krauterbox
Iskusan
- Poruka
- 5.492
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
krauterbox:vazon:"И уз читање користити тумачења православне Цркве..."
Jer ona ima patent i sertifikat ISO2005 na tumačenje Biblije.
vazon:Немаш појма колико си шупаљ... Сирома.
Goscica:A nekad je bolje procitati je...i to ne jednom nego mnooogo puta, rekla bih da je treba citati ceo zivot...
knindza88:Zar te toliko interesuje istorija Jevreja?
Bilblija nije samo istorija Jevreja, vec svih nas.Novi Zavet kao nastavak Starog Zaveta je nesto posebno, nesto zbog cega se vecina stanovnistva nase lepe planete izjasnjava kao hriscanska ( ne bih se sad hvatala za ovu cinjenicu i kritiku drustva uopste).Svako od nas ima mogucnost izbora - citati - ne citati, prihvatiti - ne prihvatiti.Za mene licno Novi Zavet je nesto posebno i koliko je Stari Zavet posvecen jevrejskom narodu, toliko je Novi dat svima.Mislim da moramo nesto ipak procitati i shvatiti da bi mogli diskutovati o tome.Osim toga N.Z. je prepun metafora, simbolike i sl. tako da ne bi bilo lose koristiti neku dodatnu literaturu za tumacenje ili porazgovarati sa nekim ko je strucan da bi ti neke stvari razjasnio...Pozz.!knindza88:Zar te toliko interesuje istorija Jevreja?

Goscica:Bilblija nije samo istorija Jevreja, vec svih nas.Novi Zavet kao nastavak Starog Zaveta je nesto posebno, nesto zbog cega se vecina stanovnistva nase lepe planete izjasnjava kao hriscanska ( ne bih se sad hvatala za ovu cinjenicu i kritiku drustva uopste).Svako od nas ima mogucnost izbora - citati - ne citati, prihvatiti - ne prihvatiti.Za mene licno Novi Zavet je nesto posebno i koliko je Stari Zavet posvecen jevrejskom narodu, toliko je Novi dat svima.Mislim da moramo nesto ipak procitati i shvatiti da bi mogli diskutovati o tome.Osim toga N.Z. je prepun metafora, simbolike i sl. tako da ne bi bilo lose koristiti neku dodatnu literaturu za tumacenje ili porazgovarati sa nekim ko je strucan da bi ti neke stvari razjasnio...Pozz.!![]()
vazon:Колико сам ја схватио из те њене поруке, занима је Спасење а не историја Јевреја.

knindza88:Spasenje ?
Ako nisam dostojna onda se necu ni upustati u raspravu s tobom na zadatu temu.A o primitivizmu ocigledno znas vrlo malo, kao i o Niceu i hriscanstvu uopste.No to pripisujem tvojim godinama tako da nije strasno, vreme radi za tebe!knindza88:Iskreno da kazem za mene je Biblija samo istorija jednoga naroda. A kada je rec o Novom Zavetu ima boljih dela nego to. Evo na primer "Tako je Govorio Zaratustra" delo koje nadmasuje Novi Zavet.
Svi koji se drzi toga zive u proslosti. Uopste niste dostojni mojih rjeci. Niste nadmasili ni primitivce Afrike.
Goscica:Ako nisam dostojna onda se necu ni upustati u raspravu s tobom na zadatu temu.A o primitivizmu ocigledno znas vrlo malo, kao i o Niceu i hriscanstvu uopste.No to pripisujem tvojim godinama tako da nije strasno, vreme radi za tebe!![]()
Goscica:A tvoje predrasude? Aaaaa?
divlja:Deco, nemojte da se svadjate! :razz:![]()
knindza88:Iskreno da kazem za mene je Biblija samo istorija jednoga naroda. A kada je rec o Novom Zavetu ima boljih dela nego to. Evo na primer "Tako je Govorio Zaratustra" delo koje nadmasuje Novi Zavet.
Svi koji se drzi toga zive u proslosti. Uopste niste dostojni mojih rjeci. Niste nadmasili ni primitivce Afrike.
Wilkołak:Ti si nepismeni, ograniceni KRETEN! Uopste nisi dostojan mojih reci! Nisi nadmasio ni Aboridzine!
knindza88:Hvala na misljenju!