Deca 1-3 godine (toddlers)

trenutno ok
bile smo kod dr opet veceras i vadila je krv, bakterijsko je
mm je sinoc kupio novi brufen
onaj je bio otvoren pre 2 nedelje i trebalo bi da je jos upotrebljiv al ocigledno nije
ovaj novi pomaze
nadam se da ce tako i ostati
zivnula je
pu,pu

Ja sam prvi put oprala mlakom vodom i deterdzentom, tako valjda i pise, a posle samo perem vodom, posto je ona jedina koja ga koristi. Ne znam sto bih svaki put nesto dezinfikovala..
Mozda ako duze stoji pa ponovo koristis za par meseci recimo, ali kad se koristi svaki dan, nemam pojma..mozda i gresim, ali tako sam ja.

ne mislim ni ja svaki put tj dan, da gakoristi samo ono vrv ne bih ni toliko ali posto cu ga i ja koristiti onda bih ga ipak nekako dezinfikovala

ok onda klasika topla voda i alkohol i vata

nadam se da cu uspeti da ga ubedim

koliko treba jednu tu dozu da istera?

koliko vi bisolvona koristite

dr za Irinu rekla 2 ml (18 kila ima)
a za bebu 1 ml (9 kg)
3 puta na dan
dal u inhalator ili sa malo vode da popiju,nije bitno,kaze kako mi je lakse(Irina zbog usiju pije,pa onda i maloj tako dam,jer uvece obicno zaboravim da ukljucim i setim se kad treba da spava)
u inhalator ide fizioloskog onoliko koliko bisolvona

- - - - - - - - - -

e i cime dezinfikujete delove inhalatora?

isperem vodom samo

super mico, nadam se da ste dosle sebi malko

uspesno smo koristili danas inhalator, medjutim oko 4ml je trosio 10 min i nije potrosio sve, prodavacicarece da ce trakati oko 3 min :S

koliko vama traje jedna doza,tj koliko traje inhalacija?

Čitam vas i nije mi jasno o kakvom Fluimucilu pišete koje su u ampulama????????????? Ja sam detetu baš puno davala Fluimucil (koliko ja znam to je prašak koji se rastvori u vodi,sokiću ili čaju) i odličan je za iskašljavanje,čak što više kada su mu operisali uši 40 dana nakon operacije svaki dan je pio Fluimucil da mu neki sekret koji je ostao u šupljinama ne ode na uši. I baš je dobrog mirisa,miriše na sok od narandže,i moj ga je pio (mislim taj prašak) razblažen sa deci vode kao sok,i baš mu se dopao. Ja o ovim ampulama nikad čula nisam. z:(

ja znam za fluimucil u sirupu, to je acc sirup

od juce mu dajem opet taj fluimucil taj rastvoren i konacno ga je prihvatio
jutros se opet inhalirali pantenolom -citam sada da galenikin pantenol nije za inhalacije jer su dodali neki sastav- a uredno mi u apoteci kaze ok je,moze

vec mu je bolje od dve inhalacije

Čitam vas i nije mi jasno o kakvom Fluimucilu pišete koje su u ampulama????????????? Ja sam detetu baš puno davala Fluimucil (koliko ja znam to je prašak koji se rastvori u vodi,sokiću ili čaju) i odličan je za iskašljavanje,čak što više kada su mu operisali uši 40 dana nakon operacije svaki dan je pio Fluimucil da mu neki sekret koji je ostao u šupljinama ne ode na uši. I baš je dobrog mirisa,miriše na sok od narandže,i moj ga je pio (mislim taj prašak) razblažen sa deci vode kao sok,i baš mu se dopao. Ja o ovim ampulama nikad čula nisam. z:(

pa tecnost u ampulama
nisam ni ja znala do skoro
to je bas za inhalaciju
u staklenim ampulama,braon boje
po 3 ml ima unutra

Tsy nisam imala pooooooooooooooojma,o ovome sada prvi put čujem. Nama su uvek davali samo Fluimucil u prašku koji treba da se popije.

Tara ja sam davala Prospan sa fiziološkim,2ml Prospana i 3ml fiziološkog,tako nam je rekao pedijatar. To je bilo kada mi je dete imalo nepune 4 godine. Zaista ne znam kolika je razlika u jačini između davanja recimo detetu od 2 i detetu od 4 godine. To je bila naša doza,kada nije mogao da iskašlje šlajm sa pluća,a još nije bilo indikacija za Berodual.

Reče mi jedan tata u vrtiću za sirup od crne rotkve, pa sam ga ovih dana isprobala i mogu vam reći da je izvanredan. Opere se crna rotkva, izdubi i unutra sipa par kašika meda i ostavi se da prenoći. Rotkva preko noći pusti sok i onda se taj sok daje kao sirup 4-5 puta dnevno po jedna kafena kašičica. Odličan je kod bronhitisa i svih vrsta kašlja. Ukoliko je dete alergično na med može se staviti i šećer.
Taman sam kupila inhalator, al moje dete neće da se inhalira ni za živu glavu. Sinoć kad je zaspao inhalirala sam ga u snu i nije ništa primetio. Baš sam zla :zblesav:

Reče mi jedan tata u vrtiću za sirup od crne rotkve, pa sam ga ovih dana isprobala i mogu vam reći da je izvanredan. Opere se crna rotkva, izdubi i unutra sipa par kašika meda i ostavi se da prenoći. Rotkva preko noći pusti sok i onda se taj sok daje kao sirup 4-5 puta dnevno po jedna kafena kašičica. Odličan je kod bronhitisa i svih vrsta kašlja. Ukoliko je dete alergično na med može se staviti i šećer.
Taman sam kupila inhalator, al moje dete neće da se inhalira ni za živu glavu. Sinoć kad je zaspao inhalirala sam ga u snu i nije ništa primetio. Baš sam zla :zblesav:
Црна ротква исто тако јако отвара апетит и као све горке поврћке доста утиче на имунитет.
Можеш да исцедиш и у соковнику, а мед служи да прикрије укус који је љуткаст и горчи, мада је природни мед на концу конца веома здрав.
Можеш и да нарендаш роткву(или искористиш пулпу из соковника) и помешаш са ситно нарезаним црним луком, зачиниш сољу, с мало бибера и уљем, а иде уз месо, џигерицу и уопште јака јела(ја је некад једем и уз чварке пре него што се укисели купус рибанац).

:dash::dash::dash: Opet!!!!!
Opet ebene gliste!
:bljak:

Večeras se Mic žalila da je svrbi guza, ja pogledam, onako detaljno koliko sam mogla - nema ništa. Ma ona kuka i kuka, svrbi je i svrbi je... taaajoooo, molim te vidi ti... i kako je legla preko kreveta, kako je isturila guzu, tako smo videli belog crvića kako se praćaka :bljak:

Znači, smučilo mi se sve, sve mi je preselo :(

Negde nam se očigledno ponavlja zaraza, u vrtiću ili u kući. Sa jedne strane logičnije je da je u vrtiću. A sa druge, nebi me iznenadilo i da je u kući, jer je baba ( moja draga svekrva, naravno, ko drugi :roll: ) prošli put uvredjeno odbila da pije soltrik :roll:

Ebaću joj mater ovaj put, ima da ga pije ili joj neću dati da pridje deci ni na metar!!! Ma boli me dupe više da budem obzirna i da vodim računa šta ću da kažem i kako ću da se ponašam. I mm-u sam večeras rekla to isto za svekrvu. Ebte, deca spavaju ponekad kod nje, retko ali ponekad vikendom je izmole da spavaju tamo, jedu, šalje nam hranu ovde... :bljak: Ima da pije soltrik, ili ću majke mi da zabranim da se uzme mrva hleba od nje, i da pipne decu, bebe pogotovo...

A ako je zaraza u vrtiću... onda ne znam šta da radim... :dash:

Pu, bre, poludeću na kraju... kako meni ovo teško pada, kako se loše osećam... Ne smem ni da pomislim šta ću ako su bebe dobile, do godine ne smeju soltrik, za beli luk su malene... uuuuuh, lepo ću poludeti....

Back