Debljina

Da li imate predrasude prema debelim ljudima, na prvom mestu zenama? Da li ih smatrate lenjima, neurednima, i slicno?
Imam jednu prijateljicu koja ima sigurno 20+ kilograma viska, no ona je uvek doterana, ima prelepu kosu i kozu, oblaci se u skladu sa svojom figurom (koliko je to moguce) ,hocu reci nije zapustena. Ali, sebe hvatam da kada neko kaze ''debela zena'' pomislim na zapustenu, dokonu zenu. I to nije fer,moram priznati.Cesto cujem ruzne komentare na racun debelih ljudi, pa me zanima imate li te predrasude? Da li ste u tom smislu stroziji prema debelim zenama ili debelim muskarcima?

Jesam, smatram to nekulturom prema svom zdravlju...
Ali šta koga briga šta ja mislim... u suštini, ko ih šiša, ako je njima tako dobro, meni još bolje... z:)

Da li imate predrasude prema debelim ljudima, na prvom mestu zenama? Da li ih smatrate lenjima, neurednima, i slicno?
Imam jednu prijateljicu koja ima sigurno 20+ kilograma viska, no ona je uvek doterana, ima prelepu kosu i kozu, oblaci se u skladu sa svojom figurom (koliko je to moguce) ,hocu reci nije zapustena. Ali, sebe hvatam da kada neko kaze ''debela zena'' pomislim na zapustenu, dokonu zenu. I to nije fer,moram priznati.Cesto cujem ruzne komentare na racun debelih ljudi, pa me zanima imate li te predrasude? Da li ste u tom smislu stroziji prema debelim zenama ili debelim muskarcima?
...ne,ne smetaju mi ni za druzenje ni za prijateljsvo,spoljasnost mi nije bitna ako smo mna istoj talasnoj duzini...medjutim,dok sam se zabavljala bilo mi je vazno da mushkarac ne bude debeo,jer ni ja nisam bila uostalom kao ni sada:zpozdrav2:a poshto sam udata,mm zna za to i zaista se trudi da se ne bude debo...:zpozdrav2:

volim debele muskarce:zstidljivko:

debele zene ne smatram zapustenim, iza svake te debljine stoji jos deblji razlog.

samo me izbaci iz takta kad mi krenu sa kuknkavom o istoj oj debljini dok tamane cokoladu u ponoc

Nije njima lako, treba živeti sa tim....
Imam ja par njih koji su prave debeljuce, programeri...
Pametni , dobri i imaju smisao za humor koji ja volim...Pored njih mi je jako dobro, uvek sam nasmejana.
Kad su softverski problemi sve je ok...ali kad su hardverski - tu nastaje problem....baš se onako oznoje, ma koliko lepo obučeni bili i ma koliko lepo izgledali....

Pa zavisi od toga koliko je to od idealne tezine. Meni je nekako ok sve ispod 15kg viska odnosno odstupanja od normalne kilaze, mislim da sam vrlo tolerantna po tom pitanju...A nije da ljudi ne vole debele osobe, vec ih povezuju sa iskompleksiranoscu najcesce, dalje nezadovoljstvom samim tim to stvara od njih dosadne i namrgodjene ljude. I naravno imaju razloga da budu tuznu i da krenu sa vezbanjem i da se posavetuju sa dr. oko rezima ishrane sem ako imaju neki hormonski ili drugi poremecaj, al to je druga prica. Nije lako, al za srecu sve. :D

Nemam, ali ponekad mi je žao mladih ljudi koji su debeli - svi znamo kako je pubertet naporan čak i kada nemaš neki nedostatak/višak, a debljina je, pogotovo u mladosti, najčešće viđena kao hendikep (sećam se debeljuca iz osnovne i srednje škole, i definitivno su imali drugačiji status od ostale dece).
tacno tako.

Zvuci otrcano, ali postoje ljudi koji umeju da nose svoju debljinu barem to umeju kad su u drustvu a postoje oni koji ne umeju da nose ili da se nose ni sa svojom naprosecnom lepotom.

Ponekad je debeloj zeni dovoljno reci da je oslabila par kilograma i imacete drustvo vesele i drage zene celi dan, a ponekad je prelepoj zeni razlog za nadrndanost taj sto je prosla neprimeceno pored novog kolege ili kolegice. Prema debelim se odnosim kao prema svim ostalim, prihvatam ih ili ne prihvatam zavisno od karaktera.

I da, debeli i inace ljudi koji nisu lepi nervirat ce me samo u slucaju da zanemare svoje prave kvalitete pa prihvate nametnuito im misljenje da je fizicki izgled sve sto je vredno i bitno, i onda pocnu da se ponasaju kao da stvarno imaju sta da pokazu.

Slažem se sa postom.

Nervira me opsednutost izgledom.
Nervira me kada me ženska persona opseda pričom o brojanju kalorija ili, još grđe, zuri u moj tanjir i računa mi koliko sam loših kalorija unela. Brsti travu i mekeći kao koza, pusti mene da budem miss piggy ako mi je ćef.
Imala sam višak 10 kilograma.
A bila sam i na granici anoreksije.
U različitim fazama života, usled različitih (životnih) okolnosti moje telo je bilo i buckasto i premršavo.
Kada sam rešila da smršam, smršala sam.
Kada sam odlučila da se ugojim, ugojila sam se.

Sa godinama shvatam da mi prija fizička aktivnost. Pešačim do posla, ne koristim lift i 3 puta nedeljno idem na neku rekreaciju.
Prija mi i kada jedem laganiju hranu, povrće, voće, meso koje nije pohovano ili prženo sa puno ulja. Ali to ne znači da bežim od bečke šnicle i pomfrita.

Ljudi opsednuti tuđom debljinom (i izgledom u celini) su najčešće opsednuti prvenstveno sopstvenim odrazom u ogledalu. Jer kada ste opušteni, ljude gledate kroz prizmu toga kakvi su a ne kako izgledaju. Ovde ne govorim o nepoštovanju osnovnih higijenskih pravila, kada se osoba ne kupa, zapuštena je i neuredna. To već spada u kulturu.

Po tom pitanju imam predrasude samo prema jednoj osobi: SEBI.
Ja iskreno mrzim kad se ugojim, i to ne samo niti prvenstveno iz estetskih razloga. Osecam se losije, tromije, neprivlacno. Sporije hodam, lakse se zadisem. Pritom po zenskoj liniji imamo tu sklonost ka povisenom holesterolu, i ako zelim da budem zdrava zaista moram da vodim racuna ne samo koliko jedem, vec (pogotovo) sta jedem.
I postala sam alergicna na pricu o tome kako je dobro za mene da budem zaobljena. Nije dobro, i ja se ne osecam dobro, sitne sam gradje i kilaza mora da mi bude prilagodjena telu. Pritom nisam neki gurman, hrana mi je oduvek predstavljala samo sredstvo za prezivljavanje, nemam trip da ne znam kako uzivam u njoj, ne volim da kuvam, volim da pojedem onoliko koliko je potrebno da se zasitim, a izbirljiva sam po pitanju hrane. I skapirala sam da se najbolje oseam i najbolje izgledam kad se drzim svog rezima i nacina hranjenja. I da - mrzim kad me teraju da jedem i mrzim kada me stalno podsecaju na hranu, jer je to otprilke poslednja stvar na koju ja, po prirodi stvari mislim.
A sto se drugih tice, svakome ostavljam slobodu da bude kakav hoce da bude. Ima ljudi koji se sasvim dobro osecaju u svojoj kozi sa viskom kilograma, nista im to ne smeta, i super su. Ne vidim zasto bih imala predrasude, svako neka zivi kako voli.
Sve dok me ne pritiska da budem kao on, meni je ok da neko drugi ima drugaciji nacin gledanja na tu stvar.

svaka čast za ovo
a tvoj osmeh na fotkama govori SVE :cmok:

juče je jedna forumašica na jelda ljisu ustvrdila kako ne voli debele ljude i kako ih prezire...

metneš je, jel, na debelog ...

Nemam predrasude prema gojaznim ljudima ali ne bih zelela da se svrstam u njih. Ruku na srce, sebe bih smatrala lenjom, neurednom i zapustenom iz prostog razloga sto tako stroga mogu da budem samo prema sebi. Privremenu promenu kilaze ne racunam, to je problem koji se lako da resiti.
Moja najbolja prijateljica je puna devojka, poput tvoje drugarice doterana je, negovana i veoma pristojna. Volim da provodim vreme sa njom i smatram je lepom.
Gojazne muskarce tretiram kao i gojazne zene, spram njihovih licnih kvaliteta i bez osvrtanja na fizicki izgled ali tesko da bih se zaljubila u gojaznu osobu i to ne samo iz estetskih razloga vec bi se kao problem pojavio i sport, dnevni ritam, posluzenje na stolu, masa sitnica koja pokazuje da bas i nismo najbolji spoj.

Imam par debelih prijateljica i primetila sam da su malo pohlepnije od ostalih...ali ne kažem da je pravilo.

krivo mi je kada primetim da se neko oseća neprijatno zato što ima komplex debljine..pa nije gradjanin drugog reda zbog propagande anoreksičnih
stvorova kojima svi mediji zakucavaju eksere "prave lepote" u glavu...i kada muškarac kaže da si debela..a ti imaš samo obliju zadnjicu ili veće grudi TO jeste ponižavajuće.MAda JESTE jako neprijatno kada se nadješ u okruženju veoooma vitkih riba...a one te sa balkona svoje ispraznosti posmatraju sa gadjenjem primerenim nekom "VIŠEM NIVOU RASE"..BUDE TU POVLAČENJA U PUŽEVU KUĆICU JER NOGE KRŽLJAVE OD 2M LOMATAJU BETON POSVUDA, a muške piiii(bip) zde...kometarišu KAKo su dobreee ( a rupetina izmedju nogu odavde do večnosti :(...Ili komentarišu ružno nečiji debljinu..E TO MI JE GADNO JOŠ VIŠE!!!
nemam nikakvih predrasuda oko komunikacije bilo sa kim...ne zanima me fizički izgled jer osoba koja nosi dobro raspoloženje i duhovitost jeste najdivnija na svetu :)))

tol ne foliraj,pa ti si sama danas onim zenama bacila pod nos kako I DALJE 58KG sto recimo bez obzira na visinu u tvojim godinama ne moze da bude previse
mnoge tamo sanjaju da imaju 58,ma i 60 tako da...razmisli malo

krivo mi je kada primetim da se neko oseća neprijatno zato što ima komplex debljine..pa nije gradjanin drugog reda zbog propagande anoreksičnih
stvorova kojima svi mediji zakucavaju eksere "prave lepote" u glavu...i kada muškarac kaže da si debela..a ti imaš samo obliju zadnjicu ili veće grudi TO jeste ponižavajuće.MAda JESTE jako neprijatno kada se nadješ u okruženju veoooma vitkih riba...a one te sa balkona svoje ispraznosti posmatraju sa gadjenjem primerenim nekom "VIŠEM NIVOU RASE"..BUDE TU POVLAČENJA U PUŽEVU KUĆICU JER NOGE KRŽLJAVE OD 2M LOMATAJU BETON POSVUDA, a muške piiii(bip) zde...kometarišu KAKo su dobreee ( a rupetina izmedju nogu odavde do večnosti :(...Ili komentarišu ružno nečiji debljinu..E TO MI JE GADNO JOŠ VIŠE!!!
nemam nikakvih predrasuda oko komunikacije bilo sa kim...ne zanima me fizički izgled jer osoba koja nosi dobro raspoloženje i duhovitost jeste najdivnija na svetu :)))

Slažem se sa boldovanim... z:)

Slazem se sa postom ali predrasuda moze biti dvostrana. Ni vitke ne vole da im neko kaze kako imaju rupetinu izmedju nogu. Ako si vitak nisi stena od samopouzdanja, to je glavna varka jer ljudi vitke vole da pecnu a onda ti stanes ispred ogledala pa buljis u svoju rupu izmedju nogu i utuvis na kraju sebi u glavu kako si krivonoga i mrsava daska iako mozda imas sasvim ok noge. Niko ne zasluzuje uvredu bio bucmast ili mrskav.

• Podržavam
Reactions: Tol
tol ne foliraj,pa ti si sama danas onim zenama bacila pod nos kako I DALJE 58KG sto recimo bez obzira na visinu u tvojim godinama ne moze da bude previse
mnoge tamo sanjaju da imaju 58,ma i 60 tako da...razmisli malo
uh..to je druga tema...tamo svi patimo od slične boljke (nesigurnosti-zbog nesavršene lepote) ovde posmatramo i druge i pitan je naš stav a ne naše ogledalo
( nadam se da druge razumeju moje negodovanje tamo, jer ne uporedjujem sebe ni sa kim niti kritikujem druge, ako za godinu dana promeniš definiciju sebe u totalu zbog + 10 kg i psiha se oseti prozvanom..ne vidim da sam time druge izazvala na crtu..nekome je puno +3..drugima +15...svi imamo neke kriterijume)

Slazem se sa postom ali predrasuda moze biti dvostrana. Ni vitke ne vole da im neko kaze kako imaju rupetinu izmedju nogu. Ako si vitak nisi stena od samopouzdanja, to je glavna varka jer ljudi vitke vole da pecnu a onda ti stanes ispred ogledala pa buljis u svoju rupu izmedju nogu i utuvis na kraju sebi u glavu kako si krivonoga i mrsava daska iako mozda imas sasvim ok noge. Niko ne zasluzuje uvredu bio bucmast ili mrskav.

Ovo si z pravu !!! Bravo!

Poslednja izmena:

Back