Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 103.061
Mers je pisao to sve sto citiras, a ne Porfirogenit.
Ti znaš da samo ispraznim ponavljanjem jedne te iste stvari doslovno nikoga nećeš u to ubediti?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mers je pisao to sve sto citiras, a ne Porfirogenit.
Nebitno ko je pisa ako se to djelo uzima kao važan izvor za određivanje povijeti na ovim prostorima. Mogla je i moja pokojna baba napisat opet ne bi minjalo na stvari ako dobar dio povjesničara te zapise uzima ka sveto pismo.Mers je pisao to sve sto citiras, a ne Porfirogenit.
Prvo pitanje, da li je po tom spisu granica Srba i Hrvata na Cetini?
U Paganiji su ziveli Srbi?Granica nije na Cetini nego u području Cetine i Livna šta je ipak dosta dalje nego su neki zamislili dok smo u to vrime na ušću Cetine(iliti na moru) susidi Paganiji.
Sigurno da jesu bili jedan od naroda uz Pagane, Hrvate i ostale koji su se tu naseliliU Paganiji su ziveli Srbi?
Otkud ti to da su Srbi svoju prvu kneževinu nazivali Raška?Isto me sad zanima i za Srbe u unutrašnjosti koji su također vrlo brzo zaboravili na svoje srpske korjene pa su tako svoju prvu kneževinu nazvali Raška, a ne Srbija.
Zašto da priznam nešto šta ne piše?Pa ti optuzujes ostale za selektivno citiranje teksta a upravo ti to radis.
Tamo pise kristalno jasno da je granica izmedju Srba i Hrvata na Cetini sto odbijas da priznas. Zasto?
Isprike ako nisu.Otkud ti to da su Srbi svoju prvu kneževinu nazivali Raška?
Doslovce si citirao DAI i tu stavio kako se zvala država Srba.Isprike ako nisu.
A kako su je nazvali ako se smi znat?
Srpska zemlja ili Srpske zemlje, to je bukvalno zvaničan naziv.Isprike ako nisu.
A kako su je nazvali ako se smi znat?
Neću širit priču pa nek za ovu temu ostane da ste je i vi nazvali Srbija baš poput Konstantina, a na nekom drugom mistu možemo o povijesti vaše prve države(tj. njenog imena).Doslovce si citirao DAI i tu stavio kako se zvala država Srba.
Neću širit priču pa nek za ovu temu ostane da ste je i vi nazvali Srbija baš poput Konstantina, a na nekom drugom mistu možemo o povijesti vaše prve države(tj. njenog imena).
ovo je samo tvoja interpretacija.triba imat na umu da su Cetina i Hleben hr. županije
Pa većina toga iz DAI-a je interpretacija, a to najbolje vidimo po nekim vašim povjesničarima i dobrom djelu forumaša. A ako ti je toliko stalo da bude baš na Cetini onda nek granica bude tamo samo nemoj zaboravit uključit i Livno i činjenicu da su to županije pa mi priloži kako si ti zamislia tu mapu.ovo je samo tvoja interpretacija.
Reka je granica i to je to.
Da li se slazes da imena prvih Hrvata koji su naselili Dalmaciju nisu slovenskog porekla?
Ali zasto ne odgovoris na pitanje da li su prvi Hrvati bili Sloveni?Pa većina toga iz DAI-a je interpretacija, a to najbolje vidimo po nekim vašim povjesničarima i dobrom djelu forumaša. A ako ti je toliko stalo da bude baš na Cetini onda nek granica bude tamo samo nemoj zaboravit uključit i Livno i činjenicu da su to županije pa mi priloži kako si ti zamislia tu mapu.
Nakon šta sam ti odgovoria na sva pitanja mislim da je bilo dosta jer to si isto radia i forumašu Pumpaj na temi sredjovjekovna Hr. pa znam kako to izgleda s tobom i ne mislim to isto prolazit. Ti posavljaš pitanja on odgovora, on postavlja pitanja ti njemu postavljaš protupitanja. I tako 99/100 puta![]()