Deca 1-3 godine (toddlers)

Odavno on hoda drzeci nekoga za prst ili ruku...
i kad ga pustimo, na prevaru, on dogega do nas...

Veceras seta sa mm kroz kucu,
ja na drugoj strani hodnika,
cucnem i kazem:"Dodji duso."
A on pogleda u mm-a,
Pusti mu ruku i lepo doseta do mene, :heart:
Ja ga izljubim, a on se okrene i ode do mm-a, (a bili smo poprilicno udaljeni)
I tako je ponovio bar deset puta, sam! :)

Mm i ja se raspali od srece! :heart:

Pozdrav svim mamama :bye:. Tek sam skoro videla ovu temu i odlična je. Moj sin ima 3,5 godine. Možemo li mi da učestvujemo u razmenama iskustava ili smo veliki :) ? Kad se samo setim svih strahova, nedoumica otkako je rođen, a rođen je s 2400gr, da li je dobro ovako ili onako, šta ako pogrešim... Sad mi se to čini banalno, ali tada je bilo... Naravno, ništa nisam radila bez konsultacija s doktorom, a sad imam toliko informacija da mogu ja da budem dr :).

Primili sa godinu i deset dana ... ako on tebi jede jaje, ili neshto sa jajima, probaj mu dati par zalogaja kajgane ... reakcije na belance su burne, chak i na veoma malu kolichinu ... ako je vec jeo neshto shta sadrzhi jaja a ne samo zhumance. mislim da ne bi trebao imati problema

Mislim da mmr može da se primi do 18 meseci, ja sam odugovlačila do 14 iz straha jer sam čitala razna loša iskustva. Na kraju je moj sin samo dobio temperaturu posle nedelju dana koja je trajala jedan dan i to je sve, Nije imao ni osip, ni naduvene žlezde, ništa. Iskreno, nikad nije imao problema kada je primao vakcine, ali je reakcija na zadnju dozu pentaksina bila gora nego mmr. Bitno je da je dete zdravo, što će naravno proveriti dr. Mora da primi, pa mora, zato bez straha, biće sve ok:)

Čičak , ne razumem šta ti je problem, pa zar niste išli na alergo test ?

Nisu isli na pravi alergo, isli su na Vudu pardon ovaj Vega alergo test (koji medicina ne priznaje, a i nepouzdani su). Meni nije jasno sto ta zena pravi tolku dramu. Odvede malog kod lekara, odrade kozni i test iz krvi i zna na cemu je tacno. Posle oko trece godine ponove za svaki slucaj i to je to.
Ako dete ima alergije i ako se to ne tretira kako treba sanse su skoro 100% da ce to da predje u astmu. tako da ako postoji sumlja bolje spreciti nego leciti.

Čičak , ne razumem šta ti je problem, pa zar niste išli na alergo test ?

Isli na taj Vega ali ja zelim da ga odvedem na redovan kozni test.
Njemu se ekcem povukao
Jede jaja vec uveliko

Ali kad je vruce pojavi se mali osip, kao tackice, na prevojima lakata i saka, jednom bilo i na grudima i ledjima malo ali to je bio klasican osip od znoja.
Nervira me samo taj na prevoju sakice jer izgleda kao ekcemcic, mada se i on povuce sam, posle kupanja.

Nesto mi je kao bauk ta vakcina... pa sve odlazem ali svesna sam da mora.
Ako moze do 18 meseci, necu zuriti

- - - - - - - - - -

Joj ljudi kako je odusevljen sto hoda... :)
Ali samo sa nama hoce... Cucne svako u kraj hodnika i on ide kao pravi... sav ponosan. Od jednog do drugog...

U jednom momentu cuje da blender pisti da je gotov rucak i okrene se i ode prema kuhinji... aahhahahah...
Ebes mamu i tatu... 'ajmo rucati... :mrgreen:

Gicanović je bio sad na Tari s babom i dedom nedelju dana, manđao jagnjetinu, svinjetinu ko blesav i pio kozije mleko :) Videla sam da ga spominjete. Nije mu se svideo pa mu je baka dala tipa 2/3 kravlje i trećinu kozije i pio je super.Ugojio se prilično, planinski moj čovek :))

Alergija može da se preraste?? Uje al sam glupava :rumenko: Msm, neka može neka ne, ne? Ali valjda postoji neki razlog zašto se mmr vakc daje baš u tom periodu ne? Il to nije toliko bitno :think: Iskreno, ja pojma nisam imala da možeš da biraš kad ćeš odneti dete na mmr, nama zakazali, mi o'šli i to je to :mrgreen:

Mali čičak; Isli na taj Vega ali ja zelim da ga odvedem na redovan kozni test.
Njemu se ekcem povukao
Jede jaja vec uveliko

Ali kad je vruce pojavi se mali osip, kao tackice, na prevojima lakata i saka, jednom bilo i na grudima i ledjima malo ali to je bio klasican osip od znoja.
Nervira me samo taj na prevoju sakice jer izgleda kao ekcemcic, mada se i on povuce sam, posle kupanja.

Nesto mi je kao bauk ta vakcina... pa sve odlazem ali svesna sam da mora.
Ako moze do 18 meseci, necu zuriti

I moj sin je imao ekcem na podlakticama i podkolenicama, otisli smo u Dzordza Vasingtona, dobili kremu koja se pravi u apoteci, proslo i vise se nije vratilo. Inace ima osetljivu kozu, cim se oznoji izadje mu alergija, cak i posle bolesti nakon par dana se sav ospe, kazu reakcija na temperaturu. Posle svakog kupanja mu mazem pantenol po savetu dermatologa, kupke i ostalo je svedeno na minimum, tek koliko treba. Ako se kupate u kadi slobodno mu kapni par kapi maslinovog ulja u kupku Koliko su mi rekli u klinici gde rade alergo testove, do 3-4 godine je uzaludno raditi i cisto bacanje para jer su potpuno nepouzdani.Ako dete jede jaje nema problema za mmr. I ja sam alergicna na jagode, penicilin... samo polako i bez straha. Neka deca nemaju nikakve reakcije, a neka burne i na najobicnije vakcine.
Preslatki su kada shvate sta sve mogu, neumorni su :klap:

...

Poslednja izmena:
Moja deca su prosla bez reakcije na mmr vakcinu. Rečeno nam je da mogu da prime do 15meseci. Primile su sa 14.Ako je dete alergićno na belance ne sme da se primi mmr, tako nam je objasnila dr, u tom slučaju rade se neka ispitivanja sad više se ne sećam kakva.

Pogledajte prilog 284975Pogledajte prilog 284976

Eto nas na igralistu!
Prva slika je malo naopako ali se nadam da se vidi dobro. Druga slika je snimljena jutros. Malo duva vetar pa smo u dugim rukavima.

Junior je primio MMR u januaru 2013, a rodjen je oktobra 2011, znaci sa oko 15 meseci. Nas dr nam je savetovao neku novu generaciju MMR-a kod koje ima manje nezeljenih efekata, tako da je primio tu, a ne onu iz DZ. Nije bilo nikakvih reakcija.

Bili smo u gostima gde su detetu od 4 god. nasuli pivo u casu da pije.. a to rade kako sam shvatila od kako je bio beba, samo su prvo poceli na prst pa da gucne od dede.. a sad velik covek pije iz svoje case. Oni se druze sa jos jednim parom koji isto svom detetu od 2god daju pivo.
Sta vi o ovome mislite.. ? Ja sam blago je reci ostala sokirana..

tacno sam znala da ne smem da izjavim kako su zdravi :roll:
u petak sa velikim jedva nadjoh nekoga da ga pregleda, pedijatrija ne radi, hitna na terenu, a dete malaksalo od temperature, jedva stoji. u 5 popodne doktor u hitnoj ga pregledao, dao neki antibiotik koji se pije smao jednom dnevno. bilo mu bolje odmah sutradan, a bol u grlu trajala 3 dana.
jutros mali dobio temperaturu, koja je skocila na 38 posle popodnevnog spavanja. vodicemo ga sutra kod dr verovatno.
inace, bio je aktivan ovih dana, vozio razna prevozna sredstva :lol:
traktor.jpg
2013-04-29 10.57.10.jpg
2013-05-01 17.52.02.jpg

Bili smo u gostima gde su detetu od 4 god. nasuli pivo u casu da pije.. a to rade kako sam shvatila od kako je bio beba, samo su prvo poceli na prst pa da gucne od dede.. a sad velik covek pije iz svoje case. Oni se druze sa jos jednim parom koji isto svom detetu od 2god daju pivo.

mislim da im fali nesto

:eek: Svašta.Zašto to rade? Msm, ja bi ih baš pitala koji je razlog, jel fora, dal su oni sad kao cool, dal zato da dete postane alkos, il da NE postane alkos tipa alkohol nije ništa strašno, il možda vitamin B? :think:
Meni je to potpuno retardirano, to ima valjda samo kod nas, daju detetu malo alkohola - pa kad hoće šta ima veze Ja to ne dozvoljavam i nije mi nimalo simpatično kad neki ''ponosni'' otac počne da se smeje i ponosi time što njegovo dete popije malo, meni je to primitivno i glupavo i nimalo zanimljivo. Moje dete je skoro počeo da govori, neću pivo :lol: Sipamo mu sok od jabuke njemu to liči na pivo i kaže da neće pivo pa mu kažemo nije pivo nego sokić, - oće sokić. Nije probao nikad al valjda razlikuje da je pivo za velike, sokić za decu i valjda mu samim tim pivo i nije nešto zanimljivo. Ko zna šta ljudi okolo pomisle kad kaže neću pivo

Back