Dajte mi svoje misljenje: preterujem li?

• Začetnik teme Začetnik teme Kiika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kiika

Obećava
Poruka
58
1. Kada vam kolega ne zeli dobro i radi protiv vas (iz ljubomore i straha jer ste kvalifikovaniji od njega), kada uzima sve sto vama pripada i prica vam iza leda, da li ocekujete od svojih bliskog prijatelja koji radi na tom istom radnom mestu da stanu uz vas u smislu da vam kaze: znas sta, on je kreten, nikad necu sa njime da se upustim ni u pricu ako ne moram? Taj prijatelj ne mora nikada da kontaktira sa tim kolegom na poslu jer svako radi svoj posao odvojeno. Da li bi vas povredilo to kada bi posle neprospavanih noci zbog problema sto jedan egomanijak od kolege (isti lik, je li) pravi na poslu taj vas prijatelj rekao: kakav interesantan lik, moram da se upoznam za njim? Kao da mi je neko zario noz u srce... tako sam se osecala. Ljudi, zar trazim previse? Kada sam mu rekla kako me je pogodilo to sto je tako odreagovao ovo je odgovor koji sam dobila: a sta, ako je tebi neprijatelj mora da bude i meni?! Govorimo o jako bliskom prijatelju ne o nekom tamo... Kada sam se distancirala da saberem misli onda sam bila optuzena da imam "jake reakcije".

2. Druga situacija: izlazila sam sa nekim tri meseca, u pocetku samo kao prijatelji. On je bio u mene zaljubljen a ja se nikad nisam sa nekim tako povezala u zivotu. Polako sam shvatila da bi nam trebala dati sansu jer je mozda on taj... oboje smo vec prestari za stvari koje pocine ljudi u dvadesetim kada biraju osobe na bazi hemije a ne na nekoj dubljoj osnovi. Kada smo spavali skupa sve su mi se kockice slozile, krevet je bio dobar a on mi je bio najbolji prijatelj. Uvek je govorio kako bi zelio vezu sa mnom, patio je zbog nekih stvari kada nismo bili skupa... Sad kada smo konacno pretvorili sve sto smo izgradili za ta tri meseca u odraslu vezu mislila sam da nam je oboma sreca pokucala na vrata. Medjutim, tri dana posle mi je rekao dok smo sedili i analizirali nasu vezu: jedna stvar je jasna: ovo izmedu nas nikada nece biti romansa iz holivuda. Pitala sam ga sta misli ali nije mi dao nekakav cist odgovor... Meni i ne treba neka romansa iz holivuda ali ipak, da li se takve stvari kazu u tim trenucima... Kazem ja: pa dobro ovo je bazirano na prijateljstvu... a on ce: da moze da se pretvori u prijateljstvo... Ja ustanem i pogledam ga i ne mogu da verujem... svo vreme koje smo izlazili mi je govorio kako bi zeleo vezu sa mnom, cak i samo nekoliko dana pre... sada kada smo napravili taj korak i zavrsili u krevetu da li pokusava da mi kaze nesto drugo? Da li je promenio misljenje? Kaze da je iskustvo sa mnom u krevetu bilo: mocno fizicko i emocionalno iskustvo... Pa u cemu je onda problem? Kaze da ima neke sumnje ali da su to prolazne sumnje i da je dublje osecanje uvek tu i prisutno ali eto morao je da mi kaze za te sumnje. Sumnje su bile povezane sa ovim: kaze da od kako smo spavali vise nije imao to osecanje ciste hemije i poceo je da misli...jako sam mu privlacna ali je neka jaka hemija nestala. I tu se sasvim razocaram. Sta bi vi mislili da se desava? Rasturilo me je, jer sam mu verovala. Bol je bila neverovatna. Nisam spavala tu noc. Sutradan smo pricali i ja sam iz tog bola i neverice i razocarenja njemu rekla da je manipulator. On se naljutio na mene jer sam tako nesto pomislila. Sad kaze kako je ta moja reakcija njega tako uplasila da je ostavila gorko osecanje... Cini mi se da uopste ne moze da vidi kako se ja osecam i sta je meni uradio, samo na sebe misli... A meni ipak treba podrska i zastita u zivotu.

Da vam jos kazem da je to isti prijatelj iz prve price...

Da ostanem samo prijatelj?
Da ga izbacim iz svog zivota?
Nesto trece... ?

Misljenja dobrodosla.

1. Kada vam kolega ne zeli dobro i radi protiv vas (iz ljubomore i straha jer ste kvalifikovaniji od njega), kada uzima sve sto vama pripada i prica vam iza leda, da li ocekujete od svojih bliskog prijatelja koji radi na tom istom radnom mestu da stanu uz vas u smislu da vam kaze: znas sta, on je kreten, nikad necu sa njime da se upustim ni u pricu ako ne moram? Taj prijatelj ne mora nikada da kontaktira sa tim kolegom na poslu jer svako radi svoj posao odvojeno. Da li bi vas povredilo to kada bi posle neprospavanih noci zbog problema sto jedan egomanijak od kolege (isti lik, je li) pravi na poslu taj vas prijatelj rekao: kakav interesantan lik, moram da se upoznam za njim? Kao da mi je neko zario noz u srce... tako sam se osecala. Ljudi, zar trazim previse? Kada sam mu rekla kako me je pogodilo to sto je tako odreagovao ovo je odgovor koji sam dobila: a sta, ako je tebi neprijatelj mora da bude i meni?! Govorimo o jako bliskom prijatelju ne o nekom tamo... Kada sam se distancirala da saberem misli onda sam bila optuzena da imam "jake reakcije".

2. Druga situacija: izlazila sam sa nekim tri meseca, u pocetku samo kao prijatelji. On je bio u mene zaljubljen a ja se nikad nisam sa nekim tako povezala u zivotu. Polako sam shvatila da bi nam trebala dati sansu jer je mozda on taj... oboje smo vec prestari za stvari koje pocine ljudi u dvadesetim kada biraju osobe na bazi hemije a ne na nekoj dubljoj osnovi. Kada smo spavali skupa sve su mi se kockice slozile, krevet je bio dobar a on mi je bio najbolji prijatelj. Uvek je govorio kako bi zelio vezu sa mnom, patio je zbog nekih stvari kada nismo bili skupa... Sad kada smo konacno pretvorili sve sto smo izgradili za ta tri meseca u odraslu vezu mislila sam da nam je oboma sreca pokucala na vrata. Medjutim, tri dana posle mi je rekao dok smo sedili i analizirali nasu vezu: jedna stvar je jasna: ovo izmedu nas nikada nece biti romansa iz holivuda. Pitala sam ga sta misli ali nije mi dao nekakav cist odgovor... Meni i ne treba neka romansa iz holivuda ali ipak, da li se takve stvari kazu u tim trenucima... Kazem ja: pa dobro ovo je bazirano na prijateljstvu... a on ce: da moze da se pretvori u prijateljstvo... Ja ustanem i pogledam ga i ne mogu da verujem... svo vreme koje smo izlazili mi je govorio kako bi zeleo vezu sa mnom, cak i samo nekoliko dana pre... sada kada smo napravili taj korak i zavrsili u krevetu da li pokusava da mi kaze nesto drugo? Da li je promenio misljenje? Kaze da je iskustvo sa mnom u krevetu bilo: mocno fizicko i emocionalno iskustvo... Pa u cemu je onda problem? Kaze da ima neke sumnje ali da su to prolazne sumnje i da je dublje osecanje uvek tu i prisutno ali eto morao je da mi kaze za te sumnje. Sumnje su bile povezane sa ovim: kaze da od kako smo spavali vise nije imao to osecanje ciste hemije i poceo je da misli...jako sam mu privlacna ali je neka jaka hemija nestala. I tu se sasvim razocaram. Sta bi vi mislili da se desava? Rasturilo me je, jer sam mu verovala. Bol je bila neverovatna. Nisam spavala tu noc. Sutradan smo pricali i ja sam iz tog bola i neverice i razocarenja njemu rekla da je manipulator. On se naljutio na mene jer sam tako nesto pomislila. Sad kaze kako je ta moja reakcija njega tako uplasila da je ostavila gorko osecanje... Cini mi se da uopste ne moze da vidi kako se ja osecam i sta je meni uradio, samo na sebe misli... A meni ipak treba podrska i zastita u zivotu.

Nesto trece... ?

Misljenja dobrodosla.
teo je samo da te kresne prevarant 1:cry:

Nesto trece... ?

Misljenja dobrodosla.
Pojebao te... njemu dosta.... pih... ženo... odlučila si da prihvatiš za prijatelja nekoga ko nije u stanju da te zaštiti makar verbalno... i onda si odlučila da budeš u vezi sa tim čovekom.... a realno ti si sebe tom situacijom ponizila žestoko... on se tebi čak nije ni sviđao...:confused: Ja bi se osećala k'o popišana.

Kiika, konfuzna si, prvo te prijatelj zestoko razocara a onda s istim odes u krevet i ocekujes ljubav a vec te prethodno sjebao.
Onda si duplo razocarana.
Kaze ti da ima neke sumnje posle vaseg seksa, sto ga nisi pitala na sta misli.
Jer ako mu to bilo tako jako emotivno i fizicko iskustvo, otkud to da mu nestalo hemije a trebalo bi biti upravo suprotno.
Kako meni iz tvoje price izgleda on ti nikad nije ni bio prijatelj, to si ti tako interpretirala.
Zajebala si se sto si spavala s njim kad te vec odserviao na startu kad ti nije pruzio podrsku na poslu, ovako izgleda da je on samo seks hteo i sad mu vise nisi interesantna.

Ja samo ne znam kako neko moze da ocekuje ozbilju vezu, a da ta veza nije ni pocela, i da ocekuje obecanja za sve to. Sto se tice prvog pitanja, kolega, posao, uletela si u surovo radno mesto (mada ih je vecina takva). Mozda nije neprijateljstvo i nista licno , vec prosto rivalitet na poslu. Sta ces ali tako u vecini svet funkcionise.

Pa evo shta ja mislim iz tvoga napisanog, mada ne mora da znaci da je tako, nego ono sto mi iz napisanog na prvu deluje da je tako...
On jeste na neki nacin manipulator, ali je to prejaka rec...
On je jedna znatizeljna osoba koja inace ima gard, znaci shtit, jer je iskusan... Ne kazem da je to dobra ili losa osobina, vec samo konstatujem...
Ono prvo sa kolegom sto se desilo, ne vidim da nije stao uz tebe nego je hteo ustvari da vidi ko je ta faca zaista koja se sa tobom i drugima u firmi takmici...
Shto se tice ovog drugog dela, ocigledno je da mu znacis na neki nacin, ali hoce zaista da proveri kako se ti osecas i sta mislis jer ne zeli da bude povredjen, samo je njegov nacin na koji to radi veoma drugaciji od tvog...
Ti si jako osetljiva...samo konstatujem...
nikog ne branim...
razliciti ste u nekim reakcijama i to nije nishta toliko negativno...
objasni se sa njim...pricajte...cutanjem se nista ne postize...
ukljuci intuiciju i vremenom ce ti samo biti jasno shta je po sredi...

zanimali su se (na nekom nivou), da nisu do svega ne bi ni došlo

on hoće da jebucka sa strane,a da mu ona uvek bude sigurna i pri ruci...

Da, zainteresovali smo se jedno za drugo na jednom dubokom nivou. Ili je se to barem tako cinilo. Rekao mi je sve o sebi i ja njemu... a to nikad ni sa kim pre nisam mogla... Ja sam mu druga zena sa kojom spava. Druga! U svoje 44 godine imao je samo jednu vezu od 10 godina. Imao je i jos uvek ima neku vrstu neuroze iliti anksioznosti kad dode do prilazenja zenama. Svirao je u bendu u dvadesetim, kako je mogao da izbegne da spava sa nekim, ne kontam. Nije mi to smetalo sto ima takav problem, mada jeste bilo cudno.

Tako za to sa strane ne bih rekla. Dovoljno mu je tesko da nade nekoga... Opet mi sad govori kako je planirao zivot sa mnom i kako nije mislo ono sto je rekao, kako je to samo tako zvucalo i bilo je glupo sto je izrazio nekakvo trenutno osecanje glasno... On zna da mu ja ne bih bila "pri ruci" niti ona "sigurna" jer nikad to sebi ne bi dozvolila.
Srecna sam sa ovih ishodom jer je ocigledno pogresan za mene. Bolje sada nego za tri dragocene godine. A bol je prosla, razocaranje u njega kao coveka ostalo. Life goes on...

Klinačko ponašanje, osoba je nezrela očigledno...
Ne zna on da li bi mu bila pri ruci ili ne, ali zna šta pali jako dobro, a to je - udaranje čežnje. I to ti i radi. šatro se posvađali zbog ko zna čega, da bi se ti osećala krivom, i posle potrčala za njim... I na taj način, on sebi osigurava tebe...
Prekini kontakt s njim

Back