Deca 1-3 godine (toddlers)

Ne moze dete da te mrzi Bonzita...moze da ima momente histerije, a i nije dobro sto si posezala za cuclom da ga smiris. Smiri ga svojim autoritetom i ostani dosledna. Nemoj dozvoliti da tvoje dete ima veci autoritet od tebe. On ima 4 godine i moze jos uvek da isteruje svoje, ali mora da zna dokle to ide i sta si ti spremna da das a sta ne. Imaj na umu da ne mozes pogresiti, brines o njemu, njegovom zdravlju, ishrani, vaspitanju. Ne mozes sad i da predupredis njegove nervoze i strahove. Vodi ga da se iskace u park, da se igra, suta loptu. Delujes kao da si se uplasila jednog obicnog cetvorogodisnjaka :) Aooo :)

dobrodosla u klub zaposlenih mama :lol:
ja dolazim kuci u 17h (nema prekovremenog, ne radim vikendom), mali me ceka jos na vratima, zalepi se kao cicak i do spavanja ne pusta. odmah izlazimo napolje, setnja, igranje, povratak kuci oko pola 8 (ako spremam veceru) ili oko 8.15, ako veceru lovimo u frizideru :D
za kupanje i spavanje je zaduzen tata, da bi mama mogla da pregleda domaci velikom detetu, propita ga, napravi kontrolni, vezba engleski. onda ide brisanje 100 kvadrata parketa visokog sjaja :roll:, brisanje prasine, peglanje, kuvanje rucka (ne sve svako vece, prolupala bih :lol:)
najvise volim da kuvam za dva dana i onda sam prilicno ogranicena izborom, pa je na jelovniku pasulj, boranija, grasak, rizoto u raznim varijantama,cufte u paradajz sosu, paprikas, gulas. onaj ko cuva malog popodne skuva samo krompir ili testetinu. ponekad, kad veliko dete ide poslepodne u skolu, kuvam cim se vratim neku brzinsku kombinaciju kao sto je belo meso sa susamom u neutralnoj pavlaci, morski plodovi sa spagetama, ili nesto slicno za sta ne treba vise od pola sata.
kada mm ne radi, on uglavnom kuva. ispadne da kuvam 3 noci (dana) nedeljno. kada za veceru pravim proju, spanske pitice, burek, pitu sa spanacem i sirom, pokriveni su i za dorucak.
nekada kuvam i po povratku iz setnje, da bih sto pre sve zavrsila i onda, ako sam sama, pustim malom pesmice na youtube, da bih mogla da iseckam povrce i meso za dinstanje.
uglavnom, mm puno pomaze, a i veliki sin kad smo sami (tata radi i nocne smene). veliki je u predpubertetskoj fazi i trazi pomoc samo oko skole, za sve ostalo ga uglavnom smaram :roll: :lol: srecom, mali mu jos uvek nije smor i lepo se igraju. ne bezi i ne zakljucava se u svoju sobu jos uvek :lol:

e, da. na sve to, tri puta nedeljno pre spavanja vozim sobni bicikl pola sata, a pre nedelju dana sam ubacila i trbusnjake :D
kada ne vezbam, onda pijem :lol: sedim u tisini u dnevnoj sobi, sipam pice i cutim :D
dan mi se zavrsava oko ponoci, a ustajem u 8. nekada padam na nos od umora, nekada ni ne osetim kako dan prodje.

ahahahaaaa :zcepanje: :zcepanje::zcepanje: ja cu crci od smejanja, ovo tako dobro zvuci! :zcepanje:

i meni ga je zao bas dala bi ja al moj muz nemoj procice ga kradom na pocetku je pitao moju mamu daj mi samo malo dok mama ne dodje,joj bas sam losa...ima njegovu plisanu igracku spidermena..malo je zaboravio jer smo bili na odmor par dana i onda je ceo dan bio u vodi...hvala na savetu videcu puno pricam snjim...razuman je al eto bojim se da ce jednog dana da me mrzi zbog te cucle ..glup osecaj..

Mada, mozda ja i nisam dobar savetodavac, ja sam "stara skola". Smatram da je dete deo porodice, a ne centar porodice(mada bi sad mm rekao da to nije istina jer se meni sve vrti oko dece).

..i ja sam stara shkola, ali nekad se utrefi moj manjak konciznosti i stalozenosti sa njihovim napadom borbe za teritoriju :lol: pa me fleshne.. :(
..danas sam imala jedan dvominutni "komad sa pevanjem i pucanjem" sa trinaestogodishnjakom,
krchkalo se dugo pa je bilo i vatrometa :roll: mozda mi zato sad ovakve misli padaju na pamet.. :neutral: :)

i meni ga je zao bas dala bi ja al moj muz nemoj procice ga kradom na pocetku je pitao moju mamu daj mi samo malo dok mama ne dodje,joj bas sam losa...ima njegovu plisanu igracku spidermena..malo je zaboravio jer smo bili na odmor par dana i onda je ceo dan bio u vodi...hvala na savetu videcu puno pricam snjim...razuman je al eto bojim se da ce jednog dana da me mrzi zbog te cucle ..glup osecaj..

Znas li nekog ko mrzi majku zbog cucle :)? Nemoj Bonzita, drzi se, koliko ces jos toga morati da mu uskratis dok bude rastao...

- - - - - - - - - -

..i ja sam stara shkola, ali nekad se utrefi moj manjak konciznosti i stalozenosti sa njihovim napadom borbe za teritoriju :lol: pa me fleshne.. :(
..danas sam imala jedan dvominutni "komad sa pevanjem i pucanjem" sa trinaestogodishnjakom,
krchkalo se dugo pa je bilo i vatrometa :roll: mozda mi zato sad ovakve misli padaju na pamet.. :neutral: :)

Bog mi u pomoć kad dodju te godine...ako i jedno bude na mene, idem odmah da me stave na desetogodisnju terapiju bromazepamom :)

Znas li nekog ko mrzi majku zbog cucle :)? Nemoj Bonzita, drzi se, koliko ces jos toga morati da mu uskratis dok bude rastao...

- - - - - - - - - -

Bog mi u pomoć kad dodju te godine...ako i jedno bude na mene, idem odmah da me stave na desetogodisnju terapiju bromazepamom :)

..bogami, do bensedina nije doshlo (josh uvek), ali sam njushkala malopre da li je preostalo vina u flashi od sinoc.. :lol:

Ma sve je bilo super pre nego sto je stigla beba do tada si mogao da pricas snjim i slusao je,sad hoce nesto po njegovom al kad vidi da ne moze primiri se,kaznim ga ode u njeg sobu i kao da nista nije bilo,mada zahtevan je puno lakse je deset bebe (kao moj mladji)da cuvam nego jednog ovakvog..ljubi ga majka nemirnog...al sad zbog cucle ne znam kako da se postavim prema njemu plasim se da gresim puno snjim...

..nemoj da ih poredish, bonzita.. :) ..nikad.. :)
..i gledaj da bar jedan sat dnevno ukradesh samo za jednog i samo za drugog, ako je ikako izvodljivo..
..uzasno je frustrirajuce pokushavati da pruzish istovremeno deci razlichitog a bliskog uzrasta sve shto im je potrebno
(shto bi dobili da drugog nema, jel)..
..ovo je iz iskustva, a najintenzivnije je sve to izmedju prvog i drugog rodjendana mladjeg..
..i nemoj da te grize savest, radish najbolje shto mozesh to je sasvim sigurno, a deca to osecaju.. :)

ja sam do sada popila ukupno, od kad se porodih, mozda koji gutljaj vina i pelina
ukupno ako je bilo 5 gutljaja, nek me ubiju, za svo ovo vreme
i dzabe, ne mogu vise
grize me savest jer dojim
tako sipam sebi, popijem polu gutljaj i dam dragom da dovrsi jer ne mogu

al zato kad prestanem da dojim, lele, ima falsu neceg da otvorim i da se ozdrokam :D

jao, ne stignem tv da gledam uopste (a obozavam te tres kanale, tlc i fox life :heart:), osim filmove kad peglam ili vozim bajs (premestila sam ga u dnevnu sobu jer brze vreme prodje ako gledas film i vozis, ne piljim stalno u ekran i gledam koliko kalroija i metara je otislo :lol:).

..divan ti je novi avatarKo.. :heart:

hvlaaa :rumenko: slikala sam ga pre oko mesec dana, tad je krenuo ovako jako sa "saaaaaam, saaaaaaaaammmm" fazom ... mada smo doshli na tachku kad se dogovorim sa njim "Mama ce da ti navuche sokne/bodi/pantalone/promeni pelenu/obrishe ruke pa cemo brzhe napolje da trazhimo Almu" Alma je nashe malo mache, koje se josh dosta dobro drzhi, ali ce imati tikove od male dece dok odraste, to je sigurno ... :zcepanje:

..jooooj, imamo i mi dva kom, spashena iz kontejnera iz kofe sa vodom :besna: na 2C na sam dan jakshinog rodjendana, krajem marta..
sad su taman dovoljno veliki da ih nece zadaviti aleksej kad ih nosi, ljubi, vuche, juri, hvata qq.. :rumenko:
..mene srce zaboli povremeno, pa ga nateram da ih pusti, ali posle 5 sekundi oni trche za njim i jure ga da ih opet ganja.. :roll:

..a kad ih gledam zajedno, dva macheta mislim, kao da gledam ovu dvojicu kako se igraju.. :lol:

2013-05-21 19.26.08.jpg

2013-05-21 19.26.25.jpg

2013-05-21 19.26.37.jpg

- - - - - - - - - -

..naopako mi slika.. :roll:
..popravicu posle, iskipece mi ruchak sad. :lol:

Prilozi

• 2013-05-21 19.26.08.jpg
    2013-05-21 19.26.08.jpg
    48,9 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Ja Pedji dam da razvlaci Boleta... ahahahah...
Ovaj cim ga vidi mase repom i baca se na ledja... A Pedja ga kao mazi...
Bole ga lize a on sve kao sloni ruku, iznenadjen pa gleda u mene...
Pa gurne Boletu ruku u usta.. ahahahahah
Ovaj nista, mogao bi mu po glavi skakati...

Matorcima rekla jedan dan kako mu medo gurao ruku u usta,
Hteli su me razapet... jao jesi ti normalna pas je to.jel treba da ga ujede bla bla...

Back