Deca 1-3 godine (toddlers)

bili kod dr.
zakazao nam vadjenje krajnika za 23 jul
kaze da se nije vratio treci nego je zezaju ova dva
tako da cekamo jul...
i ne moze tata sa njom da lezi nego cu morati ja...sve zahvaljujuci zenama kretenima koje su se ranije zalile sto tate leze sa decom :roll:
moronke...ne znam sta ima lose u tome da tata bude pratnja
glupi balkan

bili kod dr.
tako da cekamo jul...
i ne moze tata sa njom da lezi nego cu morati ja...sve zahvaljujuci zenama kretenima koje su se ranije zalile sto tate leze sa decom :roll:
glupi balkan

:dash:
..da je chovek zaludan pa da ih tuzi.. :roll:

..brzo ce to da prodje, drzim fige da se ne istraumira mnogo.. :cmok2:

Moj sinovac dobro napreduje ;)

bili kod dr.
tako da cekamo jul...
glupi balkan
Kakav idiotizam!
A sta je ako mama ne moze ili je nema?
Jel ni onda ne moze tata vec mora baba/tetka/ujna/strina!?
Ma sto im nisi odrzala bukvicu.
Mm kad je bio mali i isto to isao, tata isao sa njim, sve mame su ludele... i bile sokirane :roll:
Pa i mene su sestre gledale kad sam uvodila muza da mali primi vakcinu, nego one za mene ne postoje pa me bas briga.

Ali stvarno ne razumem te njihove fore

Danas sam najzad nasla gace za odvikavanje. Kupila sam 2*2kom velicinu 2-3 godine. Mala je bila razlika izmedju 18-24meseci i 2-3 godine, pa se sve mislim da bi mu onaj prvi bio mali. Kada sam vec bila tamo kupila sam mu i kupacke gacke i kapu za plazu. Ovde i najmanja deca nose kupacke gacke, niko nije gologuz. Kaze mi koleginica da je isti slucaj i u Italiji (kao zbog pedofilije). Jbt ne mogu da verujem da ce morati da se prcka u onoj "plastici" po ceo dan, svaki dan :dash: Kupila sam prosli put jednokratne pelene za kupanje ali bi nas kostalo ihahaj da koristimo samo njih (5 meseci, racunam 3 pelena dnevno, bankrotirala bih). I sad se razmisljam da mu probam gacke pa ako su dobre da kupim jos dvoje, pa da ih menjam da ne sedi u mokrim :think: Pa taman da mu uzmem i jos 2*2 gaca za odvikavanje?!

@Birice: Kada budem isla, da uzmem jedne i Arminu? Pa da budu "ko da su blizanci" :cepanje:

Molim te uzmi, ovde nigde nisam ni videla takve male kupace gace ... :klap::heart: ... bice klinci kao blizanci, a nas ce ninu-ninu da odveze :zcepanje:

E da, i malo sam liniju dovela u red, ali treba mi jos min. 5 kg pa da udjem u garderobu od pre trudnoce, msm udjem ja i sad al' bolje da se ne gledam na ogledalo, sve kipi i puca na sve strane
a leto ide, treba se obnaziti... :eek: :eek: :eek:

pila sam neke "tabletice za kilice", al ilegalno da mm ne zna jer ce me grditi i reci da nisam normalna i da samo treba da pripazim sta jedem i da dvaput nedeljno trcim ili vezbam...aha, evo vec se vidim kako idem u teretanu i na aerobik i kod frizera i na kaficu s drugaricama...kad cujem recenicu "sve je stvar dobre organizacije" dodje mi da prikoljem tog sto je izrekao takvu mudrost, kod mene to ne pali nikako :(
tabletice nisu pomogle onoliko koliko sam ocekivala (i koliko su kostale, btw), sad sam ih obustavila pa se nadam da cu spontano izgubiti taj visak sto je preostao :zcepanje:

Sad ces zazaliti, Cickava, sto si mi rekla da pisem cesce, cela se leva strana zeleni od mojih govorancija, krenulo me ;)

:rotf::super: ... ali spontano .... ahhhahahahaaaa

Apropo kilica. Ja sam se nadala da cu skinuti tu bar pola viska sto imam, ali nemam vagu pa mi je bezveze da krecem sa nekom dijetom. Znam, ovo je samo izgovor :rumenka:, ali nikako da se nakanim da krenem. Mislila sam drzati onu UN dijetu jer mi ta najvise odgovara, ali ne znam kako cu izdrzati da kuvam Senioru i Junioru a da ja jedem ceo dan voce :sad2: Sto je najgore tacno znam sta radim pogresno ali nikako da se disciplinujem :dash: Treba mi samo neki upravnik zatvora koji bi mi visio iznad glave i prisecao me da ne smem kada krenem da otvaram frizider. Moracu Juniora da naucim da mi grokce kada otvaram isti :cepanje: On bi se uz to i ludo zabavio.

:zcepanje::rotf::super: ... ija, ti si prolupala od morskog vazduha skroz :zcepanje:

Jeste, draga, i ja isto znam sta radim pogresno, ali ne vredi kad sam labilna :D
Drzala sam ja pre par godina neku dijetu, u stvari vise je fora u nacinu spremanja hrane nego u samom odabiru namirnica, i super mi je bila. Znas ono: nema 4 bele smrti, nema przenja u ulju, zaprske, slatkisa, samo maslinovo ulje i morska so, vegeta nikako, meso sve sem svinjskog, ali krto i bareno ili peceno u rerni/rostilj, nema pohovanja i ostalih nezdravih stvari...nije bilo lako, ali ni preterano tesko jer kad su kile pocele da spadaju onda sam imala jos dodatnu motivaciju.
Ali tad smo mm i ja bili sami pa sam uspevala da kuvam posebno meni i njemu, sad jos sa Strahinjom to nema sanse da izvedem. Tri posebna rucka dnevno necu kuvati pa makar dozivotno bila nilski konj.

E ovo sutra ispisujem na frizhider, da svima bude jasno stanje :lol:

Ja josh uvek izgledam kao ona nilska slonica iz Diznijevog crtanog, samo mi fali tutu i baletske cipelice ... :cepanje:... mm je rekao "vidish, kako se Adrijana Lima lepo povratila posle porodjaja, samo treba malo da se zapne " ... sreca pa sam izashla iz sobe pre nego li je moje dete ostalo bez oca :roll::lol:

Ja imam pravilo da uvek supe mora biti! Jos od kako sam ostala trudna!
Skuvam na veliko i imam bar 3 dana.
Npr.skuvam u ponedeljak(ti mozes nedelju vece), i mirna sam pon+uto+sreda za nas
a to meso i povrce iz supe izmiksam i imam za 2 dana za medu rucak, treci dan mu skuvam junetinu
e kad smo mirni sa supom, sve je lakse.
Ponedeljak npr. mojkanac(tako nekako se zove) od tog mesa iz supe i pilav ili snicle
Utorak ispecem pilecu dzigericu i crveni sos
Sredu spanac i jaja
Cetvrtak crvena corba

ajmokac :)

kako niste nigde videle male kupace gace ?? debeljko ih je imao jos prosle godine kad smo isli u egipat. oblacila sam mu kad znam da nece obaviti kriticnu radnju u njima u bazenu ili moru :lol:
ove godine sam vec kupila jedne u segedinu u aprilu i planiram jos jedne da imam da menjam, naravno u kombinaciji sa kupacim pelenama :D
20. jul vise nije tako daleko:zurka:

Male kupaće imate u C&A, oko 900din su. A ima i kod Kineza za 150-200.
Inače, svuda u svetu deca nose kupaće gaće. Prošle godine je bila neka žena sa dvoje male dece na našoj plaži. Jedan 3 god, kao moj, a drugi oko 2, oba gologuza. I oba kake trčećki, puna plaža njihove kake. Užas.

Svratim ja cesto, ali uvece dok sve poradim po kuci i procitam sta ste ispisale prodje me volja da pisem i ja jer se vec predje na desetu temu...uvek kaskam...
kad skuvam npr boraniju, grasak, slatki kupus i tako ta jela, onda imamo za 2 dana pa je odmor za mamu
ali nesto mi bzvz da uvece ispecem meso i npr krompir za sutra :bljak: ne bih ga ni ja jela sutradan, nema sanse

ako ne mrzi nekog, neka pise sta kuvate i kad, kako to izvodite ako radite, kako ste uopste to organizovale?
Ja imam utisak da se nisam dobro organizovala, al n'umem bolje :D

dobrodosla u klub zaposlenih mama :lol:
ja dolazim kuci u 17h (nema prekovremenog, ne radim vikendom), mali me ceka jos na vratima, zalepi se kao cicak i do spavanja ne pusta. odmah izlazimo napolje, setnja, igranje, povratak kuci oko pola 8 (ako spremam veceru) ili oko 8.15, ako veceru lovimo u frizideru :D
za kupanje i spavanje je zaduzen tata, da bi mama mogla da pregleda domaci velikom detetu, propita ga, napravi kontrolni, vezba engleski. onda ide brisanje 100 kvadrata parketa visokog sjaja :roll:, brisanje prasine, peglanje, kuvanje rucka (ne sve svako vece, prolupala bih :lol:)
najvise volim da kuvam za dva dana i onda sam prilicno ogranicena izborom, pa je na jelovniku pasulj, boranija, grasak, rizoto u raznim varijantama,cufte u paradajz sosu, paprikas, gulas. onaj ko cuva malog popodne skuva samo krompir ili testetinu. ponekad, kad veliko dete ide poslepodne u skolu, kuvam cim se vratim neku brzinsku kombinaciju kao sto je belo meso sa susamom u neutralnoj pavlaci, morski plodovi sa spagetama, ili nesto slicno za sta ne treba vise od pola sata.
kada mm ne radi, on uglavnom kuva. ispadne da kuvam 3 noci (dana) nedeljno. kada za veceru pravim proju, spanske pitice, burek, pitu sa spanacem i sirom, pokriveni su i za dorucak.
nekada kuvam i po povratku iz setnje, da bih sto pre sve zavrsila i onda, ako sam sama, pustim malom pesmice na youtube, da bih mogla da iseckam povrce i meso za dinstanje.
uglavnom, mm puno pomaze, a i veliki sin kad smo sami (tata radi i nocne smene). veliki je u predpubertetskoj fazi i trazi pomoc samo oko skole, za sve ostalo ga uglavnom smaram :roll: :lol: srecom, mali mu jos uvek nije smor i lepo se igraju. ne bezi i ne zakljucava se u svoju sobu jos uvek :lol:

e, da. na sve to, tri puta nedeljno pre spavanja vozim sobni bicikl pola sata, a pre nedelju dana sam ubacila i trbusnjake :D
kada ne vezbam, onda pijem :lol: sedim u tisini u dnevnoj sobi, sipam pice i cutim :D
dan mi se zavrsava oko ponoci, a ustajem u 8. nekada padam na nos od umora, nekada ni ne osetim kako dan prodje.

Poslednja izmena:
A sto se tice obaveza, nemojte me dirati. Em sto mi muz nije iz Srbije, i mama ga nije naucila da radi ama bas nista, moji su 600 km daleko. Al' ajde, sve se moze kad se 'oce. Pre izvesnog vremena sam organizovala zenu koja mi jednom nedeljno odradi te velike kucne poslove, s obzirom na to da moja kuca ima 220 m2 (precizno). Ona obrise prozore, vrata, opere terase (4 terase :roll:), oriba detaljno kupatila (3 kupatila :roll:), usisa i obrise podove. Na to sam se odlucila jer sam shvatila da nemam ni malo vremena ni za sta, da se zivot sveo samo na ribanje kuce. Na jednoj strani zavrsis, evo se javlja posao na drugoj. To me kosta 50 e mesecno, i nije mi zao ni jednog centa. E sad, ja svakodnevno operem sanitarije u donjem kupatilu, i svaka dva dana u gornja dva, usisam i obrisem podove svaka dva dana i, normalno, kao i svako, sredjujem kuhinju. Meni je najveca stavka peglanje...na to trosim najvise vremena, kao i na slaganje i preslaganje vesa koje svi ostavljaju na sve strane. Nesto fali u mojoj organizaciji, nekako stalno ima previse stvari, i tu negde moram da nadjem resenje problema. I da, ja uz to imam cvece i bastu a muz se brine o vocnjaku od 80 vocki, i travnjaku. A radim od 8 do 4. Kuvam svakog dana jer sam iz porodice koja neguje kult hrane (i to me ubija, nikako se ne mogu osloboditi tog tereta nasledja :roll:), vodim decu na balet (20 km od kuce), u vrtic, u nabavku, na rodjendane i kod dr. Muz mi je na poslu od 8 do 8. On je spoljni momak i hvala Bogu, ne moram da razmisljam o krupnim stvarima, ali kad pogledas, da me zlatom zlati svakodnevno, malo bi bilo :)

Poslednja izmena:
i ja sam zaboravila da napisem da imam dacu jednom nedeljno da izdetaljise po stanu, jer sam trosila 5,6 sati subotom da to sama uradim i bila nadrk.ana ceo vikend zbog toga sto ga je pola proslo u ciscenju. isto na svaka 2 dana usisavam i birsem podove i prasinu.
ja volim da peglam, to me opusta i tada jedino stignem i da pogledam neki film :lol:
slozim ispeglano, odnesem sinu u sobu, a on sam resporedjuje po ormaru. isto tako i mm, svako sredjuje svoj ormar.
za fudbal-trening i utakmice je zaduzen mm, mada je ponekad volim da odem i odmorim mozak uz kafu u balonu.

Znam. ja ga zovem ajmokanac... :mrgreen:
kako niste nigde videle male kupace gace ?? debeljko ih je imao jos prosle godine kad smo isli u egipat. oblacila sam mu kad znam da nece obaviti kriticnu radnju u njima u bazenu ili moru :lol:
ove godine sam vec kupila jedne u segedinu u aprilu i planiram jos jedne da imam da menjam, naravno u kombinaciji sa kupacim pelenama :D
20. jul vise nije tako daleko:zurka:
E ja sam videla ali me zanima kako kombinujes.
Mi jos nismo ni blizu nosi, medo se sa njom samo igra, nisam ga stavljala.
Meni su super kupacke gacke ali ne bih da kupim govanca po plazi/peskirima/vodi itd....
Kako si to izvela?

E ok je peglanje uz film, ali to moze samo kad zabe odu u krevet, inace je to peglanje uz Moj mali poni i Super spijunke. Ma meni je kuca prevelika brate, ne valja kad je malo, ne valja kad je veliko, ne mosh ugoditi :) Ali stvarno, ko god kod mene dodje, cudom se cudi... Ja ustajem uvek u 6, kad imam posla u bastici i ranije, ne mogu sve da stignem popodne, a i ove moje ne vole da su minut razdvojene od mene, samo po kuci cujes "mama gde si". Ne mogu sa njima u bastu jer mala vazda gazi luk, okopava gde ne treba, pa se to umesto u porodicno uzivanje (kao sto preporucuju svi casopisi za srecniji zivot), pretvori u urlikanje :) Eto, malo se izduvah :) Malo sam spustila i kriterijume, inace bih skroz odlepila. Ranije se nikad nije desilo da izadjem iz kuce a da sve nije bilo cakum pakum. Danas sam zatvorila vrata uz misli "majko mila na sta ovo lici" :)

cicak, rekoh vec, oblacila sam mu gace kad znam da nece da kaki. znaci, odmah posle toga pa u narednih par sati. ako se upiski, upiski, no big dil.

edit. ne ribam parket, vec ga prebrisem tecnoscu za parkete. moj ima visoki sjaj, svaka kap koja padne se vidi i ruzno je. mali provodi ceo dan na njemu, kapne mu vode, izbalavi, padne hrane, sta god. ja to uvece ne mogu da gledam, znam da nisam uvek normalna i da preterujem kad je cistoca u pitanju :lol:

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje,treba mi vas savet znam da nije tema na kojoj treba da pisem,jer moj mali ima 4god.al znam necete mi zameriti,ovako radi se o cucli...danas je 16dan kako mu nedam cuclu,rekao je sam da mu netreba;bii smo kod nekih prijatelja i njihov malac ostavio ima 5_§mes prica je bila u vezi deda mraza,iskoristila sam i ja tu pricu da ce deda mraz za sled bozic doneti puno igracke a da smo mu mi dali cuclu...mada on kaze da lazem,da sam mu sakrila negde,pametan je,do pre deset dana je uvece bas trazio plakao ,preko dana ne,nego postao je jako nervozan,i poceo je da se plasidrhti od straha(to uvece) pre je spavao sam u svojoj sobi sad trazi da spava u nasem krevetu ili da ja spavam snjim..ne znam sta da radim...bio je bas zavisan od cucle mislila sam da nikad nece moci bar ne za dve tri god..sta da radim,netrazi mi vise cuclu ima nedelju dana al taj strah me zabrinjava..i ta njegova nervoza...hvala svima

Ne znam za to Bonzita, neko ce se vec javiti ko je psiholog, ili ima takvo iskustvo. Mi smo uspelli da se odviknemo od palca tako sto smo rekli da je zubar uzeo igracku sa kojom spava i koju je vezivala uz sisanje palca. Rekli smo da ce je vratiti ako prestane da sisa. I tao je uradila. Neverovatno, ali nekad pale najjednostavnije tehnike.

U pravu si..samo sto ja nisam planirala da ga odviknem od cucle,mislim jesam mu zabranjivala davala samo kad odspava preko dana i nocu al ovo je ispalo bezveze i onda sam nastavila,mislim glupa je prica za deda mraza jer je vec prosao bozic al eto,kazem netrazi je vec samo me brine taj strah i nerviranje njegovo,pre kad se iznervira dam mu cuclu sad mi sve pobaca cak me i udara bojim se da me ne mrzi...nisam pametna...

..joj.. :(
..ja sam chekla da prerastu potrebu za cuclom, uvek..i to se desi u tri dana, rekao bi chovek nikad je nece ostaviti, ali odjednom sami zakljuche da im ne treba..
..cerka neshto ranije, ali ona i nije bila neki ovisnik :) a dechaci negde oko treceg rodjendana..
..aleksej je josh uvek ima, bash je voli..

..nisam sigurna da je iko vukao cuclu do shkole,
ja sam sisala palac do skoro 5 godina, ladno pamtim osecaj,
a sestra je imala cuclu isto dobrano iza chetvrte godine, na kraju joj je pala sa trajekta kad je videla delfine kako skachu,
mi joj rekli da je sad uzela beba delfin i to je bilo to..nije je spomenula vishe..
..brat nije voleo cuclu ali je pio mleko sa plazmom na flashicu isto do skoro 5 godina..
..svi imamo zdrave prave zube, ako je do zuba problem..

..nemam ideju, bonzita, ali mi ga zao bash :(
..nemoj da mu vracash sad ni sluchajno, kad ste dotle doshli vec, a gledaj da nadje neshto drugo za utehu kad je vreme za krevet..
..povedi ga nek kupi neshto novo, bash za spavanje, igrachku ili jastuchic, nek sam izabere..
..ili ako ima vec neku "ljubav" ohrabri ga da je nosi i spava sa njom..

Back