacica da joj ipak spakujem pelene da se ne razboli opet tako mokra
eto
urin proveravali,sve ok
ostaje ili prehlada besike ili namerno to radi zbog trudnoce...ili mozda ima neki problem sa zadrzavanjem...al onda bi valjda imala stalno

kada ja nama stigla beba stariji je vec jedno pola godine bio bez pelena, posle jedno 7 dana svake noci krevet mokar, vec sam bila rjesila da kupim pelene i da opet pocnem stavljat jer to je vec prelazilo sve mjere, a onda mi je mama savjetovala da ga ne grdim ako se upiski nego da grdim bebu kako je bezveze jer piski u pelena a on ( stariji sin ) on je veliki i dobar i ne piski u pelenu nego u tutu, kako ga volim i sve tako u krug, on je veliki a bato je mali i upisanko i ja je poslusam jedno 2-3 dana sam mu tako trubila i da zlo necuje sve se smirilo, sad da li je pomogla prica ili ... ko zna ali posle toga se nije upiskio .... pretpostavljam da je ovo bilo cisto privlacenje paznje.

eto
urin proveravali,sve ok

ovaj moj kako krene hladnije vreme, a ne nosi papuce, pocne drasticno cesce da piski. to je muka ziva ubediti ga da je leto proslo da vise nemoze samo u carapama naokolo. ali to smo primetili I prosle godine I ove. probaj da joj malo utoplis noge I dva para gaca da vidis dal ce da pomogne.

..pitam alekseja jutros "kakava ti je to tachka na obrazu?"
a on kaze "..ujeo me leptir.. :sad2: "

:lol: :heart:

Srce malo :heart:

Pedji su svi insekti "Mu'a"(muva), ili "Osa" :mrgreen:

I svima u porodici zna ime, sem moga.
Sve lepo sam nabraja: deda ______ baba ____ ... Itd... a mama? "Mama" :) ;)

- - - - - - - - - -

Jel vasoj deci smrde noge? (ovo sam mozda vec pitala, ne znam kako to da resim)

- - - - - - - - - -

Znoje mu se

moji obojica se mnogo znoje, malom su carape uvece posle skakanja i igranja vlazne. ne mogu reci da mu smrde noge, vise mirisu na obucu koju nosi. gledam da je kod kuce sto vise bos, a sad sam mu bs kupila duboke geox cipele da vidim hoce li mu se u njima znojiti noge, jer one navodno "disu" :lol:
a veliki u predpubertetskom stanju, pocela kosa da mu smrdi:eek:
ja mu prilazim posle treninga neki dan Ii nikako da provalim dok nisam krenula da ga poljubim I onako sablaznjeno rekla " sine, ti smrdis:eek:" :lol:

Obuvam mu samo pamucne carapice i sve zepe gledam da su otvorene...
Cipelice isto ali dzabe... noge mokre kad ga izuvam prezuvam... i sto kazes nije neki smrad ali meni i to fuj...

PS. Juce sam.od ns do kuce kukala kako se ukakio i kako smrdi u kolima. posle sat vremena stigli kuci. on uopste nije kakio. :rumenko:

Obuvam mu samo pamucne carapice i sve zepe gledam da su otvorene...
Cipelice isto ali dzabe... noge mokre kad ga izuvam prezuvam... i sto kazes nije neki smrad ali meni i to fuj...

PS. Juce sam.od ns do kuce kukala kako se ukakio i kako smrdi u kolima. posle sat vremena stigli kuci. on uopste nije kakio. :rumenko:

Pustao vjetrice :) i meni se to desavalo, da sam sto posto sigurna da je ukakan kad ono nista,
moj stariji dodje do mene prdne i kaze, mama ja sam prdnuo :) kao da nisam cula i osjetila, i dzaba sto mu objasnjavam da to nije lepo, nesto mu zanimljivo ali samo da dodje do mene, pitala sam to ne radi u obdanistu... super bar tamo da me ne bruka :rumenko:

phe,obuvena je uvek :)
a prestala je danju to da radi,juce je kad sam rekla nemoj da se upiskis namerno puystila malo :lol: kvarnjak
ali dok spava piski :(
jbg
proci ce i to
nego sam ja stvarno mislila da ce do treceg rodjusa uveliko bataliti,al sam se debelo prevarila :(

Kupili mu juce cipelice i zepe...
Danas mi ceo dan nesto mirise... sve ga njusim, nije omeksivac, nemam takav, nije pasta, nije nista dirao...
Krecemo napolje, ja ga prezuvam a ono nove patofne mirisu... ljudi moji, predivan miris... mirisu noge mirisu zepe...
Ja se u cudu nasla... :)
Sad cemo da vidimo dokle ce da mirisu. Ove stare nisu mirisale uopste.

- - - - - - - - - -

Nikodija moguce da je bio prdonja... ;)
mm kaze da ja umisljam mirise jer sam.trudna... ahahha... moguce je i to :)

Back