Da vam vidim kucnog ljubimca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cek da slikam, pa da ti pokazem :lol:

nije od dive, nego je ostao jastuk unutra :lol:

005-1.jpg

Mene zanima da li kupate te kerove poslije setnje?

jesi ti neka komisija za cistocu?:lol:
kad nije hladno vreme,ja bobija strpam u lavabo i pod slavinu
sad mu samo perem noge kad god se vratimo unutra,ali moram da mu dobro operem i stomak ,jer je mali
ali jednom nedeljno ga celog sa sundjerom predjem mesavinom sirceta i vode
i zato on obozava da se uvalja u neku crkotinu da ne mirise na tursiju :)

jesi ti neka komisija za cistocu?:lol:
kad nije hladno vreme,ja bobija strpam u lavabo i pod slavinu
sad mu samo perem noge kad god se vratimo unutra,ali moram da mu dobro operem i stomak ,jer je mali
ali jednom nedeljno ga celog sa sundjerom predjem mesavinom sirceta i vode
i zato on obozava da se uvalja u neku crkotinu da ne mirise na tursiju :)

Hvala. A dlake da li ostaju po stanu?

Mene zanima da li kupate te kerove poslije setnje?

ne
prljavi udju u kucu
ne zelim da im remetim njihovu bakterijsku floru
a smrad koji sire oko sebe maskiram osvezivacem za prostor - crna macka ili pokoseno seno
i super je
niko ne primeti da imam pse u kuci
samo primete da je miris osvezivaca mnogo jak, pa mole da drzim otvorena vrata i prozore dok sede
a i nesto mi ne dolaze u kucu
:aha:

ne
prljavi udju u kucu
ne zelim da im remetim njihovu bakterijsku floru
a smrad koji sire oko sebe maskiram osvezivacem za prostor - crna macka ili pokoseno seno
i super je
niko ne primeti da imam pse u kuci
samo primete da je miris osvezivaca mnogo jak, pa mole da drzim otvorena vrata i prozore dok sede
a i nesto mi ne dolaze u kucu
:aha:

Zanima me procedura koliko zapravo truda treba oko njih. Nisam ih nikada imao niti mogu to da zamislim.

Zanima me procedura koliko zapravo truda treba oko njih. Nisam ih nikada imao niti mogu to da zamislim.

za svaku zivotinju u kuci treba ti vremena oko odrzavanja kuce kao da imas jedno malo dete
ako hoces cistu kucu imas vise posla, ako neces - manje
kome je sta bitno
da, ostavljaju dlake po kuci, ali za to postoji usisivac i zoger posle za parket
ja zivotinjama ne dozvoljavam da se penju po garnituri gde sedimo, ali mi se jedna od macaka provuce
i onda sizim i ukljucujem usisivac cesce nego sto bih
ali sta cu volim ih, a to je cena ljubavi

za svaku zivotinju u kuci treba ti vremena oko odrzavanja kuce kao da imas jedno malo dete
ako hoces cistu kucu imas vise posla, ako neces - manje
kome je sta bitno
da, ostavljaju dlake po kuci, ali za to postoji usisivac i zoger posle za parket
ja zivotinjama ne dozvoljavam da se penju po garnituri gde sedimo, ali mi se jedna od macaka provuce
i onda sizim i ukljucujem usisivac cesce nego sto bih
ali sta cu volim ih, a to je cena ljubavi

Volim ja pse i zivotinje uopste ali u kuci mi to izgleda previse komplikovano.

Ne znam sta bih ti rekao, sigurno da te zivotinje ne znaju za bolje i njima i nije lose ako su gazde ok. Meni je veci problem sto moras da previse trosisi vermena na njih to je obaveza velika. Drugo je kad su u dvoristu.

ljubimci i jesu obaveza
ja bih zakonom kaznila one koji drze bernandince na 15om spratu u stanu od 40m2
i ako su ti u dvoristu i ako su ti u stanu imas prema njima iste obaveze
hranjenje, setnja, neko zajednicko vreme u toku dana

imam poznanika kome je mastif uginuo posle dve godine
jeste ga drzao nocu u boksu, a danju pustenog u dvoristu, ali ga nikad nije prosetao..
kaze, gde cu ga tolikog?
pa sto si ga uzimao tolikog,mogao si da uzmes civavu i da ti se sita istrci trckarajuci ti oko nogu po stanu

Ja nekako nisam videla da su vlasnici pasa po dvorištima preterano brižni prema istima. Čak ih i ne doživljavaju kao ljubimce, već se drže one seljačke "valja se imati kera u dvorištu".
Verujem da ima i normalnih vlasnika, koji psa neće držati zavezanog u boksu ceo dan kako ne bi zapišao zasađeno cveće ili svukao veš sa štrika, te ga pustiti u šetnju samo noću, i to po ulici i tuđim baštama - no ja ih lično ne poznajem.

Kapiram da je životinja srećna i zdrava ako vlasnik sa ljubavlju brine o svim njenim potrebama, bez obzira da li se život odvija u dvorištu ili u stanu.
Jedino što ne mogu da podnesem su ptice u kavezu - rasplakala bih se svaki put kad ih vidim.
(nemojte me uveravati da i one mogu biti srećne, ne vredi)

Pas je deo porodice, i sasvim je normalno sa mog stanovišta, a vidim i veći deo sveta to podržava, da psu bude dostupan i ulazak kuću i dvorište , ako ga ima, a ne samo da čuva dvorište ili ne daj Bože vezan lancem kao rob , da ceo dan samuje i da mu se priđe samo kad se hrani. :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back