Dati ili otkaciti

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.300
Dodje vam prijatelj ili prijateljica ,sa kojom ste dobri ali se ne vidjate bas redovno.
Pijete kafu,pricate o svemu ,podsecate se nekih ljudi i desavanja i odjednom vam ta osoba
zatrazi novac i to ne malu sumu,na neko vreme uz neka silna obrazlozenja zasto joj taj novac treba
i sada......Dati ili ne dati

Kako vi regujete? Da li pozajmite ili otkcite
?

Najbolji način da "otkačiš" nekog je da mu daš pare na zajam ... Taj posle beži od tebe kao đavo od krsta ...
Tako se najlakše "izgubi prijatelj" ... Ako mu ne daš, a zna da imaš i možeš - zašto nisi ?
Ako mu daš - zašto tražiš kad znaš da nema ?

Dodje vam prijatelj ili prijateljica ,sa kojom ste dobri ali se ne vidjate bas redovno.
Pijete kafu,pricate o svemu ,podsecate se nekih ljudi i desavanja i odjednom vam ta osoba
zatrazi novac i to ne malu sumu,na neko vreme uz neka silna obrazlozenja zasto joj taj novac treba

?

od mene se novac ne pozajmljuje, to se bar zna :lol:
ali ako imam dam
nekad mi prosto bude glupo i da uzmem nazad

ne zajmim novac jer i ja od drugih ne trazim.iskustvo mi kaze da taj novac trose na gluposti.kad se setim,jedna komsinica je dosla kod nas i trazila nam za neku svoju rodjaku 7000e.da kupi kola.nismo joj dali.ajd da joj neko bio bolestan pa da mu hitno treba.osim toga,ni meni nisu kupili kola,a drugima da dajem pare za to :zroll: posle nas ogovarala na sva usta z:D

dajem kad imam koliko mogu..skromno ali pomognem..
nekad to malo nekom znaci puno;)..
najvise sam osetljiv ko ima puno dece a zive polugladno i invalidima..
to me ispunjava..bog mi vraca uvek mnogo vise..
prijatelju da...ali ih je malo pravih:)
:) Lepo...
Ako se stisnemo za pare, kako se tek onda dajemo u odnosima gde se zaista ogolis i predas...

Bas, tako. Koliko mozes. Ako neko nema za kafu trenutno, onda mu i uplata kredita znaci. Ti imas br., a on/ona ne zna ko je uplatio :)

?
Zavisi ko je u pitanju. I kakva je situacija.
Tražiti nečiju pomoć i još gore moliti nekoga za novac je vrlo neprijatno i ponižavajuće. Ako je neko koga volim u nezgodnoj situaciji i ako se izlaže tome da guta knedle u traži novac, ako mogu, pomogla bih.
Imaš i one ljude kojima je pozajmljivanje životni obrazac. Podrazumijevaju da im se da, a vraćanje novca je naravno nije opcija. Za njih mi je dobar taj termin, otkačiti.

Ako imam, dam. I alalim u sebi. Pa, kada se taj neko seti, ako se seti da vrati, dodje mi kao kada sakrijes sam od sebe pa slucajno, nenadano nadjes :)

Nije prica o 100 evra koje mozes da alalis...vec o mnogo vecoj sumi

namerno nisam stavila u uvodnom cifru..da ne bi bilo kao kod Peglanja :)

Tema je o dati ili ne dati vecu sumu novca na pozajmicu

Nije prica o 100 evra koje mozes da alalis...vec o mnogo vecoj sumi

namerno nisam stavila u uvodnom cifru..da ne bi bilo kao kod Peglanja :)

Tema je o dati ili ne dati vecu sumu novca na pozajmicu
Ako je veca, onda je verovatno nesto ozbiljno. Ako sam prijatelj, tu sam da pomognem.
Mada, i kada posudim nikada ne pitam za cega treba. Ali u ozbiljnoj situaciji bih ponudila i dr. vrste pomoci. Ako se radi o zdravlju i sl. mozda bih, ako nemam dovoljno, i ja pozajmila od nekoga da navucemo, skrpimo.

Imala sam situaciju kada je drugarici bilo bas hitno, i dala joj bukvalno sve sto sam ustedela.
Ali sam i ja bila u skripcu za placanje skolarine (nisam trazila ni ocekivala, samo pomenula u razgovoru) i ispod stola nasla koverat tek kada sam je ispratila. Divan nacin da se izbegne neprijatnost. :heart:

?

dam...
valjda smo prijatelji i za u nevolju, a ne samo da pijemo kafu i tračarimo

?

Kao malog jos deda me naucio da
popijem koliko mogu da podnesem i
pozajmim onoliko koliko mogu da oprostim..

meni je jedna mama iz razreda sa kojom nisam prijateljica,cak ni kafu nikad nismo popile trazila 100e jer se razvodi,muz je bije...
ja tada imala pare koje su hvatale prasinu.a to se retko desava i dam joj.rekla je do n godine
posle 2 meseca sretnem je u gradu sa muzem pod ruku,nosi periku:think: kaze jao,super,ne moram da se feniram :eek:
ja je zvala par dana pred n godinu, dal moze da mi vrati,jer mi trebalo zbog poklona,ona dosla,vratila,nista nije rekla,ali cujem da zivi sa muzem

?

do sad sam tri puta malo vece sume dao
1000
1500
i 2000
bez razmiljanja
da mu ne treba ne bi trazio
sto rece poslednja igra leptira, traziti novac je nezgodno i ponizavajuce
tako da ako imam dam
kod hiljadarke mi je vraceno sa 50 e kamate koje nisam trazio al je insistirao posto mu je trbao za neki biznis gde je imao zaradu
ostale dve sume su vracene posle duzeg vremena

?

Ne, ako me se seti samo kad trebam.

Back