Danilova prorocanstva

Kome Božja reč nije AUTORITET, neka ide širokim putem zabluda u večnu propast!

Mat 7:13 Uđite na uska vrata; jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu.
Mat 7:14 Kao što su uska vrata i tesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze.
Mat 7:15 Čuvajte se od lažnih proroka, koji dolaze k vama u odelu ovčijem, a unutra su vuci grabljivi.
Mat 7:16 Po rodovima njihovim poznaćete ih. Eda li se bere s trnja grožđe, ili s čička smokve?
Mat 7:17 Tako svako drvo dobro rodove dobre rađa, a zlo drvo rodove zle rađa.
Mat 7:18 Ne može drvo dobro rodova zlih rađati, ni drvo zlo rodova dobrih rađati.
Mat 7:19 Svako dakle drvo koje ne rađa rod dobar, seku i u oganj bacaju.
Mat 7:20 I tako dakle po rodovima njihovim poznaćete ih.
Mat 7:21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
Mat 7:22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?
Mat 7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
Mat 7:24 Svaki dakle koji sluša ove moje reči i izvršuje ih, kazaću da je kao mudar čovek koji sazida kuću svoju na kamenu:
Mat 7:25 I udari dažd, i dođoše vode, i dunuše vetrovi, i napadoše na kuću onu, i ne pade; jer beše utvrđena na kamenu.
Mat 7:26 A svaki koji sluša ove moje reči a ne izvršuje ih, on će biti kao čovek lud koji sazida kuću svoju na pesku:
Mat 7:27 I udari dažd, i dođoše vode, i dunuše vetrovi, i udariše u kuću onu, i pade, i raspade se strašno.
Mat 7:28 I kad svrši Isus reči ove, divljaše se narod nauci Njegovoj.
Mat 7:29 Jer ih učaše kao Onaj koji vlast ima, a ne kao književnici.

ајд сад и тебе да питам. можда ти знаш одговор
ко је то рекао да су ови стихови божија реч???

ма да ено петар обичан рибар неписмени из рукава просипао тору:D а даде му се кључеви царства, да свезује и развезује.
за исусово детињство у библији немаш никакву информацију сем онај кратки део кад је имао 12 година и учио храмовсе старешине о богу, како то да једно дете држи предавање школованим људима стари завет, а није му пало са неба:D
ако знаш библију не требају ти преписани цитати, тиме доказујеш да си само читала а не и схватила

Ne znas- znaci,ne znas....

Svi Jevreji su isli u sinagoge- to je bilo u to vreme kod Jevrejai crkva i skola.... i Stari Zavet su dobijali "za dorucak ,rucak i veceru"

Oni su odrastali sa tim i imali zakone Starog Zaveta na svakom koraku!

Кад будете (ви који само зурите у Писмо без расуђивања) почели да живите у реалном животу, и кад разумевате геополитичка дешавања, пратећи изјаве разних моћника и њихове идеје - онда ће вам бити јасније.
Библија није књига тамо неких непознатих људи већ се тиче нас који сада живимо, и оних пре нас и оних после нас.
Већ сам неколико пута образлагао своје ставове, нећу да се понављам.
Постављао сам и линк ка светоотачким пророчанствима, па ко хоће нек чита тумачења Светих Отаца.
Ево и јудејско-масонске организације "Римски клуб" која описује ових 10 светских (последњих) региона, а уствари реч је о тих 10 царстава из последњих дана света: http://www.his2ndcoming.org/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=67

То је њихов план, мислим да ће им (у овом случају) бити делимично измењен.
Конкретно, ту мислим на источни део Европе који ће бити посебно царство (Нова Византија) јер тако говоре многи Свети Оци, а за Јапан (са Пацификом) чисто сумњам да ће бити царство посебно, верујем пре да ће то припасти региону Северне Америке.
Можда распоред поделе Африке баш није тачан (тешко поверовати да ће Централна Африка бити царство посебно, али ко зна-видећемо, ко дочека).
У сваком случају, како буде а поента је да свет иде ка мултиполарности и да ће то библијско "четврто царство" бити глобалистичко.

Poštovani ~sale,

ко је то рекао да су ови стихови божија реч???

I ja ću Vas upitati i ako mi odgovorite i ja ću Vama odgovoriti...

1. Da li verujete u STVORITELJA neba i zemlje? I ako verujete da postoji STVORITELJ... šta mislite da li Onaj koji je stvorio usta čoveku ima šta kaže bezakonicima?

2. Kako se naša pleneta okreće oko same sebe... da li verujete da planeta samu sebe okreće?

Pošto je ovo ozbiljna tema, samo od Vas zavisi da li ćete izabrati da pokorite svoj ego STVORITELJU, ili ćete nastaviti da idete širokim putem u smrt (drugu smrt).

Rev 20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
Rev 20:13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
Rev 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Rev 20:15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

&

Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

Poslednja izmena:
ко је то рекао да су ови стихови божија реч???[/QUOT

Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen. 2.Tim. 3,16.17

- - - - - - - - - -

Dakle, svi Jevreji...i Petar

ко је то рекао да су ови стихови божија реч???[/QUOT

Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen. 2.Tim. 3,16.17

- - - - - - - - - -

Dakle, svi Jevreji...i Petar

ето како си се упецала
петар је био брат андријин који су заједно били ученици јована и андреј га привео христу
могла си да ме матираш са два стиха из јованог јеванђеља:D

Poštovani ~sale,

I ja ću Vas upitati i ako mi odgovorite i ja ću Vama odgovoriti...

1. Da li verujete u STVORITELJA neba i zemlje? I ako verujete da postoji STVORITELJ... šta mislite da li Onaj koji je stvorio usta čoveku ima šta kaže bezakonicima?

2. Kako se naša pleneta okreće oko same sebe... da li verujete planeta samu sebe okreće?

Pošto je ovo ozbiljna tema od Vas zavisi da li ćete izabrati da pokorite svoj ego STVORITELJU, ili ćete nastaviti da idete širokim putem u smrt (drugu smrt).

Rev 20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
Rev 20:13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
Rev 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Rev 20:15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

&

Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

верујем 100%
земља се сама окреће, земља је жива је јер сво биље и животиње никоше из ње.

ајд сад ти
ко је рекао да је библија божија реч?

ето како си се упецала
петар је био брат андријин који су заједно били ученици јована и андреј га привео христу
могла си да ме матираш са два стиха из јованог јеванђеља:D

Evo sam si pronasao...i mene naucio. Hvala!

верујем 100%
земља се сама окреће, земља је жива је јер сво биље и животиње никоше из ње.

ајд сад ти
ко је рекао да је библија божија реч?

Ja Vam neću više odgovorati... a to isto predlažem i svim ostalim diskutantima.

Sam Isus Hrist je primer hrišćanima..

Luk 23:8 Kad je Irod ugledao Isusa, veoma se obradova jer je odavno želeo da ga sretne. Zbog onog što je čuo o Isusu, ponadao se da će od njega videti neko znamenje.
Luk 23:9 Obasipao ga je pitanjima, ali mu Isus nije odgovorao.

&

1Ti 6:3 Ako li ko drugačije uči, i ne pristaje na zdrave reči Gospoda našeg Isusa Hrista i na nauku pobožnu,
1Ti 6:4 Nadu se ne znajući ništa, nego bolujući od zapitkivanja i praznih prepiranja, oda šta postaje zavist, svađa, huljenje, zle misli,
1Ti 6:5 Zaludna prepiranja onakvih ljudi koji imaju um izopačen i nemaju istine, koji misle da je pobožnost trgovina. Kloni se takvih.

Biblijski Bog savetuje SVIM hrišćanima:

"... Kloni se takvih."

Poslednja izmena:
Evo sam si pronasao...i mene naucio. Hvala!

ал био неписмен:D
и нисам тражио то сам знао одавно
а ти пази да не залуташ, секте су опасне:per:

- - - - - - - - - -

Ja Vam neću više odgovorati... a to isto predlažem i svim ostalim diskutantima.

ма вид ти бећара
дајеш лажна обећања:D

и теби онда треба веровати???

Sotona neće sedeti skrštenih ruku kada se otvara Božja reč...

kada biblijska proročanstva raskrinkavaju KXRVU IZ OTKRIVENJA I NJENE ĆERKE KXRVE!

Zato su reformatori goreli u prošlosti, zato su progonstva postojala u svim vremenima i zato će isti duh mržnje prema istini i njenim sledbenicima pokazati svi oni koji se nisu posvetili istinama iz Svetog pisma...

Mat_24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.

Mar_13:13 I svi će omrznuti na vas imena mog radi. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.

žLuk_21:17 I svi će omrznuti na vas imena mog radi.

Sotona neće sedeti skrštenih ruku kada se otvara Božja reč...

kada biblijska proročanstva raskrinkavaju KXRVU IZ OTKRIVENJA I NJENE ĆERKE KXRVE!

Zato su reformatori goreli u prošlosti, zato su progonstva postojala u svim vremenima i zato će isti duh mržnje prema istini i njenim sledbenicima pokazati svi oni koji se nisu posvetili istinama iz Svetog pisma...

Mat_24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.

Mar_13:13 I svi će omrznuti na vas imena mog radi. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.

žLuk_21:17 I svi će omrznuti na vas imena mog radi.

Isus Hrist

и ти си убеђен да те неко мрзи:roll:

Sotoni NE ODGOVARA da direktno napadne "zablude" koje Adventni pokret iznosi... JER ĆE BITI RASKRINKAN IZ PISMA!

ALI

Sotoni ODGOVARA da skreće pažnju na navažna pitanja i da podiže buku, zbrku, da se ruga, ismejava... i da nas omete u analiziranju Božje reči!

Sinoć je uspeo u tome, a kako vidimo i danas uspeva u tome!

...

Poslednja izmena:
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.

KONTEKST

Joh 15:1 Ja sam pravi čokot, i Otac je moj vinogradar;
Joh 15:2 Svaku lozu na meni koja ne rađa roda odseći će je; i svaku koja rađa rod očistiće je da više roda rodi.
Joh 15:3 Vi ste već očišćeni rečju koju vam govorih.
Joh 15:4 Budite u meni i ja ću u vama. Kao što loza ne može roda roditi sama od sebe, ako ne bude na čokotu, tako i vi ako na meni ne budete.
Joh 15:5 Ja sam čokot a vi loze; i koji bude u meni i ja u njemu on će roditi mnogi rod; jer bez mene ne možete činiti ništa.
Joh 15:6 Ko u meni ne ostane izbaciće se napolje kao loza, i osušiće se, i skupiće je, i u oganj baciti, i spaliti.
Joh 15:7 Ako ostanete u meni i reči moje u vama ostanu, šta god hoćete ištite, i biće vam.
Joh 15:8 Tim će se Otac moj proslaviti, da rod mnogi rodite; i bićete moji učenici.
Joh 15:9 Kao što Otac ima ljubav k meni, i ja imam ljubav k vama; budite u ljubavi mojoj.
Joh 15:10 Ako zapovesti moje uzdržite ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovesti Oca svog i ostajem u ljubavi Njegovoj.
Joh 15:11 Ovo vam kazah, da radost moja u vama ostane i radost vaša se ispuni.
Joh 15:12 Ovo je zapovest moja da imate ljubav među sobom, kao što ja imadoh ljubav k vama.
Joh 15:13 Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje.
Joh 15:14 Vi ste prijatelji moji ako tvorite šta vam ja zapovedam.
Joh 15:15 Više vas ne nazivam slugama; jer sluga ne zna šta radi gospodar njegov; nego vas nazvah prijateljima; jer vam sve kazah što čuh od Oca svog.
Joh 15:16 Vi mene ne izabraste, nego ja vas izabrah, i postavih vas da vi idete i rod rodite; i da vaš rod ostane, da šta god zaištete u Oca u ime moje da vam da.
Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.

Isus Hrist

Poslednja izmena:
ал био неписмен:D
и нисам тражио то сам знао одавно
а ти пази да не залуташ, секте су опасне:per:

- - - - - - - - - -

Pise meni,a ne tebi....

Ovu temu sam ja postavila- ne mozes sa takvim stavom da pises ovde.... Nemas duh proucavanja i razmene misljenja u miru, i na korist svima!
Zbog toga si nepozeljan ovde , i produzi !

па то прво није лепо, антихришћански и неваспитано
друго, ако желиш да разговараш само са својим истомишљеницима онда у уводном посту замолиш да ко не жели да мисли као ти и твоја секта нек заобиђе тему и трећа опција можете по блоговима да серете колико вам воља и веруј ми да нећете имати оваквих посетилица:D

а пошто све то ти ниси урадила, остаје ти онај троугао да се жалиш модерацији на мене.

Ako je Isusu dana vlast a a vlast je predao PETRU dakle on je njegov zamjenik.

PETAR IMA VLAST DA SVEŽE I RAZRIJEŠI ...Je li dovoljno ili trebaš bukvalno da kaže PETRE TI SI MOJ ZAMJENIK?

18 I ja tebi kažem: "Ti si Petar. Na toj hridini sagradit ću Crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.

19 Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga. Štogod svežeš na zemlji, bit će svezano i na nebesima, i štogod razriješiš na zemlji, bit će razriješeno i na nebesima."

MATEJ 16

&

Poslednja izmena:
A zađto bog uopšte dozvoljava sotoni da se manifestuje? Zašto ga nije uništio na početku i tako izbegao svu zbrku?:eek:

Poglavlje 79.

»SVRŠI SE«

Hristos nije predao svoj život dok nije završio posao koje je došao da objavi i dahom koji Ga je napuštao, uzviknuo je: »Svrši se.« (Jovan 19, 30) Bitka je izvojevana. Njegova desnica i sveta ruka donela Mu je pobedu. Kao Pobednik, On je postavio svoju zastavu na večnim visinama. Zar među anđelima nije bilo radosti? Celo Nebo proslavljalo je Spasiteljevu pobedu. Sotona je bio pobeđen i znao je da je njegovo carstvo propalo.

Za anđele i bezgrešne svetove uzvik »Svrši se« imao je duboko značenje. Za njih, kao i za nas izvršeno je to veliko delo otkupljenja. Oni s nama dele plodove Hristove pobede.

Sve do Hristove smrti anđelima i bezgrešnim svetovima nije jasno otkriven Sotonin karakter. Praotpadnik toliko se zaodenuo prevarom da čak ni sveta bića nisu shvatila njegova načela. Nisu jasno sagledali prirodu njegove pobune.

Protiv Boga pobunilo se biće izvrandredne moći i slave. Gospod je kazao o Luciferu: »Ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvim si lep.« (Jezekilj 28, 12) Lucifer je bio heruvim zaklanjač. Stajao je u svetlosti Božje prisutnosti. Bio je najuzvišeniji od svih stvorenih bića i najistaknutiji u otkrivanju Božjih namera svemiru. Pošto je sagrešio, njegova sila da prevari bila je još veća, a razotkrivanje njegovog karaktera mnogo teže, zbog uzvišenog položaja koji ja zauzimao pred Ocem.

Bog je mogao da uništi Sotonu i njegove istomišljenike isto tako lako kao što čovek baca kamenčić na zemlju, ali On to nije učinio. Pobunu nije trebalo savladati silom. Prinuda postoji samo pred Sotoninom vlašću. Gospodnja načela ne pripadaju ovakvom poretku. Njegova vlast počiva na dobroti, milosti i ljubavi, a njihovo primenjivanje je sredstvo kojim se koristi. Božja vladavina moralna, a istina i ljubav treba da budu sila koja prevlađuje.

Božja namera bila je da sve postavi na večni temelj sigurnosti, pa je na nebeskim savetima odlučeno da se Sotoni mora dati vreme da razvije načela koja predstavljaju osnovu njegovog sistema vladavine. Tvrdio je da su ona uzvišenija od Božjih načela. Da bi ih svemir mogao sagledati, Sotoninim načelima dato je vreme za delovanje.

Sotona je naveo ljude na greh, pa je plan spasenja postao delotvoran. Četiri hiljade godina Hristos je radio na čovekovom uzdizanju, a Sotona na njegovom rušenju i unižavanju. Sve to pratio je ceo svemir.

Kad je Isus došao na svet, sotonska sila bila je uperena protiv Njega. Od vremena kada se pojavio kao novorođenče u Vitlejemu, uzurpator je radio na tome da prouzrokuje Njegovo uništenje. Svim silama pokušavao je da spreči Isusa u razvijanju savršenog detinjstva, bezgrešne zrelosti, svete službe i žrtve bez mane. Ali doživeo je poraz. Nije uspeo da Isusa navede na greh. Nije mogao da Ga obeshrabriti ili da ga odvoji od posla koje je došao da obavi na Zemlji. Od pustinje do Golgote, šibala Ga je bura Sotoninog besa, ali ukoliko je ona bivala nemilosrdnija utoliko se Božji Sin čvršće držao ruke svog Oca i hitao stazom poprskanom krvlju. Svi Sotonini napori da Ga savlada i pobedi, u jasnijem svetlu otkrivali su Njegov besprekoran karakter.

Celo Nebo i svetovi koji nisu pali bili su svedoci ove borbe. Sa velikim zanimanjem pratili su završne prizore ovog sukoba. Posmatrali su Spasitelja kako ulazi u Getsimanski vrt, Njegovu dušu pritisnutu užasom velike tame. Čuli su Njegov bolni uzvik: »Oče moj, ako je moguće da me mimoiđe čaša ova.« (Matej 26, 39) Kad se Otac povukao iz Njegove blizine, videli su Ga žalosnog u gorčini bola koji je prevazilazio onaj iz poslednje velike borbe sa smrću. Krvavi znoj izbijao je iz Njegovih pora i kapao na zemlju. S Njegovih usana tri puta se otela molitva za oslobođenje. Nebo nije moglo više da podnese ovaj prizor i Božjem Sinu je poslat vesnik utehe.

Nebo je posmatralo izdaju Žrtve ubilačkoj svetini i požurivanje od jednog do drugog suda uz ismejavanje i nasilje. Čulo je kad su se Njegovi progonitelji rugali Njegovom niskom poreklu. Čulo je odricanje sa kletvom i zaklinjanjem jednoga od Njegovih najvoljenijih učenika. Videlo je gnevno delo Sotone i njegovu moć nad ljudskim srcima. Kakvog li strašnog prizora! Spasitelj uhvaćen u ponoć u Getsimaniji, vučen ovamo-onamo od palate do sudnice, izvođen dva puta pred sveštenike, dva puta pred Sinedrion, dva puta pred Pilata i jedanput pred Iroda, ismevan, šiban, osuđen i izveden da bude raspet, noseći teški teret krsta usred naricanja jerusalimskih kćeri i podrugivanja svetine.

Nebo je s bolom i divljenjem posmatralo Hrista kako visi na krstu, krv kako teče iz Njegovih izranjavljenih slepoočnica i znoj obojen krvlju kako se graška na Njegovom čelu. Iz Njegovih ruku i nogu kapala je krv po stenju izdubljenom za podnožje krsta. Širile su se rane načinjene klinovima jer je težina Njegovog tela sad počivala na rukama. Njegovo otežano disanje bivalo je sve ubrzanije, jer je Njegova duša drhtala pod teretom greha sveta. Celo Nebo bilo je ispunjeno divljenjem kad je Hristos usred strahovite patnje iskazao svoju molitvu: »Oče! oprosti im; jer ne znaju šta čine.« (Luka 23, 34) Pa ipak tu su stajali ljudi, stvoreni po Božjem obličju, koji su se udružili da unište život Njegovog jedinorodnog Sina. Kakav prizor za svemir!

Upravitelji i vlasti tame bili su okupljeni oko krsta, bacajući paklenu senku neverstva u srca ljudi. Kad je Gospod stvorio ova bića da stoje pred Njegovim prestolom bila su prekrasna i slavna. Njihova lepota i svetost bile su u skladu sa njihovim uzvišenim položajem. Bila su obogaćena Božjom mudrošću i opremljena svim nebeskim oružjem. Oni su bili sluge Boga živoga. Ali ko je mogao da prepozna među palim anđelima slavnog serafima koji je nekada služio u nebeskim dvorovima?

Sotonske sile ujedinile su se sa zlim ljudima podstičući narod da poveruje da je Hristos najveći grešnik i da Ga zato treba prezirati. Oni koji su ismejavali Hrista dok se nalazio na krstu bili su ispunjeni duhom prvog velikog buntovnika. On ih je ispunio rđavim i odvratnim rečima. On je nadahnjivao njihovo ruženje. Ali svim ovim nije postigao ništa.

Da se ijedan greh našao na Hristu, da je u bilo kojoj pojedinosti podlegao Sotoni u želji da izbegne strašno mučenje, Božji i čovekov neprijatelj slavio bi pobedu. Hristos je priklonio svoju glavu i umro, ali čvrsto se držao svoje vere i svoje poslušnosti Bogu. »I čuh glas veliki na nebu koji govori: sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našega i oblast Hrista njegova; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.« (Otkrivenje 12, 10)

Sotona je uvideo da je njegova laž razobličena. Njegova vladavina otkrivena je pred bezgrešnim anđelima i svemirom. Otkrio je sebe kao ubicu. Prolivši krv Božjeg Sina, izgubio je svaku naklonost nebeskih bića. Odsada je njegovo delovanje ograničeno. Bez obzira na držanje koje bi pokazao, više nije mogao sačekivati anđele dok dolaze iz nebeskih dvorova i pred njima optuživati Hristovu braću kao one koji su obučeni u haljine prljave i oskrvnjene grehom. Tako se prekinula poslednja karika izraza naklonosti između Sotone i nebeskog društva.

Pa ipak, Sotona tada nije uništen. Ni tada anđeli nisu shvatili što je sve obuhvaćeno ovom velikom borbom. Načela koja su bila u pitanju trebalo je mnogo potpunije otkriti. Čoveka radi Sotonino postojanje moralo se produžiti. Čovek, kao i anđeli mora da uoči razliku između Kneza videla i kneza tame. On mora da izabere kome će služiti.

...

Poslednja izmena:
A zađto bog uopšte dozvoljava sotoni da se manifestuje? Zašto ga nije uništio na početku i tako izbegao svu zbrku?:eek:

Zbog zakonitosti u Svemiru... Kada je nacinjen prvi greh- Bog je odmah prorekao da ce se roditi Mesija i time iskupiti nase grehe!

Zasto je moglo samo na taj nacin? Mi smo pala bice, pa ne shvatamo....

A svim ostalim bezgresnim svetovima je to jasno...osim nas :(

Svojim rečima odgovori, nemam vremena da čitam pamflete.

- - - - - - - - - -

Zbog zakonitosti u Svemiru... Kada je nacinjen prvi greh- Bog je odmah prorekao da ce se roditi Mesija i time iskupiti nase grehe!

Zasto je moglo samo na taj nacin? Mi smo pala bice, pa ne shvatamo....

A svim ostalim bezgresnim svetovima je to jasno...osim nas :(

Kakva zakonitost? Pa satana je prvi prekršio zakon.

Back