Šta da se kaže, sem da je sve ovo bilo potpuno očekivano... Potpuno su rezultati išli po prognozama svih, a u svim tim prognozama bi Česi uvek bili bolji za jedan poen, i to je to... Zato su se ovih dana mnogi momci i poneka curica ovajdili itekako na kladionici...
Ono što mnogo razočarava je činjenica da se, bar po meni, naš stručni štab nije nimalo, ali nimalo potrudio da proba da iznenadi Čehe. Znači da išta urade, da probaju da promene, u rasporedu mečeva, ali i stilu igranja, što je stvarno za svaku kritiku... Uglavnom, ključna je greška sigurno bila igra Bozoljca umesto Noleta u dublu, koji bi sa njim, siguran sam, apsolutno, dobili. Što bi naravno onda značilo i automatsku pobedu, jer bi sutradan Nole opet pobedio Berdiha, samo što bi to bilo verovatno malo teže, 3:1, npr. uz 1-2 taj-brejka, jer je Nole i preumoran i sa pola snage jednostavno za par klasa iznad Berdiha što i pokazuje njihov međusobni skor. Ali, dobro sad, šta bi bilo, kad bi bilo.
Jednostavno, pokušali smo, nismo se mnogo nadali, ali smo na kraju došli do finala i postali vicešampioni sveta. Što je veliko, veliko priznanje, sa bukvalno timom Novaka & Ostalih, koji i pored prisutne borbenosti u finalu ni u 10 pokušaja ne bi bez Noleta osvojili ijedan poen za Srbiju, bilo da su igrali Pašanski, Krajinović, Bozoljac u singlu, svejedno...
Hvala našim herojima, jer oni to zaista jesu, jer su uspeli izboriti 2:2 (ima naravno i u ostalima udela u tome, jer ni Berdih ne bi bio baš toliko slab protiv Noleta, da se u dublu nije izmorio protiv Zike i Ike

) i nakon toliko problema, oslabljenja u timu, mi smo stigli do finala i mi smo parirali dostojno braniocu titule.
I naravno, sve što još mogu reći o finalu jeste da smatram da nakon ovih grešaka i odluka koje nisu bile dobre, jednostavno nakon loše vođenog finala, mislim da je vreme da šansu damo novom selektoru, a da se Bogdan posveti nekom poslu u Savezu, sa mlađim kategorijama, ili nešto slično. Ono što je sigurno, da veliki kvalitet i znanje ima, da voli tenis i da je čovek koji bi mladim teniserima otvorio put do vrha i bio pravi primer, time što će zauvek ostati upisan u istoriju kao selektor šampionskog tima Srbije. Ali je isto tako činjenica da on snosi jedan veliki deo odgovornosti za ovaj poraz. Opet, i ako ostane, puna podrška, ali u narednom periodu mora puno više da se potrudi i bude pravi selektor i vođa tima, a ne da to bude Novak umesto njega, a da Bogdan samo sedne na klupu i gleda kako igraju... Svaka čast i za onaj potez nakon kraja finala, svakako.
I još jedna stvar. Rekoh da Obradović snosi jedan veći deo odgovornosti za poraz. Ali zato čelnici ITF-a snose punu i najveću moguću odgovornost za to što smo ostali bez titule i Viktora Troickog. Uglavnom, sumnjam da je njima i svetskom tenisu nešto mnogo odgovaralo da titula ostane u rukama Čeha, nego da im je odgovaralo da je mi ne osvojimo, opet.
Zato, samo napred, do sledeće godine i novog finala, koje ćemo dobiti.
Sa Viktorom, Jankom, Novakom, sa najboljom teniskom reprezentacijom na svetu. ITF, vidimo se 2014!!!
Napred Srbija!!!: