Deca 1-3 godine (toddlers)

Da li je neko putovao avionom sa jednogodisnjim detetom? Imate li neki savet?
Isli bi u januaru na 5 dana, let traje oko 4 sati i krecemo iz Peste. Svaki savet je dobrodosao. I sto se tice samog puta, i sto se tice odabira hotela, pakovanja itd.

Mi smo putovali sa 3 meseca pa sa 13 meseci, doduse letovi su bili sat, sat i po, ali najvaznije je da detetu obezbedis zabavu da moze da relativno mirno provede to vreme sto im bas nije svojstveno u tom uzrastu. Tako da npr neki lap top ili sl za pustanje filmica i crtaca, omiljene igracke, knjige ...ono sto mu drzi paznju je dobrodoslo. Preobuka hrana i pice za njega se podrazumevaju- i to je to, srecan put i lep provod!

Hvala na savetima. Ja se iskreno najvise nerviram kako da ga animiram u avionu. Znam da kada vec poletimo moze da trckara izmedju dva reda, ali sta do tada. Citala sam vec dosta iskustava i YT videa na tu temu. Ono sto znam je da ponesem i njemu i sebi bar dve ture rezervne odece, njemu sve za pice, hranu, pelene i igracke za zanimaciju. Ne znam da li dozvoljavaju da se koristi laptop za vreme leta :think: Imamo jos oko mesec dana, valjda uspem sve izorganizovati do tad.

Ma samo da imamo iole lepo vreme pa cemo se snaci. :cmok:

po novom zakonu meni nisu dozvoljavali da ponesem nista na avion od jela i pica,sem adaptiranog mleka,i neotvorenu flasu Humana vode...znaci nikakvi keksici,sokovi itd...kada kupujes kartu onda upises da zelis hranu za dete od godinu dana i to ce posliziti...mi smo mnooooooooooooogo leteli,i stjuardese su uvek bile veoma ljubazne,dobijao je bonus sokice,grickalice itd...e sad,to je na regularnim letovima...ako idete onim jeftinim gde se ne sluzi hrana,onda verujem da smete da unesete hranu i pice za njega...e da,mi smo prvi put leteli kada je imao 4 meseca,i to sa presedanjem za Kairo...nikakvih problema nismo imali,svi su ga animnirali..sada kako je stariji je teze,jer mu brze dosadi sve...

...mozes da koristis laptop, ali mislim da ne mozes net, vec da pustis neku igricu koju voli da gleda...

...bicete dobro videces:D

...nego da kazem od kad postoji net, cesto mi bude zao sto ga nije bilo kad sam ja bila trudnica, pa mama
malih bebirocnica, pa kad sam ucila da kuvam....ali kad vidim koliko vas istraumiraju neka nastupajuca
desavanja, sto bi i mene sigurno tada, svesna sam da je bolje sto ga nije bilo...

@Micimacko: Mi idemo onim jeftinim letom, tako da nista od pica i jela. Pise da mogu poneti hranu i sve za presvlacenje za bebu, verovatno i neku igracku mogu prosvercovati, ali ne pise do koliko kg. Mislila sam podeliti u par kesa (kao kad sam isla u Betaniju da se porodim :zcepanje:) kao vazno, manje vazno i "ako prodje, prodje". Ponela bih dva tri mleka od pola litre, dve polulitarske Rose, tri mala pakovanja Plazme u obliku zivotinja i jednu-dve Hipp teglice. Mi krecemo sa Ferihegya, pa mi to jos komplikuje, jer moram misliti i na put do Peste. Sve kontam da mi je najvaznije da smislim zanimaciju i da ponesem para pa sto mi oduzmu da kupim u duty free shopu na aerodromu. I ja mislim da je sada teze putovati snjim nego sto bi bilo pre pola godine. Tacno je u fazi "trcanja" i "nema mira ni minut", ali je jos suvise mali da proceni situaciju, niti je dovoljno zreo da razume zasto treba izdrzati ta dva-tri sata na jednom mestu tj avionu. Gledala sam savete na YT-u i kaze zenica da ga pustim da se sto vise istrci pre nego sto udje u avion, pa da mu bude malo lakse da sedi mirno bar za vreme uzletanja. Ponecemo one povezane pesmice od 29minuta, pa bar neko vreme da mu drze paznju. Mislila sam kupiti onu malenu knjigu bebin dodir jer njih voli i poneti par izolir traka raznih boja, pa da lepimo po odeci i sedistu. Ta bas ne ostavlja trag i pre nego sto sletimo mogu sve pokupiti (imam vec iskustva s tim), a drzi mu paznju. Da li je to profesionalna deformacija :think:

@Affro:super vest za laptop, taman da mu pustam pesmice i da gledamo slike :super: Nadam se da ce sve proci kako treba. Imam tremu kao pred ispit :cepanje:

@Phe: verovatno je lakse sa bebom koja nije mobilna, nego sa ovakvim toddlerom. On vise ni u kolica nece, pa mi to jos dodatno otezava situaciju. Ali je bolje ovako da se pripremim na vreme i isplaniram koliko mogu, nego da odustanem od leta vec u startu ;)

@Tsy: Kako ste? Kako ide? Imate li nekih vesti? :cmok:

@Micimacko: Mi idemo onim jeftinim letom, tako da nista od pica i jela. Pise da mogu poneti hranu i sve za presvlacenje za bebu, verovatno i neku igracku mogu prosvercovati, ali ne pise do koliko kg. Mislila sam podeliti u par kesa (kao kad sam isla u Betaniju da se porodim :zcepanje:) kao vazno, manje vazno i "ako prodje, prodje". Ponela bih dva tri mleka od pola litre, dve polulitarske Rose, tri mala pakovanja Plazme u obliku zivotinja i jednu-dve Hipp teglice. Mi krecemo sa Ferihegya, pa mi to jos komplikuje, jer moram misliti i na put do Peste. Sve kontam da mi je najvaznije da smislim zanimaciju i da ponesem para pa sto mi oduzmu da kupim u duty free shopu na aerodromu. I ja mislim da je sada teze putovati snjim nego sto bi bilo pre pola godine. Tacno je u fazi "trcanja" i "nema mira ni minut", ali je jos suvise mali da proceni situaciju, niti je dovoljno zreo da razume zasto treba izdrzati ta dva-tri sata na jednom mestu tj avionu. Gledala sam savete na YT-u i kaze zenica da ga pustim da se sto vise istrci pre nego sto udje u avion, pa da mu bude malo lakse da sedi mirno bar za vreme uzletanja. Ponecemo one povezane pesmice od 29minuta, pa bar neko vreme da mu drze paznju. Mislila sam kupiti onu malenu knjigu bebin dodir jer njih voli i poneti par izolir traka raznih boja, pa da lepimo po odeci i sedistu. Ta bas ne ostavlja trag i pre nego sto sletimo mogu sve pokupiti (imam vec iskustva s tim), a drzi mu paznju. Da li je to profesionalna deformacija :think:

@Affro:super vest za laptop, taman da mu pustam pesmice i da gledamo slike :super: Nadam se da ce sve proci kako treba. Imam tremu kao pred ispit :cepanje:

@Phe: verovatno je lakse sa bebom koja nije mobilna, nego sa ovakvim toddlerom. On vise ni u kolica nece, pa mi to jos dodatno otezava situaciju. Ali je bolje ovako da se pripremim na vreme i isplaniram koliko mogu, nego da odustanem od leta vec u startu ;)

..jok i nije.. :rotf: :zag:

ima ima
bila je budna 14 ipo sati danas i imala je takav napad besa koji je potrajao
ja sam zapanjena
lupala je nogama u pod,vristala,sutirala zid, kochila se,balavila,tresla se...uzas
i udarila je jednog malog,mladjeg od nje bez razloga...samo je prisla i zveknula ga...
to sve zato sto joj nisam dala da zaspi u pola 6
nisam smela da nocas ne bi mucila celo odeljenje...ipak ovde ima i starih ljudi sa teskim operacijama
i onda je u 6 vecerala i posle toga sva nasmejana skakala po krevetu i ponasala se ko da je spavala mesecima
i jedva sam je nagovorila da legne pre pola sata i cim je legla onesvestila se
a ceo dan doziva tatu i sta god joj kazem ona kuka
jos on danas doneo cokoladice i gluposti neke,bojanku i sok, i stao tu u hodnik i ona naidje i vidi ga i on zbrise...i opet tata i tata itataaaa

i tako eto
koagulacioni status ok, sutra ujutru,ne znam u koliko sati je vode od mene pa je vracaju kad se probudi...otprilike 2 sata kasnije...valjda ce joj dati prvo nesto za smirenje pre nego sto je odvedu...ima da se istraumira skroz

ima ima
ja sam zapanjena
lupala je nogama u pod,vristala,sutirala zid, kochila se,balavila,tresla se...uzas
i udarila je jednog malog,mladjeg od nje bez razloga...samo je prisla i zveknula ga...
nisam smela da nocas ne bi mucila celo odeljenje...ipak ovde ima i starih ljudi sa teskim operacijama
i onda je u 6 vecerala i posle toga sva nasmejana skakala po krevetu i ponasala se ko da je spavala mesecima
jos on danas doneo cokoladice i gluposti neke,bojanku i sok, i stao tu u hodnik i ona naidje i vidi ga i on zbrise...i opet tata i tata itataaaa

i tako eto
koagulacioni status ok, sutra ujutru,ne znam u koliko sati je vode od mene pa je vracaju kad se probudi...otprilike 2 sata kasnije...valjda ce joj dati prvo nesto za smirenje pre nego sto je odvedu...ima da se istraumira skroz

Znaci sutra mislimo na vas :cmok:

Keep us informed.

ima ima
ja sam zapanjena

i tako eto

....o besnulja mala, na koga li je:lol:

....mogu da zamislim pogleda i komentare dok je bila besna,
na sve, a i taj mali sto joj se nasao na putu sam je kriv:rotf:

....cekamo sutrasnji izvestaj, da je sve dobro proslo:zag:

Back