Dakle, antisrpske lazi treba demaskirati!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koga bre pokušavaš da lažeš..sebe ili mene..

Ako laze koza ne laze rog!!!
Jos se vise nadam da ovo ne shvatas nista licno kao ni ja, te da mozemo biti objektivni!!!

U ovoj temi ja sam ustvrdio da rat u Hrvatskoj nije poceo Sloba, niti iko iz Srbije
i da je to cista ustaska antisrpska propaganda!
Evo ti sta se u prilog mojoj tvrdni DOSLOVNO kaze u tvom linku!!!

Tužiteljstvo tereti Stanišića i Simatovića da su sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu kojemu je cilj bio uklanjanje većine nesrba iz velikih dijelova Hrvatske te BiH od 1991. do 1995.

U tom pothvatu bili su uz dvojicu optuženih, bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević te vođe bosanskih i hrvatskih Srba Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Milan Martić, Goran Hadžić i Milan Babić, Vojislav Šešelj i Željko Ražnatović Arkan.

Valjda znas da je rat u Hrvatskoj poceo jos avgusta [SIZE= [B]90.[/SIZE][/B]!!!

Misljenja sam da bi trebao da mi se izvines!!!

nema spomenika ..živ sam..nisam pobjegao...ostao do "strateškog povlačenja"...svako malo sam se strateški povlačio....ebga bili ste bolje naoružani..što jes ..jes..

Sta je tema???

Dokle ono stigosmo, dakle rat je zapoceo u SR. Hrvatskoj 17. 08. 90.,ili cak 05. 08.90. kako vase zvanicne sluzbe tvrde i rekoh niko iz Srbije blage veze sa tim nema,
suprotno lazima o ratu koji je Slobo zapoceo, sto je ujedno i antisrpska laz br. 1

Poslednja izmena:
Sta je tema???

Dokle ono stigosmo, dakle rat je zapoceo u SR. Hrvatskoj 17. 08. 90.,ili cak 05. 08.90. kako vase zvanicne sluzbe tvrde i rekoh niko iz Srbije blage veze sa tim nema,
suprotno lazima o ratu koji je Slobo zapoceo, sto je ujedno i antisrpska laz br. 1

Ko bi poceo rat iz Srbije??? Pa u Srbiji 1990. godine 95% stanovnistva nije uopste znalo da s leve strane Drine uopste postoje Srbi, a oni koji su znali da s leve strane ima Srba - verovali su da ti Srbi predstavljaju smetnju (remetilacki faktor) u dogovorima izmedju Hrvata iz SR Hrvatske i Srba iz SR Srbije.

U jednoj raspravi o granicama i suverenosti iz 1982. godine, koja je vodjena zbog tadasnjih teza zapada i pogledima na SFRJ i raspada iste posle Tita, u kojoj sam i sam ucestvovao - ovo vidjenje je izneseno od strane dvojice intelektualaca - od kojih je, kasnije, jedan postao Tudjmanov ministar a drugi Milosevicev.

Ko bi poceo rat iz Srbije??? Pa u Srbiji 1990. godine 95% stanovnistva nije uopste znalo da s leve strane Drine uopste postoje Srbi, a oni koji su znali da s leve strane ima Srba - verovali su da ti Srbi predstavljaju smetnju (remetilacki faktor) u dogovorima izmedju Hrvata iz SR Hrvatske i Srba iz SR Srbije.

U jednoj raspravi o granicama i suverenosti iz 1982. godine, koja je vodjena zbog tadasnjih teza zapada i pogledima na SFRJ i raspada iste posle Tita, u kojoj sam i sam ucestvovao - ovo vidjenje je izneseno od strane dvojice intelektualaca - od kojih je, kasnije, jedan postao Tudjmanov ministar a drugi Milosevicev.

Bravo, apsolutna istina!
Medjutim treba Srbe obremeniti kompleksima krivice,
jer tako frustrirani lakse ce biti manipulisani u daljnjoj razgradnji njihove drzave!
Nisu samo pojedinci predpostavljali da su Srbi u Hrvatskoj remetilacki faktor odnosa Hrvatske i Srbije,
vec i sve tri nacionalne elite, kako politicka, tako intelektualna i duhovna,
dje se poslje svega prezivljenog i jasnog demanta njihovih zabluda isti ne oglasavaju,
te se uopste postavlja pitanje dobrih namjera, ili su ipak bili u pitanju sicardzijsko placenicki stavovi!!!

Poslednja izmena:
Nemoj da gledas slova, potrudi se da procitas pa ces kako kazes manje da laprdas!!!
Radi se, kako ljepo pise o pocetku rata u SR. Hrvatskoj,
Ili ti samo pokusavas spamovati temu?

Ja ne gledam slova, ja pisem ono sto znam, i sto sam doziveo, video i preziveo, a ne ono sto su mi drugi pricali... Pa posto si ti mene prijavio za vredjanje, mogao bih i ja tebe, zar ne? ali necu, nisam toliko nizak... ako pricamo o politickom pocetku sukoba na teritoriji SFRJ, onda su to ti datumi koje sma spomenuo iu mom prethodnom izlaganju... Ako cemo o stvarnom pocetku ratnih dejstava, onda on ne pocinje pripremama za rat, niti datumom kog je politicki vrh oznacio kao pocetak rata, vec prvim hicem ispaljenim i prvom zrtvom palom, a koliko se secam toje bio hrvatski policajac na Plitvicama... Esad, oko datuma nisam siguran, ali verujem da ce ti ga rado saopstiti ova tvoja braca hrvati koji se prepiru s tobom oko svega ovoga...

Nađi definiciju terorizam, priočitaj i pronađi u njoj koja strana je opisana. A ako ne umeš sam, rado ću ti još jednom to sažeti.

Terorizam, jel to ono kad odredjena grupa organizovanih civila provali u prostorije i magacine policijskih stanica, zauzme ih i konfiskuje naoruzanje i opremu iz njih i pocne pucati na zvanicnu policiju?

ОДЛИЧАН просек на два аутобуса ! :)

Међутим ти ИВО ти очито лажеш! Тешко да ти НИЈЕ ПОЗНАТО ДА ЈЕ командант напада на Борово село,
Стипе Бошњак, рекао је полицајцима да иду на вежбу.

Када им је рекао прави разлог доласка у Борово Село и при том издао наредбу да пуцају у све што се креће,
један од хрватских полицајаца, чија је сестра била удата у Борову селу, се побунио и одбио да изврши овакву наредбу.

Стипе Бошњак је убио тог полицајца и његов леш избацио из аутобуса.

Овакав призор, гдје два аутобуса са навученим завјесама прелазе пругу, улазе у село (Црепуље)
и при том тачно у 11 часова и 55 минута из једног аутобуса бива избачен леш једног припадника
МУП-а Републике Хрватске, био је више него довољан сигнал сакривеним српским стражама да
огласе узбуну и спремно дочекају ХДЗ ТЕРОРИСТЕ !.

Ето, како сте опружили папке у борову селу.
;)

Da nije jako zalosno, bilo bi smesno... Kakve price mi napricaste... Pregledajte gospodo malo taj Youtube sa koga velikodusno postavljate snimke, pogledjte dokumentarac koji je radjen za B92 i videcete da postoje video zapisi i svedocena iz tog incidenta i sa jedne i sa druge strane, a savetovao bih i ovim drugarima sa hrvatske strane da ga pogledaju, jako je poucan, pa se kaze kako se sve odigralo i kako niko nikom nije sekao usi niti vadio oci, kko postoje obdukcijski nalazi ljudi koji su tamo poginuli itd itd...

Sta je tema???

Opet se vracamo na ovo... Pa dobro covece, kako ti vise ne dosadi? Elem, kao sto vec navedoh gore, malo pretresi cinjenice, pa proveri koji datum postavlja bivsa JNA kao pocetak ratnih sukoba i zasto... I nemoj vise da smaras posten svet, majke ti...

Jovane, ti li si? :hahaha:

Opet se vracamo na ovo... Pa dobro covece, kako ti vise ne dosadi? Elem, kao sto vec navedoh gore, malo pretresi cinjenice, pa proveri koji datum postavlja bivsa JNA kao pocetak ratnih sukoba i zasto... I nemoj vise da smaras posten svet, majke ti...

I sad ces ti da me poducis u ime JNA, koja je definisala pocetak rata u Hrvatskoj?
Fakticko ratno stanje, po meni,
na odredjenom teritoriju pocinje onog momenta kad na njemu prestaje vaziti postojeci pravni poredak, a novi nije uveden!!!

A znas li ti ista o tome i sta se u vezi sa tim desavalo na podrucju bivse SR. Hrvatske????
Naravno da ne znas, isto kao kad bi ja tebi objasnjavao sta si ti jutros doruckovao!
To sev decko jednostavno zove, bezobrazluk!

I da je rat poceo na Plitvicama 31. 3. 91., sa tim niti Srbija, niti iko iz Srbije veze nema!

Poslednja izmena:
I sad ces ti da me poducis u ime JNA, koja je definisala pocetak rata u Hrvatskoj?
na odredjenom teritoriju pocinje onog momenta kad na njemu prestaje vaziti postojeci pravni poredak, a novi nije uveden!!!

A znas li ti ista o tome i sta se u vezi sa tim desavalo na podrucju bivse SR. Hrvatske????

I da je rat poceo na Plitvicama 31. 3. 91., sa tim niti Srbija, niti iko iz Srbije veze nema!

...mutikašo....samo mutiš..ovako ..onako...al džaba ti...

Naravno da ne znas, isto kao kad bi ja tebi objasnjavao sta si ti jutros doruckovao!
To sev decko jednostavno zove, bezobrazluk!

Ne, nemam namere da poducavam bilo koga vise, ja sam sa poducavanjem zavrsio... upravo dokazavsi da si ti nista drugo nego balon pun amonijaka...
tvoju efiniciju ratnog stanja ni pas s maslom ne moze progutati, toliko je .... nemam reci da ti opisem... Znaci, racuna se ili datum kad je zvanicno proglaxeno ratno stanje u drzavi ili na delu njene teritorije, ili datum kad je realno otpoceo sukob, pretpostavke se ne uracunavaju, ni tvoje, ni moje niti bilo cije drugo...
Sta se desavalo na teritoriji bivse Sr a sada samo Hrvatske znam jako jako dobro, to sto ti tvrdis da pobijanje tvojih jako nezrelih, nedokazanih i blago receno glupavih tvrdnji je bezobrazluk, izvini, ali mislim da je laganje, iznosenje poluistina i nedokazanih optuzbi bezobrazluk, ali ko sam ja da TEBI govorim sta je sta, ja sam samo deckic od svojih 40 i kusur godina koji je kroz sve to prosao otvorenih ociju...
A dokazivanjem da su tvoje pretpostavke o pocetku rata i ostale insinuacije samo lazi, prevara i obmanjivanje, samim tim sam dokazao da i ta tvoja poslednja tvrdnja pada u vodu, racunajuci da ti uopste nemas pojma o cemu pricas, tako da, molim te... stvarno...

Ne, nemam namere da poducavam bilo koga vise, ja sam sa poducavanjem zavrsio... upravo dokazavsi da si ti nista drugo nego balon pun amonijaka...
tvoju efiniciju ratnog stanja ni pas s maslom ne moze progutati, toliko je .... nemam reci da ti opisem... Znaci, racuna se ili datum kad je zvanicno proglaxeno ratno stanje u drzavi ili na delu njene teritorije, ili datum kad je realno otpoceo sukob, pretpostavke se ne uracunavaju, ni tvoje, ni moje niti bilo cije drugo...
Sta se desavalo na teritoriji bivse Sr a sada samo Hrvatske znam jako jako dobro, to sto ti tvrdis da pobijanje tvojih jako nezrelih, nedokazanih i blago receno glupavih tvrdnji je bezobrazluk, izvini, ali mislim da je laganje, iznosenje poluistina i nedokazanih optuzbi bezobrazluk, ali ko sam ja da TEBI govorim sta je sta, ja sam samo deckic od svojih 40 i kusur godina koji je kroz sve to prosao otvorenih ociju...
A dokazivanjem da su tvoje pretpostavke o pocetku rata i ostale insinuacije samo lazi, prevara i obmanjivanje, samim tim sam dokazao da i ta tvoja poslednja tvrdnja pada u vodu, racunajuci da ti uopste nemas pojma o cemu pricas, tako da, molim te... stvarno...

E sad sam vac locirao tvoj problem, koji je u sustini bavljenje sa mnom, a ne temom!
Ukoliko se resis takvog gurbetskog kompleksa i umjesto o meni pocnes debatovati o temi, mozda i resis sopstveni problem!!!

Evo recimo rat je poceo na Plitvicama 31. 3. 91. i sa njim niti Srbija , niti iko iz Srbije veze nema!!!

Recimo da nije, ni kad to oficijelna Hrvatska kaze,
ni kad su barikade podignute i kad je Babic proglasio ratno stanje????

Poslednja izmena:

Nemoj se uzbuđivati radi naše Hrvojke. :lol:

Ona je sasvim ok svaki put kad popije svoje šarene pilule. ;)

Naravno, formalno ratno stanje dok se fakticki rat na podrucju SR. Hrvatske vodio i nezavisnost proglasavale bivse republike,
nije proglaseno iz prostog razloga ocigledno planirane i sprovedene **********SKE saradnje,
a radi ostvarenja cilja etnicki ciste hrvatske drzave, uz protjerivanje autohtonog istorijsko politickog srpskog naroda

Poslednja izmena:
Naravno, formalno ratno stanje dok se fakticki rat na podrucju SR. Hrvatske vodio i nezavisnost proglasavale bivse republike,
nije proglaseno iz prostog razloga ocigledno planirane i sprovedene **********SKE saradnje,
a radi ostvarenja cilja etnicki ciste hrvatske drzave, uz protjerivanje autohtonog istorijsko politickog srpskog naroda

Ostavi se komunista i ne koristi ih kao opravdanje za svakojake svinjarije.

E sad sam vac locirao tvoj problem, koji je u sustini bavljenje sa mnom, a ne temom!
Ukoliko se resis takvog gurbetskog kompleksa i umjesto o meni pocnes debatovati o temi, mozda i resis sopstveni problem!!!

Evo recimo rat je poceo na Plitvicama 31. 3. 91. i sa njim niti Srbija , niti iko iz Srbije veze nema!!!

Recimo da nije, ni kad to oficijelna Hrvatska kaze,
ni kad su barikade podignute i kad je Babic proglasio ratno stanje????

Tobom se ne bi bavio ni da mi platis...
Oruzani sukob nije cak poceo ni tada, vec je tada izvrsen prvi teroristicki napad na zvanicne predstavnike vlasti (policiju), koji je posle prerastao u sukob, a nakon toga u gradjanski rat u Hrvatskoj, ali poput Miloseviceve tvrdnje da Srbija nije ucestvovala u tom sukobu, isto tako ni tvoja tvrdnja ne pije vodu, jer su se dobrovoljci iz Srbije okupljali mnogo pre tog datuma i dolazili u SR Hrvatsku da pomazu pri teroristickim napadnima na predstavnike policije, a nalogodavci iz Srbije to podrzavali naoruzavanjem i snabdevanjem iz Srbije. I dan danas pojedinci poput tebe tvrde da Srbija nije usestvovala u ratnom sukobu u Hrvatskoj, i dan danas zbog takvih kao sto si ti rodbina poginullih srpskih decaka od 20tak godina ne mogu da ostvare svoja prava i da budu ono sto jesu, ucesnici ratnih operacija republike Srbije i vojni veterani, vec su samo broj na papiru koje republika Srbija ne priznaje kao svoj gubitak. Treba da te bude sramota, kao i sve ostale koji jadnike koji su izginuli ili iskasapljeni po sili zakona sprovodjenoj prisilnim mobilizacijama u Srbiji proglasavate za nepoznate zrtve, a herojima proglasavate razbojnike, pljackase i zlocince... I dosta vise gluposti, molim te! Objasnio sam politicke uzroke rata u Hrvatskoj, zna se kad su i ciji su dobrovoljci krenuli put Hrvatske jos u septembru 90 i ti sad imas obraza da tvrdis da niko iz Srbije nije uzrokovao i ucestvovao u prvim ratnim operacijama na tlu Hrvatske? Ma dosta vise...

Antisrpska laz br. 2
Hrvati su se borili za samostalnu Hrvatsku drzavu!
Fakti govore sasvim suprotno, jer se za drzavu nisu trebali boriti, imali su je ustavom 74.! Istina jeste da su se borili, ali za etnicki cistu drzavu!!!
Čekaj malo, šta si ti ovde napisao, bre?!
Hrvati su '74. dobili državu - ma jeeeste, pa da je ovo tvoje tačno (kao što nije), Jugoslavija bi se raspala još 70-ih, a ne 90-ih. Ovo što pišeš prosto nema logike, pre svega vremenski, a i istorijski.

Tobom se ne bi bavio ni da mi platis...
Oruzani sukob nije cak poceo ni tada, vec je tada izvrsen prvi teroristicki napad na zvanicne predstavnike vlasti (policiju), koji je posle prerastao u sukob, a nakon toga u gradjanski rat u Hrvatskoj, ali poput Miloseviceve tvrdnje da Srbija nije ucestvovala u tom sukobu, isto tako ni tvoja tvrdnja ne pije vodu, jer su se dobrovoljci iz Srbije okupljali mnogo pre tog datuma i dolazili u SR Hrvatsku da pomazu pri teroristickim napadnima na predstavnike policije, a nalogodavci iz Srbije to podrzavali naoruzavanjem i snabdevanjem iz Srbije. I dan danas pojedinci poput tebe tvrde da Srbija nije usestvovala u ratnom sukobu u Hrvatskoj, i dan danas zbog takvih kao sto si ti rodbina poginullih srpskih decaka od 20tak godina ne mogu da ostvare svoja prava i da budu ono sto jesu, ucesnici ratnih operacija republike Srbije i vojni veterani, vec su samo broj na papiru koje republika Srbija ne priznaje kao svoj gubitak. Treba da te bude sramota, kao i sve ostale koji jadnike koji su izginuli ili iskasapljeni po sili zakona sprovodjenoj prisilnim mobilizacijama u Srbiji proglasavate za nepoznate zrtve, a herojima proglasavate razbojnike, pljackase i zlocince... I dosta vise gluposti, molim te! Objasnio sam politicke uzroke rata u Hrvatskoj, zna se kad su i ciji su dobrovoljci krenuli put Hrvatske jos u septembru 90 i ti sad imas obraza da tvrdis da niko iz Srbije nije uzrokovao i ucestvovao u prvim ratnim operacijama na tlu Hrvatske? Ma dosta vise...

Evo vidis, kad prestanes da se bavis sa mnom, jednostavno si sebe demaskirao!
Nema potrebe da se pjenusas, fakta su neumoljiva, emocijama ih ne mozes izmjeniti.

[B]Teroristi nisu oni koji ne priznaju protuustavno donesen zakon,
vec oni koji takav zakon pokusavaju silom nametnuti!!!
[/B]

Zakon koji se donosi protuustavno je teroristicki zakon,
tako da oni koji taj zakon nisu postivali, nisu teroristi, vec ustanici protiv terorizma!!!

Ujedno to je sustina sukoba na Plitvicama, te gledano sa Ustavno pravnog aspekta tada postojece drzave, pobrkao si loncice!
Ne postoji ni jedan jedini dokaz da je iko iz Srbije ucestvovao u bilo kakvim akcijama srpskih ustanika, pre i za vrema plitvickog sukoba,
i pored hiljada saslusavanih srpskih povratnika, savremenika i ucesnika, ne zato sto nisu priznali, vec zato sto se to jednostavno nije desilo!
Ostale "konstatacije' su ti iz reda tezih nebuloza, tako da ih zasad necu komentirati!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back