Deca 1-3 godine (toddlers)

Труднице пију пиво. Недавно је у друштву била дјевојак која каже да јој је доктор који води трудноћу допустио да попије када јој се прохтије. И она слободно наручи чашу пива кад изађе. Чашу од пола литра.
Каже како је одлично због витамина Б. Питала сам је што не пије комплекс у таблетицама или квасац, каже ружно је, ко би то пио.
И ако љекар не сматра да шкоди храњење још неформиране бебице у стомаку криглама пива, тешко да има замјерку на мазање непца бијелим вином док се беба не ошамути или давање на прстић већ рођеној.

Prosle god za moj rodjus, drugarica objavljuje da je trudna.Popije jednu kriglu, pa jos jednu, sa sve cigarom na cigaru. Druga, koja je do nje sedela, jos nije bila sigurna da je trudna, narucuje djus i ostavlja cigare dok jos trudnoca nije potvrdjena. Obe su nastavile u istim, odnosno razlicitim smerovima vodjenja trudnoce. Ova koja je cugala i pusila, rodila je zdravog sina od 4 600. Ova koja nije, rodila je bebu od 4 000. Tako da vise nemam pojma sta je ispravno :)

Prosle god za moj rodjus, drugarica objavljuje da je trudna.Popije jednu kriglu, pa jos jednu, sa sve cigarom na cigaru. Druga, koja je do nje sedela, jos nije bila sigurna da je trudna, narucuje djus i ostavlja cigare dok jos trudnoca nije potvrdjena. Obe su nastavile u istim, odnosno razlicitim smerovima vodjenja trudnoce. Ova koja je cugala i pusila, rodila je zdravog sina od 4 600. Ova koja nije, rodila je bebu od 4 000. Tako da vise nemam pojma sta je ispravno :)

Ja koja ne duvanim godinama, retko kad popijem casu piva, kada sam saznala da sam trudna prestala i tu casu piva da pijem imam poznanicu/komsinicu koja pije+pusi svo vreme trudnoce. Ona rodi zdravo dete, ja imam spontani. Jbg.

Ono sto znam je da je bolje biti obazriv bar za one stvari za koje znas da stete tebi/plodu/bebi nego neobazirati se na upozorenja.

Ja sam za varijantu potpune kontrole ponasanja u trudnoci. Ako je ova gospodja koja je pila i pusila u trudnoci rodila tezu bebu, to ne znaci da je i zdravija i da na njene organe nije uticao nikotin i alkohol koji je unosila majka tokom trudnoce. No, dobro, svako odlucuje za sebe i ima pravo na svoje misljenje. Ja se najezim kad cujem ovakve price, a kad cujem da majka doji i pusi, tad bih je oterala tamo gde ne treba.
Zene, ja imam jedan prblem. Moje dete se vec par dana po ceodan kmezi, ne znam sta cu sa njim. Ja sam na odmoru i poklanjam mu 100% paznju svakodnevno, ali cini mi se da on nikad nije zadovoljan, stalno ponavlja ne mama, nema,ne mama, nema i tako po ceo dan. Neko vreme bude ok, a onda opet udari u dreku i histeriju. Poceo je da grize cim mu se nesto ne dozvoli. Ja otupeh pricajuci i objasnjavajuci ceo dan da to nije lepo, da se to ne sme itd. Ispricala sam sve moguce price. Trudim se da vreme koje provedemo bude kvalitetno, nikad ga ne zapostavljam, cak i kad nesto radim ukljucim i njega da pomogne i on to hoce. Citala sam da deca u njegovom uzrastu(21mesec) imaju te faze negativizma i da samo treba ostati dosledan i postaviti granice koje je ponasanje dozvoljeno a koje ne. Medjutim, mene mnogo nervira to njegovo kmezanje i jako me iscrpljuje, kao da uvek trazim krivca u sebi sto ne mogu to da sprecim. Znam da sam pitanje postavila na pravom mestu i unapred vam se zahvaljujem. Ljubimo drugare! Za slovne greske ne zamerite:zag:

Ja koja ne duvanim godinama, retko kad popijem casu piva, kada sam saznala da sam trudna prestala i tu casu piva da pijem imam poznanicu/komsinicu koja pije+pusi svo vreme trudnoce. Ona rodi zdravo dete, ja imam spontani. Jbg.

Ono sto znam je da je bolje biti obazriv bar za one stvari za koje znas da stete tebi/plodu/bebi nego neobazirati se na upozorenja.

Ja na pocetku trudnoce popila pola decilitra piva i plakala celo vece- Kakva sam ja majka kad trujem dete koje se jos nije ni rodilo! Naravno mm mije rekao da nism normalna- kao i uvek!

Ja sam za varijantu potpune kontrole ponasanja u trudnoci. Ako je ova gospodja koja je pila i pusila u trudnoci rodila tezu bebu, to ne znaci da je i zdravija i da na njene organe nije uticao nikotin i alkohol koji je unosila majka tokom trudnoce. No, dobro, svako odlucuje za sebe i ima pravo na svoje misljenje. Ja se najezim kad cujem ovakve price, a kad cujem da majka doji i pusi, tad bih je oterala tamo gde ne treba.
Zene, ja imam jedan prblem. Moje dete se vec par dana po ceodan kmezi, ne znam sta cu sa njim. Ja sam na odmoru i poklanjam mu 100% paznju svakodnevno, ali cini mi se da on nikad nije zadovoljan, stalno ponavlja ne mama, nema,ne mama, nema i tako po ceo dan. Neko vreme bude ok, a onda opet udari u dreku i histeriju. Poceo je da grize cim mu se nesto ne dozvoli. Ja otupeh pricajuci i objasnjavajuci ceo dan da to nije lepo, da se to ne sme itd. Ispricala sam sve moguce price. Trudim se da vreme koje provedemo bude kvalitetno, nikad ga ne zapostavljam, cak i kad nesto radim ukljucim i njega da pomogne i on to hoce. Citala sam da deca u njegovom uzrastu(21mesec) imaju te faze negativizma i da samo treba ostati dosledan i postaviti granice koje je ponasanje dozvoljeno a koje ne. Medjutim, mene mnogo nervira to njegovo kmezanje i jako me iscrpljuje, kao da uvek trazim krivca u sebi sto ne mogu to da sprecim. Znam da sam pitanje postavila na pravom mestu i unapred vam se zahvaljujem. Ljubimo drugare! Za slovne greske ne zamerite:zag:

Junior ima te faze "kuknjave" Ni sam ne zna sta hoce, ali nesto hoce, pa kuka, kmezi se, njanja itd. Mene to isto nervira, sam taj zvuk, ali onda pomislim da je on jos mali da nesto objasni tako da razumem. Nekada kada je dobro raspolozen shvati slozene recenice koje mu kazem, odgovra mi nekako i uspeva objasniti malo recima (slogovima) malo pokazivanjem sta zeli. Uglavnom razume zasto ne sme nesto da radi/uzima/dira itd i pridrzava se pravila, ali zato ima dana :besna: grrrr Nekada me iznenadi koliko brzo napreduje a nekada imam osecaj da je jedna velika beba. Ni ja ne znam nekada kako da se postavim. Nekako procenim. Nekada odem iz sobe u kojoj je, pa kada se smiri dodje zamnom, nekada mu odvucem paznju necim drugim, nekada je dovoljno samo da ga podignem i jako zagrlim. Sve zavisi u kojoj je fazi. I to je najgore, sto nikada ne znam zbog cega je i sta izaziva kod njega tu "kmezavost". Sve se tasim kada mu se malo prosiri vokabular, bice sve mnogo lakse :super:

Ma kmezavi su i kad malo poratu pa nije po njihovom. Iritira, al' sta ces, deca su...sve sto radis je ok.
Sto se tice ponasanja u trudnoci, ja sam kao i Ikica za potpunu kontrolu ponasanja. Kad sam prvi put htela da ostanem trudna, 6 meseci ranije sam prestala da pusim. Nazdravila sam sampanjcem za NG i to je to. U drugoj sam sebi dozvolila da 2,3 puta popijem koka kolu, koju inace ne pijem. Al' bio avgust, a meni nesto prijalo...Mislim da bih sledeci put bila opustenija...ne mislim za alkohol i duvan, vec za na primer tu famoznu nezdravu koka kolu posle koje me je svaki put grizla savest :)

mi bili u tempu i Irina precvilela svo vreme
popizdeli smo

a sto se alkohola tice i tako tih, ja nista ne pijem...ne pusim....ne pijem ni alkohol ni gazirano
ustvari trenutno malo sta mogu i to malo je na silu :sad2:

al sa Irinom sam isto sve izbegavala..ionako nisam ljubitelj ni alkohola ni gaziranog...a cigare sam ostavila u 13oj nedelji tek....do tad pusila po dim dva posto mi je smetalo

ah, da, bili smo i kod orl-a u misovicu opet
vratio se treci krajnik
a ova dva jos nabubrela....kaze da mora da se vadi posle treceg rodjusa
samo da nije covek miran
njoj smetaju krajnici samo tako...nocu hrce,nekad i prestane da diose na par sekundi pa odjednom prodise i prokrklja...ma uzas

Ivan ima faze vristanja
al nisam jos pohvatala kad
vristao je u prodavnici kad je prodavacica htela da mu uzme Barni da otkuca
kao smo kupovali cipelice vristao je svaki put kad udjemo u prodavnicu
da li ga je strah od nepoznatih, nemam pojma
jer ima dana kad sretne nekog nepoznatog pa pita "ko je to" valjda kako mu je ko simpatican u trenutku
i sve mislim faza...proci ce

a u trudnoci, ja sam prestala da pusim pre trudnoce
a sad, trudila sam se da kontrolisem sta unosim u organizam, mada....potkralo mi se malo domaceg crnog vina, al to je dobro za krvnu sliku :)
i kad mi se pila koka kola, pila sam je, i jela sam u Meku kad mi se jelo...nije bilo cesto al nisam uskracivala sebi ta mala zadovoljstva

- - - - - - - - - -

mi bili u tempu i Irina precvilela svo vreme
popizdeli smo

a sto se alkohola tice i tako tih, ja nista ne pijem...ne pusim....ne pijem ni alkohol ni gazirano
ustvari trenutno malo sta mogu i to malo je na silu :sad2:

al sa Irinom sam isto sve izbegavala..ionako nisam ljubitelj ni alkohola ni gaziranog...a cigare sam ostavila u 13oj nedelji tek....do tad pusila po dim dva posto mi je smetalo

mogli ste svratit na kafu

danas smo bili na kontroli kod nashe dr, kazhe da je bio virus, to gushenje i kashalj kod Armina, sad je dobro, josh 2 dana inhaliranja Berodualom, malo josh Prospan za iskashljavanje i to je to ... pregurao je junachki .. nije se derao kod dr, samo malo kad mu je virnula u ushi :lol:.... I hteo je da joj mashe ... prvi put :lol:

- - - - - - - - - -

Ne mesaj teme :cepanje:

Ono sto se desi na "trudnicama" ostaje na trudnicama :azdaja:

:rotf: .... :zag:

..samo se vi za'ebavajte, zenske.. :lol:

..mi proslavili slavu juche, bila sam prava domacica.. :)
..danas bili na kontroli, aleksejevo uho odlichno, sluh josh ima tragove upale i pucanja bubne opne, ali dr kaze da je to ochekivano i da ce se popraviti za 7-10 dana..
..ostao samo flavamed od terapije.. :)
..danas slavili prvi rodjendanchic jedne devojchice chupave :heart: i pevali divan dan i tukli se oko igrachaka uchetvoro.. :lol:
..sutra jaksha ponovo krece u vrtic, a bekana i njen veliki brat mi dolaze na celo popodne kod nas.. :zurka:

..josh nemam pojma shta cu da obuchem za svadbu mog bate, a priblizava se.. :think:
..mm radi od sutra ponovo, tek u subotu cemo mozda u neki shoping, a venchanje je u nedelju.. :confused:
..moracu da napravim plan B, za svaki sluchaj, od postojeceg repertoara.. :lol:

Za mene nema nista, trazim haljinu od pre praznika, ne postoji, ili mi se ne svidjaju ili mi stoje tako da isticu moje zimsko dupe!
Isto idem na svadbu u nedelju.
Ti si visoka, imas divne u Zari dugacke, lagane, leprsave, ja se zaljubila, ali mi fali 20 cm za to. :aha:

Ebiga, neko ima zimsko dupe, neko pivski stomacic, vazno je da se uzivalo. :)
Meni sad jedino stoje one tetkaste do kolena, sturkirane, zatvorene, jednobojne...dosadne.
Danas sam iz ocaja kupila jagoda-crveni blejzer sa velikim zlatnim dugmicima sa obe strane. :mrgreen:

Evo ti, ali na slikama su mnogo ruznije, prvo, boje su puder roze i teget, veze nemaju sa ovim na slici, drugo materijal je onaj divan lagan, leprsavi, letnji, koji divno pada, ma stvarno su savrsene, bar meni, ne znam da li volis taj fazon.

http://www.zara.com/webapp/wcs/stor...58031/1199000/STRAPPY+LONG+DRESS+WITH+BEADING

http://www.zara.com/webapp/wcs/stor...58031/1198999/STRAPPY+LONG+DRESS+WITH+BEADING

Dodje trenutak u zivotu kada skontas da NIKADA neces moci obuci ovakvu haljinu :rida:

Fale i cm, a od kg ima za izvoz :sad2:

zaljubih se u ovu
http://www.zara.com/webapp/wcs/stor.../1049919/LONG+CROSSOVER+DRESS+WITH+EMBROIDERY
0881019251_1_1_2.jpg

Back