Дан Светог Саве проглашен за државни празник Македоније

mmmile:
Верујем, али и Сицилијанац тешко разуме сународника из Венеције, а ипак говоре истим језиком...
А и ту су године кад Србија није имала утицај на Вардарску Македонију... Временом... свашта се дешава. Па ако ћеш тако онда и "босанци" или "бошњаци" постоје тек од скоро....

Ti si poredio govor Vranja i Pirota sa Makedonskim a ja sam ti samo objasnio da to nije uopste toliko slicno koliko mozda izgleda kad se gleda sa strane. Nisam rekao nista sto se tice njihove nacionalnosti.

AKHENATON:
Ti si poredio govor Vranja i Pirota sa Makedonskim a ja sam ti samo objasnio da to nije uopste toliko slicno koliko mozda izgleda kad se gleda sa strane. Nisam rekao nista sto se tice njihove nacionalnosti.

Слажем се да није слично, али остајем при своме посту који си цитирао...а прича о националности је сувишна.

tačno je da makedonski jezik sliči jeziku koji govorimo oeskovčani ili vranjanci ili nišlije ali se isto tolko razlikoje kolko i bugarski ... A NIJE NA NAMA DA ODLUČIMO DALI SU MAKEDONCI SRBI ILI NE TO JE NJIHOV PROBLEM bolje je imati prijateljsku,bratsku pravoslavnu državu za suseda nego neprijatelja ... a što se tiče dukljana oni se neokreću hrvatskoj zato što jih mi neznam kako ugrožavamo oni nas mrze jer gde god da se okrenu u crnoj gori niđe duklje svude srpska istorija duboko u sebi znaju da su srbi kolko god oni to sebe pokušavali da ubede da nisu ... 8-) 8-) 8-)

Silent Bob:
Makedonci imaju slican problem sa Bugarima, isto kao sto Montenegrini imaju sa nama... Tj Bugari smatraju Makedonce Bugarima, a Makedonci to tako ne vide... e, sad... Srbi Makedonce vide kao naciju (barem vecina), te se Makedonci okrecu nama plaseci se Bugara i njihovog pritiska, pogotovo zato sto se taj pritisak povecao nakon ulaska Bugarske u EU... isto to rade i CGorci, samo sto se od nas okrecu Hrvatima... politicke mahinacije i manevrisnja, nista drugo...

PS, ovo bi trebalo na Politiku...

За однос Бугара и Македонаца си у праву, јер их ови својатају својима. А Грчка им оспорава име Македонија. До 1995. Грчка је држала санкције БЈРМ. А да нам се окрећу, то није тачно. Тамо се Охридска архиепископија покушава сатрти.

Back