Deca 1-3 godine (toddlers)

..jedino sto ovde ima je taj kao smoko skroz bezukusan ne slan, od kukuruza, i to mnoga deca vole i mala i velika..ali se retko nalazi,
bar sam ja obijala noge trazeci....
..i mislim da je bolje davati im tako neko suseno voce ili sveze nego grickalice.....
..inace mi malenoj najcesce dajemo obicne bobi stapice, a voli i neke punjene kikirikijem...

OKI BOKI
moji Jana i Pavle ga ne vole
samo pokupe igracku :)

Secam se tog kad sam ja bila dete, valjda cu ga naci. A za voce i ja mislim da je bolje, ali on jedan dan navalio pojeo celu pomorandzu, a sutradan ni da lizne. A ovde sam se navikla da mu dajem taj smoki dok vozim, jer on se lako otapa u ustima a za sve drugo se bojim da se ne ugusi, ali tu necu voziti, a on kad je manje u kolima manje ce da gricka. A u kolima se unervozi, bude mu dosadno pa kad gricka smiri se, a ja posto vozim ne smem da mu dam recimo jabuku ili tako nesto, nego to sto ne moze da se zagrcne pa mi smoki najsigurniji. Kad smo kuci nudim mu voce cesto, nekad uzme nekad ne, ali suvo grozdje ne odbija, a to ce i tu imati, a bice i lubenice kad dodjemo a to isto voli bas.

Hvala na odgovorima.
Ovde je najnovija preporuka da sediste ostane okrenuto unazad do drugog rodjendana.
Zanimalo me kako je kod vas.

Do dve god unazad?? :eek: Iju, mislim da mi moj povileneo da sedi tako i gleda u sediste sve vreme :lol:

Mi to sediste nikad ne vezujemo :stidimose: samo ga mm ubaci popreko da gleda u mene , jer ja sedim pored.
A nisam ni znala da treba da se okrece obrnuto... koja neodgovornost...

Sutra krecemo na Zlatibor, samo jos ne znamo da li ujutru ili popodne da krenemo?

A kolike su kazne ?

Daj Cicak nemoj zezati da to radite?! :eek:

Kako podnosite vrucine? :confused:
Mi bili kod mojih prosle nedelje 3 dana pa kuci 1 dan pa opet dosli kod njih na jos 1 dan pa za vikend kuci - nasoj jer smo imali neke rodjendane pa evo jutros opet dosli kod mojih, do sutra vece... :roll: Prosto ne znam sta cu s malcem u stanu, ne mozes izaci do pola 7, 7 bukvalno da poludis. Ovde imamo malo veci bazen pa se kupamo a selo je pa i dvoriste, terasa velika i par step je hladnije svakako... A on je navikao da uglavnom nismo kuci pa mu je sad ovo bivstvovanje unutra smor :neutral:

Mi to sediste nikad ne vezujemo :stidimose: samo ga mm ubaci popreko da gleda u mene , jer ja sedim pored.
A nisam ni znala da treba da se okrece obrnuto... koja neodgovornost...

Sutra krecemo na Zlatibor, samo jos ne znamo da li ujutru ili popodne da krenemo?

A kolike su kazne ?

:eek:

Nisam se pohvalila da smo kupili vece sediste (nije vise u onom sto se "dobija" uz kolica). Jos uvek je okrenut obratno od kretanja i nameravam ga sto duze tako zbog slabasnih vratnih misica. Bas sa htela okrenuti kada je dostigao 8kg, ali posle svih prikupljenih informacija smo se odlucili da bude okrenut dokle god ne pocne ozbiljnije negodovati. Ako uspemo, plan je prve 2 godine. I onako mu nabudzim gomilu mekih igracaka i njapalica pa uziva. Sada jos i moze gledati kroz zadnje staklo, jer je sediste mnogo vislje od starog. Jos kada skonta da moze da se plazi onima iza, njegovoj sreci nece biti kraja :zcepanje:

Nisam se pohvalila da smo kupili vece sediste (nije vise u onom sto se "dobija" uz kolica). Jos uvek je okrenut obratno od kretanja i nameravam ga sto duze tako zbog slabasnih vratnih misica. Bas sa htela okrenuti kada je dostigao 8kg, ali posle svih prikupljenih informacija smo se odlucili da bude okrenut dokle god ne pocne ozbiljnije negodovati. Ako uspemo, plan je prve 2 godine. I onako mu nabudzim gomilu mekih igracaka i njapalica pa uziva. Sada jos i moze gledati kroz zadnje staklo, jer je sediste mnogo vislje od starog. Jos kada skonta da moze da se plazi onima iza, njegovoj sreci nece biti kraja :zcepanje:

:zcepanje:

Nashe sedishte smo okrenuli kad je imao 8 meseci, jednostavno u Yugicu nije vishe bilo mesta da mu nabijem sedishte okrenuto (imamo josh uvek ono od kolica) jer nije vishe hteo u onaj polu-lezheci polozhaj ... ma znate na shta mislim, ne mogu bolje da objasnim na ovoj vrucini ... njemu je sad super,sedi kao veliki i blene kroz prozor non-stop ... ja bih da menjam sedishte, ali muzh se u'vatio za tih 13 kg, koja je gornja granica, pa kao bice dotle dobro .. ali izhisterisacu ja vec sedishte za mesec dana , videcete :zper:

:zcepanje:

Nashe sedishte smo okrenuli kad je imao 8 meseci, jednostavno u Yugicu nije vishe bilo mesta da mu nabijem sedishte okrenuto (imamo josh uvek ono od kolica) jer nije vishe hteo u onaj polu-lezheci polozhaj ... ma znate na shta mislim, ne mogu bolje da objasnim na ovoj vrucini ... njemu je sad super,sedi kao veliki i blene kroz prozor non-stop ... ja bih da menjam sedishte, ali muzh se u'vatio za tih 13 kg, koja je gornja granica, pa kao bice dotle dobro .. ali izhisterisacu ja vec sedishte za mesec dana , videcete :zper:

Mi smo kupili od moje sestre koja ima bliznakinje od 5 godina, pa su prerasle. Platili smo 25eura, a lepo su ocuvana. Steta sto je prodala i druga, mogla si ih kupiti ;) Najlepse je sto se mogu spustiti u polu-lezeci, pa je Junior put do i sa mora prespavao uz par budjenja da pije vodu. Mislim da ce mu najpre biti kratak onaj deo za noge, ali neka ih malo skupi i onako putujemo na duze relacije nocu, a preko dana ako idemo negde to je max dva sata puta sa 10-20 minuta odmora. I nasa kola su malecka ali smo nekako nagurali sediste. Jedva smo stali jer smo nosili i njegova kisobran kolica koja ne staju u gepek (e toliko su mala kola).

Pa svejedno da li ce ga kupiti sad ili za par meseci, ne moze da ga izbegne u svakom slucaju, ako je to do 13kg. Tek posle 18kg ide onaj booster, a do tad mora obicno sediste, pa ga ti ubrzaj. I ja bih malog drzala okrenutog na nazad, da mi je to sediste bilo ok, a i on bio nepodnosljiv u kolima jer mu je bilo dosadno, a kad smo uzeli novo sediste, kao da su nam i dete zamenili, jos kako je delovao malen u tom sedistu... Sad mi je i lakse jer kad se buni mogu da ga vidim i dam mu nesto, jer uglavnom smo nas dvoje sami u kolima, dok je bio u tom prvom sedistu ja sam retko i vozila, uvek sam gledala da sedim pozadi kod njega, a isli smo kolima negde samo kad je tata tu. Sad smo tati konfiskovali auto kad nece da nam kupi drugi, mi njega ujutru odvezemo na posao i onda landramo, dok je bilo lepo vreme isli smo u parkove, na plazu, po setalistima, a sad samo menjamo trzne centre, pa popodne odemo po tatu, a on ako hoce negde da nas vodi uvece super, ako nece bas nas briga icicemo sami ujutru.

:lol:
A koliki ti je beban? Zar mu ne smeta nogama zadnje sediste, tj naslon kad je okrenut ka nazad?

Back