Dalekoistocne religije: hinduizam, budizam, taoizam

Upravu si Isuse i mene nervira kada vidim neka busanja u fazonu "ja sam neki veliki srbin i sve drugo je pogresno". I to samo zato sto te stvari
nisu zastupljene kod nas i kao takve moraju biti pogresne. Mislim da je to malo seljacki i necivilizovano. To je posledica skorasnjih teskih vremena i to je jedan vid odbrane, da kada nesto iako ne razumes u potpunosti, na prvu loptu agresivno odbijas i omalovazavas. To daje ljudima osecaj neke lazne velicine.
 
Isus Hrist:
Pozdrav Mileni,
I ja ću se povući jer za ovih 5 godina bakćanja po internetu nikada nisam učestvovao na forumima. Odmah sam video da tu nema nikakvog dijaloga, klinci se tu uglavnom zezaju, a ozbiljnu reč vode oni koji ne mogu drugačije da se afirmišu nego na takvim mestima.
Gost je poznat i na se(r#bina2n caf#eu, najgoroj rupčagi na netu. (Ni ime ne sme ovde da mu se pomene, automatski se briše. Zato sam ga maskirao.) I tamo je okačio svoj famozni tekst.

Reći ću samo za kraj da ovde nisam nikoga uvredio već samo izneo činjenice. To da ovaj Gost masno laže i priča gluposti dokazuju sama dela koja pominje. Treba ih samo pročitati. Uopšte nije potrebno ja da ih branim argumentima. (Ni on nije izneo nijedan argument protiv onoga što sam ja ovde rekao, osim detinjastog negiranja. Čini mi se da i ne zna o čemu govorim.) To ne vide samo oni koji ih nisu ni čitali, i koji dozvoljavaju da im drugi tumači ono što sami nisu upoznali. Gost samo na takve i računa. A ja to upoznajem već više od dvadeset godina, čak sam i aktivno učestvovao u pripremi i izdavanju nekih klasičnih dela indijske filosofije. U tome imam podršku akademskih i međunarodno priznatih autoriteta iz te oblasti.

Koristio sam grublje reči zato što iza ovakvih aktivnosti koje sprovodi Gost stoji opasna namera da se Srpsko 'svetosavlje' - a to je sekta koja nacionalističkim primitivizmom zloupotrebljava i poništava Pravoslavlje - prikaže kao u celom svetu jedina prava vera i filosofija, a sve druge filosofije i religije kao 'pseudoreligije' i đavolje delo. To nije samo bolesno, autistično i maloumno, već je u osnovi onog zla koje je nedavno odnelo mnogo života na ovim prostorima, i u svetu već poodavno. Zato su ovakvi forum-pseudointelektualci zaslužili da im neko začepi brnjicu adekvatnom rečju.

Ovde svoje obrazovanje i intelektualnu afirmaciju stiču oni koji ne umeju da uzmu knjigu u ruke.
Pošto sam ja sa knjigama odrastao, preporučujem vam da ih ne menjate za zurenje u monitor.

Milena, možda se vidimo na sajmu. Lako ćemo se prepoznati.

Prijatelju,mnogi ovde lupaju raznorazne gluposti,pisu a ni sami nisu svesni sta,svadjaju se a ni sami ne znaju sto,sujeta je gadna stvar a posebno ako nisi bas nesto narocito potkovan znanjem,elem,brnjicu na ovaj,taj nacin ne mozes zacepiti nikome,mozes samo izgubiti,ako odaberes pravi nacin mozda ti i podje za rukom,ja sto sam ti napisao znacilo je upravo to,takodje mislim da odustajanjem nista neces postici,hoces da branis Pravoslavlje,pozdravljam,onda to uradi kako treba i na pravi nacin! Pozdrav :wink:
 

Back
Top