Deca 1-3 godine (toddlers)

neizreciva sta je to?
ja bas htela da pitam za jakova,ja njemu svako vece povucem blago,onako koliko moze, ali to se nista ali nista ne povecava, isto se povlaci kao i uvek, dakle bas malo,maltene kao i od rodjenja, jel to normalno?

Bibi ima urodjenu manu, hipospadiju, skracen mokracni kanal pa mu je rupica na ivici glavica....to je blaga malforacija i nije fizioloska vec estetska ali moze da mu krivi polni organ kako raste pa se mora operisati...uz to mu je i kozica nekako suvise rastegljiva i mekana i ne sluzi svrsi pa cemo i nju morati da sredimo....cekaju nas minimalno dve operacije....a kozicu je prosle godine hirurg skidao skroz do ivice glavica, jedino tako moze dobro da se opere glavic ali eto nama se opet slepila, ni ja nisam na silu skidala i videcu sta ce mi reci.....

taro, povlace dr njima pisu na kontroli, da je nesto sumnjivo, sigurno bi vam rekla...
verovatno ti samo ne navlacis dovoljno, msm verovatno samo malo povuces pa malo i iazadje, da se tako izrazim, ni mi ne diramo pisku, retko tj
ali kada mu povuces kozicu, odradim to jace, i vidim da lepo izglerda sve

- - - - - - - - - -

Isto se i ja pitam. I ja Ivanu povlacim malo, koliko moze i ne vidim da se tu nesto desava...msm nesto znacajno

zato sto povucete malo, pa vam se cini, ali nije tako
ni mi kazem ne diramo pisku, ali bas sam mu skoro dobro povukla, nista na silu ali sam jace povukla da vidim, i super je to

Zene, treba mi savet. Sara imala danas temp 39.6, iz cista mira, juce uvece joj skocila prvi put oko 38.6..dala joj nurofen, u toku dana opet porasla malo, i posle dremke skoci na 39.6.
Odveli je kod dr, pedijatrica kaze nije nista :/ ali kao ajde kod orl i krvnu sliku da proveri, krvna slika kaze ok, ja je nisam videla, dr ne bi nista prepisivala, ali orl prepisao ospamox, kao crven je nosic :eek:
A ona ni ne slini niti bilo sta, malo je zacepljen mozda nos, delimicno..
I sad budi pametna, ne bih da joj krkam ab odmah, a orl kaze treba, a pedijatrica kaze da bi ona sacekala jos dan-dva pa ako temp bude jos divljala onda..

Da joj uradim bris nosa privatno sta mislite? Ili da sacekam jos dan-dva pa ako je ne prodje da uzmem taj ab..
Imala je i proliv malopre..mada kontam da je to zbog te temperature koja je bila skocila toliko..

znači od simptoma ima T, malo začepljen nos, i jednom proliv?

meni to liči na virusčinu neku...ako je krvna slika ok, što onda AB? malo mi to nije jasno...ja bih sačekala dan, T skidala, inhalacije sa fiziološkim i pantenolom zbog nosića, uradila bris privatno i mokraću, zato što od tih mokraćnih inf.zna baš naglo da skoči temp.

jel ti ona kernula u vrtić na kraju? jeste kako se sećam...a možda je i nemka vrtićka gamad :)

inače Luci je pedijatar kad je imala baš začepljen nosić, prepisao AB kapi za nos, nešto su mi mućkali u apoteci. to smo joj kapali, lokalno. Ne sećam se sastava, mislim da je bio neki AB, pa neke kapi za otčepljivanje tipa adrianol i da li fiziološki....tako nekako.

Ja bih sacekala..
Aleksej u nedelju 38,7 posle budjenja..
Dali brufen, pala i nije se vracala..
Dr u pon kaze virus, ne treba nista..
U utorak ustao ok, doruckovao, seo da gleda crtani i za sat i po nagurao 40,2.. :eek:
Dali brufen, pala i nema je do sad.. :think:
Malo mu curi nos, bistro do prosarano :)
danas kontrola, sve cisto, sve ok..
Izgleda da je neki takav virus u opticaju..

dok ti bude gotov bris i antibiogram proći će i detetu bolest :) meni lično uvek tako ahahhahah dok stignu rezultati ja se izlečim c vitaminom, žalfijom i slanom vodom i preznojavanjem :)

- - - - - - - - - -

i mi smo imali sličan pre 10-ak dana. T, malo nos, meni se isušivalo grlo.

nije bokice,i kada probam da povucem jace oseti se pritisak i zaboli ga, znaci ne moze dalje od toga a da ne bude nasilno
povucem mu maks koliko moze a da nije na silu i bolno, bas sam pokusavala pre neko vece

novka, takoi ja radim, svako kupanje i kazem ni makac se ne povlaci vise,tj nista znacajno sto rece jexi, a tek prevlacenje skroz,to je misaona imenica

sali, vrticke radotsti, vrv je samo virus i zato ti dr nije dala nista
ja bih svakako pre ab radila bris i urin, vise ne dajem ab bez svih analiza

- - - - - - - - - -

suki, glupo zvuci ali proobaj da se ne nerviras unapred,drzim fige da sve bude kako treba!

szuki, da, evo cetvrta nedelja u vrticu, jos se ja radujem potajno kako nista nije zakacila :/
ma nemam pojma, eto orl odmah prepisuje ab, a pedijatrica rekla da ona nije mislila odmah da joj daje..a i ona je inace neka nikakva, drcna, stura na informacijama..

Sad joj opet skocila na 39.5, sad smo joj dali brufen, tj nurofen opet.. znaci bris nosa i urin, a hocu li odmah videti i ja po brisu nosa jel sve ok? Mislim ne mora dr da mi tumaci to?

Pa ako ne iskultivišu nikakvu gamad, znaš da nije bakterijska inf. Ako iskultivišu, radiće antibiogram pa ćeš znati koji ab može da ih uništi. ja bih možda onda da ipak dr odluči koji AB, jer će ih verovatno biti više. Ako bris bude sterilan, kao i urin, onda je vrv virus.

Back