Deca 1-3 godine (toddlers)

Yula, hvala ti na opsirnom tekstu.
Zao mi je sto ste se namucili i sto si morala prestati dojiti ali bitno je da je sad sve ok i da ce biti. ;)
Vidi se da si ozbiljno prisla problemu, i resila ga.

Ja se jos uvek nadam da ce se taj mali ekcem na obrazu povuci, jer on nekad skroz skoro nestane, cak i koza bude skoro glatka... pa se opet vrati i tako u krug...
Ne mogu da kontrolisem svoju ishranu bas do detalja ali se trudim da jedem zdravo. Jedem i mleko i jaja i mislim da mu nije od toga. Sumnjam ili na kikiriki ili na paprikas koji sam jela, ali kao sto kazes treba vremena da se nas organizam iscisti od tih namirnica i bas sad ti znaj od cega je.
Ni kod mene nema niko alergije ni sklonosti alergijama a kod mm ne znam, mislim da je on imao bronhitis kao mali, ne znam jel to ima veze?
Ma uvek nesto sa decom, nikad nisi miran.

Ljubi svoje mace...
I jos jednom hvala na tekstu, i na saznanju da se alergije prerastaju... mene sveki ubedjuje da ako je beba alergicna na kikiriki da ga nece moci jesti do kraja zivota... a ja mislim da se to vremenom menja ...

Mali od moje drugarice je imao sličan ekcem kakav opisuješ, na obrazima takodje. Imao je oko godinu dana tada. Prvo je počelo kao da je rumen, tako izgledalo a onda kao da se koža sve više suši da bi kasnije baš ružno bilo. A ona je takva da baš pazi šta mu je davala, sve polako uvodila, inače nutricionista i nije mogla da skonta od čega je, kao ni dr. Dr je rekao da kao izbacuje po malo sve moguće izazivače alergija, tipa kikiriki, citrus i to... Poizbacivala ona detetu sve živo i ništa. Na kraju je bio na tom testu za alergije i ništa nisu skontali a testirali ga na sve moguće... Konačno se povuklo samo od sebe.

Mi ćemo morati da idemo na te džinovske bube! Malac obožava bube... Prva reč koju je izgovorio je bila - Bob (Sundjer Bob) pa buba. :mrgreen: Vodili smo ga na Palić u ZOO vrt, super se proveo, hteli smo na izložbu dinosaurusa al nismo stigli, zna li neko dal još uvek traje?? Čula sam da je postavka blizu Indjije, ili tamo negde...

...ja bi to samo ispirala kamilicom...sve se to vremenom sredi a dermatolozi znaju da daju kortizone od kojih deci nekad ni
ne bude bolje...

..inace mi smo u fazi pevanja i igranja ringe raja, po celi dan, i moramo svi da igramo, ne moze niko da zabusava:heart:
..a omiljena brojalica nam je...
tako ko zna koliko puta i toku dana:lol:

mi smo imali chupavu noc

ova petica krenula da boli bas bas...toliko je plakala nocas jadna, nekih sat vremena, neutesno....sve na minut dva krene da vristi...taman je uhvati san i cimne se i gurne ruku u usta, tacno na tu stranu gde petica ta...dala sam joj paracetamol pa se posle smirila
i naravno, procureo joj noc juce popodne ...sad ocekujem opet i proliv

jaooo samo da izadju vise da zavrsimo sa tim

Mi smo to prvo sediste koristili do godinu dana, moglo je do 13kg. Njemu je vec bilo dosadno da ne vidi nista, a i ja to sediste nisam podnosila jer nije baza imala isofix i kako god ga namestim bilo je klimavo, neko graco je bilo, sto ide uz kolica, pravi krs. Navodno je sigurniji ako je okrenut na nazad, pa ako mu ne smeta da se tako vozi neka ga tako dokle god ne stigne do limita za sediste, naravno ako je sediste dobro. Ovo nase drugo sediste je super, ima isofix kad ga stavim ne mrda se ni milimetar, deluje bas sigurno i udobno i siguna sam da je u njemu bezbedniji nego u prethodnom, koje bi jos mogao da koristi po kilazi.

..ja sam nailazila na razlichita objashnjenja - najcheshce pishe do 9 kg ili do 9 meseci,
mada se meni chinilo najprihvatljivijim mishljenje fizijatara - do trenutka kad beba pochne sama da se uspravlja na noge uz npr nameshtaj,
poshto su mu tada mishici vrata i ledja dovoljno ojachali da izdrze trzajuci pokret pri nedajboze sudaru ili naglom kochenju..
..e sad, 9kg i 9 meseci i prvo uspravljanje na noge vrlo chesto idu zajedno ili vrlo blizu.. :lol:

Mi to sediste nikad ne vezujemo :stidimose: samo ga mm ubaci popreko da gleda u mene , jer ja sedim pored.
A nisam ni znala da treba da se okrece obrnuto... koja neodgovornost...

Sutra krecemo na Zlatibor, samo jos ne znamo da li ujutru ili popodne da krenemo?

A kolike su kazne ?

original-troll.jpg

Ne zezam se. Stvarno smo neodgovorni priznajem. Uopste nismo razmisljali o tome.
Mm je jako savestan vozac, vozi po ps pa mi nikad nije palo na pamet.
A dojila sam ga u toku voznje.
Znam da je neodgovorno sto nismo vezivali ali ja sam uvek pored njega, gledam ga i drzim to sediste, ne moze se maci. ;)

ja mislim da odgovara i ovo...:lol:
bez ljutnje zbog nekih malo uvredljivih delova:)

baš smo pre neki dan gledali ovu novu Alisu i setila sam se tebe i tvoje ćerke November:) Nikad u RL nisam čula da se neka devojčica Alisa...

inače, mi smo dobro što i vama želimo:cool:
jedino što mi proleti dan, jedva sa Niletom imam 2 sata kvalitetnog programa:( Pa ne stižem da pišem...
sve vas :zag:, vidim da nema nekih dečijih bolesti, šizova mama i tako to:super:

meni malo kasnilo... to je inače u dan tačno, pa sam ja prošla kroz jednu fazu nadanja, i ništa na kraju...:(

OK, 'ajde ne zezas se, evo ti par cinjenica.
Po zakonima fizike, ako dodje do ceonog sudara pri brzini od samo 50 km/h, usled ubrzanja telo deluje silom 20 puta vecom od tezine tela.
Beba od 5 kg u delicu sekunde postaje teg od 100 kg koji grune u napred.
Nema tih roditeljskih ruku koje je mogu zadrzati, cak ni u cvrstom zagrljaju, a kamoli tako kako opisujes.
Da ne pricam sta se desi kad tom silom udari u soferku, sediste ili bilo sta.
Veca brzina-veca sila, teze dete-veca sila.
Ako je vezana tako da gleda u smeru voznje, glava ce poleteti u napred, misici vrata i ledja im jos nisu dovoljno cvrsti da bi to podneli, opet ne bih o posledicama.

ja mislim da odgovara i ovo...:lol:
bez ljutnje zbog nekih malo uvredljivih delova:)

baš smo pre neki dan gledali ovu novu Alisu i setila sam se tebe i tvoje ćerke November:) Nikad u RL nisam čula da se neka devojčica Alisa...

inače, mi smo dobro što i vama želimo:cool:
jedino što mi proleti dan, jedva sa Niletom imam 2 sata kvalitetnog programa:( Pa ne stižem da pišem...
sve vas :zag:, vidim da nema nekih dečijih bolesti, šizova mama i tako to:super:

meni malo kasnilo... to je inače u dan tačno, pa sam ja prošla kroz jednu fazu nadanja, i ništa na kraju...:(
:cmok2:

Ne zezam se. Stvarno smo neodgovorni priznajem. Uopste nismo razmisljali o tome.
Mm je jako savestan vozac, vozi po ps pa mi nikad nije palo na pamet.
A dojila sam ga u toku voznje.
Znam da je neodgovorno sto nismo vezivali ali ja sam uvek pored njega, gledam ga i drzim to sediste, ne moze se maci. ;)

prvo, on mozda jeste savestan vozac ali na hiljade drugih nisu....dovoljna je samo jedna budala...
drugo, to sto ga ti drzis, pri jakom udaru(ne daj boze, pu, pu, pu) ti je dzaba..zato postoje ebeni pojasevi u vozilima

vezuj to dete i nemoj da nas nerviras sve ovde

Htela sam jos nesto da vas pitam, sta dajete deci da grickaju? Ovaj moj voce nekad hoce nekad nece i to mu uglavnom dajem kao zvanicnu uzinu, jedino znam da njegovo omiljeno suvo grozdje mogu da nadjem i tu, a on ovako u setnji gricka neke rice cakes sa raznim ukusima, jabuka, borovnica, sargarepa... onda neki smoki koji bas voli sa ukusom sargarepe, kukuruza, sad smo nasli i brokoli, sir i tako. Sve je to oraganic, bez soli i secera prilicno bezukusno, ali njemu se svidja. Sad mene zanima jel ima tako nesto u Srbiji da se kupi jer ne bih da mu dajem obican smoki i slicne grickalice jer to je mnogo masno, slano i nezdravo, probace sigurno ali ne bih mu to davala cesto.

Htela sam jos nesto da vas pitam, sta dajete deci da grickaju? Ovaj moj voce nekad hoce nekad nece i to mu uglavnom dajem kao zvanicnu uzinu, jedino znam da njegovo omiljeno suvo grozdje mogu da nadjem i tu, a on ovako u setnji gricka neke rice cakes sa raznim ukusima, jabuka, borovnica, sargarepa... onda neki smoki koji bas voli sa ukusom sargarepe, kukuruza, sad smo nasli i brokoli, sir i tako. Sve je to oraganic, bez soli i secera prilicno bezukusno, ali njemu se svidja. Sad mene zanima jel ima tako nesto u Srbiji da se kupi jer ne bih da mu dajem obican smoki i slicne grickalice jer to je mnogo masno, slano i nezdravo, probace sigurno ali ne bih mu to davala cesto.

Jok more
ili ja nisam videla
al zato ovde imas chipseve sa ukusom bele vesalice, kiselih krastavcica, sarme, mladog kajmaka...:D

..jedino sto ovde ima je taj kao smoko skroz bezukusan ne slan, od kukuruza, i to mnoga deca vole i mala i velika..ali se retko nalazi,
bar sam ja obijala noge trazeci....
..i mislim da je bolje davati im tako neko suseno voce ili sveze nego grickalice.....
..inace mi malenoj najcesce dajemo obicne bobi stapice, a voli i neke punjene kikirikijem...

Back