De administrando imperio

А ниси чуо за Племениту Лаж (the Noble Lie)? Платон пише о томе. У сврху благостања целог друштва (народа) не само да је оправдано него је потребно да супериорни људи лажу инфериорним. Мада је број инфериорних много већи од супериорних, инфериорни су превише глупи да сами знају шта хоће. Према томе, ако желиш да лажеш без моралних последица, довољно је да себе сматраш супериорним. Једини проблем настаје кад неко од инферионрних скужи да му супериорни лажу. Онда га треба убити.

Pusti Platona. On je matori perverznjak. Izmislio je platonsku ljubav da bi mogao da vaćari grčke dečkiće. Bolje se drži Orvela. on je pogodio srž rasprave o istoriji

e6ed1b9d20716386607d4536e0698afc.jpg

I to je ono što se radi na pdf Istorija. I zato sva ta priča o pravoj, čistoj, neiskvarenoj istoriji je samo manipulacija da se sakrije prava istina. pobeda političke ideje za koju se zalažemo.

Pusti Platona. On je matori perverznjak. Izmislio je platonsku ljubav da bi mogao da vaćari grčke dečkiće. Bolje se drži Orvela. on je pogodio srž rasprave o istoriji

e6ed1b9d20716386607d4536e0698afc.jpg

I to je ono što se radi na pdf Istorija. I zato sva ta priča o pravoj, čistoj, neiskvarenoj istoriji je samo manipulacija da se sakrije prava istina. pobeda političke ideje za koju se zalažemo.

Orwell је јако добро писао и предвидео будућност у вези са друштвом. Међутим постоји и наука. Наука почива на принципу да ни себи ни другима не лажеш.

Grijesis debelo.

"Da su posrbljeni Vlasi ipak mogli imati nekog uticaja, itd, itd. A verovatno je, da je i jekavski izgovor staroga jata, kao sto misli g. Ljuba Stojanovic, postao u dinarskim predelima u ustima tih Vlaha."

Pogledajte prilog 431115

Jovan Erdeljanovic, 1924.

Posrani propagandisticki trol.

Bio bih zaista glup kada bih mislio da je tebi moguće nešto dokazati. Ali za razumne ljude, a ne bukvalističke kompleksaše, treba reći da Jovan Erdeljanović nije lingvista i u neznanju ponavlja hipotezu iz Stojanovićeve besede.

To je fundamentalna bečko-frankovska, dakle ustaška, teza koja ima za cilj odsrbljenje Srba u identitet romanofonih starosedelaca da bi se lako pretapali u Hrvate.

Ovde prisutni bečko-frankovski propagandista Tandoori Masala bez osnove širi knjiške laži o tome da su preci Srba romanofoni Starobalkanci idejno vođen ličnim unutrašnjim konflikatom.

Bio bih zaista glup kada bih mislio da je tebi moguće nešto dokazati. Ali za razumne ljude, a ne bukvalističke kompleksaše, treba reći da Jovan Erdeljanović nije lingvista i u neznanju ponavlja hipotezu iz Stojanovićeve besede.

To je fundamentalna bečko-frankovska, dakle ustaška, teza koja ima za cilj odsrbljenje Srba u identitet romanofonih starosedelaca da bi se lako pretapali u Hrvate.

Ovde prisutni bečko-frankovski propagandista Tandoori Masala bez osnove širi knjiške laži o tome da su preci Srba romanofoni Starobalkanci idejno vođen ličnim unutrašnjim konflikatom.

Poremecena i iskompleksirana budaletino, teza o romanskom porijeklu diftongizacije jata dolazi od Ljubomira Stojanovica, na koga se Erdeljanovic uredno poziva, a ne od ustasa ili Hrvata.

Iskompleksirani, nesto ti opasno smeta da je jedan Srbin iznjedrio i zagovarao takvu tezu?

Kao ilustracija tvoje osnovne neukosti i bespameti dobro je podsetiti se da ne znaš da

- većina može biti relativna i šta znači relativna većina

- kada si se oduševio hipotezom o romanskom poreklu diftongizacije jata mislio si de se radi uopšte o jekavici

- nisi znao znaš šta znači reč "sinonimnost", pa si svaljivao na mene tobožnju bruku za srpski rod

To su samo neki momenti koje sam zapamtio jer je kod tebe pogrešno shvatanje tih pojmova trajalo između pet i deset godina tokom kojih si, a na osnovu svojih pogrešnih shvatanja određenih pojmova, aktivno vređao ljude i obmanjivao forumsku javost.

Kao ilustracija tvoje osnovne neukosti i bespameti dobro je podsetiti se da ne znaš da

- većina može biti relativna i šta znači relativna većina

- kada si se oduševio hipotezom o romanskom poreklu diftongizacije jata mislio si de se radi uopšte o jekavici

- nisi znao znaš šta znači reč "sinonimnost", pa si svaljivao na mene tobožnju bruku za srpski rod

To su samo neki momenti koje sam zapamtio jer je kod tebe pogrešno shvatanje tih pojmova trajalo između pet i deset godina tokom kojih si, a na osnovu svojih pogrešnih shvatanja određenih pojmova, aktivno vređao ljude i obmanjivao forumsku javost.

Tebi nije dosta groznih polemickih batina onomad od Hrvata (vidio si sinoc kako se Stojan bruka tamo na njihovim forumima, kako je nemocan pred ustaskom ideologijom, isto kao i ti nekad, a ovdje je Srbenda, takmicite ko je veci pacenik, pa drugima, pogotovo Srbima, uskracujete etnicko osjecanje), pa si odlucio da ti na domacem terenu Srbi lupaju samare (popio si toliko batina ovih dana), sto se ovdje desava vec dugo, dugo vremena jer ne shvatas da postoji socijalna hijerarhija koja se temelji na znanju, a tvoje mjesto je definitivno na dnu te ljestvice, jer tebi nije stalo do istinskog proucavanja istorijskih dogadjaja, nego svakodnevnog izbacivanja propagandistickog i dnevno-politickog smeca. Jos imas obraza da trosis moje dragocjeno vrijeme ovdje.

Tebi nije dosta groznih polemickih batina onomad od Hrvata (vidio si sinoc kako se Stojan bruka tamo na njihovim forumima, kako je nemocan pred ustaskom ideologijom, isto kao i ti nekad, a ovdje je Srbenda, takmicite ko je veci pacenik, pa drugima, pogotovo Srbima, uskracujete etnicko osjecanje), pa si odlucio da ti na domacem terenu Srbi lupaju samare (popio si toliko batina ovih dana), sto se ovdje desava vec dugo, dugo vremena jer ne shvatas da postoji socijalna hijerarhija koja se temelji na znanju, a tvoje mjesto je definitivno na dnu te ljestvice, jer tebi nije stalo do istinskog proucavanja istorijskih dogadjaja, nego svakodnevnog izbacivanja propagandistickog i dnevno-politickog smeca. Jos imas obraza da trosis moje dragocjeno vrijeme ovdje.

Ovo je tipičan primer skretanja teme. Ja nisam tema, već je tema jesu li Srbi romanskog porekla, što ti tvrdiš, odnosno da li je to srpski ili bečko-frankovski konstrukt. U suštini, ti si slepi navijač za predačku romanofonost i zato nekritički skupljaš citate koji ti duševno prijaju. A prijaju ti jer si još uvek u sukobu sa likom sosptvenog oca s kojim si se duhovno rano razišao, pa nikako ne možeš da budeš ono što je on bio - veliki Srbin. Odatle tvoja potreba da se preskoči tema i njena suština, a suština je da je na Berlinskom kongresu potpisan tajni dokument po kome je Srbija obavezala da joj istoriju piše Beč. Prema tome, hipoteze iz Stojanovićeve besede su deo bečko-frankovskog ideološkog koncepta. Ta činjenica nema nikakve veze sa "batinama" i forumima, pa je pokušaj pobijanja tih činjenica na taj način odraz tvog neproduktivnog toka misli.

Овако гласи бајка коју наша деца нажалост уче већ 150 година у школама. У украјинским мочварама био један народ(Срби) који је имао доброг и праведног владара. Кад је тај владар умро, његова 2 сина се нису могла договорити ко ће наследити престо. После дугих и тешких преговора договоре се да поделе државу и народ на пола, као права браћа. Један брат узме пола народа и одведе га на далеки југ у Византију у околину Солуна. Ту су се населили уз дозволу ромејског цара. Али ту им се није баш свидело, па одлуче да се врате у родне украјинске мочвара. Међутим кад су стигли до Београда предомислише се, те неодлучни брат који је предводио своју половину народа, затражи од ромејског стратега у Београду да јави цару да им додели неку другу земљу за насељавање. Цар кад је то чуо сажали на сиротог брата и његов јадни, изгладнели и полу дивљи народ и да се не би више потуцали са краја на крај Европе, додели им Далмацију и Херцеговину да се тамо населе. Они који су измислили ову бљувотину су се мало зезнули, зато што у то време никаквог византијског стратега у Београду није било, нити је Византија тад имала икакве поседе у Подунављу.

Poslednja izmena:
Ovo je tipičan primer skretanja teme. Ja nisam tema, već je tema jesu li Srbi romanskog porekla, što ti tvrdiš, odnosno da li je to srpski ili bečko-frankovski konstrukt. U suštini, ti si slepi navijač za predačku romanofonost i zato nekritički skupljaš citate koji ti duševno prijaju. A prijaju ti jer si još uvek u sukobu sa likom sosptvenog oca s kojim si se duhovno rano razišao, pa nikako ne možeš da budeš ono što je on bio - veliki Srbin. Odatle tvoja potreba da se preskoči tema i njena suština, a suština je da je na Berlinskom kongresu potpisan tajni dokument po kome je Srbija obavezala da joj istoriju piše Beč. Prema tome, hipoteze iz Stojanovićeve besede su deo bečko-frankovskog ideološkog koncepta. Ta činjenica nema nikakve veze sa "batinama" i forumima, pa je pokušaj pobijanja tih činjenica na taj način odraz tvog neproduktivnog toka misli.

Nije tema jesu li Srbi romanskog porijekla, moj otac, moje veliko ili malo Srpstvo (ostavi se petparacke popularne psihologije, kad si dokazani propagandista i falsifikator, da ne govorim da imas jako razvijenu mastu, to nije samo moje misljenje ovdje, nego cak i odredjenog broja ucesnika), nego si se upravo ti nadovezao na pricu o toboznjoj ustaskoj tezi o romanskom porijeklu diftongizacije jata, te nakon 10 puta, crtanja, citiranja izvora, referenci, nije ti jos uvijek jasno da je to maslo Srbina Ljubomira Stojanovica. Tvoja nevjerovatna dusevna bolest, tj. opterecenost Hrvatima, ti ne dozvoljava da shvatis da jednostavno grijesis.

Ja tvoje clanove porodice ne spominjem, bolesna kretencino, prema tome, pusti moga oca na miru.

Poslednja izmena:
Nije tema jesu li Srbi romanskog porijekla, moj otac, moje veliko ili malo Srpstvo (ostavi se petparacke popularne psihologije, kad si dokazani propagandista i falsifikator, da ne govorim da imas jako razvijenu mastu, to nije samo moje misljenje ovdje, nego cak i odredjenog broja ucesnika), nego si se upravo ti nadovezao na pricu o toboznjoj ustaskoj tezi o romanskom porijeklu diftongizacije jata, te nakon 10 puta, crtanja, citiranja izvora, referenci, nije ti jos uvijek jasno da je to maslo Srbina Ljubomira Stojanovica.

Tačno, nije mi jasno. Jasno mi je da je to maslo ustaša u koje si upao i koje dalje razvlačiš po internetu.

A to, da sada "nije tema jesu li Srbi romanskog porekla", a da pri tom govorimo o uticaju posrbljenih Romana na srpski jezik njihovog jezika može da zaključi samo neko pametan ili licemeran (biraj) kao ti. Da ne govorim o tome da si dugogodišnji vatreni pobornik upravo te teme koja "nije tema".

Tačno, nije mi jasno. Jasno mi je da je to maslo ustaša u koje si upao i koje dalje razvlačiš po internetu.

A to, da "nije tema jesu li Srbi romanskog porekla", a da pri tom govorimo o uticaju posrbljenih Romana na srpski jezik njihovog jezika može da zaključi samo neko pametan ili licemeran (biraj) kao ti. Da ne govorim o tome da si dugogodišnji vatreni pobornik upravo te teme koja "nije tema".

Govori se o specificnoj tezi, na koju si se upravo ti pozvao prije par stranica, a sto ju je Srbin iznjedrio, a ne ustase? Sta ti nije jasno?

U Stojanovićevoj besedi stoji, ustvari, hipoteza. Teza o romanskom poreklu diftongizacije jata je bečko-frankovska teza.

Teza o romanskom porijeklu diftongizacija jata je Stojanoviceva. Ti si stvarno nenormalan covjek.

- - - - - - - - - -

Тундури ти си сигурно кроатизирани Влах, кад их толико промовишеш? Ово је твој народ Влаше кроатизирани!!!

Serbone, jesi li ukazao na lazi koje ti je Wikiceha uputio o govoru krajiskih Srba? Zasto mu nisi postavio onu mapu, popisani Srbine?

Dobro, Ljubomir Stojanovic je ustasa i vlah. Ne znam stvarno sta vas dvojica nevjerovatno retardiranih pripadnika moga naroda radite ovdje.

Буди поносан на своје влашко порекло, Власи су потомци Римљана. Какве бре Хрвати, потомци неких Авара из Туркменистана, који су добили име по аварском вођи Курбат кану.

Tebi odgovara da jeste, ali nije. To je bečko-frankovska, dakle ustaška teza kojom se potkrepljuje romansko poreklo Srba čime im se ruši srpski identitet u pripremi za kroatizaciju.

Meni ne treba nista da odgovara, ali je jedan Srbin to tvrdio o diftongizaciji jata, a ne ustase. Ne moze biti ustaska teza, kakve ustase vidis u Srpskoj kraljevskoj akademiji 1896. godine? Ti ponavljaj do zore da je ta teza ustaska, ali to nije tacno.

Ne. Ljubomir Stojanović je Srbin, a ti nastupaš kao posrbljeni Roman kojem je svejedno hoće li sutra biti Hrvat ili Srbin. Je li tako?

Ti postupas kao najveci srpski izrod Krstarice, zajedno sa Stojanom, tako da je Srbima poceo da se dize pritisak zbog vase bolestine.

Poslednja izmena:

Back