Quantcast

Data Fax Modem Intel56 V.92 Sweex

Davor

Početnik
Poruka
3
Imam Modem Intel56 Data Fax, Operatvni sistem WinXP Pro. Pre ovog Modema sam imao HSPmikromodem 56 Lucent Ageere 56 koji nije bio kompatibilan u WinXP, a u WinMe je radio. Izvrsio sam upgred Milenijuma u WinXP Pro, zamenio Lucentov Modem za Intelov56 Data Fax Holandske firme Sweex, instalirao dobijen drajver za WinXP Pro za ovaj Modem i on ga je prepoznao i radio je. Medjutim morao sam da formatiram HDD. Posto instalacija WinXP-a nije moguca iz DOS-a, instalirao sam WinMe pa sam zatim "PRELEPIO" Win XP, instalirao sve potrebne drajvere za Monitor, graficku, zvucnu itd.... Ali Modem mi ne prepoznaje-registruje.Pri inst.drajveraXP' ( isti koji sam i prethodno instalirao ), koji sam dobio za ovaj Modem kada kazem da imam CD on sve odradi do trenutka kada ga lociram u Wizard carobnjaku i kada ga cekiram na CD-u i kada kliknem OK uopste ne reaguje, ne pokrece instalaciju!,
a radio je perfektno pre formatiranja HDD u WinXP-u istom koji sam i sada instalirao sa istim drajverom za njega.
Unapred Hvala za svaku pomoc ili savet!!! :?:
 

Deki Salzburg

Početnik
Poruka
7
Takodje se isti problem i meni desio,ja sam samo instalirao WinXP Professional na drugoj particiji tkz.D:,sve je lepo funcionisalo osim sto mi modem uopste nije prepoznavao,na prethodnoj particiji imam Win98 i tamo sve lepo funkcionise,niko nije mogao da mi pomogne tako da sam jednostavno deinstalirao XP,i sada cu instalirati jos jedan hard disk i pokusati isto,videcu sta ce biti. :?: :wink:
 

bundeva

Elita
Poruka
21.062
Ovo mi se nije desilo,ali jedan drugar mi je imao slican problem.Probajte da izvadite modem iz racunara,da uradite citavu instalaciju sa svim drajverima,pa tek onda da ubacite modem.Stvarno malo blesavo,al' cudni su putevi gospodnji.
I napisah vec negde,nema potrebe da XP radis preko milenijuma.CD sa XP-om ti je sigurno butabilan.Samo stavi u biosu da ti je 'first boot device'-CD,i instalacija ce sama da krene.Ajd' probajte,pa se javite,interesuje me sta ste uradili.
 
T

tzar

Gost
Eto ti sad ispad da imam problem a da nisam ni znao za to. :shock:

Imam isti modem i win98 i winxp koristim 98icu za net i tu modem lepo radi - da li ste probali faxtalk program sa cda radi super. :D

xp mi prepoznaje modem u device managru kao pci... ali mu nisam dao drajvere jer nisam imao disk pri ruci, a sad ispada da mozda nece ni raditi :(
 

Windows

Obećava
Poruka
57
PRE NEGO STO URADITE BILO KAKVO SR*NJE :

1. Ubaci Disk sa drajverima za modem
2. Otvori Device Manager (desni klik na My Computer/MANAGE?Device Manager)
3. Nadji svoj modem
4. Ako ti pored njega stoji zuti znak pitanja znaci da nije lepo instaliran ili nema drajvere.
5. Desni klik na modem i izaberi Update Driver
6. Pojavice ti se dve opcije.Izaberi prvu
7. Windows ce automatski naci modem i instalirace drivere sa diska

To bi bilo to.

U clucaju da ne nadje drivere, izaberi drugu opciju i sam mu selektuj drivere sa diska, pa ce Xp sam da ih kopira tamo gde treba.
Kada to uradi retsratuj komp. i to bi bilo to.
 

Gost
Deki Salzburg:
Takodje se isti problem i meni desio,ja sam samo instalirao WinXP Professional na drugoj particiji tkz.D:,sve je lepo funcionisalo osim sto mi modem uopste nije prepoznavao,na prethodnoj particiji imam Win98 i tamo sve lepo funkcionise,niko nije mogao da mi pomogne tako da sam jednostavno deinstalirao XP,i sada cu instalirati jos jedan hard disk i pokusati isto,videcu sta ce biti. :?: :wink:
Isti problem sam imao i ja . Problem ces resiti tako sto ces posle instalacije XP-a izvadidi modem i zameniti ga u drugi PCI
 

kvazimodo

Zainteresovan član
Poruka
388
Anonymous:
Deki Salzburg:
Takodje se isti problem i meni desio,ja sam samo instalirao WinXP Professional na drugoj particiji tkz.D:,sve je lepo funcionisalo osim sto mi modem uopste nije prepoznavao,na prethodnoj particiji imam Win98 i tamo sve lepo funkcionise,niko nije mogao da mi pomogne tako da sam jednostavno deinstalirao XP,i sada cu instalirati jos jedan hard disk i pokusati isto,videcu sta ce biti. :?: :wink:
Isti problem sam imao i ja . Problem ces resiti tako sto ces posle instalacije XP-a izvadidi modem i zameniti ga u drugi PCI
Verovatno se 'sapliće' sa zvučnom karticom, pogotovo ako je ona integrisan na ploči (to je kod mene bio slučaj), pa ako već reinstaliraš XP izvadi modem iz slota PRE POČETKA instalacije, pa ga vrati tek kad instaliraš sve ostale drajvere, ako ne radi u istom slotu probaj drugi.

Nije mi jasno kako to misliš 'nije bio kompatibilan u XP-u'? Ovo pitam zato što sam i ja imao isti (HSP) modem i WinME, a posle instalacije XP na gore opisani način on je radio, naravno uz odgovarujeće drajvere.
XP ne možeš da instaliraš iz DOS-a ali možeš sa botabilnog CD.
Ako sam dobro razumeo ono 'PRELEPIO' to znači da nisi kod instalacije XP-a išao na opciju Clean Install?
Ako već ideš na instalaciju preko WinMe, onda WinMe instaliraš na drugoj particiji, ako je imaš, ili umesto instalacije u C:\windows instaliraj u neki drugi folder (radiće normalno), a kad pokreneš instalaciju XP-a ideš na opciju Clean Install
 
D

djele

Gost
Hm...
ja nisam imao taj prob. moj prob je bio taj shto se isti modem lepo instalira,ugasio sam integrisanu zvucnu ubavcio 5.1 sb live
no ne bitno nakaci se na net i radi kao nenormalan ali samo 2-3 minuta na Xp-u
instaliram 98 SE i na njemu radi perfektno zashto je to???????????
 
Top