Dan antifašističke borbe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad mi samo reci da mislis da bi Slobo bio oslobodjen da je ostao ziv do kraja sudjenja.

Pa cak ni vi niste toliko naivni, ybt.

Ne znam ni da li si ti uopšte gledao suđenje, al' ono je bilo komedija.

Npr. onaj Šćipdžija sa onom pričom kako su ga streljali, ali on je preživeo.

'' - :eek: Pa kako ste preživeli?''

'' - Aaaa, Bog. Bog me spasio.:)''

Poslednja izmena:
E vidis,to je tebi malo teze razumeti,
ja tvrdim da se jedan ceo narod,nacija,
moze okarakterisati kao genocidni,fasisticki,
ili pak miroljubivi.
Ako neki narodi vekovima vode ratove,
u kojima su vecito i bez izuzetka bili negativci,rasisti,fasisti,
onda cu ih i okarakterisati kao genocidan.
a ako ti isti genocidni narodi,
pokusavaju jednom miroljubivom narodu,
koji nije imao ni jednu tamnu mrlju u svojoj istoriji,
nakalemiti svoje grehove,
onda samo potvrdjuju svoju genocidnost i fasizam.
U kom narodu si se ti pronasao?:bye:

skroz se slazem sa tobom Srbi su genotzidni.. Imasx chak i temu o tome. Swrati

Link imate na krsti, tema je na pdf politika :D. Malopre postawljena

Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Gledam owu temu o Hrwatima i njihowoj traditzijalnoj i wekownoj borbi protiw fashizma jos od nastanka wremena... I diwim se njihowoj prawdoljubiwosti.. eh da smo mi Srbi kao oni antifashisti gde bi nam bio kraj...
Chitam ja redowe ponosnih postowa od hrwata. Kako su se wekowima borili protiw Fashizma, kako Su bili na strani Alijanse.. Pishu i o nekom zlom plemenu Srbima, koje je bilo izwor Fashizma na celom swetu, i od koga je swo zlo nastalo..
Pa su chak ti bezobrazni Srbi, pocheli da se medjusobno ubijaju ne bi li okriwili antifashiste Hrwate...
Onda widim ja nekog bezobraznog Srbina, kako kretje da postuje neke linkowe na swetoj temi hrwata.. Reko au bre Srbine kako te nije sramota da postujes linkoge gde pishe neka rech ustasha nesto.. Kad swi znamo da su najwetje ustashe bili uprawo Srbi...
Ali kao aj nemam shta da radim pogledam ti ja te neke linkowe. pogledam malo na wikipediji.. Kad ono.. Pominje se neka NDH nesto.. Pominje se neki Jasenowatz, neke tzifre nesxto 700 000. U Boga mu pitam se ja, shta je owo koji QR... Widim ja neki narod pozdrawlja hitlera, raduju se.... Pogledam ja malo po knjigama kad ono..
HITLER BIO FASHISTA???
Znachi da istina je ljudi.. Hitler je bio fashista......

Widim ja neshto mi smrdi tu.. Ali odbijam da werujem da su wekowni bortzi protiw fashizma mogli da podrzawaju predstawnika istog.. Mora da su im to zakuwali Srbi neshto...
Posle gledanja dosta linkowa, i chitanja.. Shtawio sam swoju gresku..
PA NDH NEMA NIKAKWE WEZE SA HRWATSKOM!!!!! U NDH SU IM SAMO BILI OCHEWI, MAJKE, BABE, DEDE, I NEMAJU APSOLUTNO NIKAKWE WEZE SA HRWATSKOM DANAS
dakle ukratko Nezawisna Drzawa Hrwatska apsolutno nema nikakwe wese sa sadasnjom Hrwatskom...
Nego shta mislite da su preswetla bratja hrwati bili na strani fashista onda bi sigurno fashizam pobedio, jer bi to onda bio printzip swelosti, i hrabrosti... Jel bi se i onda bratja Hrwati tako dichno Ponosili Swojim Fashizmom?

Link imate na krsti, tema je na pdf politika . Malopre postawljena

Dete, okani se teme o kojoj ništa ne znaš..:rumenko::rumenko:

Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Gledam owu temu o Hrwatima i njihowoj traditzijalnoj i wekownoj borbi protiw fashizma jos od nastanka wremena... I diwim se njihowoj prawdoljubiwosti.. eh da smo mi Srbi kao oni antifashisti gde bi nam bio kraj...
Chitam ja redowe ponosnih postowa od hrwata. Kako su se wekowima borili protiw Fashizma, kako Su bili na strani Alijanse.. Pishu i o nekom zlom plemenu Srbima, koje je bilo izwor Fashizma na celom swetu, i od koga je swo zlo nastalo..
Pa su chak ti bezobrazni Srbi, pocheli da se medjusobno ubijaju ne bi li okriwili antifashiste Hrwate...
Onda widim ja nekog bezobraznog Srbina, kako kretje da postuje neke linkowe na swetoj temi hrwata.. Reko au bre Srbine kako te nije sramota da postujes linkoge gde pishe neka rech ustasha nesto.. Kad swi znamo da su najwetje ustashe bili uprawo Srbi...
Ali kao aj nemam shta da radim pogledam ti ja te neke linkowe. pogledam malo na wikipediji.. Kad ono.. Pominje se neka NDH nesto.. Pominje se neki Jasenowatz, neke tzifre nesxto 700 000. U Boga mu pitam se ja, shta je owo koji QR... Widim ja neki narod pozdrawlja hitlera, raduju se.... Pogledam ja malo po knjigama kad ono..
HITLER BIO FASHISTA???
Znachi da istina je ljudi.. Hitler je bio fashista......

Widim ja neshto mi smrdi tu.. Ali odbijam da werujem da su wekowni bortzi protiw fashizma mogli da podrzawaju predstawnika istog.. Mora da su im to zakuwali Srbi neshto...
Posle gledanja dosta linkowa, i chitanja.. Shtawio sam swoju gresku..
PA NDH NEMA NIKAKWE WEZE SA HRWATSKOM!!!!! U NDH SU IM SAMO BILI OCHEWI, MAJKE, BABE, DEDE, I NEMAJU APSOLUTNO NIKAKWE WEZE SA HRWATSKOM DANAS
dakle ukratko Nezawisna Drzawa Hrwatska apsolutno nema nikakwe wese sa sadasnjom Hrwatskom...
Nego shta mislite da su preswetla bratja hrwati bili na strani fashista onda bi sigurno fashizam pobedio, jer bi to onda bio printzip swelosti, i hrabrosti... Jel bi se i onda bratja Hrwati tako dichno Ponosili Swojim Fashizmom?

Link imate na krsti, tema je na pdf politika . Malopre postawljena

Dete, okani se teme o kojoj ništa ne znaš..:rumenko::rumenko:

Ja sam, kao shto sam napisao na temi. Iskljuchiwo gledao samo linkowe, i ono shto je pisalo na wikipedii. Wishe ne... Tj time sam se rukowodio u owom sluchaju. Takodje bih da napomenem da podrzhawam washu swetu Antifashisticku borbu. Mozda was i mi Srbi jednog dana stignemo

Kakva Dalmacija Italiji?
Pa Nikola Pašić je Rimskim ugovorom prepustio Kvarner, Istru i Zadar Italiji!
Rijeka i okolina su bili slobodni teritorij poslije WW1, a Srbima nije bio baš interesantan, pa su ga prepustili Talijanima i to zbog dobrih odnosa koje su imali Karađorđevići sa talijanskim dvorom.

To je bila podela ratnog plena među pobednicima Srbija, Italija i ostali!
Isto kao što je RSK pripala pobedničkoj vojsci RH 95-e:hahaha:

1) Da nisu razmijenili, posle bi ih optuzivali kako su svoje zarobljene ostavili na milost i nemilost neprijatelju. Ne mozes biti dobar nikako.

2) Ma cetnici su los vic, a da nisu klali muslimanska sela po Podrinju i Sandzaku bili bi i smijesan vic, a ovako...

3) Znam, ali ona ocito ne zna ili ne zeli da zna. Cetnike su polupali u zavrsnoj fazi.

Moze da prica ko sta oce, ja znam ljude koji su tamo tada bili, od vlastite familije deda, njegova 3 brata i sestra, a s oceve strane njegova 2 strica, plus ostali zivahni starcici po raznim njihovim skupovima, ti ljudi su pricali savrseno jasno sta je i kako bilo.

Partizanska vojska je bila poput ranjene zveri, nemas kud, nemas izbora, ili se pobedom probiti napred ili poginuti.

Ima tu milion detalja koji ne stoje ni u jednim knjigama.

Ne znam ni da li si ti uopšte gledao suđenje, al' ono je bilo komedija.

Npr. onaj Sćipdžija sa onom pričom kako su ga streljali, ali on je preživeo.

'' - :eek: Pa kako ste preživeli?''

'' - Aaaa, Bog. Bog me spasio.:)''

:eek: :lol: Gledao sam nesto, naravno da nisam stigao sve.

Ipak, komedija ili ne (a u komediju ga je dobrim dijelom pretvorio upravo Slobo), mislim da taj vise ne bi izasao na slobodu.

Ja sam, kao shto sam napisao na temi. Iskljuchiwo gledao samo linkowe, i ono shto je pisalo na wikipedii. Wishe ne... Tj time sam se rukowodio u owom sluchaju. Takodje bih da napomenem da podrzhawam washu swetu Antifashisticku borbu. Mozda was i mi Srbi jednog dana stignemo

Srbi partizani su ubijali Srbe četnike, dok su Hrvati ustaše koristili gužvu i ubijali Srbe.

Srbi su surađivali sa Nijemcima, u međuvremenu malo spašavali američke pilote.

Nedić i Pećanac su bili statisti u njemačkoj predstavi o ratu na Balkanu.

Srpsko-Srpski rat zbog sira i vojne muzike..

Prosto ko pasulj,šta bi rekli Srbi....

Srbi partizani su ubijali Srbe četnike, dok su Hrvati ustaše koristili gužvu i ubijali Srbe.

Srbi su surađivali sa Nijemcima, u međuvremenu malo spašavali američke pilote.

Nedić i Pećanac su bili statisti u njemačkoj predstavi o ratu na Balkanu.

Srpsko-Srpski rat zbog sira i vojne muzike..

Prosto ko pasulj,šta bi rekli Srbi....

Zanimljiw0 je da si stawio ustashe umesto hrwata. Ali zato nisi zaborawio da napishesh Srbi partizani i Srbi chetnitzi :super:

Moze da prica ko sta oce, ja znam ljude koji su tamo tada bili, od vlastite familije deda, njegova 3 brata i sestra, a s oceve strane njegova 2 strica, plus ostali zivahni starcici po raznim njihovim skupovima, ti ljudi su pricali savrseno jasno sta je i kako bilo.

Partizanska vojska je bila poput ranjene zveri, nemas kud, nemas izbora, ili se pobedom probiti napred ili poginuti.

Ima tu milion detalja koji ne stoje ni u jednim knjigama.

Sve se to zna dobro, samo ko hoce da zna, prijatelju.

Pa Kozara, pa Sutjeska, pa desant na Drvar... ima toga koliko hoces.

Ustase na stranu, ali mene recimo nervira sto je Srbija zakonski izjednacila partizane i cetnike, dva dijametralno suprotna pokreta po svim aspektima. To nije u redu.

To ne da nije u redu, nego je čist idiotizam, kao i rehabilitacija ratnih zločinaca. Nažalost i Srbija se našla na tom talasu svojstvenom onim zemljama koje su tokom rata bile na strani hitlerovaca. Sramota za naše žrtve, za našu poklanu nejač.

..a nije ti chudno da je naprasno umro u trenutku kada je trebao da iznese odbranu i da mu se kao svedoci pojave Klinkton i ekipa?

Ja bih radije da nije umro, definitivno, da sudjenje dodje do kraja.

..zna se..8 velikih bezhanija..:per:..hrabrih prtizana..:hahaha:

E bas me interesuje kako bi bradonje prosli da su ustali na oruzje protiv Wehrmachta :lol:

Ali to necemo nikad saznati jer se "povoljan momenat za borbu" nikad nije docekao. :hahaha1:

To ne da nije u redu, nego je čist idiotizam, kao i rehabilitacija ratnih zločinaca. Nažalost i Srbija se našla na tom talasu svojstvenom onim zemljama koje su tokom rata bile na strani hitlerovaca. Sramota za naše žrtve, za našu poklanu nejač.

Partizani su pobili više Srba nego Nemci, a da nije bilo 'slavnih' (ustvari kukavičkih) akcija partizana, koji su jedino rezultovali odmazdom nad nedužnim Srbima (đacima itd), još bi bolji odnos bio u korist Nemaca!

Partizani su pobili više Srba nego Nemci, a da nije bilo 'slavnih' (ustvari kukavičkih) akcija partizana, koji su jedino rezultovali odmazdom nad nedužnim Srbima (đacima itd), još bi bolji odnos bio u korist Nemaca!

Ni četnici nisu zaostajali za njima... I njima su Srbi neistomišljenici bili glavne mete... Ako si u međuvremenu nešto naučio radilo se o građanskom ratu, Srbi protiv Srba.

Ja bih radije da nije umro, definitivno, da sudjenje dodje do kraja.

E bas me interesuje kako bi bradonje prosli da su ustali na oruzje protiv Wehrmachta :lol:

Ali to necemo nikad saznati jer se "povoljan momenat za borbu" nikad nije docekao. :hahaha1:

..i ja bi radije da nije umro..siguran sam da bi ih razbio, jer da si gledao , znao bi da je optuzhnica sa sve svedocima bila tragikomichna..a, "bradonje" i jesu ustali protiv shvaba..samo tvoj neurovegetativni sistem ne mozhe to da svari pa si autichan za tu chinjenicu..

Četnici u Srbiji bi pobedili Nemce jer su imali bolju podršku u narodu nego partizani, koji su pobegli u Bosnu!

Povoljan momenat bi došao da se Saveznici nisu priklonili JeBoTitu, i onda bi četnici, rame uz rame sa amerima i britancima očistili Balkan od Nemaca!

Gde si ti video na Kozari bežaniju? Ajde, saberi se i razmisli...

Al' vidis koje su to teorije, ybt.

Evo na Sutjesci recimo bilo 127 hiljada njemackih snaga i 18 hiljada partizanskih. Sedam na jednog, plus avioni, artiljerija, logistika, itd, plus ofanziva uslijedila svega 3 mjeseca nakon Neretve.

I sad jos nekoj budali treba objasnjavati sto su to oni pobogu bjezali i probijali se kroz obruc umjesto da su se tukli sa Svabama frontalno jedno 6 mjeseci :lol: Nevjerojatno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back