Debljina

Emily_Bg

Aktivan član
Poruka
1.774
Da li imate predrasude prema debelim ljudima, na prvom mestu zenama? Da li ih smatrate lenjima, neurednima, i slicno?
Imam jednu prijateljicu koja ima sigurno 20+ kilograma viska, no ona je uvek doterana, ima prelepu kosu i kozu, oblaci se u skladu sa svojom figurom (koliko je to moguce) ,hocu reci nije zapustena. Ali, sebe hvatam da kada neko kaze ''debela zena'' pomislim na zapustenu, dokonu zenu. I to nije fer,moram priznati.Cesto cujem ruzne komentare na racun debelih ljudi, pa me zanima imate li te predrasude? Da li ste u tom smislu stroziji prema debelim zenama ili debelim muskarcima?

valjda nemam poshto su uvek oko mene na neki nacin, vise imam prema ovim shlank, njih vise pogledam popreko

moguce, ako bih presla u njihov tabor mozda bih se vratila tuchi debelih, ali samo debeli kod kojih se vidi da su tuzni nadrljaju, ima mnogo debelih koji su jaki

nekim ljudima je linija vise posao a nekima manje, nekad imas druge prioritete, stitis se debljinom itd. zapustena dokona zena je mozda i nesrecna zena, valjda ima pravo, ako sedi u svojoj kuci i nikom ne smeta svojom nesrecom? mada mene nerviraju, mogu i da crknu, ne znam cemu sluze, ako bas moraju da izadju na ulicu nek idu postrance, turisti ionako vole beogradske lepotice

nekim ljudima je linija vise posao a nekima manje, nekad imas druge prioritete, stitis se debljinom itd. zapustena dokona zena je mozda i nesrecna zena, valjda ima pravo, ako sedi u svojoj kuci i nikom ne smeta svojom nesrecom? mada mene nerviraju, mogu i da crknu, ne znam cemu sluze, ako bas moraju da izadju na ulicu nek idu postrance, turisti ionako vole beogradske lepotice
Ne bi trebalo nikome da smetaju, to je njihova stvar, mene time ne ugrozavaju. Ali, ni ja to ne volim da vidim,pa pomislim svasta . Ovo za turiste je dobroz:shock:z:D

Ne bi trebalo nikome da smetaju, to je njihova stvar, mene time ne ugrozavaju. Ali, ni ja to ne volim da vidim,pa pomislim svasta . Ovo za turiste je dobroz:shock:z:D

pomislis: boze, zar na ovoom svetu ima ljudi kojima 90-60-90 nije prioritet?!??!? ili koje su vec mere

hint - mozda ju je muz silovao i je.bo neku slank ribu
hint - mozda je popila otkaz i u klimaksu je
mozda kad je bila slank, niko isto nije primetio, a neku debe.lu koja se smejala primetili su
mozda nema jajnike?! je l onda oprosteno?

e kod mene se to menja cas volim slabe i sama sam slaba a cas sam jaka, i nezainteresovana bezim iz drustva i mogu me i samleti a mislim da i sama imam moc. dok ne dodje neki ultimate trenutak. cak mislim kad vas ponizavaju i kad ste zaista, iz duse slabi, cutite. najbolje je da ni ne znate sta se desava. kad shvatite onda i niste tako slabi i onda mozete biti ti s druge strane i pravicete iste stvari nekom kome ne treba, to je valjda zivot

e posto sam sve porekla onda sam manipulator :I

Da li imate predrasude prema debelim ljudima, na prvom mestu zenama? Da li ih smatrate lenjima, neurednima, i slicno?
Imam jednu prijateljicu koja ima sigurno 20+ kilograma viska, no ona je uvek doterana, ima prelepu kosu i kozu, oblaci se u skladu sa svojom figurom (koliko je to moguce) ,hocu reci nije zapustena. Ali, sebe hvatam da kada neko kaze ''debela zena'' pomislim na zapustenu, dokonu zenu. I to nije fer,moram priznati.Cesto cujem ruzne komentare na racun debelih ljudi, pa me zanima imate li te predrasude? Da li ste u tom smislu stroziji prema debelim zenama ili debelim muskarcima?

Ako nije lenja, neka se bavi sportom da smrsa. Kilaza joj nije dobra za zdravlje.

pa sta ce ti ziva i zdrava ako je kreten

previse je ljudi, eliminisimo suvisne, evo prva bih otisla, i uspeli su u tome :I samo da dovrsim sta imam pa nek dodju ko vec zeli, eto samo toliko, da dovrsim, toliko da se dogovorimo.

a predrasude, u fazonu... ako krene da mi se nabacuje da se druzimo/muvamo... oladicu je samo da me pogleda

pa ako je iskusna vec je odavno navikla
sta ce ako te voli to je najboli lek za nesto

Nemam predrasude prema debljini. Čak znam mnogo više punijih ljudi koji su puni humora, zdravog odnosa prema ljudima, nisu zavidni i nadrndani.

Uvek se setim izjave poznate glumice Kejt Vinslet, kad je pričala kako obožava da uđe u restoran i da jede fantastičnu klopu, pije i na kraju pojede ogroman kolač sa zadovoljstvom i osmehom na usnama dok posmatra oko sebe mršave devojke koje jedu salatice i piju diet napitke, a gutaju njen kolač gladnim očima.:D

prema debelim muskarcima. iz cistog razloga sto muskarci imaju brze metabolizme i vecu misicnu masu, sto samo znaci da moraju da jedu ko dzabe da bi dogurali do tog stadijuma i da bas nista ne vezbaju...a posebno zato sto su debeli muskarci posebno dzangrizavi i nadrndani kada je u pitanju izgled zene. znaci oni mogu da budu mlohavi, al zena ne moze...missim :)))

Neke predrasude da, ali te predrasude najcesce padnu u vodu ako je ta osoba dobra i ako me svojim ponasanjem ne nervira. U svom uskom krugu prijatelja imam i debele muskarce i zene, koji su genetski takvi, i ti ljudi su toliko nesrecni zbog svoje genetike.
Niko od tih ljudi nije ni zapusten, neocesljan, neuredan, niti bilo sta, svi su super ljudi i nemamo nikakvih problema.

Sve u svoje vreme i sve na svoje mesto
baš tako
dečurlija u osnovnoj školi znaju da budu surova prema debelim devojčicama
ali zato ako se nađe neki debeli snagator pa im žvajzne par šljaga - oo, da vidiš kako više nije debeli nego meda
kasnije, kad buckica izraste u venericu, lupa kontre onim mamlazima što su je zezali
a debeli se pretvori u Nenada Čanka pa ima para da plati da ga zovu meda
i tako

a i sve na svoje mesto
pa ne mogu da idem na manekensku pistu sa dvaes viška
niti ona sa +30 može da očekuje požudne poglede popularnih zavodnika
jednostavno imaš druge adute, ali i realna očekivanja

meni nije pitanje debelo il mršavo ili proporcionalno
nego sviđaš mi se ili ne

:)

Gojaznost je faktor rizika za mnoge bolesti, srca i krvnih sudova, probavnog, endokrinog, lokomotornog i ostalih sistema..tako da estetika nije primarni problem kada je gojaznost u pitanju ...

Mislim da je osnovni problem što se debljina ne sagledava iz ugla bolesti, jer jeste bolest. Kao i anoreksija, bulimija. Pomermećaj u ishrani-jer postoji ozbiljan KVRC u glavi. Ne gajim simpatije prema debelim ženama, naroćito jer umeju da budu podmuklo pakosne, to donekle shvatam-ali ne opravdavam. Ipak, njihov život-njihova stvar. I šta je tu neko lupio-kako su debeli ljudi duhovitiji-tek to nema veze sa mozgom...Ne bih diskriminisala, ali bilo bi lepo da prihvate svoj problem i uz stručnu pomoć ga reše. Bolje za njih prvenstveno, a onda i za njihovu okolinu.

Дебљина може да буде показатељ болести, а не само предуслов за исту. То не зависи од воље, него од организма. И тотално је глупо бити оптерећен нечијим изгледом и посматрати људе као хрпе меса чија нам се само физиономија допада. Глупо је бити искључив. Неко има убрзани метаболизам и може три вола да поједе, а да му се ништа не види док неко не сме ни чоколадну бананицу, неко склон ка вишку воде у телу, неко није.. Код деце је претерана гојазност некад дефинисана малтене као дебилитет, да нису прошли нормалне фазе скале развоја и зато је физичка активност код деце јако важна. Неко ко почне нешто да се шатро бави спортом са 20, а пре тога је био балонче, нема теорије, може али раније, типа Ван Дам.... Неко воли баш дебеле жене, неко воли дуњу, неко караманку, мислим, ебе ми се, ко нема у глави, нема ни међ ногама лол, особу не ценим по величини дупета..

Sad trućate da osobu ne posmatrate kao hrpu mesa, a preporučujete bavljanje fizičkom aktivnošću, kakav apsurd. Zar to uparvo ne dokazuje da osobu posmatrate kao hrpu mesa? Debeli ljudi su imaju psihički poremećaj i leči se uzrok, pa tek onda posledice.

Трућаш ти.
Постоје различити узроци гојазности, који не морају да буду увек психосоматски, него само соматски.
Постоји и немар, небрига о сопственом телу у неправилна исхрана, како неразноврсна, тако и нередовна..

Bavljenje fizičkom aktivnošću je poželjno zbog zdravlja i psihičkog i fizičkog.
Kao i pušenje. Nemam predrasude prema ljudima koji ne vode računa o svom zdravlju. To je samo njihova stvar koju ja ne razumem, ali nema ni potrebe da razumem.

Back