Deca 1-3 godine (toddlers)

..jaksha je u poslednjih par nedelja otkachio sa brbljanjem, sto na sat..
..ali je pocheo i da vrlja slova, shto nije radio dok su mu rechenice bile od jedne ili dve rechi.. :lol:
..pa menja K za T u svim rechima
"..mamaaaa, pada Tisha, a mi smo imamo Tucu pa nam nije mok'a Tosa.."
i menja V za L
".. Lidi, mama, kako Lozim auto.. " :lol:
..jedino je ostalo od ranije da je svako G ustvari D, "lete DuDe" :rotf: i "dole i Dore" :rotf:
i peripetije sa glasovnim promenama "sipaj josh soCa" i "perem ruCe".. :)

..a juche sam prvi put chula da je za sebe rekao JA, kaze mu brat "laku noc, ja tebe puno volim" a on odgovara "i ja tebe" :heart:

:heart:
Andrej kaze "ja, beba", ali kad hoce da mu ja dam nesto onda kaze "ja, mama da", to mu je univerzalna zamenica! :lol:
Ima i "vozi nash auto". :)

i mi jesmo, u Cryo-Save... 1800 evra... ne mogu ništa da kažem više, uzlei na porođaju, predali ih, dobili sertifikat, i sad to stoji tamo:)

nego ja sutra idem u Bg na neki seminar do petka!:( Obavezan... Crkoh od brige danas, šta li će i kako mm sa njim...
a još sam kao priželjkivala ranije kad će to...:(

..ali je pocheo i da vrlja slova, shto nije radio dok su mu rechenice bile od jedne ili dve rechi.. :lol:
i menja V za L
..jedino je ostalo od ranije da je svako G ustvari D, "lete DuDe" :rotf: i "dole i Dore" :rotf:
i peripetije sa glasovnim promenama "sipaj josh soCa" i "perem ruCe".. :)

..a juche sam prvi put chula da je za sebe rekao JA, kaze mu brat "laku noc, ja tebe puno volim" a on odgovara "i ja tebe" :heart:

Ovo je i aleksej radio, ali bukvalno dok je izgovarao samo po jednu rec sve je pravilno cim je poceo da formira recenice kolaps :D
cepali smo se od smeha.. I dan danas ufura neko slovo u rec , ja bih polomila jezik dok to izgovorim..
a kao bebac od 1.8g je pricao tata V( pa pokaze prsticem) mama S i bebe Etej :heart:
Sada ne daj Boze da kaze JA nesto.. i dalje vise prica u trecem licu ili u drugom :roll:
cesto se zezamo da je mali madjar kojeg je amerikanac ucio srpski u avionu :lol:

Kada sam bila pred kraj trudnoće, jedna poznanica je iznenada obolela od teškog oblika leukemije. Pošto nisam planirala da ostavim matične ćelije, raspitala sam se da li mogu da ih njoj dam, ukoliko odgovaraju. Odgovora nije bilo jer kod nas još ne sprovode lečenje na taj način, tako da nismo ni počinjali proceduru ispitivanja.
Nismo bile jako bliske, poznavale smo se, i zaista sam htela da pokušam da joj spasim život. Mislim da bi mnoge žene bile spremne da učine tako nešto ukoliko neće da ostave za svoje dete iz nekih razloga.
Nje više nema...i stvarno se pitam da li postoji iko ko je iskoristio matične ćelije na bilo koji način, a da to nije iz novina, rekla kazala i sl, nego da mi neko kaže "Da, ja znam nekoga ko ih je upotrebio i time spasao život"

ja znam za primer iskorišćenih mć... tačno je da se kod nas ne rade, bio je neki pokušaj na VMA...

Naši poznanici su u Rusiji radili transplantaciju devojčici... neko teško oboljenje, devojčica se od rođenja jako sporo fizički razvija, ne znam tačno... neki sindrom...
Oni kažu da ima pomaka, i baš mi je drago ako je tako!

U NSu je to baš uobičajeno, ja mislim da sve ove trudnice koje znam u poslednjih godinu, dve, su čuvale m.ć...

i menja V za L
i peripetije sa glasovnim promenama "sipaj josh soCa" i "perem ruCe".. :):heart:

jaaaaaoooooo :heart::heart:

ja znam za primer iskorišćenih mć... tačno je da se kod nas ne rade, bio je neki pokušaj na VMA...

Naši poznanici su u Rusiji radili transplantaciju devojčici... neko teško oboljenje, devojčica se od rođenja jako sporo fizički razvija, ne znam tačno... neki sindrom...

U NSu je to baš uobičajeno, ja mislim da sve ove trudnice koje znam u poslednjih godinu, dve, su čuvale m.ć...
Ja znam da moj svekar godinama koristi maticne celije u terapiji autoimunih bolesti, ali one iz kostane srzi.

Bio je u novinama neki clanak kako su roditelji pravili jos jednu bebu ( glup izraz al ne mogu da se setim prikladnijeg)
kako bi uzeli maticne celije i pomogli starijem detetu koje je obolelo, dal bese od dijabetesa, ne mogu da se setim...
...ne znam sta je bilo sa tim...inace je to bilo ovde kod nas negde

Bio je u novinama neki clanak kako su roditelji pravili jos jednu bebu ( glup izraz al ne mogu da se setim prikladnijeg)
kako bi uzeli maticne celije i pomogli starijem detetu koje je obolelo, dal bese od dijabetesa, ne mogu da se setim...
...ne znam sta je bilo sa tim...inace je to bilo ovde kod nas negde
Чини ми се у Ужицу, али нисам сигуран да је дијабетес у питању, можда нешто друго.
Мислим да су помогли оболелом детету, али је терапија матичним ћелијама обављена у Немачкој.

Naravno da pomažu matične ćel.U svetu se odavno koriste samo se kod nas još sumnja :roll:

Ako imaš taj keš u tom momentu naravno da je najpametnije iskoristiti ga na taj način neg na bilo koji drugi :)

Mi smo se nocas bas namucili sa stomakom.. A vec par dana nece da kaki, vidim da mu se kaki ali se suzdrzava, i ako nas uredno izbaci iz prostorije kada sedne na nosu da kaki..dzaba..
Sinoc sam mu dala espumisan i nocas ga je probudio bol, grchevi uzasni, prevristao je pola noci da bi jutros u par navrata kakio onako u hodu jako tvrdu stolicu.. i tako se uplasio da nije hteo da sedne na nosu.. i cim sedne ustane :( .. jako mi ga je bilo zao
zato je on meni bio juce onako vruc.. danas je vec veseliji, jurca pravi haos..al se bas bojim kako ce se to odraziti nanjegov odnos sa nosom..

Back