Marijana.86
Primećen član
- Poruka
- 991
Drage mame, imam jedan problemčić, pa vas molim za neki predlog i ideju kako da ga rešim, jer nisam pametna šta da radim.
Imam klinca od godinu i po, i od skoro je nastao veeeliki problem oko njegovog kupanja.
Naime, mali je do skoro obožavao kupanje, znao je da se brčka i zaigra i da baš uživa i nikakav strah od vode nikada nije imao.
E onda ga je nekom prilikom mm kupao, dok mu je prao kosicu nije vodio računa i malom je ušla sapunica u oči. On ga nije umio, pa su valjda počele oči da ga peku, krenuo da plače i ustao da izadje iz kadice. Na to ga je mm stavio pod tuš, da bi mu isprao sapunicu, nije prvo proverio vodu nego samo pustio, krenula malo toplija voda, mali počeo da se bacaka i urla, sigurno se jadničak i nagutao vode, uglavnom tada je nastao problem. Ja to sve ne bih ni znala, jer mm tome nije pridavao neki značaj,
tako da mi nije ni spomenuo. Sutradan kada sam ja htela da ga kupam, odjednom mali počinje da plače čim je ugledao kadicu, neće ni da pridje, pokazuje mi prstićem u vodu i viče - ne, ne, pec.
Kada sam pitala mm on mi je onda ispričao šta se izdešavalo, i da ne dužim više, detetu je očigledno to kupanje sa tatom preselo, navukao neki strah i od tada (a tome ima nekih 7,8 dana) imamo veeeliki problem. Neće ni živ u vodu, čim vidi kadicu ili tuš počinje da plače i beži. Ja sam probala na sve moguće načine da ga privolim da se kupa, kroz igru i neku pričicu, po nekoliko puta u toku dana pokušavam i sve na lep način strpljivo i pažljivo, ništa na silu, sve se nadajući nečemu, ali na žalost nikakvog napretka nema.
U medjuvremenu, za tih 7 dana, sam ga par puta na brzinu malo "zaprala" ispod tuša, što je takodje preplakao, i evo danas je dobio veliki osip i crvenlo po telu, pogotovo u predelu guze i prepona, što nikada ni kao beba nije imao. Od nekupanja, naravno.
Očajna sam i ne znam šta da radim, neizvodljivo mi je da ga kupam na silu jer se dere, baca, plašim se da će se nagutati vode i da će mu to stvoriti još veću traumu i odbojnost. A ne mogu više ni na lep način da pokušavam, jer nema pomaka, i to nekupanje već predugo traje...
Jeste imali možda slično iskustvo i kako ste ga rešili i prevazišli? Svaki savet, predlog i sugestija su dobrodošli, pošto ja više ne znam šta mi je činiti...?
Imam klinca od godinu i po, i od skoro je nastao veeeliki problem oko njegovog kupanja.
Naime, mali je do skoro obožavao kupanje, znao je da se brčka i zaigra i da baš uživa i nikakav strah od vode nikada nije imao.
E onda ga je nekom prilikom mm kupao, dok mu je prao kosicu nije vodio računa i malom je ušla sapunica u oči. On ga nije umio, pa su valjda počele oči da ga peku, krenuo da plače i ustao da izadje iz kadice. Na to ga je mm stavio pod tuš, da bi mu isprao sapunicu, nije prvo proverio vodu nego samo pustio, krenula malo toplija voda, mali počeo da se bacaka i urla, sigurno se jadničak i nagutao vode, uglavnom tada je nastao problem. Ja to sve ne bih ni znala, jer mm tome nije pridavao neki značaj,
Kada sam pitala mm on mi je onda ispričao šta se izdešavalo, i da ne dužim više, detetu je očigledno to kupanje sa tatom preselo, navukao neki strah i od tada (a tome ima nekih 7,8 dana) imamo veeeliki problem. Neće ni živ u vodu, čim vidi kadicu ili tuš počinje da plače i beži. Ja sam probala na sve moguće načine da ga privolim da se kupa, kroz igru i neku pričicu, po nekoliko puta u toku dana pokušavam i sve na lep način strpljivo i pažljivo, ništa na silu, sve se nadajući nečemu, ali na žalost nikakvog napretka nema.
U medjuvremenu, za tih 7 dana, sam ga par puta na brzinu malo "zaprala" ispod tuša, što je takodje preplakao, i evo danas je dobio veliki osip i crvenlo po telu, pogotovo u predelu guze i prepona, što nikada ni kao beba nije imao. Od nekupanja, naravno. Očajna sam i ne znam šta da radim, neizvodljivo mi je da ga kupam na silu jer se dere, baca, plašim se da će se nagutati vode i da će mu to stvoriti još veću traumu i odbojnost. A ne mogu više ni na lep način da pokušavam, jer nema pomaka, i to nekupanje već predugo traje...
Jeste imali možda slično iskustvo i kako ste ga rešili i prevazišli? Svaki savet, predlog i sugestija su dobrodošli, pošto ja više ne znam šta mi je činiti...?

Poslednja izmena:
Puno srece, verujem da ti nije lako.
A što pitaš? Imaš neku ideju? 
...od ovoga hocu da poludim...
i isto vrisne kad joj to dete otme nazad svoju igracku
neverovatno je koliko voli nove stvari, mora svakom pojedinachno da "se pokaze" svaki put..
..besnulja..
... ali bi najradije da je samo u peleni, ponekad se i za nju buni, katastrofa ... svako presvlachenje ili oblachenje ja izmishljam neshto, inache se dere kao da ga koljem ... mada polako cu da potroshim sve fazone
... volim sveki, divna je , ali joj dve stvari ne mogu dokazati: da nema veze, ako se dete isprlja, zato je izmishljen Vanish, i da mali ne sme NI MALO mleka ... ni u chemu ...

) . Ona ima 65, a Tata 70 godina. Kada smo kod njih u pocetku su ukljucivali TV kao cisto da vide sta ima novog
, ćale je ok al lenj 
Napokon, 9 dana je prošlo

Sto se velicina tice, donji deo je 80 (nekada stane i u 74), gornji deo je 86 ili 92 u zavisnosti od modela. On je kanda nasledio kratke noge od svoje mame