Dan nakon postavljanja srpske, skinute sve zastave po nalogu gradonačelnika

осим регуларних трупа аустроугарске за њима су ишли и они паравојни што су пљачкали ,палили,вјешали нејач и жене по шапцу и мачви.о таквима ја говорим.био је и тито у тим редовима а познате су дезертерске акцје аустроугарских срба а богами и словака који су прелазили на нашу страну.кад су питали народ од кога беже они рекошене од војске и оних што страним језиком причају већ од оних што нашки говоре а за војском иду..!још мало па ће те се сви крањци изредати овде z:lol:

Koja paravojska??? Austro-Ugarska je bila dobro uređena država.

Pročitaj memoare Gojka Nikoliša,Korijen, stablo, pavetina ..

Tamo ti lijepo piše kako su se borili ljuti Krajišnici za zvog Ćesara....

криво сам се изразио код паравојска.није то била никаква војска.извињавам се.само ми није јасно шта су тражили у другој држави?срби јесу били добри борци у царској војсци међутим да ли је тако било у мачви? и у којем су броју били о односу на хрвате? а овдје је ријеч о онима који су ишли за војском а не напред.

Poslednja izmena:
нисам учествовао у тракторијади а напоменуо сам да је постојао итекакав разлог за тај мој чин.сад ми није интересантно да радим то јер има довољно других који нису срби а да то ураде такођер са великим задовољством и то управо баш у хрватској.а биће ми задовољство да видим ваше присуство у србији на следећем такмичењу и потрудићу се да доћем у србију.надам се да ће ваши бити распоређени у шабац пошто тамо имате много обожавалаца у цијелој мачви јер још нису заборављени ваши излети 1914 када сте без икаквог разлога тамо направили масакр који се тешко заборавља.али вјероватно је и томе био узрок паљење заставе у поречу од стране нн лица који су "сигурно" срби.

..derane...budi siguran..da cu ja da budem..s repkom.....gdje god da nas smjeste...mi smo kao kod kuce...

а што се тиче гојка николиша њега посебно цијеним не само као мог земљака кордунаша међутим не знам какве је он мемоаре могао да пише о нападу на србију1914.кад се тада негдје и родио ако не грешим.исто ко књига фикрете булић о четницима у хрватској која је иако побијена мноштвом докумената ипак релевантно штиво за вас тамо.

Ma srbi su uzasan narod - samo trce grlom pod noz.
Neeeee malo si se zaj*bo....ali iskuliracu tu tvoju provokaciju...

nisi odgovorila na vrlo jednostavno pitanje.

al dobro niti ne moraš..izletila si se malo i sad z:hi:

I tebe cu iskulirati ali uzmi lekic sigurno si zaboravio da ga popijes pa buncas posto ovde niko ne razume sta pricas....z:hm:

JOŠ NIJE OVA PLJUC-TEMA-ČINA ZAKLJUČANA!? :think:

jel neko piše diplomski na ovu temu? z:mrgreen:

:dash::dash::dash:

:roll::roll::roll:
mislim da su svi rekli šta su imali...oni koji su trebali i od kojih se očekivalo su to osudili...od ostalih...il su se uspljuvali...il su nakupili par političkih poJena...il samo trolaju bzvz...:idea:

:think:

predložio sam ju za zatvaranje,,,,, tek toliko da znate :idea:
:bye:
е кад си ти предложио онда ће да закључају сигурно! ионако се овде игра како ви и ваши подрепаши свирате.
:dash:

pa nisam primetio da se igra...kako "moji" podrepaši sviraju :roll:

tema je još uvek otvorena :mrgreen:
:hahaha:

al evo epilog ove teme...

i onda stvarno ne znam šta bi se više trebalo reč na istu :roll:
:arrow:

Sin HDZ-ove vijećnice kamenovao automobil direktora srpskog "Hemofarma":eek::eek::eek:

JASMINA_BASIC-201008_thumb.jpg

Jedan od trojice mladića koji su kamenovali škodu superb Marka Ivanovića, direktora košarkaškog kluba “Hemofarm” iz Vršca, sin je zadarske političarke Jasminke Bašić. Ona je majka Marija Munivrane (19) koji se sa Sanelom Hodžićem (20) i Predragom Funčićem (21) još uvijek nalazi u pritvoru zbog “osobito drskog” z:shock: narušavanja javnog reda i mira.

- U totalnom sam šoku. :roll: Ne mogu vjerovati da je moj sin sudjelovao u kamenovanju automobila, izjavila je novinarima Jasminka Bašić, “užasnuta i ogorčena jer ga nije tako odgajala”, te žaleći zbog svoje osobne sramote i sramote za Zadar i Hrvatsku.

Njezin se sin, smatra ona, našao u krivom društvu i na krivomw mjestu, te želi vjerovati da je svemu kumovalo i 1,5 promila alkohola koje je policija otkrila kod Marija Munivrane. :hahaha::evil::dash:

Jasminka Bašić je bivša županijska vijećnica HSP-a koju su pravaši, zbog unošenja razdora u zadarsku podružnicu i narušavanja ugleda stranke, u svibnju prošle godine isključili iz stranke.

-----------------------------------------------------

kakva majka takav i sin...majka - pravašica - hahahadezeJovka - učiteljica:roll: - sin - primitivac - ustashlookom zadojen - "fino" odgojen...:idea::evil:

toliko....:roll:

"HDZ zna" i "Idemo dalje" :evil::eek:

jel slavonija? :think:

а што се тиче гојка николиша њега посебно цијеним не само као мог земљака кордунаша међутим не знам какве је он мемоаре могао да пише о нападу на србију1914.кад се тада негдје и родио ако не грешим.исто ко књига фикрете булић о четницима у хрватској која је иако побијена мноштвом докумената ипак релевантно штиво за вас тамо.

U borbama kod LJiga, Glogovac je učestvovao kao zapovednik mitraljeskog odeljenja 3. bataljona Druge bosanskohercegovačke pešadijske regimente. U jednom trenutku, on se sa svojim mitraljezom našao sam pred jurišajućim Srbima, vojnicima Moravske divizije II poziva. Kad su mu se srpski vojnici približili na nekih stotinak koraka, on je otvorio vatru... Kako se iznosi u jednom zborniku objavljenom u Beču, a na osnovu službenih akata, ispred Glogovca i njegovog mitraljeza izbrojano je posle povlačenja jedinica Moravske divizije sa tog položaja, preko 400 lešava srpskih vojnika...
Što se tiče Srba sa teritorije Austrougarske, pripadnika carsko-kraljevskih korpusa, oni su bili, prema navodima u jednom izveštaju Ministarstva vojske Kraljevine Srbije, sastavljenom posle Cerske bitke, po četama izmešani sa Hrvatima i Mađarima, držani su vrlo strogo i streljani su za najmanju pogrešku. Usled toga, i oni su uglavnom poslušno i bespogovorno izvršavali svako naređenje i tukli se i sami dok god su im to snaga i oružje dozvoljavali... Samo su se pojedinci, ređe manje grupe, usuđivali, već i zbog familija kod kuće, da prebegnu na srpsku stranu, odnosno da se predaju bez borbe.

al evo epilog ove teme...

i onda stvarno ne znam šta bi se više trebalo reč na istu :roll:
:arrow:

Sin HDZ-ove vijećnice kamenovao automobil direktora srpskog "Hemofarma":eek::eek::eek:

JASMINA_BASIC-201008_thumb.jpg

Jedan od trojice mladića koji su kamenovali škodu superb Marka Ivanovića, direktora košarkaškog kluba “Hemofarm” iz Vršca, sin je zadarske političarke Jasminke Bašić. Ona je majka Marija Munivrane (19) koji se sa Sanelom Hodžićem (20) i Predragom Funčićem (21) još uvijek nalazi u pritvoru zbog “osobito drskog” z:shock: narušavanja javnog reda i mira.

- U totalnom sam šoku. :roll: Ne mogu vjerovati da je moj sin sudjelovao u kamenovanju automobila, izjavila je novinarima Jasminka Bašić, “užasnuta i ogorčena jer ga nije tako odgajala”, te žaleći zbog svoje osobne sramote i sramote za Zadar i Hrvatsku.

Njezin se sin, smatra ona, našao u krivom društvu i na krivomw mjestu, te želi vjerovati da je svemu kumovalo i 1,5 promila alkohola koje je policija otkrila kod Marija Munivrane. :hahaha::evil::dash:

Jasminka Bašić je bivša županijska vijećnica HSP-a koju su pravaši, zbog unošenja razdora u zadarsku podružnicu i narušavanja ugleda stranke, u svibnju prošle godine isključili iz stranke.

-----------------------------------------------------

kakva majka takav i sin...majka - pravašica - hahahadezeJovka - učiteljica:roll: - sin - primitivac - ustashlookom zadojen - "fino" odgojen...:idea::evil:

toliko....:roll:

"HDZ zna" i "Idemo dalje" :evil::eek:

jel slavonija? :think:
marijo sa predragom i sanelom....

kuo ovo je neki tvoj jugonostalgičar malo zastranio z:lol:

nema ti tamo dole baš takvih...a i ako ima...to je sve u promilima...dakle znanstvena fantastika...bi bilo ovo šta si napisao:idea:

uostalom pravi jugović sigurno ne bi bio u HSPu :mrgreen:

drugim rečima: opet LupaŠ a da te niko ništa nije pitaL
z:mrgreen:z:lol:z:D

pa nije on bio u hsp-u nego njegova majka..
kuo prouči tekstove koje postavljaš pa ih komentiraj

ovako ispada da lupašz:mrgreen:

Back