Dan odbrane narodne volje iskazane na izborima

ziltoid

Domaćin
Poruka
4.482

Borenović: Vi ste dali ključnu poruku koja glasi “Mile, odlazi”​


1665335926-branislav-750x563.jpg

Okupljenim na večerašnjem skupu opozicije u Banjaluci obratio se i lider PDP-a, Branislav Borenović. Borenović je u kratkom obraćanju kazao da su došli da se bore protiv izbornog lopovluka, mafije i korupcije.

“Rekao sam da će nas doći još više i došlo nas je još više da kažemo da je predsjednik RS Trivić”, kazao je Borenović i dodao:
“Mi se borimo protiv izbornog lopovluka, mafije i korupcije. Znamo da je ta korupcija uvod u korupciju u zdravstvu, pravosuđu i svakoj pori društva. Ovo je naša obaveza jer imamo vašu podršku. Vi ste dali ključnu poruku koja glasi “Mile, odlazi””.


“Uvjeren sam da ćemo uspjeti jer smo tražili od CIK-a novo brojanje glasova i to će narod dobiti. Narod zaslužuje istinu. Ići ćemo gdje god je potrebno da istina dobije svoj epilog”, dodaje Borenović i poručuje na kraju:


“Ovo se zove pobjeda naroda, hvala narode, ponosni smo na vas! Idemo do kraja, do slobode i do pobjede”.
 

ziltoid

Domaćin
Poruka
4.482

Vukanović najavio protestno okupljanje u Sarajevu naredne sedmice


b_221009091[1].jpg


Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Nebojša Vukanović je večeras na protestima opozicije u Banjoj Luci najavio protestno okupljanje u Sarajevu ispred Centralne izborne komisije (CIK) i OHR-a.

Vukanović je na početku poručio da je sretan zbog podrške koju dobija, kako on tako i svi ostali u opoziciji, te da je ponosan na enregiju koja je prisutna.

Osvrnuo se ponovo na visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i ponovio kako Schmidt nikada nije dobio "šamarčinu" kakvu mu je on dao. Poručio je kako je prošli put Schmidtu poručio Aufwiedersehn te da je to on izgleda shvatio doslovno.

"Ne trebaš se vraćati, isto kao i tvoj Mile s kojim si igrao dogovorene igre" dodao je Vukanović.

Najavio je protestno okupljanje naredne sedmice u Sarajevu koje će ići od CIK-a do OHR.

"Reći ćemo mu siđi dole, siđi dole da pričamo", te je dodao da stranci neće krojiti sudbinu narodu u ovoj zemlji.

Dodao je i da su mnogu opstruisani da dođu na proteste te optužio ministra Lukača da je hapsi one koji se suprotstavljaju "režimu".

Na kraju je ponovo poručio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku da je vrijeme da prizna izbornu krađu te mu poručio "Pakuj se i odlazi".
 

ziltoid

Domaćin
Poruka
4.482
JASNE PORUKE

Trivić na protestima iznijela dva zahtjeva: Svi će morati izaći pred lice pravde

b_221009089[1].jpg


Kandidatkinja opozicije za predsjednicu RS-a Jelena Trivić obratila se građanima na večerašnjim protestima u Banjoj Luci te je ponovila svoju poruku kako na izborima nije pokradena ona već narod.


Trivić je na početku svog govora naglasila kako se vlast u RS-u boji naroda.

"Oni se samo naroda i boje. Zato vam hvala što se ste istrajni, hrabri, nesalomljivi i što zajedno s nama nećete odustati dok se sve ne ispita do kraja, a reći ću vam gdje je kraj. Do kraja će se ići. Nisam pokradena ja, pokraden je narod", rekla je Trivić na početku obraćanja.

Naglasila je kako je narod na izborima poslao jasnu poruku Dodiku.

"Umjesto što traže da im priznam izbornu krađu u mafijaškoj režiji, pozivam ih da odstupe. Vi ste im poručili šta da rade. Odlazite, ostavite narod da živi. Narod vas neće. Brojite nas koliko hoćete. Ima nas dovoljno da poručimo da znamo šta ste radili i kako ste pljačkali. Ako pustite pljačku na dan izbora, kako da očekujete da ne bude korumpirano zdravstvo, dobre stvari u obrazovanju. Kako da igdje bude dobro ako se začne batinašima, mafijom, korupcijom. Zato nećemo odustati", poručila je Trivić.

Na protestima je naglasila kako se opozicija neće povući.

b_221009084[1].jpg


"Raselili su trećinu stanovništva. Znam da ima mnogih koji su došli i glasali za promjene, te su željeli da se vrate. Obećavam im, vratit ćete se. Prvi korak je taj da imamo fer i poštene izbore. Ovdje branimo ustav i poredak RS-a. Povući se i stati nećemo. Ovo što ste vi pokazali i nama daje snagu da znamo da radimo ispravnu stvar", ističe zvaničnica PDP-a

Iako su svi u procesu krađe na izborima krivi, Trivić je naglasila kako je najviše kriv onaj koji je sve to organizovao.

"Šta treba Tužilaštvu više nego da privede ta lica, da ih pita odakle su dobili instrukcije da kradu izbore. Krivi su oni što su batinali, pravili nevažeće listiće, oni što su upisivali nule, ali najviše je kriv onaj koji im je dao da to rade. To udružena mafija. Svi će oni morati pred lice pravde, da se ispita. Koliko god bilo teško, mi ne smijemo odustati. Ako se sad povučemo, dalje nemamo šta tražiti", ističe Trivić.

Na kraju obraćanja, Trivić ističe kako opozicija ima dva zahtjeva i to prema CIK-u i pravosudnim organima.

"Od CIK-a BiH tražimo ponovno prebrojavanje glasova na svim biračkim mjestima u RS-u te analizu i ekspertizu bijelih listića i svih ostalih listića. Od pravosuđa zahtijevamo da pod hitno provedu istragu i utvrde odgovornost svih onih koji su učestvovali u izbornoj krađi, a za koje postoje dokazi da su prekrajali izbornu volju građana. tužilaštva treba da procesuiraju izvršioce prekrajanja izborne volje, a pogotovo njihove nalogodavce", zaključila je Trivić.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612
1665368495772.png

GRAĐANI PORUČILI DA NEĆE PRIHVATITI REZULTATE IZBORA: Dodikova žandarmerija bila spremna za razbijanje demonstranata


Iako je režim sve pripremio i pokušao da spriječi da se protest građana zbog krađe izbora ne održi, narod je rekao svoje

1665368535434.png


Prije 7h


Više desetina hiljada građana Republike Srpske večeras je održalo miran i dostojanstven skup u Banjaluci, sa koga je poručeno da neće dozvoliti krađu izbora i da traže ponovno brojanje glasova na biračkim mjestima.
Dok je bila mirna šetnja Banjalukom i dok je trajao skup na gradskom trgu u zgradama republičkih institucija nalazila se žandarmerija, spremna za razbijanje demonstranata, piše BN TV.

"Da se žandarmerija sakrila u banjalučkim podrumima", rekao je Darko Babalj tokom obraćanja građanima na Trgu Krajine.

Iako je režim sve pripremio i pokušao da spriječi da se protest građana zbog krađe izbora ne održi, narod je rekao svoje:

"Pokradeni smo, hoćemo istinu. Mile odstupi, odlazi - narod te neće više".

Upućen je zahtjev da se izvrši brojanje i uradi ekspertiza nevažećih listića.

Skup je protekao mirno i nije bilo potrebe za bilo kakvu intervenciju policije, koji su čekali naredbu u banjalučkim podrumima.

1665368852227.png


"Republike Srpske neće one koje su propadali nego one koji su odlikaši Da imamo predsjednika koji će dijeliti dobro i zlo sa narodom, koja neće krasti i prodavati javne resurse,.. Nećemo siledžije i batinaše, poručio je Vukota Govedarica (SDS). On je upitao zašto SIPA i policija ne istražuju one koji su krali glasove naroda...Zašto ne hapse batinaše u Doboju", kazao je on, naglašavajući da narod zna da je Jelena Trivić predsjednica. "Nećemo odustati dok se ne utvrdi istina", poručio je Govedarica..

- Banjaluka svijetli, Banjaluka je slobodna... Valjda su uspjeli da nas malo prebroje, treba im vremena", kazao je gradonačelnik Banjaluke i naveo da treba da izvrne te vreće i da izbroje sve... "Narodna volja je sveta", kazao je Stanivuković i dodao da će istrajati zajedno sa Jelenom da se utvrdi da je Jelena predsjednik.

"Ko laže taj i krade. To im nećemo oprostiti",kazao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i pozvao CIK da otvori vreće i izbroji glasove u njima.

Zamjenik predsjednika SDS Rado Savić kazao je da je Majevica rekla svoje, Jelena je predsjendik. "Izbrojte glasove, otvorite vreće", poruka je CIK BiH.

"Mile odlazi, Jelena je predsjednik", kazao je lider PDP-a Branislav Borenović, dodajući da se ovo zove pobjeda naroda


Ovdje su hrabre Dobojlije, koje su rekle NE tiraniji", kazala je Olivera Nedić iz PDP-a, a građani su uzvikivali "Jelena, Jelena", Pobjeda pobjeda", "Mile lopove"

protesti11[1].jpg


- Nećete nas pokrasti ovaj put. Tražimo da se prebroje svi listići u vrećama", kazao je zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

On je rekao da nema odustajanja dok se ne dokaže istina. "Dosta je! Na vašim krilima poslaćemo ih u političku penziju. nema više krađe glasova", kazao je.
Građani iz cijele Republike Srpske okupili su na drugom velikom protestnom skupu u Banjaluci, uprkos raznim opstrukcijama i blokadama koje im je režim priredio, Odlučni su, kako kažu, da brane narodnu volju i dignu glas protiv krađe glasova, što je režim uradio u izbornoj noći u kasnim satima.
 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.612
1665413177540.png
CIK DONIO ODLUKU: Ponovno brojanje glasova za predsjednika RS-a


Imali smo materijalne dokaze i video materijale gdje je nedvojbeno taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora, rekao je Arnautović.

1665413160842.png


Prije 1h

Na hitnoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine donesena je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsjednika RS zbog "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti", saopćili su iz CIK-a.

"CIK je jutros održao kolegij na kojem je razmotrila primjedbe i prigovore na tog izbornog procesa u RS za predsjednika i potpredsjenika RS. Imali smo materijalne dokaze i video materijale gdje je nedvojbeno taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora. CIk je odlučio izdati naredbu: CIK po službenoj dužnosti glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši otvaranje vreća i prebroji glasačke listiće ponovo i listiće u Brčko Distrikutu za predsjednika RS", kazao je predsjednik CIK-a Suad Arnautović.

Podsjetimo, opozicija u RS danima traži da se ponovi brojanje glasova i da je njihova kandidatkinja za predsjednika RS Jelena Trivić, pobjednica izbora.

 
Poruka
15.150

Pogledajte prilog 1233669

Dan odbrane narodne volje iskazane na izborima​

06.10.2022
- Zato ustanimo svi zajedno i recimo - DOSTA JE krađe na izborima. Ono što tražimo jeste da se utvrdi tačan broj glasova u vrećama i uporedi sa zapisnicima, koji ne odražavaju pravo stanje izbornih rezultata - zahtjev je stranačkih lidera pomenutih stranaka.LinkOsvanuo je lep dan. Braći preko Drine Šesti Oktobar! Neka vam je sretna sloboda.
Da li u narod čija volja treba da se brani spadaju i oni koji nisu glasali prema tvojim očekivanjima?
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.