Deca 1-3 godine (toddlers)

Ja dajem neki americhki vitamin, donela mi sestra, mnogo je praktichan, izgleda kao oni Haribo medvedici ... samo je ukus nikakav, ali malog to nishta ne uzbudjuje, uvek trazhi josh :) ... sme 2 na dan ... projeo se od njega, frizhider bi progutao :zskace:

Sretan Bozhic koji slave :zjelka2:

Ja dajem neki americhki vitamin, donela mi sestra, mnogo je praktichan, izgleda kao oni Haribo medvedici ... samo je ukus nikakav, ali malog to nishta ne uzbudjuje, uvek trazhi josh :) ... sme 2 na dan ... projeo se od njega, frizhider bi progutao :zskace:

Sretan Bozhic koji slave :zjelka2:

Ajd sestro napisi ime. Dobro bi doslo nasem necejedu.

Sretan Bozic svima koji slave :zjelka2:

I jedan samo za Jexy :zblesav:

ovaj se preselio u moj krevet, preko dana samo u njemu hoce da odspava,
a poceo je i nocu, stavim ga pored sebe i on celu noc seta celim krevetom i opet ja ne spavam
dodje mi da dusek stavim na pod pa da i ja pocnem da spavam kao covek, da ne razmisljam hoce li vrat u po noci da skrcka

- - - - - - - - - -

sretni praznici:zjelka2:

Ja vec duze vreme spavam u drugoj sobi.
Prvo sam pocela da prelazim ujutru, pa pred jutro, pa u toku noci, pa oko ponoci...
sad vise ni ne lezem u spavacu nego odmah idem u moju sobu :lol:

A na decu sam rezala par puta kad su mi uletali ujutru... pa sad lagano ulaze kad me bude... :lol:

Kontam da ce ova situacija potrajati jos bar godinu dana... dok god se ustvari mala bude budila nocu...

- - - - - - - - - -

A lepo sam rekla.muzu... ako mi ne iselimo njih iz sp.sobe, iselice oni nas... i tacno je tako

joj, da vam kazem sto sam se rasplakala danas
bila predstavica kao u vrticu novogodisnja, al par nas roditelja je glumilo
bili smo patuljci
i na kraju kad se sve zavrsilo, zagrli mene moj sin i kaze "mama, bila si super patuljak"
rasplakah se ja onako kao kisa, eto...
:zblesav::zblesav::zblesav:

joj, da vam kazem sto sam se rasplakala danas
bila predstavica kao u vrticu novogodisnja, al par nas roditelja je glumilo
bili smo patuljci
i na kraju kad se sve zavrsilo, zagrli mene moj sin i kaze "mama, bila si super patuljak"
rasplakah se ja onako kao kisa, eto...
:zblesav::zblesav::zblesav:
cekaj, patuljak, psiholog?
jesi objasnila Radi da ne sme da krade igracke? :D
:heart:

- - - - - - - - - -

Tamara 39
dobila tridox da pije,krajnici joj uvecani, cetvorke rastu,natekle desni katastrofa...slini....
dala sam joj brufen i svejedno ima temperaturu,pala je na 38 sa 1
moram opet da izmerim
tek sam sada zatvorila prozor u sobi,bas sam je rashladila

mi u haosu
39.4!!!
preko brufena
ko za baksuz u kuci nemamo projno brasno
ni eferalgan
pa budi, skidaj, kvasi.....krompir narendali pa u carape
sad je drzim I ljuljam
prpa me uhvatila
popila brufen u devet, temp pre 12 krenula da raste I op na 39.4
kvssenjem na 38.4
sad ne znam koliko je
mm trci sa chepicima iz apoteke
bem ti sve
sta joj je sad jbte

jutros u 5 opet 39 sa 2
pa sam u 6 i 10 dala brufen
evo sad mi se cini da joj rastye opet
moracu opet da vidim sa dr sta i kako
davali smo naizmenicno na 4 sata eferalgan i brufen
al sve racunam,sad u 10 pije ab, pa veceras u 10 ponovo,valjda nocas nece da bude ista prica
ako bude,vodicemo je negde
sva sam ko sazvakana

Moram vam napisati ponsanje od juče pa vi recite da li je to u redu.
Prvo je ujutru plakao kako nece u vrtic, ali dobro, kad je video vaspitacicu usao je bez problema. Kad sam dosla po njega ispred vrtica sam ga pitala da li zeli da prošetamo do kuće, pošto nam je malo dalje, kaže-hoce. Krenuli smo i počeo je da kuka kako ga bole noge i da zovem Taxi. Ušli smo u tax, e onda je počeo da odvezuje pertle i da se žali plačnim glasom kako su mu odvezane. Kad smo izašli iz taxija, jedva se popeo do stana, i kad je ušao kreće histerija. Komšinica mu je dala neku fokicu, pošto već danima traži foku, ali nije on hteo takvu foku i kreće- Skloni je, ružna je, neću foku. Ja sklonim, prodje par minuta i kreće- Gde ja sad ta foka, treba mi.....
Posle nije hteo da spava, otimao se i bežao- neće u spavaću sobu....
Ceo dan je bio nemoguć a ja na izmaku snage. Kažnjavala sam ga više puta u toku dana,ma ništa nije pomagalo ni razgovor ni kazna. Sludeo me je. Uz to je i bacao igračke, a to najviše mrzim i stvarno će me dovesti u situaciju da zajedno odemo do kontejnera i da mu bacim ono što je bacao.:dash:

Manguparija mala, opasni su! Ko da si opisala mog decaka i mene...
Draga moja Ikice...

- - - - - - - - - -

Nije nista ne-standardno u tom uzrastu.

Par puta sam nakom milion opomena i sklanjanja&vracanja bacila igracku u smece. Naravno da sam gledala da to bude neka manje skupa igracka i da mu nije omiljena, ali sam rekal budes li jos jednom bacio, to znaci da ti ne treba, pa ce mama da baci u smece. Joj dreke, ali je naucio. Sada imam jednu veliku crnu vrecu sa smece koja stoji u gostinjkoj sobi i kada nesto baca, cupa, skace po to, prvo opomenem, ako ne prestane, ja je uzmem i stavim u "smece". To znaci da je igracka u kesi za smece i cim se kesa napuni ide u djubre. Naravno da ne bacam igracke u djubre,vec posle par dana izvadim igracku i skonim u ormar. Kada prodje 2-3 nedelje ili mesec dana ili kada primetim da bi dobro dosla ta igracka, ja samo neprimetno vratim medju ostale igracke. Za sada radio posao i retko se seti da baca. I primelila sam da uvek kada je ovekev kao sto si ti opisala, ili je gladan, ili ce biti bolestan ili mu nesto smeta a ni sam ne zna sta. Pa ceo dan ispadne pun stresa, vikanja i nesposobnosti za bilo kakav razgovor i dogovo[/B]r. Jbg ja sam prihvatila da ima i takvih dana. NIsam ni ja svakog dana vesela i nasmejana :think:

Tacno! Samo imam veliku dilemu da li ih treba sljapnuti po guzi kad su nemoguci.

Joj Jexy i ja bih se prosula od plakanja, verujem da je bilo diiivno! <3
Tsuy drzimo fige da sto pre prodje, sigurno će noć biti bolja čim popije još koju dozu ab. Uh što su gadne te boleštine, mislim da više smlate nas nego njih, oni se brzo oporave, a mi danima posle toga kljakavi od stresa i umora.
Mi od juče spavamo u vrtiću. Počeo da odbija dnevno spavanje kod kuće, živčani i neće, pa smo uveli onda vrtićko z:lol:. On nije baš srećan, al nek se navikava. Dremnuće tamo malo i posle može uveče u 9 u krevet, a ne da vileni do 11i da se raspravljamo. Juče otišli muž i ja zajedno po njega a on kad je video da je došao tata počeo da plače. Jadničak doživljaj je za njega što je tata došao. Baš mi je bilo žao. Izem ti državu kad nema posla pa moramo biti razdvojeniz:(

kupili inhalator,opet slini i kasljuca i pokusala da mu stavimastku,nema sanse
pristane na suvo,cim ukljucim i krene para on nece a ne mogu na silu da ga inhaliram

kontam samo da stavi prvi put i vidi da nije nista strasno da ce mu posle biti ok
inhalirala sam se i ja pred njim on gleda odusevljeno, to je kao maska za ronjenje bla bla ali nece da stavi

Mi Sari pustimo crtace dok se inhalira, okrenem kucu ka tv-u isto, oni sednu i zajedno gledaju i onda joj stavim masku i nije je skidala...a kad je videla prvi put kucu mislila igracka valjda pa smo rekli kako ce zajedno da oni gledaju crtace, i kako povezemo nju sa kucom da on nju razume.
Mada je lepo prihvatila, ja sam ocekivala da ce biti muke sa tim. Nemam neki spec savet osim ovog, mozda zene budu kreativnije ako je necije dete odbijalo jos..

- - - - - - - - - -

Mozda da mu das da sam stavi, da je ispita prvo u rukama, vidi sta je..

ma kuca mu se svidela odmah sve ok dok je nisam ukljucila
probala i sa crtnaim, nista, pomudila i nagradu nece

pricala, smisljala price za kucu i njega itd i ne
pokusavacu stalno dok se ne navikne pa mozda upali

kupila u onoj apoteci,sali, hvala na info!

inace imali danas slikanje sa deda mrazom u vbrticu on odusevljen bio, kaze vaspitacica sav srecan se slikao sa deda mrazom, kaze pisao mu pismo pa mu je dao pismo i seo u krilo i gledao je u kameru ,sav odusevljen
sa nama nije hteo da pridje deda mrazu

Divno za deda Mraza :) Nama ce sutra biti i to tata-mraz :D Ahahahhaha, ovaj originalni se razboleo pa ce mm da bude deda mraz. Meni smesno. Valjda ga nece prepoznati :)

- - - - - - - - - -

Inace, nama je za kasalj super odradilo posao destilovana voda + prospan kapi. I fizioloski je ok, ali cini mi se da je skroz nestao kasalj kad smo krenuli sa ovim. Nakon 2 dana bukvalno.
Ona je doduse samo kasljala, nocu uglavnom, nije imala druge simptome bolesti..ali dobro

joj,haha,sjajno,javi bas da li ga je prepoznala
mi imamo masku i bradu i kapu deda mraza, prosle godine je bio tata-mraz, videcemo,mozda i ove...

- - - - - - - - - -

kakve su to kapi?

bas htedoh da te pitam koliko stavis rastvora,koliko kapi i da li napunis do poslednje granicne crte fizioloskim?

Meni u apoteci rekose da njih mogu bez lekarskog uputstva, jel. Ne bih davala nikad lek na svoju ruku, ali ovo su biljne kapi, i mala doza, i mnoge mame su mi ih nahvalile i rekle da ih koriste.

http://www.salveopharma.rs/sr/brand/prospan/kapi/

Ja sam stavljala po 2 kapi u par mililitara destilovane vode (znaci sipam destilovane vode do one crtice poslednje, bude oko 3-4ml ja mislim) i dve kapi dodam. A fizioloski isto do te crte, bez icega.
Znam da moze i pantenol da se doda u fizioloski, ali to ide kad je skroz suv kasalj, tako mi bar rekose u apoteci.

Back