Данас: Апсолутни крај нестабилне љубави Додика и Вучића - Какав је то договор склопљен с Американцима?

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
34.326
....

Davno sam ja, jos pre par godina, pricao da ce Vucic ispaliti Dodika i Srbe u Republici Srpskoj (kao sto je i Srbe na Kosovu), ali i da ce ovaj znati da odogovori jer nije "bez ledja..."

Vucic je ispalio Dodika jos onda kad je mimo Rusije i Kine priznao Švabu Šmita..., skupa sa posilnim mu Patrijarhom Perfidijem, koji je takodje tada ugostio Šmita...

Tek sada to svi vide da je pukla tikva...

Данас: Апсолутни крај нестабилне љубави Додика и Вучића - Какав је то договор склопљен с Американцима?
http://www.nspm.rs/hronika/danas-ap...v-je-to-dogovor-sklopljen-s-amerikancima.html

...

Situacija mi se čini ovako otprilike:

Dodik od starta pokušava separatizam (često i kao odgovor na bošnjački unitarizam), Hrvatska zbog svoje agende o velikosrpskoj zaveri u početku bila najžešće protiv RS, te podržavala unitarističku politiku Sarajeva u kontinuitetu 2 decenije nakon rata i to čak i na štetu BH Hrvata i njihovih interesa u borbi protiv unitarista (efektivno, tj. de facto ukidanje Federacije, nelegitimni izbor Komšića itd.), što je dovelo do zbližavanja Dodika i Čovića. Vučić je u tome balansirao pokušavajući da ne ispadne izdajnik kod desnog biračkog tela ako se usprotivi RS ali stalno smirijući tenzije uz pozive na Dejton i saradnju i bolje odnose sa Bošnjacima zbog stabilnosti u regij itd. ali i kao plan da BiH uključi u Open Balkan i tako ostvari neki vid kontrole ili uticaja nad BiH. Srbe a samim tim i Hrvate je već uslovno rečeno imao (nestalbilno) ostalo mu je još da pridobije Bošnjake (što je prvo pokušano kroz razne projekte, medijska dodvoravanja itd.). Hrvatska je to pročitala i da bi sprečila uticaj Srbije u BiH okrenula ploču i odjednom počela da podržava Dodik-Čović "koaliciju" uz otvorenu kritiku unitarista iz Sarajeva (što Vučić nikad nije radio), Dodiku je takva politika više privukla pažnju za njegove interese od mlake politike Beograda. Šta se tačno trenutno dešava ostaje da se vidi.

Back