eremita:
Pa znaš kako. Uvek sam mrzeo klišee. Kao oni glupi letnji hitovi koji traju jednu sezonu, a svi se kao komiraju na njih jer je tako "IN" i "FANCY".
Pa onda politički korektno ponašanje po čemu je najpoznatiji Bono Vox iz grupe U2.
Taj se slizao sa svim političarima koji su trenutno hit u svetu i ima prođu kod svih. Za vreme rata u BiH našao je za shodno da se slika sa Alijom Izetbegovićem itd.
Čitao sam i neke njegove intervjue i zaključio da sve teče dobro dok ga pitaju nešto od klišea koje je naučio napamet, ali ne daj bože da ga upitaš nešto mimo toga. E, tad počinje da lupeta - ali neviđeno...
Pa npr. kada je postalo moderno izučavati alternativne religije. Tako je Madona krenula da izučava Kabalu, Ričard Gir se okrenuo Budizmu, a Tom Kruz Sajentolozima...
Čudi me da i ovi naši podrepaši nisu krenuli njihovim stopama, mada nije ni to isključeno jer su već počeli da prozivaju SPC i Patrijarha i da vrše Lustraciju unutar te ustanove.
Naravno, mene to ne čudi. Krenuli su da uništavaju Vojsku i Crkvu - dve institucije u koje narod već godinama ima najviše poverenja...
Ljudi o kojima je ovde reč su ljudi koji veličaju sve što dolazi sa zapada. To su ljudi kojima je jedni san da završe neki fakultet na zapadu jer misle da su time ušli u krug elite tj. povlaštenih i privilegovanih ljudi...
To su ljudi koji sanjaju da nakon toga dobiju posao u nekom "Institutu za istraživanja ko zna čega" ili neke NVO koja se bavi "Međusobnim odnosom ovoga sa onim" tj. da ne rade ništa, da putuju, filozofiraju, pametuju i prave se važnim...
To su ljudi koji misle kako je napredniji Portugal jer je na zapadu, od Japana jer je na istoku...
To su ljudi koji veličaju sve one koji govore pogrdno o njihovoj zemlji, a hvale i slave druge.
To su "čistači svog dvorišta" a u stvari iskompleksirani gubitnici kojima je za sve neuspehe u životu kriv neko drugi - Milošević ili Car Lazar (svejedno)...
U suštini to su oni koje na zapadu njihovi sponzori nazivaju "korisne budale" jer se za male pare i puno pustih obećanja odriču roda, vere, istorije, nacije...
To su potomci istih onih poturica koje su za dobrobit svoju i svoje porodice menjali "veru za večeru".
To su potomci mahom komunističkih lidera, generala i direktora preduzeća jer su samo oni sa svojim visokim primanjima mogli "svoje pulene" da šalju na školovanje u inostranstvo gde su ih "cepili" virusom pohlepe i mediokritetstva.
To su svi oni koji su kroz istoriju išli "linijom manjeg otpora" i prikljanjali se jačem jer im je uvek trebao vođa. Dakle to su ljudi iz "čopora" koji biraju najjačeg vođu - a njega danas oličavaju SAD, Velika Britanija, Brandenburški klub, Kraljevski institut za međunarodne odnose, Tavistok institut, Rimski klub, Tajne službe, Masoni, NATO, Trilateralna komisija, Veće za spoljen poslove, Univerzalna crkva, Unionistička crkva itd. itd...