Dačić: Nisam ja izdao Lazara, nego je Milica odvela kćer u harem!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Utah

Elita
Banovan
Poruka
19.509
Premijer Srbije svojim sunarodnjacima održao kratku povijesnu lekciju, a posebno je kritizirao dijasporu

Dačić: Nisam ja izdao Lazara, nego je Milica odvela kćer u harem

Naša vlast je optuživana da smo vodili nerazumnu politiku. Čekajte, pa nisam ja srušio Miloševića nego Koštunica I DOS. Zato jer je vodio politiku svađanja sa cijelim svijetom.
Premijer Srbije Ivica Dačić u udarnom terminu Radio televizije Srbije održao je sunarodnjacima kratku povijesnu lekciju u kojoj je uzbuđenim tonom prepričao kako je kneginja Milica, udovica srpskog cara Lazara, odvela njihovu najmlađu kćer u harem turskom sultanu koji je odrubio glavu Lazaru.

- Je li carica Milica izdala svog Lazara time što je kćer dala onome tko mu je odrubio glavu? I zašto je to uradila? Zbog svog naroda! - govori Dačić i na kraju te male lekcije iz povijesti ponosno zaključuje kako on nije "predsjednik guslarskog društva nego predsjednik vlade Republike Srbije". Čini se da Dačić želi reći: ako je Milica mogla dati Lazarevu kćer u harem, mogao sam i ja otići u Bruxelles i potpisati sporazum s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem.
Na temu smrti cara Lazara premijer Dačić došao je govoreći o SMS porukama koje je dobivao od građana nakon što je parafirao taj sporazum. Mnoge od tih poruka bile su prijetećeg sadržaja, a Dačić kaže da mu je, osim poruka o tome da je "izdao cara Lazara", omiljena bila i poruka koju je dobio od nekog Srbina iz Austrije.

- Kaže: "Nikako nemojte u Europsku uniju". Čekajte, on otišao u Austriju! Svoju djecu tamo odveo. A druga djeca će ovdje biti uništavana. A on će držati lekcije. Molim vas, vratite se svi u Srbiju pa dijelite sudbinu ovoga naroda i dijelite lekcije - ljutito je poručio Dačić.

Srpskog premijera očito je jako zasmetalo što mu neki sugrađani poručuju da je izdajnik: - Meni netko da kaže da sam izdajnik?! Meni, koji sam ratovao za Kosovo. Pa čekajte, ja sam se cijeli život branio da nisam ratni zločinac. Pa moj bivši predsjednik je u Haagu umro pod optužbom da je ratni zločinac… - rekao je Dačić, izražavajući se o Slobodanu Miloševiću riječima "moj predsjednik".
http://www.vecernji.hr/vijesti/daci...ego-je-milica-odvela-kcer-harem-clanak-544213
dacic...

E Srbijo jadna li si kad ti takav tupan sedi na premijerskoj stolici.

Sta da covek ocekuje od Betovenovog koalicionog partnera?

E jadna zemljo. Na koga si spala da o tebi odlucuje.

....
dilema.jpg

Dačić je prolupao načisto

Kneginja Milica je dala ćerku Oliveru da ne bi davala narod i teritoriju.

A Dačić svoju decu ne daje , ali zato poklanja srpsku zemlju i narod....

Nistra dacic nije POKLONIO.

To je IZGUBIO MILOSEVIC, a Dacic je samo doveden na SVRSEN CIN.

Ne postoji NORMALAN SRBIN koji ne bi to potpisao.

Manite se GLUPOSTI, ne znate ni koliki ste ni kakvi ste.

Poredjenje sa Milicom i Oliverom je prilicno dobro: te dve zene su od teskog kosovskog poraza i debakla uspele da stvore moralnu pobedu i sacuvaju srpstvo.

ONE SU SACUVALE SRPSTVO, a ne SPC!

Da se Olivera nije dala Bajazitu, svi popovi u ondasnjoj Srbiji bi OMASTILI KOLAC, a svi Srbi bi danas bili islamisti. :rtfm:

Није никакво чудо када политичари спинују у својим јавним наступима,навикли су нас на то,али је за мене невероватно како људи који их подржавају и као чланови њихових странака и као њихови симпатизери са невероватном лакоћом надграђују њихове спинове ,без и мало стида и срама и осећаја елементарне моралности.

Poslednja izmena:
Premijer Srbije svojim sunarodnjacima održao kratku povijesnu lekciju, a posebno je kritizirao dijasporu

Dačić: Nisam ja izdao Lazara, nego je Milica odvela kćer u harem

Naša vlast je optuživana da smo vodili nerazumnu politiku. Čekajte, pa nisam ja srušio Miloševića nego Koštunica I DOS. Zato jer je vodio politiku svađanja sa cijelim svijetom.
Premijer Srbije Ivica Dačić u udarnom terminu Radio televizije Srbije održao je sunarodnjacima kratku povijesnu lekciju u kojoj je uzbuđenim tonom prepričao kako je kneginja Milica, udovica srpskog cara Lazara, odvela njihovu najmlađu kćer u harem turskom sultanu koji je odrubio glavu Lazaru.

- Je li carica Milica izdala svog Lazara time što je kćer dala onome tko mu je odrubio glavu? I zašto je to uradila? Zbog svog naroda! - govori Dačić i na kraju te male lekcije iz povijesti ponosno zaključuje kako on nije "predsjednik guslarskog društva nego predsjednik vlade Republike Srbije". Čini se da Dačić želi reći: ako je Milica mogla dati Lazarevu kćer u harem, mogao sam i ja otići u Bruxelles i potpisati sporazum s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem.
Na temu smrti cara Lazara premijer Dačić došao je govoreći o SMS porukama koje je dobivao od građana nakon što je parafirao taj sporazum. Mnoge od tih poruka bile su prijetećeg sadržaja, a Dačić kaže da mu je, osim poruka o tome da je "izdao cara Lazara", omiljena bila i poruka koju je dobio od nekog Srbina iz Austrije.

- Kaže: "Nikako nemojte u Europsku uniju". Čekajte, on otišao u Austriju! Svoju djecu tamo odveo. A druga djeca će ovdje biti uništavana. A on će držati lekcije. Molim vas, vratite se svi u Srbiju pa dijelite sudbinu ovoga naroda i dijelite lekcije - ljutito je poručio Dačić.

Srpskog premijera očito je jako zasmetalo što mu neki sugrađani poručuju da je izdajnik: - Meni netko da kaže da sam izdajnik?! Meni, koji sam ratovao za Kosovo. Pa čekajte, ja sam se cijeli život branio da nisam ratni zločinac. Pa moj bivši predsjednik je u Haagu umro pod optužbom da je ratni zločinac… - rekao je Dačić, izražavajući se o Slobodanu Miloševiću riječima "moj predsjednik".
http://www.vecernji.hr/vijesti/daci...ego-je-milica-odvela-kcer-harem-clanak-544213
dacic...

9a6ecb79-7afe-4137-9cce-4054d1894480.jpg

Slavu slavi srpski knez Lazare
U Kruševcu mjestu skrovitome,
Svu gospodu za sofru sjedao,
Svu gospodu i gospodičiće:
S desne strane starog Jug Bogdana,
I do njega devet Jugovića;
A s lijeve Vučić Aleksandra,
I ostalu gospodu redom:
U zastavu vojvodu Miloša,
I do njega dv'je sprske vojvode:
Jedno mu je Tomislav Tačislav.
A drugo Dačiću Eštonko.
Zdrav Milošu, vjero i nevjero!
Prava vjero, potonja nevjero!
Sjutra ćeš me izdat' na Kosovu,
I odbjeći turskom car-Muratu;
Zdrav mi budi i zdravicu popij;
Vino popij, a na čast ti pehar!"
Skoči Miloš na nogi lagane,
Pa se klanja do zemljice crne:
"Vala tebe, slavni knez-Lazare!
Vala tebe na tvojoj zdravici,
Na zdravici i na daru tvome;
Al' ne vala na takvoj besjedi;
Jer, tako me vjera ne ubila!
Ja nevjera nikad bio nisam,
Nit' sam bio, niti ću kad biti,
Nego sjutra mislim na Kosovu
Za rišćansku vjeru poginuti;
Nevjera ti sjedi uz koljeno,
Ispod skuta pije ladno vino:
A prokleti Vučić Aleksandre,
Sjutra jeste lijep Vidov danak,
Viđećemo u polju Kosovu,
Ko je vjera, ko li je nevjera,
A tako mi Boga velikoga!
Ja ću otić' sjutra u Kosovo,
I zaklaću turskog car-Tačislava,
I staću mu nogom po gr'oce;
Ako li mi Bog i sreća dade,
Te se zdravo u Kruševac vratim,
Uhvatiću vučić Aleksandra,
vezaću ga uz to bojno koplje,
Kao žena kuđelj' uz preslicu,
Nosiću ga u polje Kosovo."
Dok ne prizna ko je sa njim izdo,
našu raju na Kosovu polju,
biće da je Tomislav Tačislav iDačiću Eštonko.
Svu trojicu na koce nabiti,
za primer drugim neverama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back