Deca 1-3 godine (toddlers)

Ja joj ne dajem vise strogo ili jaje ili meso, toga sam se drzala do godinu dana. Niti brojim koliko puta nedeljno pojede jaje.. Sad jede nekad i jaje i meso u istom danu.
A jaje jede za dorucak ili veceru nekad kuvano (mada ne cesto, mozda jednom nedeljno)..ja bas ne mesim nista ni palacinke ni pite ni mafine, za to nisam talenat, samo za kuvanje ovo redovno jesam :p tako da svakako ne jede previse jaja..mada ne znam ni sta bi bilo previse..

Pocela da me zeza da ne da da joj secem noktice, otima se i histerise :roll: a do sad nije pravila problem, eno vec nedelju dana ne mozemo da joj isecemo noktice..a sto ne volim kad vidim zapustenu decu sa dugim jos prljavim nokticima..to ona nece docekati pored mene, makar joj dok spava sekla

sali, ne vodim ni ja racuna meso i jaja vise, nego me je zanimalo jaja i jaja : )
jer cesto pravim te mafine, projice, palacinke od heljde, pite vadim iz zamrzivaca, u svemu tome ima jaja, a to je npr svaki drugi dan, ali sto neko rece to su male kolicine, dva jaja na 20 palacinki a on pojede 2-3, nije neka kolicina

a mnogo voli kajganu, pojede 2 jaja bez problema, bareno pojede jedno

- - - - - - - - - -

a sto se noktica tice, ja sam tu uzasno zaboravna, bas malo pre sam mu sekla, a oni porasli, milsim mnogo brzo im rastu
a secem mu uz crtani iskjlucivo, nema sanse mirno da sedi vise

Posto sam ja kao mala bila alergicna na jaja postepeno sam joj povecavala jaja,sad jede svaki treci cetvrti dan,nekad su kuvana,nekad kajgana,nekad u gibanici,proji,sve zavisi od raspolozenja.
Nokte vec odavno secemo uz pesmu finger famili ili joj ja pevam ili joj pustim pesmicu

Ja sam joj danas isekla, pustila sam pepu prase, vidim da to sva deca vole, ona do sad i nije gledala crtace, medjutim kad sam pustila pepu, gleda sva ozarena..sama sam svoje stavove pobila o negledanju crtaca..
Ali dobro, to ce mi sluziti samo za ovako stani-pani situacije, bar dok je ovako mala..posle ce moci da gleda, ponekad.
Imam los primer malog rodjaka koji je odrastao uz tv, pa je ispao debil bukvalno...nije nikad ni drugare imao, roditelji pustili da ga tv vaspitava, nisu se bavili njime uopste...zato imam otpor prema tome. Ali ok, to je ekstremni slucaj..

i ja isto sali imam primer, tv i igrice, i tuga u sta se dete pretvorilo i isto sam imala frku
ali za ovakev situacije je tv super, seca noktiuju, kada ga presvlacim a on nervozan, kada sam mu pre neki dan merila temperaturu i sl i pusti mu crtac bukvalno tih nekoliko minuta i prekidam,

mada u poslednje vreme mi je tv ukljucen, ali ne crtani, nego neki drugi kanali i on ga ne zarezuje, al kad okrenem nor crtani, obavezno odgleda
i da, ujutru mu pustim dok se ja umijem, obucem itd, jer bi isao zamnom u kupatilo a jos ga nisam sredila, presvukla i sl

daklem dobar je tv kad nista drugo ne pomaze : )

i aj glasam za tv kad nesto moram da uradim i da ga ne skidam stalno sebi sa nogavice :mrgreen:
a tv je kod nas stalno ukljucen, mm je ovisnik od istog, (i nije debil :mrgreen:) mali konstatuje kad krenu reklame, to voli, i npr drzavni posao i slagalica
ostatak ne....
imam tremicu, sutra ujutru idem na pregled prvi :) proletelo mi vreme uz vladetu, dve nedelje ko tren :), sutra vec 7+0 :)

pepa prase nam je najbolja drugarica i ja mnogo volim taj crtani :D
potpuno je prilagodjen za njihov uzrast i mislim da cak mogu nesto i da nauce iz njega. moje dete se sinoc pocelo da place kad se zavrsila pepa. cini mi se da ceo dan ceka pola devet uvece da je gleda :D
naravno da ga zamajam pepom kad moram nesto da uradim ili pomognem starijem detetu oko skole kad smo sami nas troje, ali ne vise od jednom dnevno. kod nas je tv stalno upaljen, do nedavno nije obracao mnogo paznju, ali otkako provodi vise vremena u kuci, vise ga i gleda. ne smatram da je to smak sveta niti da ce izrasti u debila ako gleda tv. :D

mi pepu jos ne gledamo, mislim da je mali za to, al gleda neke druge, ali pepa je savrsen crtani :heart: secam se klinca moje drugarice , gledala sam pepu s njim, bas je lep i pucan, nema nasilja, ruznih reci i dela, bas bas za decu, za razliku od nekih sundjer bobova, kineskih i japanskih i korejskih gluposti

ja slucajno pre enko jutro uhvatila pepu na nekom kanalu i odusevila se, stvarno divan crtani, bas osvezenje posle silnih gluposti
ma bas poucan i da ti budes spokojan kada ga dete gleda

ja ni nocas 2 sata nisam spavala, cista ili sta vec je idalje tu, ako ne pukne do sutra idemo da secnu : (
ja se plasim i bas mi je krivo sto ce morati da ima to traumaticno iskustvo sa zubarom : ((

Pa da, ali nema baš toliko priče, a ono malo kao razumemo, jel braća rusi :)
Luca kaže neki dan meni, davaj davaj bananu ahahhahahah

: )))))))

kazi ti njoj - ja tebja ljublju : ))

ne znam za taj medu i masu, mi gledamo samo baby tv kada mu pustim, i tu ima super crtaca i emisija, steta sto nema prevoda, bas lepo i poucno je, uce brojeve, slova i svasta nesto

- - - - - - - - - -

da, pepa je na srpskom i ima mnooogo sladak glas, da pozelis da ga zagrlis : )

Ivan gleda Pepu, Nodija i Tomasa i drugare.
(Ja licno mnogo volim Tomasa)
Sa mojima u selu je gledao minimax kanal, pa sad zna da potrazi da mu pustim da gleda zvoncice (barbi princeze) al ga to prodje...

Kad mi treba malo mira, posao vrse i pesmice sa youtuba animal sounds na primer to gleda kao hipnotisan

I ne mislim da cu napraviti stetu ako ga pustim da gleda crtace...gledala sam i ja pa nista, i to mi je Hi Men bio omiljeni :)
Ali opet ne volim one ben 10, naruto, maruto trt mrt i ta s.ranja...to ne dam

I da, na minimaxu popodne ide crtac "pogodi koliko te volim" sa zekama koje pricaju price,skoro nisam videla lepsi crtani...mislim lepse nacrtan :)

Ja se ne secam..jel to isto Lakovic?
Sara ima plejlistu i zna napamet koja ce sledeca pesmica, pa peva..naravno, ne zna da izgovori kako treba, ali kukuku za kukunka, ta-ta za tasi tasi, ua za ura, ajajajaja jaja, ka ka ka za paciji ples, buba za zakleo se bumbar i td :D

Bokice, kako bilo na pregledu? Jel si radila uz danas?

jesam, pisala sam na kutku za trudnice
videla se srcana radnja :) sve je ok.... nego dom zdravlja prenatrpan, znaci do pola februara sve bukirano , haos, i ovo danas, ovaj uz mi je jedva stigla uraditi....
sad treba krajem januara dabl da radim, ovde u novom adu privatno, jer drzavno nemaju termina :roll:
znaci, beograd i novi sad kao dve drzave
a da ne govorim da je ovde uz privatno po 6 hiljada, a u begesu sam ga tri puta manje placala.....

Back