DAKLE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Отворила сам тему где сам написала ову поруку

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10383916&postcount=1

Управо је то био пропуст поменутог модератора Милунке.

Мислим да је престрого схватила начин на који треба да реагује
на поједине дискусије.

За мене је најстрашније када дискутант вређа дискутанта,..
и ту треба бити најригорознији у казнама, а за остало
треба бити мало опуштенији.

Jedini propust je bio kada Paprikarijus nije kažnjavan kada je mene, bilju i ostale vređao.
dakel trebao je da buzde banovan tada i ne bi stigao dalje da vredja.

Ček malo. Dakle Paprikarijus može da vređa Srbe?
To je čovek koji vređa svakog ko mu se ne svidi.
Kako je samo lupetao i vređao na temi o onom klincu što ga je ubio policajac.Dečko je banovan jer mu j eprekipelo kako je Paprikarijus i ostali kako su vređali!

Па,очигледно,ствари су врло једноставне.
Не бих се баш окомио на неког модератора и рекао да је дежурни кривац,иако је чињеница да има оних који воле да оплету по одређеним "врстама" форумаша.Конкретно,Милунка само користи на један "хард кор" начин оно што јој је омогућено.

Пре бих рекао да су правила која је поставио "таб 503" бесмислена,јер су у пракси нефункционална и непримењива.Таква правила ће стално изазивати проблеме,јер је практично немогуће у потпуности забранити коришћење одређених речи,која су се код многих и одомаћила.И онда ако се појави модератор који воли да оплете мало више по једнима у односу на друге,дође до правог стампеда и брисања одређеног броја форумаша.
Који то човек може увек објективно да процени да ли је нека од "банованих" речи употребљена оправдано или не,и да ли је у коректном контексту или није?Друга је ствар ако се овде инсистира на политичкој коректности у одређеној мери...онда то треба да се нагласи и ставе карте на сто.

Треба повести рачуна око личних увреда(кад су она очигледна,а не шале) и додељивати бановања,без обзира на коришћене речи у тексту.

Што се мене тиче, не само у овом случају, него уопште, ниједан корисник није кажњен без разлога, значи, вређао је, или се неприкладно изражавао.
Конкретно, за случај употребе речи "усташа", остајем при своме: неприкладно ју је користити кад се не ради о ономе шта та реч изворно значи. За друге ствари постоје друге одговарајуће речи и изрази.
И, треће, нико није банован "тек тако". Претходно су сви већ имали прекршаје, и, пре свега, простим сабирањем, дошло је до бана. Претходно сам, управо зато, покушала само упозорењима да укажем на непримерен речник. Али, кад су и након тога наставили, па, коначно, и отворили тему, није било друге него поступити како сам поступила.

Од мене, толико.

Милунка Савић није за модератора.

Пристрасна је превише.

Хоћу гласање за њену смену, а верујем и многи други.

Али пре тога да се одбанују сви који су добили банове због негативних поена које им је дотична у залету поделила.

Сагласан сам у потпуности и није проблем само у пристрасности, већ и у исхитреном реаговању, афективно наступа, а то је недопустиво!
Заиста, ако она остане мод, треба размислити о даљем учешћу у дискусијама овде.
Има ту довољно модова који коректно обављају свој посао...

Корисници долазе на овај пдф е да би СУКОБИЛИ МЕЂУСОБНО своја политичка мишљења и ставове - а не зато да би певали "друже Тито ти си вођа..."
У расправама које често постају жучне и емотивне падне и понека тешка реч... па шта... тако је свуда... и на улици, и у кафићу, и у Парламенту и у сваким новинама, и на свим тв - ЗАШТО БИ ОВО МЕСТО БИЛО НЕШТО ПОСЕБНО ??? И зашто модератори изводе бесне глисте и измишљају ЗАБРАЊЕНЕ РЕЧИ - ТО ЈЕ ПРЕ СВЕГА ПРОТИВУСТАВНО, слобода говора је гарантована Законом. Стално неко измишља да је "та и та реч" = увреда... смешно а и жалосно.

МОДЕРАТОР НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ ПРИСТРАСНА ОСОБА - ПОГОТОВО НЕ ОСОБА КОЈА УМИШЉА ДА ПРАВИЛНИК СЛУЖИ ДА ПРОМОВИШЕ ЊЕНЕ ПОЛИТИЧКЕ СТАВОВЕ КОЈИ СУ НАМ СВИМА ДОБРО ПОЗНАТИ.

Погледајте КОЛИКО ЈЕ ДАНАС КОРИСНИКА БАНОВАЛА МОДЕРАТОР МИЛУНКА , УГЛАВНОМ БЕЗ РАЗЛОГА ??? То је недопустиво и није у интересу Крстарице. ИЖИВЉАВАЊЕ И УТЕРИВАЊЕ "ДРУЖЕ ТИТО" ПОЛИТИКЕ НЕ СМЕ ДА ПОСТАНЕ ПРАКСА.

@ tab503
@ supermoderatori

Предлажем ДА СЕ СВИ ПОКАЖЊАВАНИ И БАНОВАНИ КОРИСНИЦИ КОЈЕ ЈЕ КАЗНИЛА МИЛУНКА САВИЋ - ОДБАНУЈУ .

Zasto mitke?

Hrvati ovde sistematski i uvek brane ustashe,a kao paradoks uvek navode da je Srbija zasluzila bombardovanje zbog 3 ili 4 ubijena shiptara a da oni nisu zbog 700 000......u stvari po ovom primeru svaki hrvat bi se trebao banovati ukoliko kaze rec o srpskim "zlocinima".........svaka prica o srpskim "zlocinima" od strane hrvata se MORA shvatiti kao direktno negiranje Jasenovca,jer neko ko ga ne negira sigurno nece imati obraza da nekom prebacuje zbog 10,100 ili 1000 ubijenih.

Што се мене тиче, не само у овом случају, него уопште, ниједан корисник није кажњен без разлога, значи, вређао је, или се неприкладно изражавао.
Конкретно, за случај употребе речи "усташа", остајем при своме: неприкладно ју је користити кад се не ради о ономе шта та реч изворно значи. За друге ствари постоје друге одговарајуће речи и изрази.
И, треће, нико није банован "тек тако". Претходно су сви већ имали прекршаје, и, пре свега, простим сабирањем, дошло је до бана. Претходно сам, управо зато, покушала само упозорењима да укажем на непримерен речник. Али, кад су и након тога наставили, па, коначно, и отворили тему, није било друге него поступити како сам поступила.

Од мене, толико.

На малочас затвореној теми сам фотографијама показао да се они још увек осећају уташама, а тако се и понашају и облаче!!!

Neka mi neko objasni zašto Paprikarijus i kompanija radikala nisu banovani kada su vređali Srbe?
Ima li neko objašnjenje?

Ili po nekome smeju da se vredjaju svi koji se ne slažu sa Šešeljevim viđenjem sveta?
Koliko sam video, ovde je problem u tome što se bez ogrtaničavanja vređaju svi koji se ne uklapaju i kalup "pravovernog srpskog nacJonaliste".

I koliak su vredjanja bila samo Bilje i drugih!?
Jeli neko reagovao?

Smatrate to normalnim?

Ljudi, idemo polako...nema potrebe za nerviranjem. Konzab vam je dala priliku da kažete šta želite, na šta se žalite, prosledićemo adminima i sve će doći na svoje. Ne spamujte temu, već konstruktivno, kao što je Mitke uradio, dajte svoje predloge.

Milunko, masa te nece ovde, primecujes li?
Mora da ti je makar malo neugodno nadam se, iako si se pokazala pristrasna, i nefer karaktera banujuci masovno ljude iz jedne grupacije.

Poslednja izmena od moderatora:
Корисници долазе на овај пдф е да би СУКОБИЛИ МЕЂУСОБНО своја политичка мишљења и ставове - а не зато да би певали "друже Тито ти си вођа..."
У расправама које често постају жучне и емотивне падне и понека тешка реч... па шта... тако је свуда... и на улици, и у кафићу, и у Парламенту и у сваким новинама, и на свим тв - ЗАШТО БИ ОВО МЕСТО БИЛО НЕШТО ПОСЕБНО ??? И зашто модератори изводе бесне глисте и измишљају ЗАБРАЊЕНЕ РЕЧИ - ТО ЈЕ ПРЕ СВЕГА ПРОТИВУСТАВНО, слобода говора је гарантована Законом. Стално неко измишља да је "та и та реч" = увреда... смешно а и жалосно.

МОДЕРАТОР НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ ПРИСТРАСНА ОСОБА - ПОГОТОВО НЕ ОСОБА КОЈА УМИШЉА ДА ПРАВИЛНИК СЛУЖИ ДА ПРОМОВИШЕ ЊЕНЕ ПОЛИТИЧКЕ СТАВОВЕ КОЈИ СУ НАМ СВИМА ДОБРО ПОЗНАТИ.

Погледајте КОЛИКО ЈЕ ДАНАС КОРИСНИКА БАНОВАЛА МОДЕРАТОР МИЛУНКА , УГЛАВНОМ БЕЗ РАЗЛОГА ??? То је недопустиво и није у интересу Крстарице. ИЖИВЉАВАЊЕ И УТЕРИВАЊЕ "ДРУЖЕ ТИТО" ПОЛИТИКЕ НЕ СМЕ ДА ПОСТАНЕ ПРАКСА.

@ tab503
@ supermoderatori

Предлажем ДА СЕ СВИ ПОКАЖЊАВАНИ И БАНОВАНИ КОРИСНИЦИ КОЈЕ ЈЕ КАЗНИЛА МИЛУНКА САВИЋ - ОДБАНУЈУ .

Nisi u pravu Mito.

Kakve veze ona ima sa Titom?

Jedan je 100% kaznjen sa razlogom, za ostale ne znam.

Samo zato sto je neko antikomunista ne znaci automatski i da mora biti imun na sankcije kad pocne da vredja.

Ljudi, idemo polako...nema potrebe za nerviranjem. Konzab vam je dala priliku da kažete šta želite, na šta se žalite, prosledićemo adminima i sve će doći na svoje. Ne spamujte temu, već konstruktivno, kao što je Mitke uradio, dajte svoje predloge.

Ti kao da si ovde od juce.... zaista mislis da ce masa ponasa konstruktivno.... na politici....:D to ovde jos nije vidjeno od prosle velike racije kad su ukinuti Veliki Guru und kompanija...

Од мене, толико.

Kolega "Pobedonoscev" nije upotrebio nista od toga sto si navela , nego je pravio shalu na rachun titinih poshtovaoca ???
Nisi dosledna !!!

Dakle ja sam banovan jer sam vređao Radikale.
Direktno Tab me je banovao kumulativno jer sam napisao "Se-Re-Se"

Nije mi bilo pravo nije ni sad,
ali problem je što su neki korisnici uzeli sebi za pravo da sami određuju đta je vredjanje a šta ne.

Konkretno- ja sma vređao radikale, i popio ban zbog toga.
I što onda niko Tabu niej čestitao što je mene banovao!?

A kada neko pljuje Naprednjake, kao Paprijarijus, Mar comm i ostali- to je OK.

Znate šta red mora da se poštuje i moderacija j epreblaga što se mene tiče.
Dakle imamo prava da se žalimo ako smo nevini.
Ja mislim da sam nevin poopio ban jer radikali nisu banovani kada su najgpre vređali naprednjake.

hajde da vidimo šta je baš sa tim- da li ste se gospodo bunili kada su Radikali vređali SRBE- naprednjake?
Ili ste i sami učestvovali u tom vredjanju!?

Pa hebi ga sad...

ali problem je što su neki korisnici uzeli sebi za pravo da sami određuju đta je vredjanje a šta ne.

Ja mislim da sam nevin poopio ban jer radikali nisu banovani kada su najgpre vređali naprednjake.

hajde da vidimo šta je baš sa tim- da li ste se gospodo bunili kada su Radikali vređali SRBE- naprednjake?

Pa hebi ga sad...

van teme si, razvodnjavas, kvaris...
dosadan si

pa ja kolega ne mislim da je to nacin
meni je zao sto banovane kolege ne mogu da kazu ni rec
ali bice prilike
otici....to nije nacin...tako se stvari ne resavaju u zivotu pa ni na forumu

Da, u zivotu i ne mozes da odes tek tako od svega ali sa jednog foruma kad god pozelis bez ikakvih posledica :confused:..
Porediti ta dva je.. zabrinjavajuce..

Pa hebi ga sad...

Aco vi ste se politički prepucavali i prepucavate ,to je vaša stvar bili ste zajedno sada se ponašate kao neko koje raskinuo pljujete se naširoko i naveliko meni to nije ok ali tako radite.
Ovi danas banovi nisu u vezi ni sa pravilima ni sa politikom
ovo je čist lični odnos prema forumašima

I nije probelm u moderatorima nego vam smetaju pravila.

Znači želimo da Hrvate nazivamo "Ustašama" da vredjamo sve koji drugačije misli i nazivmo ih "izdajnicima"?
jeli to?

Prvo:

USTAŠE SU BILI NAJGORI LJUDSKI SOJ KOJI JE POKLAO STOTINE HILJADA SRBA

Ovi Hrvatski "domoljubi" sada su bleda senka tih ustaša.
Mislim da tim rečima vredjamo poklane Srbe.

Pa hebi ga sad...

Oni su sami sebe diskvalifikovali i pljunuli na sve sto su godinama stvarali i za sta su se borili :rtfm::bye:

Jako malo si na forumu.... brdo njih je pre bilo i protiv Iron Lorda.... pa su popusili.... cenim da ce tako biti i sada.... i tako u krajnjem slucaju i treba da bude... ako vam se ne svidja idite....

А и ти га, видим, не вадиш из уста... мислим, Ирон Лорда...:per:

Aco vi ste se politički prepucavali i prepucavate ,to je vaša stvar bili ste zajedno sada se ponašate kao neko koje raskinuo pljujete se naširoko i naveliko meni to nije ok ali tako radite.
Ovi danas banovi nisu u vezi ni sa pravilima ni sa politikom
ovo je čist lični odnos prema forumašima

Nije tačno.
Ja sma banovan jer sam dobijao kazen i od Milunke i od drugih.
A u dobrim sam odnosima sa SVIM moderatorima.

dakle ja sam upozoravan i na kraju kažnjavan.
I to pored toga što sam u zaista fer odnosima sa svim moderatorima.

Problem je kršenje pravilnika.
Vredjanje Srba, Radikala i Naprednjaka je opet kršenje pravilnika i tome nema mesta u opšte i ni to nije dozvoljeno.

DALJE:
Brate Pinki.

Nema trenutnog banovanja već se sakupljaju kazneni poeni.
Imate na proifilu "vreme isteka" pa se malo strpite dok ne istekne pa onda dalje.
Dakle niko nije odjednom banovan.

Jako malo si na forumu.... brdo njih je pre bilo i protiv Iron Lorda.... pa su popusili.... cenim da ce tako biti i sada.... i tako u krajnjem slucaju i treba da bude... ako vam se ne svidja idite....

Не бих рекла да је ово став власника Крстарице.

За овакву пропаганду ћеш пре ти добити доживотни бан, него што се форумашима неће изаћи у сусрет по питању смене једног крајње пристрасног модератора.

Уосталом, колико се ја сећам, а сећам се одлично, Ирон Лорд је ''попушио''.;)
Склоњен са ''функције''.:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back