Deca 1-3 godine (toddlers)

Poslusacu te...
Mada ja njemu dozvoljavam da vadi serpe, plasticno posudje, fioku sa kesama, oklagijama itd...
Ali i to mu valjda dosadilo...

Kad kazem histerija, npr.ja legnem ili sednem, on iste sekunde trci do mene.
Hvata me za ruku i vuce da ustanem, i idem s njim
ja mu lepo kazem Ne mogu, ili kuliram a on onda
pocinje sa deranjem, pa vristanjem, pa na kraju dolazimo do histerije...
Deranje sa suzama, kasljanje od deranja i cak jodanje...
A sve to besno, samo da istera po svome

Cicak, i kod nas je identicna situacija (i ja sam cekala Novku da kaze nesto na ovu temu ;) )
...nista zivo od njega ne moze da se uradi po kuci, sve gledam da radim dok on spava
ali u toku popodnevnog spavanja moram da lezim pored njega jer odmah place ako otvori oci i mene nema na vidiku, te tako skoro pa nista ne uradim preko dana
onda peglam uvece kad on zaspi, rucak kuvam npr uvece za sutra ako radim, ili ujutru zapocnem dok on jos spava pa zavrsim kad se vratimo iz setnje (kad ne idem na posao)
nema sanse da peglam jer se stalno mota oko mene i pegle
eventualno mogu da rasirim ves na terasi kad ga posadim na stolicu pa da mi kao dodaje stipaljke, ali ta mu zabava brzo dojadi ...:roll:

i uvek moram da budem pored njega kad se igra, nema sanse da ja npr u kuhinji nesto radim a on se igra u dnevnoj sobi sam...
sad je poceo da ne voli usisivac, ranije mu nije smetalo a sad se prvo smeska kad pocnem da usisavam, a posle par sekundi da se mrsti i krivi lice pred plakanje

a sto ga tesko uspavam preko dana...haos, vise ne znam kojem triku da pribegnem, po sat vremena ga nekad obaram, sve mi zivce pokida
ustaje s kreveta, vraca se, prevrce, smeje se, place, baca jastuke...i sve u krug

Mi od sinoc sa temperaturom.38.9 pocetna.Stavila sam joj cepic Eferalgana,jer sirup odmah ispljune.Danas ceo dan t,odemo do doma zdravlja,pa vadili krv.Kukala je najstrasnije i nije prestala dok nismo izasli iz dz.Krvna slika super,leukociti mirni,znaci virus.Ostalo da ujutru uhvatim urin.A sutra radim ceo dan,uzas ne znam kako cu izdrazati,i kako ce ona bez mene.
Danas mi je ceo dan na rukama,.Samo je doruckovala i pila mleko po 50 ml.max....

e jel rade leukocitarnu formulu isto?
Irini su bakterijske infekcije bile sa mirnim leukocitima,jedino se po granulocitima videlo da su bakterije
imala je samo jednom povisene ukupne leukocite i to kad je imala onu anginu i t 40....do tada samo granulociti pokazu da se kao desava nesto

I granulociti su ok.
Na kraju smo sinoc otisli u bolnicu,jer je i pored cepica imala 39.Mislim nista nam novo nije receno,ali bar je pregledala izvrsna doktorka.Noc je provela mirno,i dan manje vise.
Sad je zaspala sa 38.3, a bila je 39.
Hladna obloga na glavu i frikcije i sirup...
Da,pokazali mi foru kako da proguta sirup.

I granulociti su ok.
Na kraju smo sinoc otisli u bolnicu,jer je i pored cepica imala 39.Mislim nista nam novo nije receno,ali bar je pregledala izvrsna doktorka.Noc je provela mirno,i dan manje vise.
Sad je zaspala sa 38.3, a bila je 39.
Hladna obloga na glavu i frikcije i sirup...
Da,pokazali mi foru kako da proguta sirup.

Jel ona sada bolje? Sta su na kraju rekli, sta je bilo?

Ja vise ne stizem ni da vas procitam, kamo li da pisem. Ali dobro, valjda cu stici za vikend malo da procunjam i vidim sta ste pisale :cmok:

Mi smo bili u peezdincima i vratili se ... proveli smo se za sve pare .... mali je jeo neprskano voce i povrce direktno iz bashte, pio kozje mleko od koza koje pasu na nekom brdu u shumi ... brali smo shumske kupine, kuvali slatko od njih ... ceo dan se pentrao na sve i svashta ili vijao sa decom ... na kraju smo bili na veeelikom pirotskom vasharu, ishao je sa tatom na "Zmaj"-a,na veliki tochak, vozio motor i loodo se provodio .... sad bi se vratila odma' ... a majka mi kazhe: eeee, sa' ce nam biti gluva kuca nedelju dana :sad2:

ova krsta meni danima ne da da pišem! uopšte nisam imala onaj prozor za pisanje, a lepo ulogovana...
elem. samo da se pohvalim da KONAČNO idemo na more. biće to Sitonija, Vourvouru. eto. umorih se od silnog mozganja gde da idemo, sledeće godine se niko ne pita sem mene, aranžman tražim na proleće, pa ko neće da ide, može da ostane kući :)

još samo kad bih znala šta sve treba da ponesem.....a krećemo sutra uveče, ili ajkasnije u nedelju :)
jel ste na more nosili nešto od lekova, ili ako imate neki savet bez čega da ne idem? pojma nemam. danas sam prala 3 mašine :) sutra u nabavku, po internacinalne vozačke i tako.

- - - - - - - - - -

ja ne bi ni kolica vukla...

jel zna neko od novosađanki gde ima da se kupe one gumene/plastične sandale za vodu?

joj čičak ne smem bez recimo eferalgana, i nečeg protiv ujeda insekata (kad smo kod toga: šta se maže protiv toga?)
mi idemo u jedno "vikend" naselje, gde nema puno toga, pa za nedajbože da imam. zamisli u sred noći juriti kolima po sirup za T :)

kolica...nemam pojma. mi nemamo ona kišobran, nego ova redovna. na plažu ćemo kolima jer smo daleko od iste tj. od moje omiljene, za šetnju nema gde u mesto gde idemo, kontam da ponesem maramu i to je to. videću da li nam staje u kola.

ljubim vas sve. jedino put da preživimo sa ovom vrištalinom, vrtiguzom. do sad je jeeedva izdržavala put do segedina. a to je samo stotinak km....nije od onih što se onesveste u kolima, nego od onih što neće u autosedište više od sat. teško nama. :)

jel zna neko od novosađanki gde ima da se kupe one gumene/plastične sandale za vodu?

joj čičak ne smem bez recimo eferalgana, i nečeg protiv ujeda insekata (kad smo kod toga: šta se maže protiv toga?)
mi idemo u jedno "vikend" naselje, gde nema puno toga, pa za nedajbože da imam. zamisli u sred noći juriti kolima po sirup za T :)

kolica...nemam pojma. mi nemamo ona kišobran, nego ova redovna. na plažu ćemo kolima jer smo daleko od iste tj. od moje omiljene, za šetnju nema gde u mesto gde idemo, kontam da ponesem maramu i to je to. videću da li nam staje u kola.

ljubim vas sve. jedino put da preživimo sa ovom vrištalinom, vrtiguzom. do sad je jeeedva izdržavala put do segedina. a to je samo stotinak km....nije od onih što se onesveste u kolima, nego od onih što neće u autosedište više od sat. teško nama. :)

:super:

Zelim ti da se lepo provedes i odmoris koliko god mozes.

Sto se apoteke tice: Za snizavanje T (1 za decu i 1 za odresle), Probiotik Ivancic i Sinovi, krema za suncanje, nesto protiv ojeda, flasteri, par gazica 5*5 i Octenisept (ovo za slucaj da se posece, padne i osuri kolena i sl). Ono sto nije deo apoteke, ali ja uvek ponesem od kako idemo sa Juniorom su vlazne maramice za brisanje/ciscenje i uvek su mi dobro dosle. Nikada u napred ne znas na kakvo esto ides i ko je bio pre tebe. Ja sam mirnija ako prvi dan sve prebrisem, ali neka svako radi kako njemu odgovara.

:super:

Zelim ti da se lepo provedes i odmoris koliko god mozes.

Sto se apoteke tice: Za snizavanje T (1 za decu i 1 za odresle), Probiotik Ivancic i Sinovi, krema za suncanje, nesto protiv ojeda, flasteri, par gazica 5*5 i Octenisept (ovo za slucaj da se posece, padne i osuri kolena i sl). Ono sto nije deo apoteke, ali ja uvek ponesem od kako idemo sa Juniorom su vlazne maramice za brisanje/ciscenje i uvek su mi dobro dosle. Nikada u napred ne znas na kakvo esto ides i ko je bio pre tebe. Ja sam mirnija ako prvi dan sve prebrisem, ali neka svako radi kako njemu odgovara.

Ja bi na ovu listu dodala i neki elekrolit.

- - - - - - - - - -

izasla joj danas groznica na usni. jel to zanci nesto tipa razbolece se i slicno? e bas mi je to trebalo....

Ne mora da znaci mozda joj je samo neki virus protrcao pa je doslo da pada imuniteta i manifestovalo se sa groznicom...

Jutros sam ambiciozno Ivanu skinula pelenu
upiskio se 5 puta
sto na parket, sto na tepih
pet upišanih gacica, i pet trenerki
sad spava a masina vrti
jos mi lepo prijavi "mama, kakio sam na pod"
njemu je kakim i piskim isto
i odvede me da mi pokaze gde
jednom je potrazio nosu, al je okasnio...

planiram da idem na selo, mama je napokon stigla do penzije i od danas vise ne radi
pa cemo tamo da ga jurimo sa nosama

hbt, sve zna, sve nauci
zna sve one Blic knjige i pisce po imenu i prezimenu
a ne zna da mi kaze "daj nosu"
glupander moj

Jutros sam ambiciozno Ivanu skinula pelenu
upiskio se 5 puta
sto na parket, sto na tepih
pet upišanih gacica, i pet trenerki
sad spava a masina vrti
jos mi lepo prijavi "mama, kakio sam na pod"
njemu je kakim i piskim isto
i odvede me da mi pokaze gde
jednom je potrazio nosu, al je okasnio...

planiram da idem na selo, mama je napokon stigla do penzije i od danas vise ne radi
pa cemo tamo da ga jurimo sa nosama

hbt, sve zna, sve nauci
zna sve one Blic knjige i pisce po imenu i prezimenu
a ne zna da mi kaze "daj nosu"
glupander moj

Junior prijavi da mu se piski ili kaki samo ako ga "uhavati" onda kada smo ga vec stavili u krevetic da spava. Redovno trazi "kaka, bili" (=kaka, nosa) i uvek uradi nesto, ili piski ili kaki, ali samo u tom slucaju. Probala sam ga stavljati preko dana na 15 ili 30 minuta, da ga pitam zeli li da piski/kaki, ali redovno odbije, pa se nakon 5 sekundi upiski/ukaki. Verovatno je shvatio da je TO vazna stvar, pa sada proverava kako mu se "isplati" da odreaguje. Kada je u kreveticu, redovno moze da se suzdrzi do nose (max minut-dva), obavi sta ima u nosu, pa posle nosimo u kupatilo u WC solju, on pusta vodu i kaze pa-pa kaka/pisa. I sve to super funkcionise kada dodje vreme spavanju, kada vec popije mleko i kada je vec u kreveticu, inace ne. Pojma nemam kako da se postavim, ali necu ga "terati" na nosu. Kada smo kuci on je u gacama, kada idemo negde stavimo mu pelene. Valjda kada mu klikne, nauci da javi na vreme.

Danas bili prvi put u vrticu ...
Armin se ponashao kao veeeliki ... mnogo sam ponosna na njega ... :heart: majkino ... bili smo sat vremena, i jeo je uzhinu ( shljive) ... ima ih upisanih 19 u grupi, bilo ih je 7 ( od toga 2 koji nisu sad krenuli, vec proshle godine) ... jedna mama trudna, jedna se tek porodila pa nece stariju decu da dovode zbog virusa, jedno dete bolesno ... ali shta je sa ostatkom ... ja ostala u chudu ... :eek:

jutros posle budjenja

345ei2w.jpg

kretanje na put via vrtic

30lhvyf.jpg

Back