Deca 1-3 godine (toddlers)

..jaksha se probudio posle popodnevnog spavanja sa 38,5C, a ne svidja mi se ni kako je disao..
..dala mu brufen i pozvala da vidim kad mu radi lekarka,
a u DZ me obradovali da se sad zakazuje i za bolesnu decu.. :roll:
..sve u svemu, zakazali smo se za sutra ujutru, da ga poslusha..

- - - - - - - - - -

..drago mi je sa je Junior ok.. :zag: ..uzivajte malo na plazi za nas suvozemce sutra.. :rida:

Samo da se pohvalim da je posle jedno dve nedelje nejedenja rucka,i pljuvanja konstantnog, pojeo celu veliku teglicu (mislim da ima oko 250 g) corbe sa krupnim komadima krompira, sargarepe, brokolija i mesa. :worth: Laknulo mi je... Doduse, to je jeo u obdnistu, kod mene obicno nece nista.

Nego, ja zivim u Latinskoj Americi, i spremila ja njemu jutros poparu za dorucak. I, kad sam otisla po njega, pitaju mene one vaspitacice sta je to sto sam poslala za klopu jer to one sad prvi put vide, a i probale su malo, i kazu - mnogo je ukusno:) I onda sam im dala "recept" za poparu, i rekle su da ce odmah sutra da je prave sebi za dorucak:) Skroz mi bilo smesno:) Mislim, popara.... hleb u vodi...

Mini, mislila sam da je brojanje do tri dobro za javnost, ali kad nauči šta ide posle tri. Ne klepim ga nikad na ulici. U hodniku vrtića je zabranjeno i povisiti ton na dete, što može biti problem kad se uzdivlja. Sve u svemu, prilagođavamo se situaciji i nadamo da će uskoro ta ludila proći. Mada je on lud samo kad je gladan ili jako, jako umoran.

Irina sinoc u deset 38.5. Dam joj eferalgan i zaspi ona. U jedan pipnem je,ona vruca. Izmerim, 40.1!!!
Mm zove hitnu da pita sta da radimo,pogubili se,bunovni. Kazu idite u misovic na decije.odemo i kaze moguce da je urinarna a mozda su i pluca iako se ne cuje nista. Vade joj krv i jasno pokaze da je bakterija a dr kaze virus. Poviseni granulociti ito za 21 a limfociti snizeni. Danas nosim rezultat kod nase dr da vidim sta ce da kaze. Neka mlada dr a u izvestaju potpisan neki dr muskarac i njegov pecat i sve. Haos. Valjda bi je nesto bolelo da je grip jbte. Ona je ovako ok,kaze ne boli je nista. Samo da covek ne bude miran

nama pocelo ko neka slaba kijavica u cetvrtak i pretvorilo se u zeleno u nosu i ochima...i kaslje isto...sve vise krklja

nego, htela sam da vas pitam sve, ako ipak jeste neka viruscina i ja je zakacim, sta da radim sa tako visokom T? jel to moze da steti plodu? Bas mi nije trebao ovaj cim sad na samom pocetku trudnoce...em ne spavam vec 3 noci i dana, samo mi fali jos i T....ne znam ni za to nespavanje jel ima neki uticaj

Mi kasljemo katastrofa, u stvari sad je i ok. Bili prosle nedelje na rodjendanu gde su dvojca krljala svojski i naravo sutradan krece nase ripanje tako da tri noci nismo mogli da spavamo od napaca kaslja, do zacenjivanja. Sad inhalira i bolje je, samo kad izadje i razleti se sa decom opet dobije takav napad kaslja da skoro povrati. Ne znam vise koliko taj odvratni suvi kasalj moze da se vuce...

- - - - - - - - - -

Irina sinoc u deset 38.5. Dam joj eferalgan i zaspi ona. U jedan pipnem je,ona vruca. Izmerim, 40.1!!!
Mm zove hitnu da pita sta da radimo,pogubili se,bunovni. Kazu idite u misovic na decije.odemo i kaze moguce da je urinarna a mozda su i pluca iako se ne cuje nista. Vade joj krv i jasno pokaze da je bakterija a dr kaze virus. Poviseni granulociti ito za 21 a limfociti snizeni. Danas nosim rezultat kod nase dr da vidim sta ce da kaze. Neka mlada dr a u izvestaju potpisan neki dr muskarac i njegov pecat i sve. Haos. Valjda bi je nesto bolelo da je grip jbte. Ona je ovako ok,kaze ne boli je nista. Samo da covek ne bude miran
A sto ste isli u Misovic? Sto ne institut ili tirsova ne znam ko je bio dezuran?

Pa i gican kašlje, tj nakašlje se 2,3 puta u toku dana onako kao iskašljavanje al to je od još pre par nedelja, tj imao je upalu grla pa ga prošlo al i dalje je tako iskašljavao pa smo ga ponovo odveli kod dr i rekao da je sve ok kao čist je, ako kašalj ne prestane da mu vadimo krv. Nismo bili na vadjennju krvi jer se znatno smanjilo al kažem, 2,3 puta u toku dana zna da se nakašlje kao da iskašljava i ima te zelene sline...Msm, sad ste me istripovali...

@Nidžolina . svidja mi se ideja o brojanju, msm da ću da je primenim def.

..jaksha dobio panklav, mislila se dr pola sata da li da mu da inekcije.. :sad2:
..streptokok, klasika.. :roll:
..kashlje kao magarac, slina ima i zelenih i bistrih, kako kad, verovatno ima i neki virus preko..
..rasplakao se shto ne moze u vrtic.. :(

..meni chudno shto se ne zali da ga boli grlo, chak ni kad kashlje, mada se lepo vidi karakteristichna boja krajnika..

..nocas je bio vruc, ali ne mnogo, nisam mu merila T i nisam mu davala nishta..
..popio je sigurno pola litre vode, a izduvao litar slinaca.. :roll:

..beban me chastio spavanjem do 9:15.. :eek:
..zamalo da prespavamo povratak tate i jakshe od lekara..

:cmok: za male bolesnike i njihove mame.

Danas stigao prvi paket sta smo sami sebi poslali i u njemu Panda inhalator. Sto mi nije stigao nedelju dana ranije :dash: Ostali paketi su isto u zemlji, ali jos nije stiglo obavestenje iz poste :sad2: Junior jos uvek kasljucka suvo, daleko od toga kako je na pocetku, ali ga jos uvek nije proslo skroz. Najradije bih ga uronila u more na pola sata, pa da iscisti osratak slinaca, ali je jos uvek hladna voda, pa ne smem. Za sada peremo noge u staroj solani, kaze suprug nema sanse da imamo gljivice nakon ovakvog tretmana :malav:

:cmok: za male bolesnike i njihove mame.

Danas stigao prvi paket sta smo sami sebi poslali i u njemu Panda inhalator. Sto mi nije stigao nedelju dana ranije :dash: Ostali paketi su isto u zemlji, ali jos nije stiglo obavestenje iz poste :sad2: Junior jos uvek kasljucka suvo, daleko od toga kako je na pocetku, ali ga jos uvek nije proslo skroz. Najradije bih ga uronila u more na pola sata, pa da iscisti osratak slinaca, ali je jos uvek hladna voda, pa ne smem. Za sada peremo noge u staroj solani, kaze suprug nema sanse da imamo gljivice nakon ovakvog tretmana :malav:

:cepanje:

Birice: Pitala je apotekarka za Humanu, ne uvoze je vise. Imaju: Aptamin, Bebelac, Novolac, SME (ili nesto slicno u konzervi).Pa mozes eventualno da probas nesto od ovih, da vidis da li ce hteti piti. Mogu sutra otici i uslikati i pitati tacno sta imaju HA, za sada se secam ovih marki. I da, ponesite i meni kada budete dolazili jedan sumeci Ca i sumeci multivitamin :cepanje:

Nema frke, ima Aptamil u Aksi, probace ga kuci, jedno dve kutije da potroshimo, pa ako je ok ( kod njega nije bilo pitanje prihvatanja, vec reakcije) onda mozhemo to da kupimo tamo .... donecemo ti svakakve shumece samo reci ... mada mi je to chudno da nema u tamo nekoj Jevropi toga :zper: ... ljubi dLugaLa, mi smo ok dosad, uchi se da putuje autobusom, sav je bitan ... i strashno mnogo peshachi :roll: ... vozi se kolicima, pa trazhi da se sheta, pa se sheta tako da drzhi kolica ... napredujemo 10 duzhina puzha u pola sata ali zato moramo sve da pogledamo :dash: ... zhivelo lepo vreme :vatromet:

Nisam josh kupila kartu, nisam imala kad da sredim karticu u banci, ali sam zato danas uspela da predam papire za konkurs u vrtic ( jaslice) ... nek' mi je Bog u pomoci :rida:

..i kod jakshe nocas i danas bez T, kashlje konkretnije i izgleda bolje sveukupno.. :)
..ali aleksej popodne 37,8.. :dash:
..i veliki sin se zali da ga peche grlo.. :roll:

Aj joj :sad2:

Mi danas poceli inhalaciju 3*dnevno. Kupila sam fizioloski, usput sam se upljuvala objasnjavajuci :roll: Na kraju sam nekako lose otvorila pa ne mogu zatvoriti nazad flasu nego sam turila maramicu u otvor. Osecam se kao neki seljober :dash: Sva sreca pa se Junior obradovao inhalatoru, stigao njegov stari drugar :cepanje: pa ne pravi problema tokom inhalacija, cak je danas i trazio Pa (Panda :heart:).pa sam ga inhalirala "vanredno". Inace nam ne bi stala 3 tretmana, pa taman ovako smo ugurali taj jedan za njegovu dusu.

Stigli svi paketi, sada cemo im se obradovati kao MrBean u Bozicnoj epizodi jer sam vala ja vec zaboravila sta sam gde pakovala.

Vi slobodno kazite ako vas gnjavim ovim dogodovstinama :brus: Znam da je off topic, ali koga da gnjavim ako ne vas :cmok:

..joj, ija, pa kod vas bozic i nova godina prekoredno.. :lol:

..nemoj da otvarash fizioloshki, zabodi iglu u flashu kod grlica negde na kosini, obrni naopachke i izvuci shpricem koliko ti treba za inhalator..
..mikro-rupa, igla ostane unutra, shpric sklonish ili i ne sklonish ako nije mnogo veliki.. :)

..joj, ija, pa kod vas bozic i nova godina prekoredno.. :lol:

..nemoj da otvarash fizioloshki, zabodi iglu u flashu kod grlica negde na kosini, obrni naopachke i izvuci shpricem koliko ti treba za inhalator..
..mikro-rupa, igla ostane unutra, shpric sklonish ili i ne sklonish ako nije mnogo veliki.. :)

Jeste, moze tako kod normalnih flasa. Tako sam radila kuci. Ova flasa je skroz od plastike. Nema onu gumu gore :dash:

Back