Дан српске заставе и српског јединства широм региона и дијаспоре.

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Droid

Legenda
Poruka
51.701

„Браћо и сестре, тробојке на прозоре” – позив на јединство 15. септембра

677z381_677z381_drzavna-zastava.jpg

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе држава Србија покренула је кампању којом се грађани Србије и Срби у региону и дијаспори позивају да 15. септембра истакну и поздраве заставу.

У спотовима поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе објављеним на Јутјуб страници Министарства спољних послова академик Душан Коваћевић, глумац Петар Божовић и Милан Васић, уз „Марш на Дрину“ који се чује у позадини, подсећају на славну српску историју.

„Носили су је најбољи и најсмелији. Бранили су је животом и ни једна није пала у руке непријатеља. Наши преци су на Солунском фронту са њом на челу ослободили отаџбину. Данас је она наш понос, свуда где куца српско срце и где се чије српско име. Српски народ је један и недељив и наша прошлост и будућност је заједничка, 15. септембар је наш дан – дан Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Са нама је када се веселимо и када славимо победе. Зато што смо поносни на оно што јесмо. За претке и потомство. За прошлу и будућу славу развијмо тробојку.”

---------------------------------

Где има да се купи тробојка да је истакнем 15.09?
Ја имам само црквену заставу и заставу цариградске Патријаршије.

Немам заставу. Било би ме срамота и да је истакнем. Некако ми је то глупо. Ми Срби смо превазишли примитивне теорије о стварању државе и нације. Толико смо својих и туђих држава створили да за нас држава и нема неко значење. Знам да је то парламент који плаћамо а знамо какав је. Не, нећу за Кебару да истичем заставу јер ме је срамота Парламета и државе.

Могу да истакнем Заставу неку православну.

reklamni-materijal-swa-tim-crkvene-zastave-Vizantije.jpg

Немам заставу. Било би ме срамота и да је истакнем. Некако ми је то глупо. Ми Срби смо превазишли примитивне теорије о стварању државе и нације. Толико смо својих и туђих држава створили да за нас држава и нема неко значење. Знам да је то парламент који плаћамо а знамо какав је. Не, нећу за Кебару да истичем заставу јер ме је срамота Парламета и државе.

Које државе. 😆
Да прочиташ први пост?

Poslednja izmena:
Српски народ је један и недељив и наша прошлост и будућност је заједничка, 15. септембар је наш дан – дан Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
ово треба да буде суштинска важност тог дана

саме заставе (а које свакако на тај дан све државне и националне установе морају, или би свакако морале, да развију) су у сваком смислу само симболичне а инсистирањем овде само на Дану Заставе почеће да личи на неки амерички вашар

reklamni-materijal-swa-tim-crkvene-zastave-Vizantije.jpg

Попе, данас је среда, а ја нисам постио.

Како сад то да исправим?

„Браћо и сестре, тробојке на прозоре” – позив на јединство 15. септембра

677z381_677z381_drzavna-zastava.jpg

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе држава Србија покренула је кампању којом се грађани Србије и Срби у региону и дијаспори позивају да 15. септембра истакну и поздраве заставу.

У спотовима поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе објављеним на Јутјуб страници Министарства спољних послова академик Душан Коваћевић, глумац Петар Божовић и Милан Васић, уз „Марш на Дрину“ који се чује у позадини, подсећају на славну српску историју.

„Носили су је најбољи и најсмелији. Бранили су је животом и ни једна није пала у руке непријатеља. Наши преци су на Солунском фронту са њом на челу ослободили отаџбину. Данас је она наш понос, свуда где куца српско срце и где се чије српско име. Српски народ је један и недељив и наша прошлост и будућност је заједничка, 15. септембар је наш дан – дан Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Са нама је када се веселимо и када славимо победе. Зато што смо поносни на оно што јесмо. За претке и потомство. За прошлу и будућу славу развијмо тробојку.”

---------------------------------

Где има да се купи тробојка да је истакнем 15.09?
Ја имам само црквену заставу и заставу цариградске Патријаршије.
Nije mi jasno da srbendama ne smeta ovaj pogani dvoglavi papagaj.
Nekada bio orao a sada papagaj sa polupanom njuskom. Sramota za zastavu i grb

Nije mi jasno da srbendama ne smeta ovaj pogani dvoglavi papagaj.
Nekada bio orao a sada papagaj sa polupanom njuskom. Sramota za zastavu i grb
To je promenio Tadić 2011.

Bizarno je što radikali uopšte mašu zastavama i himnom DOS-a sve ove godine

Zastava-600x100-1.jpg

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић позвао је грађане Србије и Србе у региону
и дијаспори да ове године Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који се обележава 15. септембра,
прославе истицањем српске тробојке.

Селаковић је обраћајући се учесницима Самита српске омладине и студената Балкана „Синергија као кључ успеха“,
истакао да је наша застава заједничка Србима у Србији, Републици Српској и Црној Гори, али нисмо довољно радили
на изградњи и поштовању култа заставе, који је укорењен код многих народа..
Он је подсетио да је 15. септембра пробијен Солунски фронт, када је отписана Србија успела да се подигне, и да су у
тој војсци били Срби са свих простора некадашње Југославије, па и са друге стране океана.
https://www.srbija.gov.rs/vest/5610...og-jedinstva-slobode-i-nacionalne-zastave.php
https://www.novosti.rs/c/vesti/poli...lezavanje-dana-srpskog-jedinstva-15-septembra

Једна лепа одлука!
Да ли ће и овај догађај прикључити на Хапарате другосрбијанере-аутошовинисте и остале београдске квислинге,
хоће ли Чеда Прашак, Саб'удин и Недим пасти у депресију или у хистерију, питање је сад?! z:lol:

E sta su Solunci docekali... Da ih slave zvoncica i dodik, najvece sramote Srpskog naroda... Razne kofercice, lazne doktore i ostalu bagru i da ne pominjem.
Prevrcu se jadni u grobu, da su znali sta ce da postane Srbija ostali bi tamo da umru od gladi.
Srbijo stidi se ko te trenutno vodi i predstavlja.

E sta su Solunci docekali... Da ih slave zvoncica i dodik, najvece sramote Srpskog naroda... Razne kofercice, lazne doktore i ostalu bagru i da ne pominjem.
Prevrcu se jadni u grobu, da su znali sta ce da postane Srbija ostali bi tamo da umru od gladi.
Srbijo stidi se ko te trenutno vodi i predstavlja.
Јеси ли то ти ЛОШО? z:lol: Јел' би ти да представљаш Србију?
Loso.jpg

Јеси ли то ти ЛОШО? z:lol: Јел' би ти да представљаш Србију?
Predstavljam je ja mnogo bolje nego vi sendvicari. Da vas nema i ostalih prodanih dusa ne bi se ovi setali kao pauni danas.
Ali jbg, sendvic, prasak, jedina sansa da se provoza autobusom van svog atara... Vama je to ekskluziva.

Predstavljam je ja mnogo bolje nego vi sendvicari. Da vas nema i ostalih prodanih dusa ne bi se ovi setali kao pauni danas.
Ali jbg, sendvic, prasak, jedina sansa da se provoza autobusom van svog atara... Vama je to ekskluziva.
Да, ти би "најбоље" представљао Србију, као Хамид КАРЗАИ Авганистан, отприлике.. :cool:

Back