Danasnji studenti-mladost bez buntovnickog duha...

DJM:
Realno nikada te hrabrosti nije ni bilo.
Ako pogledas malo dokumentarne snimke 90-ih i intervjue tadasnjih studenata, primetices da su to najobicnije picketine. Pojedincima svaka cast. Kada ih pitaju, sta milite o Slobi, oni bre ne smeju da zucnu. Eeeej bre. A tamo kao satro hoce neku revoluciju.
Jos jedna stvar, to je tada sve bio main-stream i svi ti studenti nisu isli na te proteste da bi menjali nesto, nego da bi bili kool, da bi bili kontrasi, da bi bezali sa predavanja.
I eto nama experata.

5. Oktobar.
Ajmo malo o tome. Svako ko kaze da je to revolucija, tom ne da fale daske u glavi, nego citava industrija. Ok je to sto su skinuli jbnog Slobu, ali jbm mu mater, paljenje, kradja i sve ostalo.

Ocete da vam ispricam sta se za to vreme desavalo u Pozarevcu.
Istog dana, horda klosarcina i lopova upala je u Markov Cybernet koji se nalazio u samom centru grada, tj. u Tabacnici.
Sve su pokrali do zadnje stvari inventrala. Od lap-topova, kompjutera, miseva... ma sve.
Onda su krenuli ka Markovom Non-Stopu (njegova picerija) pa su i nju lepo opeljesili.

I onda pricamo o revoluciji. Isto je bilo i u Beogradu.

I sta mi ovde pricamo?!

Banda na vlasti, banda u opoziciji, banda u narodu.

Lepo recheno.

VIRGINIJA:
Pa ako treba da se ugledam na ove sa ''Filozofskog "faxa,da kampujem na faxu,i jedva da chekam svaki trenutak kako bih gubila predavanja,i koristim svaku situaciju ne bi li je preokrenula u'' revoluciju alkoholizma'',.....sve to na chelu sa Kurepom.(malim zlim Jevrejem,shto bi i eskimu prodao frizider)

Radije necu.

Brate mili,lepo ja da zavrshim fax,diploma u ruke,.....e onda cu tek da se jedem shto nema posla.

Shtedim zivce za kasnije :twisted:

A za knjige sam navikla da pucam mnogo para,...ali zato gledash shta ti je prioritet.
Pre cu da dam za knjigu,nego za neku glupost.

ti i dalje ne kapiras sta govorim.
Izgleda da je robovlasnistvo samo promenilo oblik, Pre su ljudi bili fizicki zarobljeni, a sad su, po svoj prilici, duhovno. Gde nestade sloboda, radost zivljenja. Danas svi jure neke blentave karijere,zude za nekim statusom,obezbecuju uslove za lagodan zivot, a ne shvataju da su obmanuti, da uopste i nemaju zivot.
Kad poseces poslednje drvo,kad ulovis poslednju ribu, kad isusis poslednju reku, tek tad ces shvatiti da se pare ne jedu.(indijanska poslovica)

SLJIVOVICA:
ti i dalje ne kapiras sta govorim.
Izgleda da je robovlasnistvo samo promenilo oblik, Pre su ljudi bili fizicki zarobljeni, a sad su, po svoj prilici, duhovno. Gde nestade sloboda, radost zivljenja. Danas svi jure neke blentave karijere,zude za nekim statusom,obezbecuju uslove za lagodan zivot, a ne shvataju da su obmanuti, da uopste i nemaju zivot.
Kad poseces poslednje drvo,kad ulovis poslednju ribu, kad isusis poslednju reku, tek tad ces shvatiti da se pare ne jedu.(indijanska poslovica)

Ti si ili neki panker,ili zaostali hipik.

Idi pa protestuj ako ti se protestuje.

De_Sisti:
svaka cast... RESPECT...

iskreno, ja tokom studija nisam bio bas u takvim problemima da sam morao da radim kako bih se izdrzavao... nije bilo sjajno, ali je bilo podnosljivo..

da sam bio u situaciji kao i ti, ne znam kada bih uspeo da zavrsim fax... zavrsio bih ga sigurno, ali verovatno mnogo kasnije...
pa eto kako...
sad zavrshavam vishu
josh 1 ispit
3 godine trajala
+ vojska

iskreno

isti fax-visha
a ni jedna ne uchi ono shto bi trebalo
pa na kraju kupish knjige
i krenesh da shtrebash i uchish sam

u nashem shkolstvu te jedino ocherupaju za kojekakve gluposti, nishta vishe...

govorim za informatiku...
jedino shto taj smer vredi na eletronskom
ostalo... mnogo muke niokochega.

crow:
pa cool 8)

samo... treba malo biti svestan zemlje u kojoj zivish
kad vec govorimo o politici... 8)

Vi ste govorili o popularnosti "Zvezda granda " i vb,u ovoj zemlji.

Shvatam da ima ljudi koji to prate,ali ne kapiram da moze jedan akademski gradjanin ove zemlje da ide na Tash(ili gde je vec bilo),i da navija .Tako neshto mi je nezamislivo.

Mislila sam da su emisije takvog tipa namenjene za domacice.

VIRGINIJA:

Shvatam da ima ljudi koji to prate,ali ne kapiram da moze jedan akademski gradjanin ove zemlje da ide na Tash(ili gde je vec bilo),i da navija .Tako neshto mi je nezamislivo.

Za domacice! Pa ovo je grand zemlja, sve je ovde grand i ljudi su grand i sve je grand i kafa grand i ******

VIRGINIJA:

moze moze 8)
josh uvek se fakulteti upisuju zbog diplome a ne znanja

i zavrshavaju se na adekvatan nachin
politikom,kintom,sexom 8)

takvi studenti idu tamo gde je vec bilo 8)

ja ne
zgrazavam se slichnih gadosti

al ne mogu da se ponasham kao da ih nema
kad smatram da su osnova svih problema u srbiji!

losha kultura
koja pravi takve lichnosti
pre svega kroz katastrofa pogreshno shkolstvo! :(

Poklanjala si al' si krala
I nevjerna si bila ti
Ne, suvise mi nisi dala
O mladosti, o mladosti,
O mladosti moja

To skrto sunce sto je sjalo
Ta ljubav jadna, kratki sni
Za uspomene to je malo
O mladosti, mladosti

Daj stani na cas i daj mi snage
Da oprostim se bar od nje
I da mi drustvo pjesmu svrsi
I da se casa ispije

Jos prepun nade, sto da radim
Na pola puta tek smo mi
A jutros vec su drugi mladi
O mladosti, o mladosti
O mladosti moja

Pa zbogom, budi bolja s drugim
I daj mu vise njeznosti
Jer to je nista sto ja gubim
O mladosti,
mladosti...​

De_Sisti:
da prostite i ta divceva akcija mi se popela na ....

bio sam ispred skupstine u proslu subotu...

rekose kako je EUR 7,000,000 potrbno da se iygrade kuce ya sve one koiji zive u izbeglickim centrima... Ako gdin divac, sale djordjevic i ostali humanitarci ne mogu da izdve toliko od svoga suviska nego narod treba da daje po sto kinti po SMS (od kojih koliko ide kao zarada telenoru i telekomu?), onda mislim, strasno....

znaci te kuce ce da finansiraju obicni ljudi, a divac ispade humatiraca :roll:

najpateticnija scena u subotu bila je kada je konferansje pozvao da saljemo sms na naznacen ebrojeve, a u pozadini na ekranu prikazuju saleta djordjevica, paspalja i ostale kako eto pozrtvovano klikcu i salju poruke :roll:
Ne vidim nista lose u Divcevoj akciji,jel su on i Djordjevic drzavni komesari za izbeglice pa da ih sve zbrinu?Pokazana je dobra volja za nesto plemenito....
Svi smo pomalo ucestvovali i to je bitno

Sta se to desava sa nama? Gde je nestala hrabrost da se iskaze i zastupa sopstveno misljenje. Zasto sve vise i vise trpimo nametnuto? Da li je moguce da neke skandalozne odluke prodju nezapazeno?

Ко бре да има више снаге после свих оних митинга и демонстрација.
У Европи је друга прича, они протествују због свакаквих глупости, гледано са наше стране.

Мада, ја бих био бунтовник...

Back