Deca 1-3 godine (toddlers)

Stavila sam ga da spava, tojest htela ja onako kako smo i oduvek : brisanje, pidzhama, on gasi svetlo(veliko), pushtamo muziku i pije mleko u mom krilu ... to su mi uvek bila najbolja 2 minuta u danu ... pribije se uz mene kao kad je bio beba, pa na kraju samo pruzhi praznu bochicu i proshapuce: Duda ... e danas on gasi i malo svetlo, popne se sam na krevet, ja mu dam mleko, pokrijem ga, on pije, posle mi je samo trazhio Mishonju(belog misha od frotira sa kojim spava) ... da li sam normalna da mi se srce cepa ???????? :rida: ... on je veliki, :rida:

a shto se price tiche, on melje, ne zaklapa ... ceo dan ... pocheo da mi preprichava shta je bilo u vrticu ... nema josh tu puno smisla, ali neshto i uspem da razumem

Poslednja izmena:
Stavila sam ga da spava, tojest htela ja onako kako smo i oduvek : brisanje, pidzhama, on gasi svetlo(veliko), pushtamo muziku i pije mleko u mom krilu ... to su mi uvek bila najbolja 2 minuta u danu ... pribije se uz mene kao kad je bio beba, pa na kraju samo pruzhi praznu bochicu i proshapuce: Duda ... e danas on gasi i malo svetlo, popne se sam na krevet, ja mu dam mleko, pokrijem ga, on pije, posle mi je samo trazhio Mishonju(belog misha od frotira sa kojim spava) ... da li sam normalna da mi se srce cepa ???????? :rida: ... on je veliki, :rida:

a shto se price tiche, on melje, ne zaklapa ... ceo dan ... pocheo da mi preprichava shta je bilo u vrticu ... nema josh tu puno smisla, ali neshto i uspem da razumem

...ajde, ajde, hvala Bogu poraslo dete...ne placi, mazicete se vi jos...:zag:

Medo se probudio nocas i vice:"Gde je Pedjina caLapica?" "Nema caLapice. Daj mi caLapicu"
Morali smo ustati i obuti mu carapicu :)

A kako nas je mazio veceras... sou :heart:
Taju pa mamu... sve ne zna koga bi prvo...
I poceo je da nas ljubi(ne samo da podmece glavu),
sve onako cokce... i non stop prica... ali non stop...

A kod mojih samo dzuska... i sve nas dize, pa svi zajedno d'uskamo...

ja sinoc pokusavam da ucim u dnevnoj sobi, nemoguca misija, naravno. mali uzima knjigu, lista, vidi nema slika I kaze " citaj mi". ja krenem "konzularno pravo kodifikovano je beckom konvencijom 1963, bla, bla,bla", a ona izbecio oci " mama, sta to pricas??"
ocekivao je" bila jendom jedna devojcica..." :lol:

ja sinoc pokusavam da ucim u dnevnoj sobi, nemoguca misija, naravno. mali uzima knjigu, lista, vidi nema slika I kaze " citaj mi". ja krenem "konzularno pravo kodifikovano je beckom konvencijom 1963, bla, bla,bla", a ona izbecio oci " mama, sta to pricas??"
ocekivao je" bila jendom jedna devojcica..." :lol:

:cepanje:

Ja sam zavrsavala srednju i spremala prijemni za fax kada mi se sestra prvi put porodila. Necaku sam citala Filozofiju i recitovala formule koje sam spremala za prijemni.I nista mu ne fali :think:

bokice, devojcica, divno <3
meni je to idelana kombinacija nekako, i koliko god da mi je sada sve jedno, volela bih ipak da sledeca beba bude devojcica : )

a za ucenje, sta da vam kazem osim da se divim svim mamama sa sitnom decom koja su u stanju da uce
tacno mislim da bih skrenula da mi sada neko kaze da moram na fax!
umni rad mi je postao opako naporan poslednjih godinu dana : )

mene ucenje opusta jedino mi krivo sto moram da fatam krivine gde god mogu zbog manjka vremena

svaka vam cast ja kod kuce nema sanse da bilo sta procitam, em mi moji poletarci stoje na glavi em ja nemam neke volje, srecom stizem sve da zavrsim za 8 h na poslu pa nema potrebe da nosim kuci ali pre nekog vremena drzala neku obuku i ponjela kuci da se pripremim posle sat vremena neuspjasnih pokusaja sam se spakovala i otisla u kancelariju, portir mi je umro od smjeha.... :)

nista mi ne spominjite umni rad, crkla bih kada bih morala i dva reda da zapamtim :)
tara hvala :)
naravno, i nama bi svejedno sta ce biti, ali sto kazes, bas bas mi je drago sto ce brat dobiti seku, najverovatnije, onako idealna kombinacija, da mozes da biras :)

- - - - - - - - - -

p.s.
i vestica sam, priznajem, ali znala sam da je curica :D

nista mi ne spominjite umni rad, crkla bih kada bih morala i dva reda da zapamtim :)
tara hvala :)
naravno, i nama bi svejedno sta ce biti, ali sto kazes, bas bas mi je drago sto ce brat dobiti seku, najverovatnije, onako idealna kombinacija, da mozes da biras :)

- - - - - - - - - -

p.s.
i vestica sam, priznajem, ali znala sam da je curica :D

Cestitam za curicu :) da znam da bi bilo zensko sutra bi se odlucila za trece dijete :) ali kod mog supruga u porodici u poslednjih 50 godina 2 djevojcice :) a preko 30 djecaka

Nikodija kod mm nema devojcica generacijama...
pa nas evo iznenadila... :)

- - - - - - - - - -

Medo danas sam.slagao puzle po bojama.
Dobio neke pertini za ng.
I konacno da prepoznaje sve boje.

Do sad je sve bilo nekako nagadjanje po meni.

S koliko deca nauce boje?

Ne znam sa koliko ih pocnu raspoznavati ali moj je oko dve i po godine naucio sve da ih imenuje, prvo je to bilo zuto kao sunce, zeleno kako trava.... :) ali je ubrzo izbacio asocijacije i sada su samo boje

Mene umni rad opusta.
Jedva cekam kad imam nesto da ucim.i radim.
Valjda se 100% posvetim.medi a ovo je konacno nesto za sebe.
I bas se dobro osecam.zbog toga. :)

Muz me zeza da cu i doktorat da upisem ako jos jednom ostanem trudna :mrgreen:

samo napred ako mozes, ja se vec godinama premisljam da upisem master to je nekih 5-7 ispita ( koliko je bilo kada sam se poslednji put raspitivala) ali mi je neposteno upisati samo da bi se hvalila ako nisam 100% rjesila da cu da ucim, a sada mi se bas nikako ne uci :)

Nikodija kod mm nema devojcica generacijama...
pa nas evo iznenadila... :)

- - - - - - - - - -

Medo danas sam.slagao puzle po bojama.
Dobio neke pertini za ng.
I konacno da prepoznaje sve boje.

Do sad je sve bilo nekako nagadjanje po meni.

S koliko deca nauce boje?

Individualno, kao i sve ostalo
Ivan je znao pet boja sa dindolina kojim se igrao negde sa godinu i malo jace.
Sad zna sve boje
Zna i sva slova, prvo ih je imenovao A-avion, B-bubamara, a sad lepo A, B, i zna da isprica azbuku
zna sve brojeve, broji do 20 i unazad od 10 zna
zna sve karte i sahovske figure...

i onda se mama pravi vazna a sve to i jos stosta ga je deda naucio, moj svekar
on provodi nekako najvise vremena sa njim, i sjajan je animator
i stalno ga uci nesto novo, ponavlja sto puta, mali za njim kao papagaj i naravno da ce upamtiti
sad ga uci da peva "Pod Javorom selo sto je" naucio je dve strofe...

Poslednja izmena:

Back