Danasnje devojke!

• Začetnik teme Začetnik teme Xyss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imas dve vrste privlacnosti: zdravu i bolesnu privlacnost

zdrava privlacnost iliti strast: to je privlacnost kojoj ne mozes da se odupres
bolesna privlacnost ili kompulzija: to je u stvari odbojnost kojoj se iz petnih zila opires i koja, putem tog opiranja, ostavlja utisak privlacnosti (alternativni nazivi: simulirana privlacnost, pretenzija, licemerje, itd.)

strast je kad su svi instinkti uskladjeni, kad svi do jednog odobravaju akciju
kompulzija kad nisu svi uskladjeni, kad jedan ili nekolicina njih tiranise drugu nekolicinu
kompulzija moze biti aktivna, kad jedan instinkt vuce napred i opire se gomili instinkta koji ga vuku nazad
ili pasivna, kad gomila vuce napred a jedan ih zaustavlja

to je sve sto trebas da znas u zivotu
sve ostalo je film

i naravno, sad moras da shvatis, da nijedno delo samo po sebi nije ni strastveno ni kompulzivno
da li je strastveno ili kompulzivno zavisi od RELACIJA izmedju dela, zavisi od celokupnog lanca, odnosno, procesa
zavisi od toga sta se odvija u mozgu onog ko cini ta dela, da li se na taj nacin jaca ili se oslabljuje
tako da, razmisljanje samo po sebi nije ni strastveno ni kompulzivno
ali generalno, kad se kaze "racionalnost" misli se na kompulzivno razmisljanje
uostalom, ljudi su bili "racionalni" jos pre Sokrata, ali oni to nisu nazivali "racionalnost" vec prosto RAZMISLJANJE
"racionalnost" je u svom originalnom obliku cista kompulzija

Poslednja izmena:
zivot funkcionise po prinicipu privlacnosti
covek realno nema nikakav izbor u zivotu
jedini izbor koji ima je sledeci: da li ce ostati veran svojim osecanjima ili ce ih izdati?
da li ce rizikovati svoj zivot da bi postao ono sto on jeste, odnosno, da bi napredovao, ili ce pristati na nazadovanje, na samounistavanje, samo da bi ziveo sto je duze moguce, samo da bi izbegao rizik i bol?
to je JEDINI izbor koji postoji u zivotu
sve ostalo su samo simptomi

i to je ono sto razlikuje psiholoske tipove "gospodar" i "rob"
gospodar ima pravo na smrt
on se, u trenucima slabosti, kada vise nema izbora, prosto predaje sudbini
rob na drugu stranu nema pravo na smrt
u trenucima slabosti, kada vise nema izbora, on postaje mazohista, pristaje da se REZE postepeno (to cini tako sto se okrece protiv svojih osecanja) samo da bi sto duze ziveo ili izbegao rizik i bol

ajmo par izuzetno banalnih primera koje i najgluplja osoba na planeti zemlje moze da shvati

sta radi rob kad ne moze da nadje lepu devojku?
primorava sebe da zavoli ruznu devojku

sta radi rob kad ne moze da dopusti sebi da izgubi devojku koju trenutno ima?
preterano se trudi da je zadrzi ili, ako je vec otisla, ocajnicki pokusava da je vrati

sta radi rob kad ne moze da nadje posao koji voli?
prisiljava sebe da se bavi poslom koji ne voli i nalazi izgovore tipa "egzistencijalni instinkt" ili, neam pojma, "zavolecu ga vremenom" i slican bullshit

sta radi rob bez prijatelja?
prisiljava sebe da se druzi sa ljudima koji mu ni po cemu ne odgovaraju a zatim stvara teorije tipa "razlicitosti se privlace"

itd itd itd

- - - - - - - - - -

nazalost, imbecilu, ti si neobrazovan ali najgore od svega pretenciozan
biologija i istorija se slazu sa mnom, a ako pisaju po necemu to je onda TVOJ rezon

kad kazem instinkt ne mislim (samo) na zivotinjske instinkte
opet se ne trudis da razumes o cemu pricam

pamet i instinkti nisu suprotnosti
Mesas zabe i babe i krajnje plitko gledas stvari.
Hajde mi udari primere kako bi "gospodar" reagovao u ovakvim situacijama.

Aaaa fak ju men! :D
Gde idete?

Ja cekam kintu da mi stigne preko grane, i pravac wonderland sa mojom dragom. :gace:

ma palimo u moje selo kod ZR-a, kao da iskoristimo vreme da ujedno učimo, pošto smo knee-deep u ispitnom roku, a i da budemo zajedno... a verovatno ćemo da "učimo" :per: Relativno blizu, što znači nema nikakvog troška, u kući sve obezbeđeno, mir, tišina, priroda. Nema bolje :cool:

ma palimo u moje selo kod ZR-a, kao da iskoristimo vreme da ujedno učimo, pošto smo knee-deep u ispitnom roku, a i da budemo zajedno... a verovatno ćemo da "učimo" :per: Relativno blizu, što znači nema nikakvog troška, u kući sve obezbeđeno, mir, tišina, priroda. Nema bolje :cool:

Tako treba, podrzavam takve veze!!! :D
Tipa mazite male ovcice, trcite kroz detelinu haha
Salim se, mi kontamo da odemo ili negde u provod, tipa Svajcarska, ili da odemo na more negde. Cekamo samo da meni prodju ispiti, i ona da dobije odmor na poslu.

Trenutnu devojku koju imam gledam ravnopravno kao i sebe. Dobra je prema meni, ja prema njoj, i idioti smo.... bukvalno srodne duse.
Ovde su cesta desavanja u fazonu, ako decko sedi kuci mora i ona, ili ti sedi kuci a ja cu da se provodim. Daj zajebi me sa dominacijom nekom koja nigde ne vodi, ili razumevanje i poverenje, ili jednostavno nemoj da budes u vezi ako ces traziti iglu u senu. 21 vek je, ne zivimo u vreme gde mora da se uzimas u 15 godine da ona radi kuci i cuva klince, a tebi da bude kako ti se digne.
Ravnopravnost ili nista.

Ravnopravnost nema neke veze sa svim ovim po meni, naravno da žensko treba da bude žensko. Zapravo, ovakav stav je prilično papučarski, u ovom vremenu žene su izuzetno ravnopravne, tako da ih niko i ne tera da sede kući i čuvaju klince sa 15 ili 18 , toga danas ima samo u manjim i seoskim sredinama. Što dodavati tome? Devojke iz gradova znaju šta hoće, ponašaju se prilično otresito (ne znam koji drugi izraz da upotrebim) tako da to oko kuvanja ručka sa 15 sve i da neko hoće, ne bi dobio.

Meni je samo zasmetalo insistiranje na nekakvoj čednosti i neiskustvu. To na nekom nivou može imati svojih čari, erotskih isključivo, ali je danas čednu devojku jako teško pronaći. Sa druge strane, ako je malo iskusnija daleko je bolje, naveo sam i zašto po meni. Ima inače sjajan film na ovu temu, zove se "Chasing Amy", pa nek neko pogleda ako ga zanima.

Poslednja izmena:
Moja devojka je 3 godine starija od mene, u pocetku smo bili veoma dobri ortaci, nakon sto smo stupili u vezu sve smo lepo objasnili jedno drugom tako da ne brinemo. Poverenje i razumevanje je kljuc svake veze, sve ostalo samo dodje i to vrlo brzo.

Mesas zabe i babe i krajnje plitko gledas stvari.

ono sto razlikuje mene i tebe, i uopste mene i imbecile, kad kazem imbecile mislim na likove kao sto su direkt, zeljko i ekipa, je to sto si ti krajnje pretenciozan dok sam ja savrseno iskren, pre svega sa sobom (a onda sa svima koji su mi od nekog znacaja, ali to nije toliko bitno.)
evo naprimer, ovo gore sto si napisao je krajnja pretenzija jer u realnosti, i to sam duboko u sebi znas, ti nisi razumeo NISTA od onoga sto sam napisao
to vazi i za tebe i za direkta i za zeljka i za.. ma mogu da nabrajam do sutra
jer kao sto sam rekao vec, da si ti makar malo iskren sam sa sobom, ti bi shvatio odn. priznao sebi da NEMAS BLAGU PREDSTAVU O ONOME O CEMU JA GOVORIM
ali posto vidis da te napadam, onda prisiljavas sebe da mi odgovaras, iako realno nemas nikakav odgovor
prisiljavas sebe da mi "uzvratis" tako sto mi bacas gomilu totalno random reci iza kojih ne stoji apsolutno nikakav proces razmisljanja
i to je razlog, izmedju gomile razloga, zasto si ti kao covek ogavan

ti, niti bilo ko iz tvoje retard ekipe, nemas ni NAJMANJU DISCIPLINU kad su u pitanju intelektualne stvari

jer pazi, da si ti ista razumeo, ne bi postavljao ovakva pitanja:

Hajde mi udari primere kako bi "gospodar" reagovao u ovakvim situacijama.

kako bi reagovao lol pa zar nije ocigledno kako bi reagovao?
tako sto bi prihvatio rizik i odbio da sam sebe unistava
vec bi se prepustio sudbini

sve vec pise u mom postu

Poslednja izmena:
i naravno, kad pokazes imbecilima da su imbecili, da li mislis da ce imbecili oberucke da prihvate da su imbecili i reci "okej, ja sam imbecil, u pravu si"?
naprotiv, nastavice da dokazuju koliki su imbecili na najindirektnije moguce nacine
tipicni nacin: pretenzija

ko mala decica jbt bog

Meni je samo zasmetalo insistiranje na nekakvoj čednosti i neiskustvu.

zasto ti je zasmetalo? zato sto si shvatio da je tvoj ukus inferioran? ili zato sto si postao svestan MOGUCNOSTI da je tvoj ukus inferioran?

ali je danas čednu devojku jako teško pronaći

pa sta? je l to znaci da, ako je tesko naci hranu, trebas da pocnes ne samo da jedes gov.na (sto je donekle razumljivo) VEC DA TRIPUJES DA SU GO.VNA BOLJA OD HRANE?

ovo je diskusija o vrednostima, o tome kako bi stvari TREBALE biti, ne o tome kako stvari JESU

zasto ti je zasmetalo? zato sto si shvatio da je tvoj ukus inferioran? ili zato sto si postao svestan MOGUCNOSTI da je tvoj ukus inferioran?

Ne, nego zato što ne razumem insistiranje na nečemu takvom. A što se ukusa tiče, ne razumem ni zasnivanje ukusa u pogledu devojaka na broju seksualnih partnera sa kojim su bile. Ok, naravno da se nećeš zabavljati sa nekom koja je bila sa pola grada, ali ako je imala nekoliko likova pre tebe ne vidim problem, i čak smatram da je bolje jer se brže dolazi do nekih stvari i osoba je konkretnija u pogledu onoga što želi.

pa sta? je l to znaci da, ako je tesko naci hranu, trebas da pocnes ne samo da jedes gov.na (sto je donekle razumljivo) VEC DA TRIPUJES DA SU GO.VNA BOLJA OD HRANE?

Ne vidim opravdanost ovakve analogije u ovom slučaju. Skapirao sam na osnovu onog klipa sa mačkom šta ti tražiš, ali ti nisi skapirao da to možeš dobiti od devojke i ako ona nije čedna. Znam hiljadu primera, devojaka koje su takve po prirodi a bile su u vezi sa više muškaraca, i svakom su tako pristupale. Ok, ne doslovno tako, ali imale su to u sebi i pristup je bio takav.

ono sto razlikuje mene i tebe, i uopste mene i imbecile, kad kazem imbecile mislim na likove kao sto su direkt, zeljko i ekipa, je to sto si ti krajnje pretenciozan dok sam ja savrseno iskren, pre svega sa sobom (a onda sa svima koji su mi od nekog znacaja, ali to nije toliko bitno.)
evo naprimer, ovo gore sto si napisao je krajnja pretenzija jer u realnosti, i to sam duboko u sebi znas, ti nisi razumeo NISTA od onoga sto sam napisao
to vazi i za tebe i za direkta i za zeljka i za.. ma mogu da nabrajam do sutra
jer kao sto sam rekao vec, da si ti makar malo iskren sam sa sobom, ti bi shvatio odn. priznao sebi da NEMAS BLAGU PREDSTAVU O ONOME O CEMU JA GOVORIM
ali posto vidis da te napadam, onda prisiljavas sebe da mi odgovaras, iako realno nemas nikakav odgovor
prisiljavas sebe da mi "uzvratis" tako sto mi bacas gomilu totalno random reci iza kojih ne stoji apsolutno nikakav proces razmisljanja
i to je razlog, izmedju gomile razloga, zasto si ti kao covek ogavan

ti, niti bilo ko iz tvoje retard ekipe, nemas ni NAJMANJU DISCIPLINU kad su u pitanju intelektualne stvari

jer pazi, da si ti ista razumeo, ne bi postavljao ovakva pitanja:

kako bi reagovao lol pa zar nije ocigledno kako bi reagovao?

sve vec pise u mom postu

Imam utisak da ni ti sam ne znas sta si hteo reci. Vrtis jednu te istu pricu.
Iskreno,bas me boli ***** za sve ovo,jednostavno sam trazio bilo koji razlog da se umesam u prepirku. :)
tako sto bi prihvatio rizik i odbio da sam sebe unistava
vec bi se prepustio sudbini

Ovo je npr totalno nelogicno i u suprotnosti sa onime sto si do sada pricao.

Poslednja izmena:
Ovo je npr totalno nelogicno i u suprotnosti sa onime sto si do sada pricao.

mogao si malo da se potrudis da objasnis sta nije nelogicno i s cime se kosi
jer u realnosti, niti je nelogicno, niti se kosi s bilo cim

postoje situacije u zivotu kada imas samo dve opcije

1. da rizikujes da umres kako bi ostao zdrav
2. da postanes nezdrav kako bi ostao ziv

i izmedju te dve opcije ocigledno je bolja prva opcija

e sad, naravno, slabici nemaju kapacitet da realnost vide kao realnost vec je automatski boje u svetlim bojama

Poslednja izmena:
Iskreno,bas me boli ***** za sve ovo

znam da te boli ******, na to ti i skrecem paznju

ajde jedan primer iz istorije

naprimer, kad gospodar porobi gomilu crnaca ti crnci dolaze u situaciju u kojoj imaju samo dve opcije:

1. da ne slusaju naredbe gospodara i time ostanu verni svojim instinktima ali da pritom umru
2. da slusaju naredbe gospodara i time izdaju svoje instinkte ali da pritom ostanu zivi

mana druge opcije je to sto crnac na taj nacin pristaje na samounistavanje (brzu smrt zamenjuje sporom smrcu.)
perdnost druge opcije je to sto crnac na taj nacin ostaje ziv

ne znam je l moze jasnije od ovoga

Ne, nego zato što ne razumem insistiranje na nečemu takvom.

zato sto volim nezne zene. zar nije logicno da za zenu zelis nezno bice? mislim, da se razumemo, volim ja i zene-muskarce -- u teoriji barem posto u praksi ne postoje zene-muskarci samo zene-fegeti -- ali izmedju zene i zene-muskarca uvek cu izabrati zenu.

ne razumem ni zasnivanje ukusa u pogledu devojaka na broju seksualnih partnera sa kojim su bile

jeban.je sa svim i svakim je ruzna stvar, narocito kad su zene u pitanju. poenta je da izaberes ono sto je NAJBOLJE i DRZIS GA SE. koja je poenta da se jeb.es sa inferiornim zenama (u slucaju zena, inferiornim muskarcima?)

čak smatram da je bolje jer se brže dolazi do nekih stvari i osoba je konkretnija u pogledu onoga što želi

da, bolje je prvo da je neko drugi istuca :lol: umesto da je ti tucas od samog pocetka i u potpunosti prilagodjavas sebi.

Opet ne vidim kako je ta logika primenljiva u modernom vremenu i u zivotu nas smrtnika kojima zivot ne visi o koncu.
Inace,zasto bi jedan "frajer" ***** neku inferiornu likusu i zasto bi se likusa koja je riba ebala sa nekim ko je inferioran u odnosu na nju?
Opet,sta je to sto lika/ribu cini inferiornim po tebi?

zato sto volim nezne zene. zar nije logicno da za zenu zelis nezno bice? mislim, da se razumemo, volim ja i zene-muskarce -- u teoriji barem posto u praksi ne postoje zene-muskarci samo zene-fegeti -- ali izmedju zene i zene-muskarca uvek cu izabrati zenu.

Kakve veze ima nežnost žene sa brojem muškaraca sa kojim je bila? Ok, da stavimo na stranu ofucane, zašto misliš da je neka koja je imala nekoliko partnera manje nežna od neke koja ih nije imala uopšte?

jeban.je sa svim i svakim je ruzna stvar, narocito kad su zene u pitanju. poenta je da izaberes ono sto je NAJBOLJE i DRZIS GA SE. koja je poenta da se jeb.es sa inferiornim zenama (u slucaju zena, inferiornim muskarcima?)

Ne mora sa svim i svakim, ali po tvojoj logici i ako je bila sa par njih automatski manje vredi od neke koja je netaknuta, da tako kažem.

da, bolje je prvo da je neko drugi istuca :lol: umesto da je ti tucas od samog pocetka i u potpunosti prilagodjavas sebi.

Sa druge strane, ta što si je "prilagodio" kasnije kad joj dosadiš može i nešto da potraži sa strane, željna avanturizma. Znam sto primera, i kod muškaraca i kod žena.

Kakve veze ima nežnost žene sa brojem muškaraca sa kojim je bila? Ok, da stavimo na stranu ofucane, zašto misliš da je neka koja je imala nekoliko partnera manje nežna od neke koja ih nije imala uopšte?

zato sto je izgubila nevinost u svakom smislu te reci, znaci, i u fizickom i u psihickom smislu. neznost podrazumeva NEZNANJE, NEISKUSTVO.

Ne mora sa svim i svakim, ali po tvojoj logici i ako je bila sa par njih automatski manje vredi od neke koja je netaknuta, da tako kažem.

tako je.

Sa druge strane, ta što si je "prilagodio" kasnije kad joj dosadiš može i nešto da potraži sa strane, željna avanturizma. Znam sto primera, i kod muškaraca i kod žena.

onda si izabrao pogresnu.

Opet ne vidim kako je ta logika primenljiva u modernom vremenu i u zivotu nas smrtnika kojima zivot ne visi o koncu.

vec sam objasnio kako je primenljiva.

tipicni primer ti je srednjoskolac koji bira fakultet.
da li srednjoskolac prvo pazljivo bira koji fakultet ce da upise ili zuri?
odgovor je da zuri, prosto zato sto je za detaljno razmisljanje potrebna ogromna kolicina vremena koju srednjoskolac nema, tojest, koju ne zeli da odvoji jer bi onda rizikovao da propusti prvu godinu i uopste da ne upise nijedan fakultet.

isto vazi i za izbor posla.

bojis se da ne nadjes nikakav posao pa se hvatas bilokakvog, samo da bi imao kakav takav posao i izbegao da budes nezaposlen, i najgore, da umres od gladi.

Back