Danasnje prijateljstvo...

možeš se sa nekim družiti godinama i sve okej
i onda jedan dan desi se to nešto što ti pokaže kakvog ti u stvari (ne)prijatelja imaš

neki ljudi ne mogu podneti da im prijatelj uspe, zavidni su
drugi beže ako ti je loše

retki su uvek tu

Poslednja izmena:
Pravi temelji naseg drustva pocivaju na kooperaciji i deljenju, na reciprocnom altruizmu...
To sto je sebican model nadmocan (vecina ga primenjuje), ne znaci da drugi ne postoje...
opet,ni kooperacija ni deljenje ni altruizam ne iskljucuju sebicnost,jer je neko kooperativac,delilac i altruista-ZBOG SEBE,na prvom mestu,jer mu godi taj osecaj i pruza mu uzitke
U tom smislu smo svi sebicni i gledamo svoju korist na prvom (ne i JEDINOM) mestu,a ne u nekom ozloglasenom smislu tipa "juu vidi ga ovaj se druzi s ovim samo zbog para,ova je s onim u vezi zbog para " itd

To nije medjusobno iskljucivo,prijatno ti je u njihovom drustvu i na taj nacin iz toga crpis korist,koristi ti da ti bude prijatno jer ti to pruza uzitak,msm bas je jednostavno i nena vidim zasto "korist" ima nuzno negativnu konotaciju i zvuci kao prinudna radnja il sta vec,meni uopste ne zvuci tako

- - - - - - - - - -

Ne no u ama bas svim slucajevima
SVI covekovi odnosi i radnje su sebicni pa tako i prijateljstvo
Dal ce se to nekom svideti,dal je to nekom "lose" il "dobro", "lepo"/"ruzno" sto je tako-to je vec subjektivno,meni licno je neutralno
Jedno je korist to je nekako topla rec koja ima interakciju
iskoriscavanje je nesto drugo to je radnja koja vozi samo u jednom pravcu osim ako sa nekim nemas
precutno interes da se medjusobno iskoriscavate ali to je uglavnom karakteristicno za poslovnu saradnju
ja tebi nabacim poso ti meni zaposlis svastičića:lol:

- - - - - - - - - -

opet,ni kooperacija ni deljenje ni altruizam ne iskljucuju sebicnost,jer je neko kooperativac,delilac i altruista-ZBOG SEBE,na prvom mestu,jer mu godi taj osecaj i pruza mu uzitke
U tom smislu smo svi sebicni i gledamo svoju korist na prvom (ne i JEDINOM) mestu,a ne u nekom ozloglasenom smislu tipa "juu vidi ga ovaj se druzi s ovim samo zbog para,ova je s onim u vezi zbog para " itd
Znas kako kazu ortodoksi ko tebe kamenom ti njega hlebom
kad bi covek postovao to pravilo vazda bi iso izubijan i gladan kroz zivot

Ko o cemu ti o uzicima..
Dzaba tupimo prste...tvoj nacin razmisljanja je sasvim jasan i nema potrebe da se ubedjujemo..

Jedno je korist to je nekako topla rec koja ima interakciju
to su sinonimi malecka :mazipsa:

kad bi covek postovao to pravilo vazda bi iso izubijan i gladan kroz zivot
a ovako ne ide a :lol:

Ko o cemu ti o uzicima..
Dzaba tupimo prste...tvoj nacin razmisljanja je sasvim jasan i nema potrebe da se ubedjujemo..
pa zato što se sve oko toga vrti bebili
takoe dušice,sve je djaba,svićmo umret,život nema smisla,nema potrebe iko ikoga u išta dubedjuje :zurka:

nisam slinav a ni dečkonja,imam 12 ipo godinica :rtfm:
ne samo kod mene no kod svih,a ti očito nemaš dovoljno intelektualnog kapaciteta da to shvatiš..no nema veze,ne ljutim se,ostani uvijek srijetna..

kome si to rekla

Bice da dalje od ovog ne percipiras

animals-cat-philosophy-philosophers-philosophiser-philosophizer-shrn1906_low.jpg

Inace mi nije bitno sta pricaju ljudi na koje ne mogu da se ugledam, ne sluze za primer...

Back