DALI SRBIJA , PRECUTNO PODRZAVA PAD KRAJINE ?

Naravno: Ovo sledeće vredi i za Srbe u Srbiji i za Hrvate u RH koji su bili protiv zajedničke države:
Kako vam nije neugodno, ako vi niste hteli biti u zajednici, da dozvoljavate da su vaša braća u BiH i dalje u nekoj debilskoj zajedničkoj državi koja je na zapadnim aparatima za održavanje života!?
Ta država je u KOMI, CRKNUĆE čim se isključe aparati:D

I sta za Bosnjake, da ih istrebis? :confused:

I sta za Bosnjake, da ih istrebis? :confused:

1) Ukida im se status konst. naroda, prelaze u manjinu.

2) BiH se deli na 'srpski' i 'hrvatski' deo

3) bivši 'bošnjaci' se izjašnjavaju gde ko hoće da živi, i podnose zahteve za prijem u državljanstvo jedne ili druge države.
PS: Na ovo su neki Srbi rekli da neće više da imaju posla sa 'bošnjacima', onda treba malo prekrojiti sadašnju granicu RS na štetu Federacije i ostaviti 'bošnjake' Hrvatima:D

Citat sa Voice of America stranice:
Sada, sa svim ovim slikama na TV ekranima, nije zgorega sjetiti se svjedočenja u haškom Tribunalu za ratne zločine – svjedoci na suđenju Miloševiću potvrdili su da se on protivio proglašenju 'krajine' državom i njezinom formalnom otcjepljenju od Hrvatske kako se ne bi stvorio 'obrazac za Kosovo'.
----------
Ako je istina, ovo je odgovor na pitanje teme!

Koliko danas stvarno ima Srba u Hrvatskoj, koliko se njih zapravo tako izjasnjava ?

negdje oko 300 do 350 tisuca...
Srbi iz gradova, koji su izbjegli u zemlje Evrope prije pocetka rata, uglavnom su se vratili...veci dio ih iz gradova nije ni pobjegao..i taj dio nije ni sudjelovao u srpskim referendumima i kojekakvim kvazidrzavama i ****...jedan dio sudjelovao je i u domovinskom ratu zajedno sa Hrvatima...problem je sa izbjeglicama sa tkzv. krajine (inace ruralno i siromasno podrucje) kojim su osvetnicki popaljene kuce..gotovo.sve kuce koje su bile u privatnom vlasnistvu su obnovljene i vracene...veci dio Srba je te kuce prodao, jedan dio dolazi vikendom a i jedan dio se vratio ...vratilo se negdje oko 80 tisuca Srba...procjene su da se u Srbiji nalazi oko 120 tisuca Srba iz RH koji ni ne zele da se vrate, jer je vrijeme srbovanja po Hrvatskoj zauvijek proslo..gotovo sve izbjeglice iz RH u Srbiji posjeduju hrvatske dokumente (uz Srpske) zbog beneficija koje time dobivaju...dok je privatna imovina Srba iz RH uglavnom rijesena, jos ima problema oko drustvenih stanova (presudom u Strasburgu RH nije obavezna da ih vraca ali odlukom vlade RH to se ipak cini, tako da oni koji zele da se vrate u drustveni stan to se omogucava...u skladu sa brzinom gradnje, ali ti stanovi nisu nasljedni, znaci kad umre nosioc stanarskog prava, clanovi porodica nemaju nikakvih daljnih prava i moraju da se iseljavaju) gradi se mnogo
jos ima problema sa penzijama, jer izbjegli Srbi zele da im se isplacuje penzija od RH i za period srpske okupacije gdje su sva sredstva sa okupiranog podrucja isla u Beograd, ali to RH ne prihvaca, i mislim da ni nece...daljni problemi su i problem sukcesije koju momentalno Srbija koci( zbog upada u monetarni sistem SFRJ i pljacke fondova) kao i raspodjela imovine

Srece ti?

Vidis i Srbija je imala vrlo akutan problem sa tim Srbima iz tzv Krajine, kad su stigli '95., pa ne moras da objasnjavas ko su oni, iz ruralnog i siromasnog podrucja. Vi ste ga valjda resili, taj problem pola miliona u Jasenovcu, dvesta hiljada u Oluji, pa ne bilo takozvano i samoproklamovano...

A to su ti Srbi koji su radili na 'srbizaciji Hrvatske'?:D iz ruralnog i siromasnog podrucja

negdje oko 300 do 350 tisuca...
Srbi iz gradova, koji su izbjegli u zemlje Evrope prije pocetka rata, uglavnom su se vratili...veci dio ih iz gradova nije ni pobjegao..i taj dio nije ni sudjelovao u srpskim referendumima i kojekakvim kvazidrzavama i ****...jedan dio sudjelovao je i u domovinskom ratu zajedno sa Hrvatima...problem je sa izbjeglicama sa tkzv. krajine (inace ruralno i siromasno podrucje) kojim su osvetnicki popaljene kuce..gotovo.sve kuce koje su bile u privatnom vlasnistvu su obnovljene i vracene...veci dio Srba je te kuce prodao, jedan dio dolazi vikendom a i jedan dio se vratio ...vratilo se negdje oko 80 tisuca Srba...procjene su da se u Srbiji nalazi oko 120 tisuca Srba iz RH koji ni ne zele da se vrate, jer je vrijeme srbovanja po Hrvatskoj zauvijek proslo..gotovo sve izbjeglice iz RH u Srbiji posjeduju hrvatske dokumente (uz Srpske) zbog beneficija koje time dobivaju...dok je privatna imovina Srba iz RH uglavnom rijesena, jos ima problema oko drustvenih stanova (presudom u Strasburgu RH nije obavezna da ih vraca ali odlukom vlade RH to se ipak cini, tako da oni koji zele da se vrate u drustveni stan to se omogucava...u skladu sa brzinom gradnje, ali ti stanovi nisu nasljedni, znaci kad umre nosioc stanarskog prava, clanovi porodica nemaju nikakvih daljnih prava i moraju da se iseljavaju) gradi se mnogo
jos ima problema sa penzijama, jer izbjegli Srbi zele da im se isplacuje penzija od RH i za period srpske okupacije gdje su sva sredstva sa okupiranog podrucja isla u Beograd, ali to RH ne prihvaca, i mislim da ni nece...daljni problemi su i problem sukcesije koju momentalno Srbija koci( zbog upada u monetarni sistem SFRJ i pljacke fondova) kao i raspodjela imovine
Mislis da je ta brojka validna, neznam nisam siguran, mada ne bih imao nista protiv, sto kazes da su skoro sve privatne kuce obnovljene, nebih se sa tim slozio, mislim da i ti to znas da nije tako, ali mozes da kazes sto hoces, to nije zabranjeno, sto kazes za fondove i kapital, neznam ko je vise gde ulagao, Srbija u Hrvatsku ili obrnuto, koliko je hotela, firmi, privatnih vikendica i svega drugog, mnogi deo je zauzet , a kad ce se vratiti pravim vlasnicima, ko to zna, znam da ova prica nema kraja, vi kazete da je ovako istina , Srbi drugacije, dokle tako, ima li neko odgovor...?

Mislis da je ta brojka validna, neznam nisam siguran, mada ne bih imao nista protiv, sto kazes da su skoro sve privatne kuce obnovljene, nebih se sa tim slozio, mislim da i ti to znas da nije tako, ali mozes da kazes sto hoces, to nije zabranjeno, sto kazes za fondove i kapital, neznam ko je vise gde ulagao, Srbija u Hrvatsku ili obrnuto, koliko je hotela, firmi, privatnih vikendica i svega drugog, mnogi deo je zauzet , a kad ce se vratiti pravim vlasnicima, ko to zna, znam da ova prica nema kraja, vi kazete da je ovako istina , Srbi drugacije, dokle tako, ima li neko odgovor...?

tu sam se pozvala na dr. Milorada Pupovca, koji je izjavio "da je privatno vlasnistvo Srba uglavnom zadovoljavajuce rijeseno", a koliko znam neke statistike nema...a sto se tice vlasnistva pojedinih firmi i tzv. drustvenog vlasnistva to se koliko znam rijesava sukcesijom i prebijanjem medu republikama...sad tko je gdje vise ulagao, doista neznam, i tko je kome vise "ukrao", Hrvati ( i Slovenci)tvrde jedno, Srbi drugo...vjerojatno imaju i podaci negdje o tome...kod sukcesije je, koliko mi je poznato samo problem imovine bivse JNA, koju je svu preuzela Srbija i ona pljacka upadom u monetarni saustav..za ostalo mislim da su se vec izdogovarali....a ono o broju Srba u RH imaju najnoviji podaci na sajtu vlade, odjel za migracije...ja ne volim statistike pa to uglavnom samo s vremena na vrijeme pogledam

...vjerojatno imaju i podaci negdje o tome...kod sukcesije je, koliko mi je poznato samo problem imovine bivse JNA, koju je svu preuzela Srbija i

Krivo! JNA je ostavila Hrvatskoj oko 28% imovine i naoružanja. Koliko je samo bivših vojnih stanova ostalo u RH? To ne znaju ni Hrvati jer su mnogi od tih stanova 'NESTALI':D
To je jedino rešeno, a ostalo je sve obavijeno parolom: UKRADI GDE KO ŠTA MOŽE!:D

Back