Dan odbrane narodne volje iskazane na izborima

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616
1665073125267.png
Počinje protest u Banjaluci zbog izborne krađe (UŽIVO)


U banjalučkom parku Mladen Stojanović okupio se veliki broj građana, koji su došli na miran protest zbog izborne krađe.

1665073171134.pngSrpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića pozvali su sve građane koji se osjećaju pokradenim i prevarenim na izborima, održanim u nedelju, da se u četvrtak, 6. oktobra od 18 časova pridruže u mirnoj šetnji kojom ćemo jasno i nedvosmisleno iskazati svoj bunt zbog izbornih prevara i krađe glasova.

(BN)
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860

Trivić nakon protesta: Narod je poručio, nema predaje, idemo do kraja​

Naši zahtjevi su jasni, jer dokaza o izbornim krađama je dovoljno da se izbori ponove, navela je Trivić
U Banjoj Luci su održani veliki protesti na kojem su se okupili oni koji smatraju da je Jelena Trivić na izborima u nedjelju pokradena.
Na skupu su se okupile hiljade ljudi, a nakon skupa u više navrata se oglasila Jelena Trivić, koja je bila na izborima protukandidatkinja Miloradu Dodiku za poziciju predsjednika RS-a.
Prvo je objavila fotografiju sa protesta iz zraka, a u opisu fotografije pisalo je:
- Zbog svih vas koji ste večeras došli da nam pružite podršku nemam pravo da odustanem! I borit ću se do kraja.
  • Facebook status Jelene Trivić
    Facebook status Jelene Trivić
    Foto: SCREENSHOT

Nakon toga je objavila fotografiju sa mladićem za kojeg opozicija u RS-u tvrdi da se udpirao batinašima u izbornoj noći. Taj mladić se obratio na skupu.

- Ovo je Njegoš iz Doboja na koga su batinaši nasrnuli u noći izbora (momak sa jednog od snimaka koji je dospio u javnost). Ovu borbu nastavljamo, zbog Njegoša, ali i zbog svih onih koji su ugrozili sebe čuvajući volju naroda! Nema predaje, nema povlačenja, za odbranu volje naroda - napisala je.

  • Facebook status Jelene Trivić
    Foto: SCREENSHOT

Potom je objavila i snimak iz zraka sa protesta te poručila:

- Narod je poručio, nema predaje, idemo do kraja! Naši zahtjevi su jasni, jer dokaza o izbornim krađama je dovoljno da se izbori ponove. Do konačnog oslobođenja naroda RS-a.

 

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616

1665147798590.png

Opozicija u RS u nedjelju će ponovo na protest u Banjaluku1665139647-thumbnail_protest-750x357.jpg


07. okt 2022 12:47

Opozicija u Republici Srpskoj, ponovo će na protest u Banjaluku, potvrđeno je za N1. I dalje stoje pri stavu da je više desetina glasova kontaminirano, te da je izvršeno prekrajanje izborne volje građana.

Za sada je nepoznato da li je podnesen zahtjev Policijskoj upravi Banjaluka za javno okupljanje, ili pak skup u pokretu.
U 15 časova danas konferenciju za štampu i to kako su naznačili vanrednu, zakazali su zamjenik predsjednika SDS Milan Radović i kandidatkinja za predsjednicu RS, potpredsjednika PDP Jelena Trivić.

Prema posljednjim rezultatima CIK-a, na izborima 2.oktobra pobijedio je mIlorad Dodik, sa 5,5% glasova razlike.

“Dostojanstveno, mirno, a u isto vrijeme ponosno i prkosno, naš narod je juče pokazao svoju volju, a to je da se stane u kraj izbornim krađama i da se pokaže vjera u Jelenu Trivić i njenu pobjedu. Zahvalan sam svakom čovjeku i ponosan na odlučnost koja je pokazana tokom protesta i šetnje sinoć u Banjaluci”, saopštio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da je uprkos pokušajima opstrukcija, događaj protekao kako je planirano.

“Premijer Višković i član Predsjedništva Dodik su pokušali da dezinformišu javnost da neće biti protestne šetnje, valjda iz nekog tužnog pokušaja da obeshrabre narod, što im nije uspjelo. Časni ljudi u MUP-u nisu podlegli pritiscima da se šetnja zabrani i na tome sam im zahvalan. Nije bilo niti jednog incidenta, a ni u parku, ni na ulici, ni na trgu nema niti jednog bačenog papirića. Banjaluka jutros blista u svakom pogledu, a posebno od ponosa zbog veličanstvenog skupa za odbranu narodne volje“, poručio je Borenović.
 

Top