Planiram, verovatno i hoću... Moram ka tome da se usmerim. Jer je ovo prevazišlo svaku meru. Tako da ću verovatno krenuti na neke seanse kod psihoterapeuta.Nisi razmisljao da malo popricas sa nekim iz AA ?
Ili da potrazis strucnu pomoc m?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Planiram, verovatno i hoću... Moram ka tome da se usmerim. Jer je ovo prevazišlo svaku meru. Tako da ću verovatno krenuti na neke seanse kod psihoterapeuta.Nisi razmisljao da malo popricas sa nekim iz AA ?
Ili da potrazis strucnu pomoc m?
Ma naravno, nema više alkohola... Već je to dosadilo ljudima. Neću više da brukam sebe, niti svoju porodicu. Stavljam tačku na to. Ne želim da pokvarim odnose sa onima koji me poštuju i koje ja poštujem.I sada u drustvu,kada se skupimo kazem sta mislim,ale ne u toj euforiji,kao kad sam pijan.Moj ti je savet iz iskustva,da batalis pice,jer ces postati sve agresivniji i drustvo ce polako poceti da te izbegava..Mada te to ceka i ovako,ali ce pravi prijatelji ostati uz teba,a oni koji su samo imali koristi od tebe ce da odu,a takvi ti i ne trebaju.
Ma naravno, nema više alkohola... Već je to dosadilo ljudima. Neću više da brukam sebe, niti svoju porodicu. Stavljam tačku na to. Ne želim da pokvarim odnose sa onima koji me poštuju i koje ja poštujem.
Znam, krivica je u potpunosti moje. Samo što u neku ruku predstavljam i kuću iz koje dolazim.samo sebe brukas, jer nije se porodica napila vec ti
pamet u glavu
sad kad si definisao problem vec ces nekako naci i resenje
Srecno !
Da,borba i volja.Znam, krivica je u potpunosti moje. Samo što u neku ruku predstavljam i kuću iz koje dolazim.
Hvala, hvala, samo borba sa samim sobom.
Ova poslednja rečenica me jako razbudila, hvala vam. Trudim se, evo već je prošlo mesec dana od objave ovog posta i mogu se pohvaliti da sam izbegao pijančenje, međutim bio sam u jednom izlasku sa drugarima, uspeo sam da se iskontrolišem, popio sam 3 flašice vina od 0,1. Uživao u muzici, zezao se sa drugarima@paduvreme
provera , sta si pio u sredu i danas?
Ja sam za sve vreme 6 kom piva 0.5 lit
3 u sredu i danas.
Ali to ku dodje ko voda za mene.
Po medicinskoj definiciji sam alkoholicar ali po ponasanju i obavljanju dnevnih zadataka sam kao pcelica Maja
Palo mi je na pamet da ti predlozim da vodis dnevnik dnevnih aktivnosti.
Tako si najcitiji pred sobom. Dan posle.
I znaces polaznu tacku.
Zasto si se uhvatio case/flase i da li je bilo neophodno.
I opet ... SRECNO i cuvaj se nekom trebas i voli tebe sa sve manama koje MOZES da svedes na minimum.
Alkohol izbacuje iz covjeka ono najgore ili najbolje. U vecini slucajeva nazalost najgore. Imao sam priliku dozivjeti i jedno i drugo. Predlozio bi ti da krenes u teretanu ako vec ne ides, da se bavis necim sto zahtjeva fizicku aktivnost i ako i kad budes uzeo da pijes da ti bude na pameti od pocetka da razmisljas pozitivno. Ako moras popiti radi negativnosti, ostani sam i isplaci se (kao sto bi Jasar rekao: "isplaci se bice ti lakse"). Naravno najbolje da ne pijes. Nek ti je sa srecom, sve se da rijesiti i uvijek ima gorih od tebe. Nemoj da osjecas previse samokrivice posto je i to jako lose.Ova poslednja rečenica me jako razbudila, hvala vam. Trudim se, evo već je prošlo mesec dana od objave ovog posta i mogu se pohvaliti da sam izbegao pijančenje, međutim bio sam u jednom izlasku sa drugarima, uspeo sam da se iskontrolišem, popio sam 3 flašice vina od 0,1. Uživao u muzici, zezao se sa drugarima
Uglavnom je razlog za pijančenje izlazak, druženje, međutim dolazim iz okruženja gde je to sasvim normalna stvar, usvojeno ponašanje.
I valjda to moje ubijanje od alkohola predstavlja neku vrste nesvesne autodestrukcije ako takav termin postoji u psihologiji.
Gde, nakon ukanaljivanja, iz mene izlazi svaka vrsta besa, nezadovoljstva i generalno, unutrašnjeg nemira.